->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Det är jag som är "någon"

2012-03-27 @ 15:45:11

Det är jag som är "någon"...

Jag kommer aldrig vara rätt

men vem jag är kommer du aldrig att få veta

Jag kommer aldrig säga rätt saker

för även om vi tycker samma kommer du att tycka annorlunda bara för att…

 

Jag kommer aldrig att stå för en gnutta sanning och rätt

inte i dina ögon i alla fall, och det kan jag leva med, låtsas jag

Jag låtsas att jag inte bryr mig, att jag inte hör vad du säger bakom min rygg till andra

att varken jag eller andra förstår …

Jag viftar avvärjande med handen… det är lugnt, jag tar inte åt mig

Men det är ju inte sant, jag ljuger...

 

Om det inte vore så inlindat skulle jag kanske försvara mig

Jag är den där ”någon”… ibland "somliga"

den som inget är värd och ändå avhandlas städigt

Men vi låtsas inte om det… ingen låtsas om det

jag låtsas mest av alla… jag låtsas att jag varken bryr mig eller förstår

Jag står för det sunkiga, det onda

Du står för det goda…

 

Jag tänker bara säga det här en gång…

jag bryr mig…

ibland blir jag så trött på att låtsas

Men det är jag som är "någon", ifall någon undrar...

/Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Lätt att förstå, svårt att fatta... Mora, 5-0 till Dalen

2012-03-24 @ 23:29:13

"Det fina med slutspel är att 5-0, 7-6 och 9-4 i slutändan är värt exakt lika mycket. Lätt att förstå och ändå det svåraste att fatta" (Anton Jonssons innebandypoesi). 

MORA-ENDRE. Pratade med Roger, tränaren i Mora tidigare i veckan, det hördes på hans röst att de skulle vinna på Gotland. Det kändes liksom... Hur kan man resa sig efter en sådan tung förlust, förlust  i TV och allt? Det måste ha varit tungt… men nu har man 2-2 i matcher och vann med besked. Inte för att siffrorna betyder något utan vinsten, men jag skulle gärna vara Therése Karlsson idag, vinna stort. Hon lät trygg när vi snabbt pratades vid inför matchen.  Det blev en artikel på magget... hon är skön Världens bästa Karlsson:) 

Se morgondagens match mellan Mora och Endre på webben... imorgon söndag kl 16.

Ja, så klart borde jag skriva artiklar om både det ena och de andra... men hur skall jag hinna det? Någon som kommer hit och städar då? Just nu är det CTFC-Dalen i första hand. Hoppas det är ok att jag gör NÅGOT hellre än INGET.

IKSU och Djurgården klara för semi. Otippat? Grattis till dessa två innebandyns drottningar. Hur kommer semifinalerna att se ut? I år skall ni inte hitta tändvätska här iaf;)

AIK tackar… de som ställde upp när det var kris, snyggt gjort. Många glömmer att tacka de som ställer upp, mer hyllningar tack. Hur ser planerna ut för AIK? Jocke blir han kvar? Knappast… nu när han är avtackad och allt. Och då kan jag avslöja att jag inte har den blekaste aning. På tal om AIK så saknas de av mig… i slutspelskänslan. De lyckas alltid får rubriker som når långt bortom innebandyvärlden. Se till att säkra upp inför nästa säsong nu. AIK saknas…

CAPERIOTÄBY-DALEN. 5-0 i en kvartsfinal, utklassning? Ett lag på banan? Det är klart att jag som såg matchen fått massor med frågor. Stora sågen på Team Hyvärinen nu?
//Uppdaterar måndag: igår fick jag änken till Ove Johanssons blogg på innebandysajten, Snabbläste och jag tror minsann vi har sett samma match. //

Jag vet att folk gärna vill att jag skall skriva att Caperio gjorde en katastrofmatch… men vad skulle jag säga om Dalen då? Hur tänker folk? Två mål i öppen kasse… 1-0 efter halva matchen…

Nej, men vi ser ju innebandy på olika sätt men innan den stora sågen går måste man fråga sig… Vem gör vad och varför? Vad avgör? I vilket skede avgörs matchen? Finns många frågor att ställa om man skall göra en bra analys. Blev påmind om olika saker som påverkar med dessa ord: ”allt ligger ju i betraktarens ögon och kanske framförallt vilka känslor densamma har för ett lag”

…och hur skall jag veta om jag är rättvis? Kan säga att jag satt väldigt enögt till… himmel så enögda folk kan vara.  Sågar varenda avblåsning… Är det verkligen det som är kärlek?

Jag trodde på mycket mål och det kunde det ha blivit om inte… Dalen SM-guld i att täcka skott. Man täcker bort Rasmus och Rickie, Dalen visste vilka skott de skulle täcka… Och vilka spelare de skulle ”hålla”.

Här kommer några punkter:
Det var en väldigt bra match för människorna på läktaren, en fröjd om man gillar innebandy… allt handlar inte om siffror. Jag hade väntat mig mer mål, framförallt fler från Täbys klubbor.

Siffrorna spelar inte matchen men det var rättvis med hemmaseger. Det sämsta Dalen kan göra nu är att hänvisa till siffrorna och slå sig för bröstet. Någon utklassning var det verkligen inte tal om. Tapetsera inte väggarna med 5-0, ny match på måndag.

Innan matchen när CT värmde upp… oj, oj vilka närkamper. Då höll jag andan och såg framför mig en massa utvisningar, samtidigt var det där tvåmåls-spelet på kortsidan så kul att se. Visst blev det en ganska tuff match men schysst. Uppvärmningen var också tuff, kanske tuffare… sånt gillar jag.

Konstaterar att:
-Dalen gör en bra match, men jag var sjukt imponerad av Täbys defensiv i första perioden. Dåg såg det ut som 2-0 i matcher…

-Man skall komma ihåg att det stod 1-0 efter halva matchen. Och det var där Rickie satte en i ribban… Det var en jämn match länge.
...får man 1-0, 2-0… lättare att spela då.

-2-0 står det till en dryg period återstår… Då vill Täby ha upp laget Hade de gjort ett mål där, hur hade matchen slutat då? Istället kom 3-0 efter 38 spelade minuter.
-Sedan kom två mål i öppen kasse.
-Det är hopplöst att möta Jonas Svahn och Johan Samuelsson, vidriga spelare att ligga under mot med sina spelvändningar.
-Det är jobbigt att jaga…

Fortsätter med att konstatera att:
-Vi bjöds på ett enormt tempo av båda lagen i sista perioden. Tack!
-Dalen hade fler klara målchanser...

-De som skall vara bra i Dalen lyckades lite bättre, de fick dessutom mer utdelning än motsvarande spelare i bortalaget.
-På något sätt var Johan Edlund och Patrik Hagberg osynliga, och Danne Bron… men han syns på något vis ändå.
-Osynliga var även Peder Bodén, Ermling (detta är egentligen hans typer av matcher?) och Carlbom.  
-Tre som syntes var Rickie Hyvärinen, Micke Karlsson och Daniel Ramsin den sist nämnde var världsklass.
-Stjärnorna i CT syns men blir bortäckta och det var läckert att se, bra där Dalen.
-Ketil Kronberg, Mathias Wallgren och Robin Nilsberth finns all anledning att hylla. Johan Samuelsson så klart

-Domarna såg sjukt fokuserade ut innan och under matchen, grattis Hammerin till match 375 i högsta serien. Bra jobb.

-CT spelar på bortaplan… vilken typ av skönspel kan man vänta sig?
-Caperiotäby filmade exakt hela matchen… jag såg till och med när deras sportchf Maimon Abdulla köpte stativet till filmkameran.

-Matchens rookie. #96 Norling som gör sin första match som back, imponerade jobb. Kan bli hur bra som helst...
-Det är härligt med känslor och sköna närkamper, det hade jag gärna sett mer av.

-Man dras med backproblem i Caperio. Norrman satt gipsad på bänken efter första mötet, nu linkande viktiga -Niklas Eriksson av banan. Spelade han ens halva matchen?
-Mikulski hade ingen bra dag, han fick gå in som forward… möjligen för att göra minst skada?

-Ketil var matchens gigant, hans frukostgröt skall jag be om receptet på.
-Ketil gjorde tre mål men slet för nio… vilken hjälte han är.

-Hörna höll nollan mycket tack vare SM-guld i skotttäckning av laget...
-Hallstensson visste vad han gjorde igår
-Dalen gjorde inget PP mål (4 min pp) men släppte inte in något (2min box)
-Johan Svahn... vilket kapital det finns där

-Micke karlsson ville spela nästa match redan ikväll... inte stå och gulla och prata med folk i hallen. Den känslan… Äntligen någon som säger sånt. Kanske Twittrar han och gullar med motståndarna som bäst i skrivandets stund, men inte igår… Micke Karlsson är en stor spelare på många sätt.

-Det finns mycket gott om säga om mycket och många i gårdagens match
-Dalen gör ett superbra jobb med sina matcher, hur får de allt att funka. Den matchen vinner de alltid:).

-Helena Marklund är en pärla

-Danne Bron Sundbom fick en ny vän i Umeå. Mötte en glad Dalensfan nämligen J i hallen, han skrattade när han berättade att någon i Täby ropat "håll till vänster, nu kommer en rullstol" när han var på väg till hallen med sin rullstol och mötte 08:orna på uppvärmingen.. Väl i hallen stötte de på varandra igen varpå Danne sa till killen "himla oschysst av dig att köra ifrån oss". Som sagt.. J strålade. "Trevliga killar". Tänk att bli sedd...
Det finns människor som gör skillnad... igår var Bron Sundbom en av dem.
/Ingrid i Umeå

Läs gärna Anton Jonssons matchreferat (här på bloggen) Warberg-Pixbo där Pixbo vann med uddamålet. Länk Rapport från Västkustderbyt

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rapport från... Västkustderbyt av Anton Jonsson

2012-03-24 @ 22:06:49

"Det fina med slutspel är att 5-0, 7-6 och 9-4 i slutändan är värt exakt lika mycket. Lätt att förstå och ändå det svåraste att fatta" (Anton Jonssons innebandypoesi på Twitter). 

Och nu idag skrevs siffrorna till 6-7 fördel Pixbo mot WIC. Är det nu jag skall skriva, vad är det för fel i Warberg? Varför vinner man inte på hemmaplan mot ett Pixbo som varit galna nog att välja dem i slutspelet. Nä, skippar det där med ”fel” och ”konstigt” och så vidare.

Kolla in Magnus Svenssons pass till 6-7 målet… innebandygodis.

Har haft många besökare här idag, någon som väntar på hyllning/sågning???? Är på G med mitt inlägg från gårdagens fight och annan plast... kommer sedan. Jag är lite innebandybakis... Det fanns en del att smälta. Titta in senare ikväll kanske det finns något...

Här kommer en rapport från Västkustderbyt, matchreferat skrivet några timmar efter matchen av Anton Jonsson.  Tack för den... Har känslan av att Anton sitter inne med mer än han bjuder på... matchningen. Varför så lite om den? Låt mig gissa... *ler*


RAPPORT FRÅN VÄSTKUSTDERBYT
Pixbo åkte ned till Varberg med en ganska stor press på sig att vinna borta mot WIC efter förlusten på hemmaplan senast. WIC som haft en ,med deras mått mätt, katastrofal säsong vann ju imponerande nog borta i Götelaborg i match ett.
 
I matchinledningen såg det också ut som att PW (Pixbo) kände av pressen och de första fem minuterna kantades av misstag från deras sida medans WIC såg ut som det gamla mästarlag man är. WIC stressade PW spelarna till misstag och PW ska vara glada för att det bara var 0-1 efter de inledande minuterna.
Målet kom till efter att Olofsson drivit upp på v-kanten, fått med sig centern ned runt kassen och när de två PW backarna inte tyckte att det var nog med 1 mot 1 läge så gick även de ned mot Olofsson som med en snygg passning hittade in till Henriksson som helt ren rakade in ett vackert mål.
Efterhand vaknade PW dock ur koman och kunde jämna ut spelet. Kuchen som spelade sporadiskt i avlastningsfemman skickade in en boll från halva mot Sjögren och som jag tror touchade en WIC:are och vidare in i mål. 1-1 efter den 1a kändes, trots inledningen av matchen, hyfsat rättvist.
 
Perioden hade flera ansikten. Ibland var det publikfriande Hawaii-spel och ibland var det ett evigt back-back rullande. Från bägge lagen.
Det blir lätt så när tränarna vill få bort det svängiga spelet och lugna ner laget och bringa lite ordning på torpet.
Som åskådare gillar jag dock Mange Svensson i Grasshoppers filosofi:
Mot sämre lag ska man alltid köra Hawaii-spel för då kommer alltid vi som det bättre laget att vinna matcherna pga att vi har högre kvalitet”. Kul tanke. Den svåra frågan när det gäller PW vs WIC är dock: Vilket lag är det som är bättre just nu? Återkommer till min tanke kring det.
 
Tendensen inför den andra perioden kändes oklar. Vilket lag skulle ta kommandot? Svaret kom ganska omgående. PW visade från start att de verkligen vill vara med länge i detta play-off och satte gasen i botten. Helt plötsligt såg det som att det var tvåan i serien mot åttan. I den första såg det mer ut som tvåan mot trean eller nåt. PW fick även utdelning för sitt spelmässiga övertag och WIC sjönk djupare och djupare in i egen zon. 5-1 i mål till PW i perioden talar sitt tydliga språk och jag tänker inte redogöra för dem alla... WIC stack då och då upp och skapade några chanser dem med men kvaliteten är just nu lite vassare hos Mölnlyckegänget (se ovan “byta chanser osv...”).
 
Snacket i paus (vid fikat) gällde WIC och deras ork. De såg verkligen matta ut i den andra perioden. Skulle de vaska in lite nya gubbar, försöka hitta energi och vända matchen eller skulle de släppa denna och titta fram mot tisdagen? WIC valde att ge det en chans. Gott att se! 6-2 är inga siffror i plast, även fast man ser ut att gå på knäna. 6-3 kom och 6-4. Väldigt tidigt för PW.
När den gamle Indianen Patrik Malmström vinklade in sitt tredje för dagen såg det dock kört ut för WIC men efter 4-5 missade chanser att avgöra i tom bur så tuggade sig Isbjörnarna ikapp och vid 6-7 var det hög puls på både hemmafans och lag. Det som räddade PW var ett sista heroiskt byte av Calebsson-Brännberg-Rosén linan som spelade bort massor av tid i slutet men oj va de skulle grämt sig om de tappat in även 7-7 efter dessa missade skott mot tom bur.
 
Mycket starkt av WIC som visade moral och vilja att försöka vända matchen efter att sett helt slutkörda ut efter den andra perioden men nog skulle PW ha dödat av matchen vid något av sina tillfällen att lägga in bollen i tom kasse?!
 
- Grymt roligt att en gammal Alfta Indian visar framfötterna och gör tre mål
- WIC har hittat lite tillbaka till sitt gamla tunga, malande jag
- PW ser lite rappare och pigga ut och använder fler spelare. Match lö-ti-to är därmed en fördel för PW
- Julkunens mål i den andra perioden var rakt av stulet ur WIC:s play book
- Hur allvarlig är Kimmos skada?
- PW borde ta detta med 3-1 i matcher eftersom de just nu helt enkelt är lite vassare och att WIC borde vara något slitnare efter att ha kört hårt på några få spelare en längre tid.
/Anton Jonsson

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Om Tibble-matchen, straff, TV och så en massa slutspel

2012-03-21 @ 22:54:40
Slutspel slutspel slutspel

En kvartsfinal-serie mellan Caperiotäby och IBK Dalen, tackarrrr. Den serie som många hoppats på, ser att experterna tippat för fullt. Jag skulle säga det blir fem matcher... 

NYHETER. Att domarparen inte dömer en kvartsfinal-serie är nytt, att man alternerar. Det finns för och nackdelar med det kan jag tycka. När innebandyn gör en sådan STOR grej som media faktiskt skulle skriva om. Tänk er... nyheten, ett coolt citat och så...  Men vad gör man då? Inget, inte ens på hemsidan... Synd att man inte skjuter när målchanser ges.... När daminnebandyn bestämde om att skippa dubbelmöten. Hur når man ut med en sådan nyhet? Kräma på med rätt citat...
Idag kom dock ett pressmeddelande om ett samarbete med ett sportreseföretag, det lär ha blivit artiklar i alla dags och kvällstidningar (skojar). 
Ja, jag är amatör men har jobbat mycket med just pressmeddelanden, vad vill media ha och varför? Byt stol med de som skall skriva... lek med tanken. Återkommer senare i ämnet... och tackar för tålamodet på förbundet och den där "fortsätt skriv".   

Bra grej av radiosporten, Tennisberg ber Ahnberg lämna exeperttips om dam och herrslutspel. Den typen av inslag borde vi hjälpas åt att marknadsföra. Lyssna gärna.   

CAPERIOTÄBY-DALEN. Så det som alla väntar på... matchen mellan Caperiotäby och Dalen som jag inte såg och bara har sett glimtar av på film. Jag säger så här Johan Alm brukar aldrig spela fult, det ser inte snyggt ut på filmerna men jag har ingen aning om hur det såg ut på plats. Varför skulle Rasmus Sundstedt lägga ut filmen på Twitter om han verkligen inte menar att han var illa ute? Och varför skulle Alm plötsligt börja spela fult.
En sak vet jag... det är slutspel. Grattis Täby, 1-0 i matcher.

Gjorde en intervju med Ulf Hallstensson idag, jag tycker båda parter skall få säga sitt. Micke Karlsson gav sin bild av matchen igår och så blev det tyst kring Dalen. Därför skrev jag en artikel till innebandymagazinet.se. Kommer nog att skriva några artiklar åt Magget nu under slutspelet. Har ju suttit här och gnällt på dem länge nog... Har faktiskt på eget bevåg erbjudit mig vilket tacksamt tog emot. Ja nu vet alla hur det är med den saken. Egentligen är jag inte så bra på det där med snabba artiklar, korta intervjuer (beundrar er som kan)... jag vill så gärna lyssna klart, fråga om och och så...
Ingrid i Umeå skriver för innebandymagazinet... någon som höjer på ögonbrynen?:) Men jag är fortfarande jag... inte magget. Nu bidrar jag iaf lite... fyra artiklar i veckan?

Har gjort en kort intervju med Magnus Augustsson, håll utkik efter den.

Webbtv: Pixbo sände "herrkvarten" mot Warberg idag, det är super att fler satsar på det. När kommer första webbsändningen från Umeå? Om Mullsjö (MAIS-tv) kunde sända härifrån borde ju vi klara det själva. Det finns kanske någon hake.

Visst är det färre artiklar om innebandy i lokaltidningarna i Umeå numera? I tidningen till exempel, det som är för "allmänheten". Sedan satsar man ju en del på bloggar som knappast läses av andra än initierade. Har jag fel? Det är iaf färre nyheter på webben men så kanske det är för alla idrotter. Tidningarna vill att man köper papperstidningen. Det var bättre förr.  

Snygg straff, Isabell Larsson från Limmet-land. Allvarligt... måste ses.  

CTIY-WARBERG. Förvånad över Peter Sjögrens kommentar kring matchen i söndags, har intervjuat den killen ett gäng gånger, minns att han var tacksam att intervjua, han sa intressanta saker. I lördags sa han:

"Tomma läktare och ett Umeå City som inte hade något att spela för. Det kändes skumt att spela. Men vi spelade stabilt, det är något som har saknats under säsongen", (Peter Sjögren till innebandymagazinet)

... ja, kanske, skum match men oj så viktig och ingen kan säga annat än att vinsten inte var gratis. Stabil insats av WIC?
Har inte sett sändningen. Men hörde att de surrat om att WIC var överlägsna? Okej...  Tror inte att Bagarn och Aga skulle säga samma sak. WIC borde vara överlägsna men, nej.. inte i den här matchen. All heder till City som krigade och grattis Warberg som grep halmstrået trots att inramningen inte var till belåtenhet. 

Umeå City avslutar den här sejouren i SSL snyggt.  På banan förtjänar de massor med beröm. Andreas Toumas, Erik Nilsson. Emil Johansson, Peter Larsson och den omskrivna Thomas Holmgren, jag skulle kunna fortsätta.

1100 personer på läktaren en lördag när solen skiner. Imponerande att folk inte valde att tillbringa dagen i solen. Matchens lirare... det blir i vissa fall märkligt när sponsorer skall kora vinnarna, kan förstå att de finns de som vill göra det själva, de som kan innebandy, men resten då? 

UMEÅ CITY DAM. Så skönt, vinst borta mot Jemtland och... grattis. Starkt att inte ge upp, uddamålsvinst. Mer behövs inte... Nu är det till att börja bygga inför nästa säsong i god tid. Herrana föll ur SSL, damlaget höll sig sånär kvar i division 1 och sedan har jag inte koll på IBf:s herrlag 

 TV. Alltid snack om vilka spelare som borde spela i landslaget, tänker på Anna Jakobsson, tyckte Stefan Edberg skötte frågan snyggt... lätt att säga vilka som skall spela i landslaget men sedan då? Många journalister  fokusera (och kommer alltid att fokusera) på spelare som gör mål - men finns det en tanke på hur man bygger ett lag,  vilka kompetenser som skall komplettera varandra.
Ogillar när folk pratar om tjänstefel i sådana sammanhang... Vilka gör egentligen tjänstefel?

Tack till Edberg som ställde upp som expert i matchen mellan Mora och Endre. Det är en fröjd att höra Edbergs lust att berätta om det som händer på banan.

Kan jag skriva artiklar och blogga samtidigt? Ja men det tycker jag nog... om jag inte driver min egen kampanj (egna intresssen) och det har jag inte för avsikt att göra.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Urban Karlssons taktik vann, straffavgörande gör ont, var är IKSU?

2012-03-17 @ 10:52:09
STRAFFAVGÖRANDE. Jag kommer aldrig att tycka att straffavgörande är sportsligt, jag ogillar det stort, särskilt i slutspel. Det spelar ingen roll vem som vinner, jag vill bort... Staffar=tomhet efter avgjord tävling/match. Så var det igår... Jag blir på oerhört dåligt humör oavsett lag, sport. Man skulle lika gärna kunna lotta efter 70 spelade minuter. Straffar är okey som egen gren... typ som Finnkampen. Men 97:an njöt, jag kan förstå att det finns de som gillar straffar och hyllar det, men inte jag... Sa jag att jag ogillar straffavgöranden? Att lagen inte får chans att spela om det...

DALEN FICK MATCHEN DIT DE VILLE. Låt mig ge Dalen beröm för en taktiskt väl genomförd match, man tar chansen att spela på ett sätt som maximera en vinst mot topplaget IKSU. Det blir mycket spel efter kanterna, Dalen styr spelet dit med 2-2-1... inne i Dalens box är IKSU inte välkomna.

IKSU är det bättre laget men klasskillnaden syns i princip bara i powerplay, och jag som sett IKSU vinna den här typen av matcher genom att spela ut motståndarna sitter så klart och är lite fundersam. Man ser att IKSU en och en är skickligare men lagmaskinen... på tomgång. Det finns ett enda tempo medan Dalen får till tempoväxlingar, Dalen  är duktiga i försvaret, och första målet... klockrent som Urban vill spela. Matchens få kontringarna står IBK Dalen för. Jag sakande IKSU:s spelvändningarna som andra lag har så stor respekt för. 

Det som varit signifikativt med IKSU, tre femmor, jobbiga att möta, mycket rörelse och bolltempo fanns inte i gårdagens match. På bänken sitter spelare som skulle gå in i Dalens andra femma. Jag kan inte se fördelen med förändringar man gjort ... mindre folk. Det behövs nog mer innebandykunskap än hos undertecknad för att ringa in vad man vill och varför.
IKSU skjuter mycket, men lite tanke... i täck fast klasspelare står fria. Nu var detta ingen typisk IKSU-match, det ser säkert annorlunda ut mot andra lag.

IKSU rullar boll där Urban vill att de ska rulla, i hörnen och efter kanterna. Det var ingen tråkig match att titta på, sällan har en första period gått så snabbt. Innebandy handlar om att vinna matcher och i de här matcherna, motivationen hos Dalen... IKSU har värvat Dalens bästa spelare under åren, det är klart att Dalen älskar de här matcherna.

I sudden var IKSU närmast, då blev det också för första gången slutspelskaraktär i matchen. Stolpe, stolpe... och sedan straffarna där vi 1. Fick se årets snyggaste straff, ... ingen herrmatch har bjudit på en sådan vacker straff. 2. Dalen får in en boll mer och den som gör flest mål vinner... Synd att det inte skedde under ordinarie tid för Dalen var värdiga vinnare.

Grattis Dalen, 1-1 i matcher. Grattis IKSU,  pengar in ... en extra hemmamatch. Beröm till IKSU som de senaste åren jobbat med IKSU-känslan hos Umeåborna. Det var en fröjd att se den oranga klacken. Det är mycket på sidan om som blivit bättre, all heder.

DOMARE. De hade en jobbig första period men de förtjänade ändå bättre bemötande av båda lagen i matchen. Det bränns mycket energi på att klaga på domarna, tråkigt då man inte gör det lättare för de som skall se till att matchen spelas schysst. Heder till Dalenpubliken som inte gjorde ner domarna trots att de nog tyckte att 50/50 i första gick till IKSU. Det blev aldrig slutspelskänsla, domarna dömde som i en seriematch. Om det kan man tycka olika.

Hur får man folk att känna sig välkomna till ett evenemang? Genom att skälla ut de som ställer upp som till exempel sargvakter? Besökare som använder sig av fel utgång, gästande lag som "gör fel". Charm är väl att få andra människor att känna sig bekväma... Tur att de flesta vill få besökare och medarbetare att trivas. Alla de bör hyllas, tack för att ni finns.  

Twitter... det finns klubbar som använder det som ren och skär informationskanal. Sociala medier? Varför heter det så? Inte särskilt socialt att följa noll personer/medier/sajter. Asociala medier:).

Umeå City verkar ha skickat intresseanmälan till Dalen på hela deras trupp, ett par veckor för tidigt? Första april var väl inte igår... Jag tyckte det var lite kul trots allt, men barnsligt.

Nu väntar Umeå City-Warberg, 14.15, TV-match för er som inte kan vara på plats. Det är nu det avgörs... i sista omgången som jag sagt hela säsongen.
"Årets SSL är den jämnaste någonsin och att ett bra lag som Sirius nu får lämna visar att standarden är högre än tidigare" säger Magnus Jäderlund på Magget.

All annan innebandy då? Bloggen är ingen nyhetssajt, jag skriver om det som faller mig in, det jag sett och hört och kan förstå att vissa känner sig bortglömda. Mina inlägg är nästan alltid för långa ändå. Håll till godo med det som bjuds.
/Innebandybloggen som har världens bästa läsare.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dalen-Falun, Ahnberg om domare, Enström och konstruktiv kritik

2012-03-15 @ 19:35:42
Ingen har väl missat att allt fler ja också media snokat reda på gliringar på Twitter, jag hade alltså fel. Twittra på om det nu ger rubriker i media.
Det finns smuts, hån, trash och så finns det humor. De två senaste gillar jag... men var går gränsen? Ironi är svårt, kanske behöver innebandyfolket hashtag #ibirioni #ibtrashtalk ;)
Man skall komma ihåg att det man säger och skriver om andra ofta säger mest om en själv. Det är dessutom omöjligt att veta hur saker tas emot... Både sändare och mottagare har ansvar.

Alla vill till himmelen men få vill ju dö
Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön
Man vill ha sin bit av kakan, man vill äta den me
Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge (text: Timbaktu)

INNEBANDY I TV OCH KRITIK. Har tagit mig rätten att tycka till och försökt hålla mig på "konstruktiv-kritik"-spåret. Alltså komma med förslag förbättringar... eller som fru Wikipedia skriver: Benämningen konstruktiv kritik brukar avse kritik som är menad att kunna förminska kritikvärdet, genom att den även innehåller förslag till förändring.
Har från flera håll fått feedback att senaste inlägget var en rejäl sågning, det kändes inte alls så när jag skrev det. Har läst inlägget igen och jag glömde en detalj... att börja med det som är/var bra. I övrigt står jag för min åsikt/mina förslag. Har på inget sätt gått angrepp på någon som person. Sedan kanske jag var tuff... bra med feedback hur som helst. Många gillar mina inlägg just för min strävan att vara konstruktiv, köper att alla inte tycker det.  

Så här säger Skoglund om sina kollegor... högt i tak gäller?


Alla vill till himlen men få vill ju dö...

Fick en via mail, uppmärksam läsare, och ingen tvekan... öppnar upp för feedback.  


1-0 i matcher till IKSU, var inte på plats, notera att Cassandra Edberg är skadad, inget IKSU ens kommer ihåg att nämna? Eller så försöker man låta bli att koncentrera sig på skador. Utan Cassandra = ett försvagat IKSU.
Imorgon blir det ett besök i hallen Dalen-IKSU Kv2, kanske skriver om den matchen, jag VET, det har varit LITE lokalt, damelit... Hoppas att "våra platser" är lediga på fredag. Gamla hederliga parkett-Gammliahallen. Den läktaren gillar vi.
... och på lördag, Gammlia Arena för att se City vs Warberg. Det är lite stil på Bagarn, vi pratades vid här i veckan och samtalet inleddes "vad fan är det du skriver"... och ett garv men ärendet var hjälp att fixa ett rum åt allt deras bagage en lördag. Klart jag hjälpte till... Gillar inledningen av samtalet "vad fan är det du skriver". Bra fråga faktiskt:).

Har ett lag någonsin gjort 22 mål i en innebandymatch i högsta liga?
Svar av experten: Det handlar egentligen. om största segermarginal, eller hur? Där är det Jiks herrar som toppar med sina 21-1, tidigt 90-tal.
Se där...
Mullsjö-Aik 12-0, Umeå-Warberg 12-0 visst är sådana resultat möjliga men... ja ni fattar.
Nej, jag vet inte varför man valde att sända City-Warberg och inte Falun-Pixbo, men jag har frågat.

SLUTSPELSPLATS. Söndag, vilken match Dalen gör. Årets bästa hemmamatch. Johan Samuelsson log till och med under boxplay, vilken spelglädje. Dalen spelade innebandy, det var inte alls likt matchen mot Pixbo.
8-5 mot Falun var rättvist. Grattis till den där eftertraktade slutspelsplatsen. C-S-K-kedjan (Carlbom-Samuelsson-Kronberg) producerade, elva pinnar tillsammans. Mycket nära "magiskt". Falun var inte dåliga, Dalen var bra!
Jag: Hyfsad första femma ni har
Svar: Den får duga.

Har försökt sortera ut höjdpunkter men det är så många... snygga mål, sköna mål, fina närkamper...
-Robin och Urban gjorde liknande målgester när de trodde att Robins boll var inne. Så härlig syn. Så nära mål det var då och MÅNGA gånger under matchen.
-Ketil verkar fortfarande vara publikfavorit bland Dalen-publiken och igår han gav tillbaka, med hela hjärtat. Undrar vad den killen åt för frukost i söndags?
-En bild som stannade kvar hos mig är när Rasmus Enström kommer kommer in från banan, tar coachtavlan och inför sin formation börjar snacka och rita. Killen vill så mycket, tar ansvar... en vacker syn. Han kommer att bli en viktig i kugge i landslaget.

-Markus 9 år var mest impad av Faluns buss (Siljans Buss), så kul är det alltså med innebandy.

Bild lånad från företagets hemsida enligt ök.

Söndagens citat: Jag "Nu ligger det ett Falunmål i luften"
Lillkillen (4år) vid alldeles intill spanar ut över Gammlia Arena och utbrister "vart då"???)

Tack för en otroligt rolig kväll i Gammlia Arena.

SIBF. Det pratas om slutspelsschema och hur man får lägga sina matcher... avgå förbundet, eller? Hannes Öhman:s utspel, inhget fel med det men... bemöt SIBF. Om media inte ringer er så ring dem.
Alla hanterar inte ett ämne som radiosporten gjorde i januari (hade helt missat det) om domarna i SSL. Lovar att det är "lyssning" för alla. Tre intervjuer, en expert i Peter Ahnberg, ansvarig på förbundet (Tomas Thim) och en spelare som formulerar sitt upplevda problem. Alla tre inslagen är kanon, bra snack... Vart tog den debatten vägen? Vilken debatt?  (Inslag, se länk ovan: 1. Peter Ahnberg om domarnivån: "En resursfråga" 2. Domarbas om kritiken: "huvudet på spiken" 3. "Storvretas Hannes Öhman var kritisk mot domarna efter segern mot Warberg")

Och vart tog Svenska Spels webbsändningar vägen?

FRÅGOR. Fick frågan vad jag menar med "öppna frågor" som jag tydligen tagit upp i ett inlägg. Så... "öppna frågor, vad är det?"
Frågor som inte kan besvaras med ja eller nej. Frågor som börjar med hur, var, när, varför och så vidare.
Slutna frågor är således de som inte öppnar för ett "eget svar".

"Det skulle ha blivit en rysare om ni förlorat här idag"? Det är inte ens en fråga, är ni med. "Blev du besviken över förlusten"? "Är du glad"? Man lägger orden i munnen på den man valt att "lyssna på"
"Är du sugen på pasta till middag? Eller... vad är du sugen på för mat?
Den som intervjuar (eller på annat sätt ställer frågor) vill kanske glänsa med sina egna kunskaper och sin egen person... och glömmer då vems åsikter man egentligen skall lyfta fram.
I allt vi gör... för vems skull? Vad vill jag säga? Till vem?

Vilka har nytta av öppna frågor? Alla som säljer något, alla som jobbar med människor, alla som har en relation till en annan människa.. o.s.v. Antar att jag skrev om öppna frågor i sammanhanget intervjuer....

Här finns jag:
http://twitter.com/#!/InnebandyIngrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tack Umeå City - innebandy handlar också om tajming

2012-03-12 @ 12:47:50
SMS igår "Ja, vad säger man", mitt svar "Har inga ord", (City förlust mot JIK) för vad säger man till den som faller på målsnöret med flera fina matcher den senaste tiden, en mängd nästanmatcher och ändå åker ur SSL.
Matchen mot AIK förra söndagen, det var en riktigt bra fight... Stolta krigare. Bäst i stan men... Och igår mot JIK (snyggt av JIK-spelarna att inte håna, sportsligt).

Summerar de senaste åren med en text jag skrev för bra precis tre år sedan, närmare bestämt  8 mars 2009, det var Citys första år i SSL, då var man årets rookielag och nära att ta sig till slutspel.
Jag skrev texten på Warbergs hemsidas (av någon anledning), inför Citys första bortamatch mot WIC. Krönikans rubrik "Innebandy handlar också om tajming" den får vara rubrik på detta inlägg... som också kunde avslutas ungefär som krönikan, typ:
Igår vann bästa laget, "för alla vet ju att innebandy inte enbart handlar om tajming".

Lite som det var 2009 (se text längre ner) är det fortfarande, City laget som försöker spela innebandy och är inget gnetgäng, De bjuder på en del tekniska överraskningar och roliga kombinationer. De gör för lite skitmål, vi har sett en del bolltapp på mittplan och så vidare, samma City och ändå inte. Cityhjärtat hos Lars Bergström blev till comeback, tyvärr skadade han sig efter några matcher, jag upprepar tyvärr.. Av spelarnamnen som nämns i texten är det bara Andreas Tuomas och Lasse som finns kvar i årets trupp. Hade texten skrivits idag hade andra spelare lyfts fram... ett annat City och ändå inte. Tack alla som krigat.

INNEBANDY HANDLAR OCKSÅ OM TAJMING (krönikan)

Någon som säger emot mig om jag påstår att Umeå City är Årets Rookie? Grundstenen verkar vara ”Umeå City hjärtat”. Medan City harvade i ettan fick många spelare chansen att spela i SSL, de kom tillbaka till laget när det blev åka av i Superligan. Och laget visar ofta hjärta, krigar, kämpar på. I förra omgången mötte man Storvreta, låg under med åtta mål men fortsatte att kämpa.

 

Men Umeålaget kan inte betecknas som ett gnetgäng, de försöker spela innebandy med fart och fläkt. Det bjuder på en del tekniska överraskningar och roliga kombinationer.

 

Men det finns så klart svagheter, en är att de gör för lite skitmål. Det ligger dem kanske i fatet att man kunde glassa omkring i ettan och göra snygga grejer. En del (försvarbar) orutin finns, det märktes kanske särskilt i TV-matchen. City är ett lag som farligt ofta tappar bollen på mittplan, bolltapp i de offensiva hörnen vore att föredra (långt från hemmamålet). De har förlorat matcher på grund av svagt spel runt egen kasse. Dessutom känns de för små på något vis, spelarna kommer fysiskt till korta. Detta gäller inte backen Andreas Toumas, han har betytt mycket på de stora pojkarnas arenor.

 

Trots brister kan man aldrig ta ifrån City, Årets Rookie kvalitéerna. Får de till spelet kring eget mål kan de bli livsfarliga på måndag.

 

Lagkapten Lars Bergström, är viktig. Där har ni veteranen, klippan som tillför lugn. Har en känsla av hans beslut att fortsätta höjde lagets moral. Han och flera andra har satt en ära i att få laget tillbaka på innebandykartan. Man kan undra varför Gustaf ”Gurra” Forsberg inte gjorde sin plikt, han var med i truppen som fick City att åka ur för tio år sedan. Hörde jag Vasaloppet?

 

Man ska ha stor respekt för slitvargen Daniel Jernberg, centern som spelar med hjärtat. Det är svårt att säga varför, men han levererar mer poäng än man faktiskt kommer ihåg efter matcherna.

 

Bästa skott? Väljer Mattias Mattson, han är i alla fall den som gjort flest mål, 30 kassar och åtta assist säger lite om spelartypen.

 

Hetast just nu är Jakob Lundmark, han hotar i anfallszon bland annat genom att röra sig mycket i slottet. Jakob eller ”Jacke” äger den interna ligan med sina 43 poäng.

 

En högst personlig favorit just nu är Daniel Pettersson inte minst för skottet han drog iväg mot Helsingborg. Skaplig bössa, det häftigaste jag sett i år.

 

Målvakten Erik Ställ har imponerat, särskilt med tanke på Citys spelstil. Han hör till framtidens och den nya tidens målvakter, då innebandyn ser ut att gå från små till stora keepers. Ställ är fysiskt stor precis som Ramsin och Sjögren, gemensamt är att de sitter ner och gör sig ännu större i mål.

 

I båset finns Andreas Söderberg, Patrik Eklund och Peter Strandberg Eklund var liraren och ”Ankan” Strandberg sniper, båda profiler på banan under Citys bästa år. Kan en profil sitta i väggarna så borde Patrik göra det. Det är sjätte säsongen för coach ”Putte”. Vardagen låter aningen hektisk, fyra små barn, heltidsjobb och så elitinnebandy. Ifjol hade han kunnat missa ödesmatchen mot Sundsvall eftersom hans fjärde barn var i antågande. Dottern kom ett par dagar innan utsatt tid och Eklund fick vara med när laget förtjänade direktavancemang.

 

Är det inte det jag alltid har sagt, innebandy handlar också om tajming.

 

På tal om tajming och allt annat som måste till om jag ska få se ett Umeåderby i kvartsfinalen. City måste ta poäng mot WIC om de ska ta sig till slutspel. Oddsen är tydligen sju gånger pengarna på Umeå. Kanske jag ska snacka med Bluemarines?. Vem ska jag ringa då jag behöver låna Sveriges bästa hejaklack på måndag?. En blå hejaklack skulle i alla fall bättra på chanserna till det där kvartsfinalderbyt.

 

Bluemarines har å andra sidan redan gjort mer än man kan begära. Som Umeåbo står jag i stor tacksamhetsskuld till dem, eftersom de hejat fram IKSU till flera SM-guld och andra medaljer. Det är stort.

 

På måndag vinner det bästa laget, för alla vet ju att innebandy inte enbart handlar om tajming.

/Ingrid i Umeå (2009-03-08)


Att falla med flaggan i topp...

Umeås mest innebandykunniga bloggare Jacke, skriver:
citat: Jag vill avsluta med att säga att jag tycker att City verkligen faller med flaggan i topp. Spelarna kan trots allt vara stolta över säsongen och jag minns allra mest derbysegern mot Dalen där var och en slet som sårade för klubbmärket
Jakob Arvidsson om Umeå City efter gårdagens förlust, säsongen 11/12 som innebar nedflyttning. ..

 

Minns när Urban Karlsson, IBK Dalen sa när City var nära att gå upp 2006 el 2007 "Vilka härliga derbyn det skulle bli" och 2008 när City väl gick upp "Kul för oss och innebandyn i Umeå". Andra har sagt att Umeå är för litet för två lag i högsta serien, nu får vi tre lag i Allsvenskan... är det kanske Umeås chans till ett SM-guld på herrsidan? Vad säger du Magnus Aga Augustsson? Det finns olika åsikter... (Agas analyser, november 2009)

Väl kämpat City! Får vi någonsin se en sådan jämn liga som i år? -SSL.

 

Återkommer med tankar från gårdagens match, det känns inte rätt att skriva om den och... i ett och samma inlägg.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pressmeddelande, fysmonster, sämsta bloggarna, twitterförbud mm

2012-03-11 @ 13:24:31

Sara Kristoffersson, så skön "de skall få ångra att de valde oss" angående DIF, (hakade Expressen eller AB på?)minns när Lunken var Faluns tränare "vi blir obehagliga i slutspelet. Skön inställning... På tal om Lunken, imorgon (idag) kommer IBF Falun, herr till Umeå. Då får vi se SSL:s högst rankade spelare Rasmus Enström enligt JG, rubrik på Aftonbladet. "Ett fysiskt monster med temperament" och det var tian på listan som hade den "motiveringen". Blev lite paff när jag läste "monster" om Enström men det redde ut sig.

OMTANKE. När Kimmo skrev om andras kassa publiksiffror, arrangemang, luftslott som sprängdes och dåliga resultat rent sportsligt var det i all välmening. Lag och spelare som inte håller måttet. När Linköpingsspelarna jiddrar på Twitter går det under beskrivningen hån? Inte ens den egna klubben är schysst? (Kimmo var antagligen ironisk?) Det det handlar om graden av välmening? Graden av omtanke? Det är svårt, jag fattar... och jobbigt för den som blir eller upplever sig smutsad. Sändare mottagare... Vilka får mest skit? Granskas hårdast? Så klart stjärnor, topplag, bottenlag, de som går utanför ramarna... den som för tillfället är hackkyckling? 
Finns det något "Linköping" på damsidan?  

SOCIALA MEDIER. Hur orkar man med att följa Twitter?
Svar: Man försöker inte läsa ikapp... bara det senaste (det man ser när man loggar in) annars skulle det ta sjukt med tid. Om jag kan hålla en Twitterskola? Nja, det där är jag inte proffs på, har inte läst en enda poäng i sociala medier.
På tal om Twitter:
Challe Berglund sätter ner foten som coach i Djurgården som nu tvingas kvala. Challe inför Twitterförbud.
-Twitter och Facebook är förbjudet. Det är klart, ska någon starta ett kafé får de väl skriva det om de vill men jag vill att det ska vara fullt fokus på hockeyn fyra veckor framåt.
Respekt till Challe, han kör sitt race. Och den som twittrar och bloggar mest vinner... Nej.

Har funderat över det där med bloggar inför viktiga tävlingar eller playoff. Då fullkomligt exploderar det, visst är det så? Säkert en hel del rolig läsning men är det verkligen rätt fokus?. Är det för att media inte är tillräckligt på?
Gå in i slutspelsbubblan har jag hört talas om... bloggbubblan? Inför ett VM där det handlar om att ta tillbaka ett VM-guld. Bloggbubbla, till och med på förbundets sida... Ja, det kanske är rätt sätt att väcka uppmärksamhet i media. Finns stor risk att det enbart blir klubben för inbördes beundran... Det är verkligen både och det där med öppenhet... Att innebandyn får mer uppmärksamhet, är det så? Hur som helst har ingen bloggat sig till ett SM-guld, utom jag möjligen... tre guld till IKSU. *l*
Det finns många sätt att se på detta med fokus... vore kul att höra era tankar Maila, kommentera, använde Twitter eller FB. Det är ok att vara anonym här, modererar dock bort personangrepp och sådant.


Tyvärr finns det inte mycket intresse hos innebandymedia att föra debatten framåt, (kanske dags för en nyhetssajt till? eller ett forum) undersökande journalistik, lyssna, debattera tänker bland annat på...

FRAMSTEG. Dubbelmöten: Äntligen vågar alla elitserieklubbar satsa, det kommer att kosta en slant men detta är ett stort framsteg. Ni som hängde med när elitseriens slutspel också blev bäst av fem som herrarnas och när damerna fick egna elitdomare vet att först när klubbarnas åsikter släpptes fram i media hände det något (skälen var till stor dem miss i kommunikationen mellan damklubbarna). Detta är en annan sak...
Bromsklossarna har inte varit förbundet eller SEI även om det orättvist låtit så ibland. Från några klubbar har det varit dubbla budskap, vid seriestart har det varit skriverier och gnäll från media och klubbar om spelschemat (som klubbarna själva godkänt) och ändå har man innan nästa seriestart röstat ja till att fortsätta med dubbelmöten, man har sedan godkänt kommande spelschemat och i vissa fall lyckats få det att låta som om SEI eller förbundet hanterat detta oproffsigt.
Till och med inför förra säsongen röstade man ja till dubbelmöten, varför liksom? Nu äntligen är alla elitserieklubbar med på tåget, bra jobbat ni som drivit frågan, år efter år.

OCH?. Fattar inte varför Magnus Svensson och Bagarn pratar om det som var dåligt efter matchen mot Falun. Om att det var synd att släppa in de där sista målen... Vet i sjutton om jag som amatör skulle säga att de tappade de sista minuterna. Falun spelade PP, de gick all in... chansade. Då brukar det slinka in ett och annat mål, tänker jag. Bra match av Warberg, gratis till tre. Att slå Falun, hur många lag har gjort det i år? Stort ju. (hänvisar till Studio Warberg på WIC;s hemsida)  

KVARTSFINALER. Idag webbtv från Mora och kvartsfinal 1 mellan Mora och Endre. Peter Wallin expert., det gillar vi. I fredags visades DIF-Falun i TV4-sport, Det blev en trevlig fredagskväll för alla utom de som håller på Falun. Så jobbigt att få en utvisning i matchminut 59. Djurgården var det bättre laget, ingen tillfällighet att Minne avgör. Synd bara att domarna är de man kommer ihåg mest ett par timmar efter avslutad TV-match. Fasth håller på sin roll i mycket större utsträckning som kommentator, skickar över expertfrågor liksom.. trots att han om någon har koll på innebandy. Det var en bra sändning...
Om försvarspelet finns ,mycket att säga, eller inte... "den bästa dammatch jag sett" säger Conny. Ja, ja... undrar vad gamla tidens backar som Gustaf Forsberg (de som satte en ära i att täcka skott och var nöjd om matcherna slutade 3-2 fördel deras lag) hade haft för kommentar. Den bästa = massor med mål och visst, det är underhållning.

KLOCKSLAG. Har ett önskemål till innebandy.se nämligen att när man klickar på tex. elitserien så skulle jag vilja att tiden (inte bara datum) syns, Som det gör under slutspels-spelschemat. Visst går det att fixa? Nu skall man klicka på enskilda matcher för att se matchstart. Onödiga klick är onödiga. 

TÄVLING. Angående den där "tävlingen" där folket får rösta på sin FAVORITblogg, den blogg som ger mest... Jag vill veta vilka som INTE röstar på min blogg. För eller emot? Varm eller kall? *ler* Nä... Magget körde en rankning 2007 (?) tydligen 2008, i första omgången utsåg min blogg till bästa innebandyblogg. Omöjligt att slå... Vem har sagt att man inte kan leva på gamla meriter?
Låt mig gissa, det finns många läser bloggar man "inte gillar"de kanske är de som är de bästa, som ger mest... "vad har NN skrivit för skit nu då?". Lite som spelarbetygen på innebandymagazinet och slagerfestivalen. Väcker känslor, ingen bryr sig, ingen läser och alla vet vad som skrivits... i smyg. Och så finns det så klart ryggdunkare... eller ryggrunkare som någon råkade skriva i sammanhanget. Det är med bloggar som med all annat, det är trevligt med mångfald.
De bästa bloggarna kanske trots allt är de "sämsta"... så det händer något menar jag.  

GÖTEBORG. Någon som har statsen mellan Pixbo och Caperiotäby? Det känns som Pixbo inte vunnit sedan suddenslutspelet 2007.

MEDIA. Under åren har en och annan bett om hjälp kring pressmeddelade, hur gör man, vem skall man skicka till osv. Här finns två inlägg med tips och råd, väldigt basic.

 

FloorBall pressrelasescool,

Hade förmånen i fredags via videolänk stötta i ämnet, inför SSL-slutspelet. Bra initiativ av klubben. ett tecken på att man vill framåt. Så kul, tänk om det fanns obegränsat med tid så skulle jag erbjuda mina tjänster rakt av till behövande. 

Många gnäller för att innebandyn inte syns i media, det är en del upp till klubbarna också. Så vässa era tangentbord... underlätta för media. Vad kan man skicka pressrelas-er om? Ta en titt på länken ovan och se om ni hittar något tips som passar er.

Sluta spamma morsan, de laggar
... ord från sonen när han var yngre. Ja, det har blivit många inlägg de senaste dagarna. Så kommer det inte att bli i fortsättningen. Sportlov och barnen har varit i Åre/Hemavan... tid, lust och dessutom dök det upp en massa roliga ämnen. Har inte sportat en minut under lovet, däremot har det varit massor med innebandy på annat sätt. Ställt upp som bollplank men också haft anledning att fråga klokare människor än mig (finns ett helt gäng sådana) om funderingar jag haft. Nu har jag en boll... andra har många.
Det kommer att hända massor inom innebandyn framöver både lokalt och nationellt. Klubbarnas styrelser och förbundets bör redan nu fundera på nästa säsong, vissa gör det. Gott det!

Veckans alster:
Kohonen -already a legend
Tankar efter Umeå City-AIK och min matchångest.
Den matchen skadade sig två av AIK-spelarna, Patrik Sinerius skada såg inte rolig ut, det var länge sedan jag såg någon som hade så ont. Kim Nilsson... inte bra så klart.
Joakim Nordström Ribbing:
"Jag spelar alltid med bästa laget. De som är skadade tillhör inte de valbara, så enkelt är det". Tänk om alla skulle tänka så... då kanske innebandykarriären som somliga kunde bli längre.

Innebandyns nya slogan: vi-måste-inte-slicka-hela-världen-i-röven-om-nån-ska-gilla-innebandy.

Inlägget är skrivet i omgångar... fredag, lördag, söndag. Lite hytt och bytt med andra ord. Om ett par timmar är det Gammlia Arena som gäller. Dalen-Falun i SSL.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kohonen -already a legend, blir det han eller Janne Vaara

2012-03-08 @ 21:52:56

- Självklart ska vi gå för att vinna det där VM-guldet, i mina ögon är det en rimlig målsättning" Citat Janne Vaara om VM: (innebandy.se).
Det är så det måste vara, målet måste alltid vara guld, har tidigare kritiserat att SIBF hade målsättning VM-guld först i näst-nästa VM. Guld till Sverige... Även om nu Mika Kohonen med ett leende sa att "blir väldigt svårt" för Sverige (ståplats, se längre ner) . Respekt till båda dessa målmedvetna män.

En bra intervju med Jan-Erik Vaara på innebandymagazinet, mycket intressanta svar av herrarnas förbundskapten. Det är kaxigt och ödmjukt på samma gång, medialt har Janne haft en spikrak utveckling:
Om hemligheten bakom uttagningar (rookies) som blir guldkorn och slår igenom:
En stark tro på ungdomlig entusiasm, nyfikenhet och tävlingsinstinkt. Det har alla de här spelarna. Jag hade följt dem ganska länge och sett de goda sidorna hos dem och det är det man vill fortsätta komma fram och förstärkas i landslaget. Jag har haft stora förväntningar på dem, jag vill betona att jag har stort självförtroende när det gäller uttagningar (innebandymagazinet).

Rakt på sak "tror på mig själv", äkta. Det kanske låter som Janne haft öppen gata när han tillträdde som FK för damlandslaget. Det har varit en hel del diskussioner men Vaara har stått på sig. Det gav frukt... Det finns stor respekt i rörelsen och ett gäng avundsjuka så klart. Mot guldet nu, hoppas att hela innebandysverige sluter upp. Kom ihåg, Janne har aldrig dissat det klubblagen gör, det blev lite märkligt snack efter förra VM men nu är det nya tag. Blåguld =vårt lag.

LEGEND. Prenumererar på innebandymagazinet, så klart. Baksidan av nummer 103 ser ut som följer:
This is Mika- one day he will be a legend.Jag skulle vilja säga, han är redan... en levande legend. Fick tips av från unt.se om "Ståplats", webbtv med Mika Kohonen. Där får Mika frågan om det där med utmärkelsen (för vilken gång i ordningen) världens bästa spelare. Mika säger "en stor ära" och hyllar Finland och Storvreta man får inte sådana priser om inte lagen man spelare går bra.
Snyggt men han gör ingen hemlighet av att framgångarna inte varit gratis. Lyssna noga... träning, fokus, inget trams. Mer då? Duktiga journalister ställer bra frågor och Daniel Legue... ska jag verkligen kosta på dig mer beröm? *l*

Mika igen: Om framtiden, (alltid välkommen till Umeå) han påtalar skillnaden nu när han har familj och typ för 12 år sedan... då det bara var att "packa grejerna, bollen till mitten och spela". Skönt sagt.
Varför Sirius åkte ut? "Jag vet inte varför, men tråkigt är det i allafall", Mika hade chansen att såga (med tanke på det Sirius förra tränare gick ut med i höstas) men Kohonen låter klubban tala.

En profil är inte den som snackar högst och mest, Mika säger alltid intressanta saker, även om det bara är "låt oss spela matchen först", eller signalerar något med kroppspråket. Vem skall göra citatboken, Mikas klokord, det finns guldkorn. "Varför säger han så lite?" kom under en TV-match...  Killen har rätt fokus, (detta med glimten i ögat) även just innan match... Talar med klubban (länk till hyllning här, fortfarande aktuell, världens bästa...).  

Sedan behövs också de som bullrar och låter, citatmaskiner och de som skapar rubriker. Men det skall vara äkta... man kan sticka ut på olika sätt. Det gäller att släppa fram olikheterna. Men hur är det? Gillar innebandyfolket att någon går utanför ramarna, en keps i TV, annorlunda uppladdning, ett litet uttalande och hela havet stormar. Vi vill att innebandyn skall synas, men vi har svårt att acceptera att någon/något sticker ut. Varför? Vi är svenskar helt enkelt.
Sedan finns det sånt här:
Magnus Svenssons svar till Conny i TV, det blev en skön rubrik.... "Här slår han tillbaka mot expertsågningen", sådana nyheter behövs. Härligt med någon som står upp för sig själv och samtidigt har glimten i ögat. Ja, även Connys sätt att hantera kängan. Mer sånt!

Curt Söderström sa en gång om att agera på och utanför banan: Vad vill jag de skall minnas? Vi tar med oss det. 

Det här måste väl alla älska. Oliwer, keepern i Jönköping... kul med någon som sticker ut. Det gäller att synas och där får vi säga tack till Cedergren.  Så många leenden idag efter artikel i Expressen om att cykla en mil per hundra åskådare, 11 mil vid fullsatt. Veckans festis!
Den där matchen det handlar om (JIK vs Umeå City)... Mullsjö (MAIS) kommer att heja på JIK när de möter Umeå City. Enda gången? Mullsjös egen existens hänger till en del på den här matchen... Nu är Umeå City inte bortskämda med någon stor hejaklack och kommer att skylla på publikstöd om det blir förlust. Bara å köra City. Spelar ni mot JIK som ni gjorde mot AIK vinner ni. Gunnar Domeij åter i målet i Jönköping, fast för ett annat lag.

... Filip och Fredrik, ska de skilja sig???

Har fått önskemål om att göra bloggen mer användarvänlig, lättare att läsa. Bra med feedback. Har gjort några snabba ändringar, hoppas det funkar i alla webbläsare. Själv läser jag bloggar vis "Feeds/Rss" där texten är avskalad och lättläst. Med andra ord, jag prenumererar på uppdatering på bloggar jag läser. Det spar tid, dessutom har jag hjälpsamma läsare som tipsar om något intressant dyker upp. (uppdaterar: Nej RSS erbjuds officiellt inte på flera av de bloggar jag läser, men det är bara att plocka ut den ur källkoden. Behöver du hjälp? Maila).
Fick frågan igår hur länge jag haft min blogg:
Jag: -Håll i dig, har bloggat sedan 05/06, ja... helt galet
Snabb replik: -Tio år innan ville man ha internet på skiva... (tack för den)

Klubbhuset (se till vänster i bloggen) öppnar (genom förvärv) man en butik även i Uppsala. Det är ett tecken på att det lönar sig att satsa på innebandyprodukter om man dessutom ger bästa möjliga service... Önskar Aga & Co lycka till. Länken går till innebandymagazinet.se

Nästa års Norra Allsvenska kommer att bli magisk. Kolla in vilka lag som är klara... Det måste vara en fröjd att spela i den serien.... Järfälla, Balrog, Mora, Thorengruppen, Sirius och ett superligalag till? (rysare, rysare, rysare).

På damsidan kvalar Jönköping mot bland annat Warberg, har de mötts förut? *ler*. Bra för övrigt av en som inte kan innebandy att faktiskt ta WIC till kval. *ironisk*

Ja, jag vill ha en stark elitserieförening inom innebandyn, alltså ett starkt SEI. Heja ni!

Hoppas få läsa på innebandymagazinet, innebandysajten och innebandy,se att det är innebandy på TV4-sport imorgon. 9 mars kl 18.30, Kvartsfinal 1, damer, Djurgårdens IF IBF - IBF Falun. Nu hjälps vi åt att sprida detta...

Jag hör hur ni sliter, förbereder slutspel. jobbar med arrangemang och hemsidor, planerar sponsoraktiviteter, webbtv och jag vill bara  säga: Tack alla ni som gör innebandyn möjlig.

Veckans innebandysnackis går inte i tonarten: Den där eviga attityden
-"vi-måste-slicka-hela-världen-i-röven-om-nån-ska-gilla-innebandy"

Det är roligare om man har kul /Ingrid i Umeå (ja, och jag har sportlov. Det kommer inte att bloggas i den här takten sedan men just är det kul. Märks det?)

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Replik från GA ang. Moras bojkott samt Wijk och kniv i ryggen

2012-03-07 @ 15:49:16
Den där eviga attityden "vi-måste-slicka-hela-världen-i-röven-om-nån-ska-gilla-innebandy"

Det verkar inte vara någon större fara med svensk innebandy, den här gången heller. Förra gångens innebandysnackis var om alkohol, den här gången om en så kallad mediabojkott. Men på Twitter kunde man nästan tro att alla innebandyhallar i hela Sverige brunnit upp, samtidigt. Elller... nja, nu tog jag väl i. Men Twitter är riktigt intressant... vilken genomslagskraft den kan ha.

Väntade att innebandymagazinet.se skulle höra av sig till Mora om bojkotten, fast det är klart det är svårt att göra intervjuer med en bojkottare:). Istället fanns en artikel med landslagstjärnan Anna Wijk på innebandysajten sent på kvällen. Ler åt Anna:s "Ja, jag hörde det. Hur kunde det bli så här?" Skön tjej. "klart jag ställer upp på intervjuer"

Artikel i Dalarnas tidning av Ingen bojkott från vår sida.

Det verkar ha blivit ett missförstånd här, det finns en historia... idag skriver Gotlands Allehandas journalist ett mail till mig. Så bra att mina kontaktuppgifter finns på bloggen... när nu kommentarer sällan används.
Hur som helst: Se Simon Frids text längst ner i detta inlägg.

Fick en länk postat på min blogg igår, till Lasses inlägg på VF, jag läste och förundrades över orden:
"Förbundet har nyligen tillsatt en person på heltid för att få ut innebandyn mer i riksmedia och här går en förening ut och sticker en kniv i ryggen på sportens egna förbund och samtidigt drar pajasmössan över samtliga spelare, ledare och föreningar i det här landet som jobbar aktivt för att få landets befolkning att ta sporten seriöst och få folk att sluta kalla idrotten motionssport och börja kalla den elitidrott. Spelar man på elitnivå ska ha sådant här inskrivet i sitt kontrakt. Man måste kunna ställa ett så banalt krav på spelare. Kais Mora – här gör ni fel" (slut citat).

Den där eviga attityden "vi-måste-slicka-hela-världen-i-röven-om-nån-ska-gilla-innebandy"

Det är innebandy,världens coolaste sport. Det finns enligt mig ingen anledning att gå igång med ord som "kniv i ryggen på  egna... " Andas! Det är ingen pappersdocka vi pratar om. Ingen pajasmössa på innebandyn i det här fallet, heller. Men jag är ju ingen expert. Jag kan förstå att en bojkott väcker känslor, men ingen har ju dött. Vilken urladdning alltså...

Stampa silencio...tillämpas väl i serie A när lagen sluter sig samman, det är inte det Mora signalerar...


Här kommer Simon Frids replik:

Hej Ingrid!
Jag har skrivit ett svar efter debatten.
Vill du publicera något på din blogg vill jag ha det publicerat i sin helhet.

Med vänliga hälsningar
Simon Frid

TEXT:
I söndagskväll sökte jag Martina Löf, Therése Karlsson, Amanda Larsson och Anna Wijk för en kommentar angående kvartsfinalerna. Jag ringde samtliga två gånger – utan att någon ringde tillbaka.
I måndags ringde jag återigen till Martina Löf, Amanda Larsson och Therése Karlsson. Inget svar då heller och till slut väljer jag istället att messa Martina och Therése. Martina svarade senare på mitt sms:
"Hej! Tack men har valt att skippa intervjuer inför matcherna, ses på ön! //Martina"
Jag svarade då:
"Men, är inte du lagkapten för laget? Eller vem är det? /Simon"
Martina:
"Stämmer, jag är lagkapten."
Jag;
"Jag menar att det måste finnas någon som för lagets talan förutom tränaren och att ni och Endre samt innebandyn i stort får utrymme i media måste ju vara bra. Varför görs inga intervjuer innan matcherna?"
Martina:
"Väljer att hänvisa till våra tränare."

Därefter bemötte Roger Jonsson mig på ett bra och professionellt sätt. Jag fick en intervju med Martina efter att han pratat med henne och den var inte sju minuter som stod i Ingrids blogg. Citat från henne och Roger kom med i texten och i en annan text angående kvartsfinalvalet; LÄNK Varför nämndes inte den på bloggen?
Roger och klubbens ordförande Anders Forsberg förklarade att spelarna själva fick välja om de ville uttala sig eller inte.

När jag då inte fick tag i någon av de fyra spelarna under två dagar. Då såg jag det som givet att de inte ville prata med media. Om någon sökt dig flera gånger, då ringer man väl upp?

I förra slutspelet ville inte Anna Wijk ställa upp på en intervju i Södervärnshallen och efter sista matchen i Unihoc Arena var det väldigt svårt att få en intervju med Therése Karlsson.
Bojkott eller inte. Dagen efter min artikel var alla helt plötsligt anträffbara (innebandysajten, dt.se mfl) – om det är en efterhandskonstruktion tack vare artikeln vet jag inte.

Innebandyn är en av de mest betydelsefulla idrotterna på Gotland och vi ger den därför stort utrymme.
Att då Kais Mora - i ett SM-slutspel (!) - väljer att lägga locket på så skadar det idrotten. För om fler följer efter ger det alarmerande signaler och mediabevakningen blir sannolikt mindre på sikt.
Är det vad innebandyn vill?

Jag vill att innebandysverige och media ska ha ett bra och givande samarbete.
Men vill inte Kais Mora ställa upp på det så respekterar vi det och i det här fallet valde vi att delge våra läsare det.
Det var knappast den text vi hade tänkt oss när vi ringde spelarna.
Om någon har frågor angående artikeln eller något annat så är de välkomna att ringa eller mejla mig.
Och vill någon som jag intervjuat läsa sina citat så är det alltid okej.
Sen att vi skulle vinkla grejer till Endres fördel är rent skitsnack.
Vi skriver för våra läsare - inte för Endre eller någon annan klubb.

Med vänliga hälsningar
Simon Frid
simon.frid@gotlandsallehanda.se

Uppdaterar: Media på Gotland gör ett bra jobb, så även Simon Frid. Härligt med engagemang, sådan journalister behövs!

Innebandybloggen i Umeå, since 05/06
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

KAIS Mora "nej, det är inte sant" angående bojkott av media

2012-03-06 @ 14:29:47
Kan inte låta bli... på eget bevåg. Varför? Jag tänkte "kan detta verkligen stämma?" Förtydligar, det handlar om dagens innebandysnackis, en artikel i GA om Mora:s så kallade mediabojkott fast från en annan vinkel. Blev det tydligare?

BLOGG. Det luktar kvällspressjournalistik om artikeln som Gotlands Allehanda publicerat på helagotland.se. I alla fall fall om man frågar de som sägs stå för en bojkott. Grattis till en bra rubrik... Varför inte ett enda ord av den sju minuter långa intervjun GA fick med Moras lagkapten Martina Löf, bara svar på frågan om den så kallade bojkotten. "spelarna får själv välja om de vill svara på frågor" är inte samma sak som bojkott.

Att hänvisa till sportchef eller tränare är inget ovanligt, till och med under VM (har ett alldeles eget exempel på detta, regler man satte upp i Finland, alla respekt för det). Alla innebandyspelare har inte möjlighet att ta telefon på dagtid. Det gäller att förstå varandras situation. Olyckligt dock att det framkom i texten att Moras lagkapten (trots SMS:et som kanske inte var så genomtänkt), sportchef och lagledning finns tillgängliga för media. Sedan får man tycka vad man vill om Moras "upp till var och en utom lagledningen"-strategin är okej.
Mora och lokalpressen på "Ön" har haft otur, minns citat som Elin Reinestrand inte kände igen. Visst var det så? Läge att den Moraspelare som önskar får läsa texterna innan? Ibland kan det vara en bra väg att gå...

Bojkott? "Det är inte sant" är ord från KAIS Mora. Vem skall göra den intervjun? //Glömde att skriva att folk kommer att såga Mora, ta egna, billiga poäng, så klart. Inte? //

Har skrivit hundratals innebandyartiklar med intervjuer och min fasa var felcitat eller missuppfattningar, för att säkra citat men också inte bli beskylld för "det där har jag aldrig sagt" valde jag vid slutspel/känsliga ämnen be att få använda bandspelare, det uppskattades av många. "skicka gärna över frågor" kunde andra säga... Ibland blev det fel ändå. Nu kanske inte utbildade journalister jobbar så... Mitt dåliga självförtroende? En önskan om ömsesidigt förtroende. "Vi jobbar så" kanske är mera rätt.

Innebandymagazinet hakar på GA... Önskar både Gotlands Allehanda (Simon Frid som jag inte känner, hade det varit PerW hade jag blivit förvånad, inte hans stil...) och Mora lycka till i slutspelet. Och Endre så klart!

Få se nu... Caperiotäby hade en liknande situation förra slutspelet, skillnaden var bara att media inte ens försökte komma i kontakt med laget i början av kvartsfinalserien. Vem bojkottade vem? Men rubriker gillas...

Återkommer, hade massor på hjärtat idag, det kommer... (är heltidsanställd på bloggen i veckan, eller kallas det sportlov *ler*)

Uppdaterar: Besöksrekord 2012/12 igår, jag har världens bästa läsare. Tack! Tack för fina ord och omtänksamhet från olika håll igår. Tack också alla ni som säger emot, lär mig nya saker, förklarar, sågar. Utan er vore jag ännu mer självgod:). Ni behövs! (vägrar göra hjärtat, finns det inget tecken för respekt)

/Ingrid i Umeå
-en innebandyblogg nära dig
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tungt att AIK turvann (?), Egebrant... och Warbergs "problem"

2012-03-05 @ 16:12:16
Besökte motvilligt Gammlia Arena, skrev innan på Facebook: Jag vet att City kan slå AIK, samtidigt är AIK ett lag som både har "chans" att: missa slutspel, ta SM-guld. Så tight är ligan... Åker till hallen, blundar och håller för öronen och längtar till matchen är slut. Oavsett resultat. Innebandy, är det kul de? (slut)

Väl i hallen ville jag gå hem, dödade tid på bästa tänkbara sätt. Tack för det Bossen (förlåt Ubbe & Co). Väl på läktaren förutom det bästa innebandysällskap jag vet (PV) besökte Gunnar hallen, hamnade bredvid oss. Det blev en hel del prat om damelit med honom under period ett,  trevligt och ett bra sätt att slippa spänningen. Killen med kollen... Plötsligt ledde City med 2-1 *ler*.

AIK drabbades av en skada som krävde ambulans, Everysporttjejen (AIK) var den som skulle åka med spelaren. Jag frågade om hon ville att jag skulle ta över rapporteringen "hemskt gärna" sa hon det blev min smala lycka. Fingrarna fick något att syssla med, det gick inte att hålla andan.  Att försöka hålla koll och dessutom skriva ner det som händer tog exakt all tid. Jag som mådde så dåligt innan matchen, Citys chans till nytt SSL-kontrakt eller ett steg ifrån. Ja, ni fattar. (länk till matchen på everysport
Jag visste att det där med att rapportera inte riktigt var min grej, skrev från en kvartsfinal för några år sedan... för Storvetafansens skull.  Det passar inte mig då jag vill tänka efter innan jag skriver. All heder till er som har förmågan att fånga fakta, känslor och händelser i en och samma mening. Det som AIK gör i sina rapporter (ja inte i går då *ler*)

Efter matchen blev jag utskälld för att vara för PRO-AK i min text. Det är bara för AIK att tacka och ta emot, det var jag som avgjorde. *ironisk*, men det var en AIK-profil som verkade nöjd: "du vände matchen åt oss". Haha, ja... matchen stod vägde. Det var stressigt i båda lagen, Umeå City stod upp bra och det hade inte varit orättvist med oavgjort. Plus till City som vann närkamper och inte backade för det fysiska spelet. Även om inget lag kommer att säga att de gjorde någon av sina bästa match var det två SSL-lag på banan.

Låt mig säga så här, i andra: den perioden blev City långa stunder avklädda men lyckades lugna ner vilket var räddningen. Det hade kunnat dra iväg... När AIK höjde tempot blev det farligt.
Och i tredje, vilken styrka City visar efter en tung andra, man reser sig... det tar 26 sekunder och Toumas visar vägen. City hade bra inställning och laget höll en bra jämn nivå.
Ingen stack egentligen ut, laget City gör en bra match. Thomas Holmgren är alltid bra, Andreas Tuomas bästa match i år (som jag sett), Stefan Lindberg Dellsand skall även han ha beröm. Härligt att se Emil tillbaka efter skada.
Matchen två delikatesser:
Erik Nilssons suveräna pass till Holmgren, istället för att göra mål själv drar han och... Ja, där missade ni något.
Kim Nilssons mål Skrev: "Men så vackert. Kim lägger ut på backhand, chippar in den över keepern. Världsklass!". Karl-Johan Nilsson gör dock jobbet... vilken nyttig kille han är.

MATCHENS GIGANT. Den enda spelaren som stack ut rejält (gäller båda lagen) var Alexander Egebrant, vilka rensningar, skapar men rensar i samma byte, vilket ansvar han tar och speltid... Fysfenomen. Han  blev också matchens lirare, något annat hade förvånat mig mycket. Henrik Lorendahl saknades i bortalaget (halsfluss?), det blev lite rörigt stundvis, kändessom Alex spelade/agerade för både sig själv och Lorendahl. Starkt av AIK att ta hem tre... ja, visst var Daniel Thorssons framspel till David Blomberg styrning helt osannolik men det var inte turen som avgjorde, det är sällan det. Inte heller domarna, golvet eller... listan kan göras lång. Ofta kan man läsa om motståndarlagets tur om de vinner, hur dåligt ens egna lag spelade. Men vinner  det egna laget är det inte svårt att framhålla dess förträfflighet. Att visa respekt för vinnande lag, inte ta ifrån dem vinsten är sportsligt. Uppdaterar, fick tips om mycket bra text på Citys hemsida, all heder.

Det var tungt att se Cityspelarna efter matchen, så nära, så viktigt, så tufft.

Alltstå damelit... samma kvartsfinaler som alltid. Barnsligt av mig men jag hade gärna sett lite ny konstellationer. Emelie Lindström, ja vad säger man. Poängligan fyra gånger i rad, vem kan peta ner "Limpan" från tronen.  T Karlsson gjorde flest mål. Respekt till dem båda! FAKTA: Johanna Ekeroth har vunnit poängligan åtta ggr, varav de fyra första gångerna i följd (Säker källa nämligen Klas). Bara å köra Limpan:)

Om några timmar möts Falun och Warberg. Har som många andra fått frågan vad som är fel i Warberg. Kom igen nu... man har en drös landslagsspelare men skall man tro media (Tv4-sport) så fokuserar man mycket på skador och dåligt självförtroende. Dags att ta fram en spegel, titta in i den och ställa frågan: Vem är jag? Vad kan jag? Vad vill jag? Därefter ta beslut hur man bäst vinner matcher. Rolig innebandy i alla ära... Matchen mot Dalen här i Umeå, det var säkert (enligt de som tagit på sig rollen att bestämma vad som är rolig innebandy), en tråkig match. Men man vann med bravur, det fanns inte en enda signal om dåligt självförtroende. Tvärtom.
19.05 i TV4-sport. Sist Warberg spelade borta mot Falun var man (iaf Magnus Svensson) missnöjda med att Falun inte gett dem ens en bra träningsmatch. Kan man gissa att Warberg idag ödmjukt skulle tacka och ta emot...

Till sist: Varför hör man så ofta att innebandymatcher är sömnpiller,  tråkig innebandy, kan inte kallas underhållning. Kära vänner: Vi snackar innebandy, sporten många av er lägger ner  hela sin fritid på. Innebandypropaganda, vad är det? Alla nedlåtande ord? Nej, men kom igen, släpp sargen. Skulle så många lägga ner så mycket tid på något som är så tråkigt. Innebandypropagandan kanske börjar hos dig...
/Ingrid
-bloggen som inte för hela innebandysveriges talan:) Kontakta mig gärna, adress finns högt upp till höger på sidan.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Mer fysiskt spel i SSL, tack Sala och om TV igen

2012-03-03 @ 13:47:24
lVisst är det mindre känslor på banan nu mera? Tänkte här om dagen att det "snälla spelet" inte får gå ut över det fysiska spelet. Minns ni VM-finalen? Det fanns svenskar som ansåg att domarna tillät för mycket. Fråga är om det inte är SSL som måste anpassas sig, vara förberedd på att det smäller. Snälla pojkar får inte kyssa?
Vi har världens bästa liga, men snällare än andra länder? Går det ihop?
Jämför SM-finalen med matchen mellan Dalen och Pixbo, i den senare haglade frislagen... Håller man den  nivån i hela ligan blir det tufft internationellt...

TV. Oj, nu kommer det igen... blunda ni som tröttat på mina texter om TV-sändningarna.
Conny uppgift är väl att tycka till, han eldas på av sina kompisar om han sågar. Så respektlöst mot en spelare som Kjellman, hur tänkte Conny där? Warberg har väl ingen dålig bänk???

Conny och Skoglund som skall leda och kommentera det som händer på banan är massor med tid åt att såga Warberg som om resulttavlan säger allt. Orättvist sett till det som händer på banan. Likaså att trycka tabelläget i halsen på Kimmo mitt under pågående match. Öppna frågor... inte mycket av den varan.
Tänk om man ägnat sig åt det som händer på banan istället, se och lär av Stefan Edberg. Eller se annan sport i TV. Hur gör man en match rättvisa? Sista tio hyllas Warberg...
Fattar att det är svårt att kommentera och analysera innebandy, det senare kräver en speciell förmåga. Tänk om inte David Jonsson i Pixbo var tränare, han verkar ha gåvan... och är dessutom utbildad journalist.
Det skulle vara intressant att se hur arbetsbeskrivningen ser ut hos TV4-sport för de olika rollerna, särskilt innebandysändningarna.

Jag tycker fortfarande Conny är en frisk fläkt i TV, det är bättre sändningar nu än för några år sedan,... men det blir kompissnack i studion, vad Conny tyckte om att spela mot NN och NN. Att kommentera en spelares matvanor känns så B, ursäkta mig.
Conny ger Rappel tid i TV, det var länge sedan Rappel gjorde något som ger anledning till badgay-titel. Just ja, för några år sedan tyckte han att Kimmo förtjänat att kallas F-ordet. För det fick han flera matchers avstängning, något mer? Rappel, 40 år... gör sitt jobb, lite coolt.
Titta upp Conny, se vad som händer på banan, vilka dagens profiler är... detsamma gäller så klart Skoglund. Lyft blicken.  

"Alla ni som sitter och undrar varför Rasmus inte låter sig intervjuas", undrar hur många som satt och funderade på det? Skoglund, någon mer?
Ett framsteg dock, det är första sändningen (?) med Täby som inleds med att ironisera över Täbys laguppställning och femma vid matchstart inte är densamma. Är det inte så att CT alltid ställer upp med sin PP-lina, det måste finnas en anledning. Vore jag programledare skulle jag ställa frågan... "jag fattar ingenting" är knappast något som väcker respekt. 

Kom igen nu TV4-sport. Mera innebandy i innebandysändningarna.

Skön vinst för Dalens herrar i veckan... grattis. Satt och lekte med tanken att byta plats på Alexander och Peder, skulle det fungera? Gillar Alex energi, stor skillnad på snabbhet. Men jag är ingen expert och har säkert missat någon viktig detalj här. Andreas Carlbom... en riktig profil. Bussigt att Thorengruppen att låna ut honom, hur många skulle göra det?
Pixbo var långa stunder bättre än Dalen, de till och med skapade chanser... Dalen vann rättvist till slut, de hade viljan och fick in sina bollar, som jag längtat efter detta. Dalens på många sätt tuffa säsong kan få sin belöning i slutspelet. Så med tårar, skörda med jubel...

MAIS sänder matchen mot TT imorgon söndag, hade gärna den men bör befinna mig i Gammliahallen. AIK på besök, som hemmalag står Umeå City. Den här matchen är så viktigt att jag inte vet hur den stavas. Det finns flera sådana matcher... De lag som får lämna SSL får lämna av den anledningen att man inte platsar, något annat kan man inte säga, men ligan har väl aldrig varit så jämn som i år.  

De som spelar med Mika Kohonen gör mål, hur många mål ligger han bakom som tredje man, citat en Cityspelare efter mötet med Vreta förra veckan. Jo, så är det.. bakom mycket, även mot FCH, Men någon måste göra mål också.

Rasmus Sundstedt, vilken kung han är.

Inget mer spel för Christian Wagneryd tydligen, han satsar på att vara tränare. CW var så sent som förra säsongen kapten i Falun men skadade sig illa Wagneryd har betytt mycket för Falun under åren, nu tar han ledaregenskaperna och innebandykunnandet med sig till andra lag i Falun. Bra det!

VINST. Oddset var satt till 7,70 hur tänkte man då? Matchen stavas Sala-Falun. Försökte tipsa om detta spel men blev utskrattad. Enligt mig var Salas vinst ingen större skräll, 7,70... 
Förutsättningarna var: Sala hemmaplan och mycket mer att spela för. I motståndarbåset står Salas förra tränare vilket borde tagga Salaspelarna. Dessutom allt negativt som skrivits om hemmalaget...  ett revanchsuget Sala? Och Falun, trodde att Sara är skadad, nu spelade hon. Status där? Håller tummarna för att hon skall bli helt fräsch och kan tas ut i landslaget.

Att gå in i slutspelet med en bra känsla... två förluster Falun. Det kan lika gärna vara en väckarklocka.. "vi skall minsann bevisa".
Det där med kval till elitserien, det är på tok för lätt att kvala sig kvar. Att harva runt i botten av tabellen, år efter år. Skojade med en sportchef att om man kvalat mer än två gånger de senaste åren borde man åka ur. Lika så om man inte skrapat ihop säg... 80 poäng på tre år. Ok, jag skämtar naturligtvis men ni förstår grejen... Något borde göras men då måste damföreningarna vilja satsa.
Här har en lång text försvunnit, glömde spara när telefonen ringde.

Hyfsat viktiga matcher idag längst ner i elitseriens tabell... Jönköping vs Karlstad, just nu 1-1 efter en period. Kval?

Snart kommer mina syskonbarn hit... det finns mycket som är viktigare än innebandy. Människorna...

Micke Karlsson, en bra intervju...
/Innebandybloggaren Ingrid i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.