->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Rapport från... Västkustderbyt av Anton Jonsson

2012-03-24 @ 22:06:49

"Det fina med slutspel är att 5-0, 7-6 och 9-4 i slutändan är värt exakt lika mycket. Lätt att förstå och ändå det svåraste att fatta" (Anton Jonssons innebandypoesi på Twitter). 

Och nu idag skrevs siffrorna till 6-7 fördel Pixbo mot WIC. Är det nu jag skall skriva, vad är det för fel i Warberg? Varför vinner man inte på hemmaplan mot ett Pixbo som varit galna nog att välja dem i slutspelet. Nä, skippar det där med ”fel” och ”konstigt” och så vidare.

Kolla in Magnus Svenssons pass till 6-7 målet… innebandygodis.

Har haft många besökare här idag, någon som väntar på hyllning/sågning???? Är på G med mitt inlägg från gårdagens fight och annan plast... kommer sedan. Jag är lite innebandybakis... Det fanns en del att smälta. Titta in senare ikväll kanske det finns något...

Här kommer en rapport från Västkustderbyt, matchreferat skrivet några timmar efter matchen av Anton Jonsson.  Tack för den... Har känslan av att Anton sitter inne med mer än han bjuder på... matchningen. Varför så lite om den? Låt mig gissa... *ler*


RAPPORT FRÅN VÄSTKUSTDERBYT
Pixbo åkte ned till Varberg med en ganska stor press på sig att vinna borta mot WIC efter förlusten på hemmaplan senast. WIC som haft en ,med deras mått mätt, katastrofal säsong vann ju imponerande nog borta i Götelaborg i match ett.
 
I matchinledningen såg det också ut som att PW (Pixbo) kände av pressen och de första fem minuterna kantades av misstag från deras sida medans WIC såg ut som det gamla mästarlag man är. WIC stressade PW spelarna till misstag och PW ska vara glada för att det bara var 0-1 efter de inledande minuterna.
Målet kom till efter att Olofsson drivit upp på v-kanten, fått med sig centern ned runt kassen och när de två PW backarna inte tyckte att det var nog med 1 mot 1 läge så gick även de ned mot Olofsson som med en snygg passning hittade in till Henriksson som helt ren rakade in ett vackert mål.
Efterhand vaknade PW dock ur koman och kunde jämna ut spelet. Kuchen som spelade sporadiskt i avlastningsfemman skickade in en boll från halva mot Sjögren och som jag tror touchade en WIC:are och vidare in i mål. 1-1 efter den 1a kändes, trots inledningen av matchen, hyfsat rättvist.
 
Perioden hade flera ansikten. Ibland var det publikfriande Hawaii-spel och ibland var det ett evigt back-back rullande. Från bägge lagen.
Det blir lätt så när tränarna vill få bort det svängiga spelet och lugna ner laget och bringa lite ordning på torpet.
Som åskådare gillar jag dock Mange Svensson i Grasshoppers filosofi:
Mot sämre lag ska man alltid köra Hawaii-spel för då kommer alltid vi som det bättre laget att vinna matcherna pga att vi har högre kvalitet”. Kul tanke. Den svåra frågan när det gäller PW vs WIC är dock: Vilket lag är det som är bättre just nu? Återkommer till min tanke kring det.
 
Tendensen inför den andra perioden kändes oklar. Vilket lag skulle ta kommandot? Svaret kom ganska omgående. PW visade från start att de verkligen vill vara med länge i detta play-off och satte gasen i botten. Helt plötsligt såg det som att det var tvåan i serien mot åttan. I den första såg det mer ut som tvåan mot trean eller nåt. PW fick även utdelning för sitt spelmässiga övertag och WIC sjönk djupare och djupare in i egen zon. 5-1 i mål till PW i perioden talar sitt tydliga språk och jag tänker inte redogöra för dem alla... WIC stack då och då upp och skapade några chanser dem med men kvaliteten är just nu lite vassare hos Mölnlyckegänget (se ovan “byta chanser osv...”).
 
Snacket i paus (vid fikat) gällde WIC och deras ork. De såg verkligen matta ut i den andra perioden. Skulle de vaska in lite nya gubbar, försöka hitta energi och vända matchen eller skulle de släppa denna och titta fram mot tisdagen? WIC valde att ge det en chans. Gott att se! 6-2 är inga siffror i plast, även fast man ser ut att gå på knäna. 6-3 kom och 6-4. Väldigt tidigt för PW.
När den gamle Indianen Patrik Malmström vinklade in sitt tredje för dagen såg det dock kört ut för WIC men efter 4-5 missade chanser att avgöra i tom bur så tuggade sig Isbjörnarna ikapp och vid 6-7 var det hög puls på både hemmafans och lag. Det som räddade PW var ett sista heroiskt byte av Calebsson-Brännberg-Rosén linan som spelade bort massor av tid i slutet men oj va de skulle grämt sig om de tappat in även 7-7 efter dessa missade skott mot tom bur.
 
Mycket starkt av WIC som visade moral och vilja att försöka vända matchen efter att sett helt slutkörda ut efter den andra perioden men nog skulle PW ha dödat av matchen vid något av sina tillfällen att lägga in bollen i tom kasse?!
 
- Grymt roligt att en gammal Alfta Indian visar framfötterna och gör tre mål
- WIC har hittat lite tillbaka till sitt gamla tunga, malande jag
- PW ser lite rappare och pigga ut och använder fler spelare. Match lö-ti-to är därmed en fördel för PW
- Julkunens mål i den andra perioden var rakt av stulet ur WIC:s play book
- Hur allvarlig är Kimmos skada?
- PW borde ta detta med 3-1 i matcher eftersom de just nu helt enkelt är lite vassare och att WIC borde vara något slitnare efter att ha kört hårt på några få spelare en längre tid.
/Anton Jonsson

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg