->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Mer fysiskt spel i SSL, tack Sala och om TV igen

2012-03-03 @ 13:47:24
lVisst är det mindre känslor på banan nu mera? Tänkte här om dagen att det "snälla spelet" inte får gå ut över det fysiska spelet. Minns ni VM-finalen? Det fanns svenskar som ansåg att domarna tillät för mycket. Fråga är om det inte är SSL som måste anpassas sig, vara förberedd på att det smäller. Snälla pojkar får inte kyssa?
Vi har världens bästa liga, men snällare än andra länder? Går det ihop?
Jämför SM-finalen med matchen mellan Dalen och Pixbo, i den senare haglade frislagen... Håller man den  nivån i hela ligan blir det tufft internationellt...

TV. Oj, nu kommer det igen... blunda ni som tröttat på mina texter om TV-sändningarna.
Conny uppgift är väl att tycka till, han eldas på av sina kompisar om han sågar. Så respektlöst mot en spelare som Kjellman, hur tänkte Conny där? Warberg har väl ingen dålig bänk???

Conny och Skoglund som skall leda och kommentera det som händer på banan är massor med tid åt att såga Warberg som om resulttavlan säger allt. Orättvist sett till det som händer på banan. Likaså att trycka tabelläget i halsen på Kimmo mitt under pågående match. Öppna frågor... inte mycket av den varan.
Tänk om man ägnat sig åt det som händer på banan istället, se och lär av Stefan Edberg. Eller se annan sport i TV. Hur gör man en match rättvisa? Sista tio hyllas Warberg...
Fattar att det är svårt att kommentera och analysera innebandy, det senare kräver en speciell förmåga. Tänk om inte David Jonsson i Pixbo var tränare, han verkar ha gåvan... och är dessutom utbildad journalist.
Det skulle vara intressant att se hur arbetsbeskrivningen ser ut hos TV4-sport för de olika rollerna, särskilt innebandysändningarna.

Jag tycker fortfarande Conny är en frisk fläkt i TV, det är bättre sändningar nu än för några år sedan,... men det blir kompissnack i studion, vad Conny tyckte om att spela mot NN och NN. Att kommentera en spelares matvanor känns så B, ursäkta mig.
Conny ger Rappel tid i TV, det var länge sedan Rappel gjorde något som ger anledning till badgay-titel. Just ja, för några år sedan tyckte han att Kimmo förtjänat att kallas F-ordet. För det fick han flera matchers avstängning, något mer? Rappel, 40 år... gör sitt jobb, lite coolt.
Titta upp Conny, se vad som händer på banan, vilka dagens profiler är... detsamma gäller så klart Skoglund. Lyft blicken.  

"Alla ni som sitter och undrar varför Rasmus inte låter sig intervjuas", undrar hur många som satt och funderade på det? Skoglund, någon mer?
Ett framsteg dock, det är första sändningen (?) med Täby som inleds med att ironisera över Täbys laguppställning och femma vid matchstart inte är densamma. Är det inte så att CT alltid ställer upp med sin PP-lina, det måste finnas en anledning. Vore jag programledare skulle jag ställa frågan... "jag fattar ingenting" är knappast något som väcker respekt. 

Kom igen nu TV4-sport. Mera innebandy i innebandysändningarna.

Skön vinst för Dalens herrar i veckan... grattis. Satt och lekte med tanken att byta plats på Alexander och Peder, skulle det fungera? Gillar Alex energi, stor skillnad på snabbhet. Men jag är ingen expert och har säkert missat någon viktig detalj här. Andreas Carlbom... en riktig profil. Bussigt att Thorengruppen att låna ut honom, hur många skulle göra det?
Pixbo var långa stunder bättre än Dalen, de till och med skapade chanser... Dalen vann rättvist till slut, de hade viljan och fick in sina bollar, som jag längtat efter detta. Dalens på många sätt tuffa säsong kan få sin belöning i slutspelet. Så med tårar, skörda med jubel...

MAIS sänder matchen mot TT imorgon söndag, hade gärna den men bör befinna mig i Gammliahallen. AIK på besök, som hemmalag står Umeå City. Den här matchen är så viktigt att jag inte vet hur den stavas. Det finns flera sådana matcher... De lag som får lämna SSL får lämna av den anledningen att man inte platsar, något annat kan man inte säga, men ligan har väl aldrig varit så jämn som i år.  

De som spelar med Mika Kohonen gör mål, hur många mål ligger han bakom som tredje man, citat en Cityspelare efter mötet med Vreta förra veckan. Jo, så är det.. bakom mycket, även mot FCH, Men någon måste göra mål också.

Rasmus Sundstedt, vilken kung han är.

Inget mer spel för Christian Wagneryd tydligen, han satsar på att vara tränare. CW var så sent som förra säsongen kapten i Falun men skadade sig illa Wagneryd har betytt mycket för Falun under åren, nu tar han ledaregenskaperna och innebandykunnandet med sig till andra lag i Falun. Bra det!

VINST. Oddset var satt till 7,70 hur tänkte man då? Matchen stavas Sala-Falun. Försökte tipsa om detta spel men blev utskrattad. Enligt mig var Salas vinst ingen större skräll, 7,70... 
Förutsättningarna var: Sala hemmaplan och mycket mer att spela för. I motståndarbåset står Salas förra tränare vilket borde tagga Salaspelarna. Dessutom allt negativt som skrivits om hemmalaget...  ett revanchsuget Sala? Och Falun, trodde att Sara är skadad, nu spelade hon. Status där? Håller tummarna för att hon skall bli helt fräsch och kan tas ut i landslaget.

Att gå in i slutspelet med en bra känsla... två förluster Falun. Det kan lika gärna vara en väckarklocka.. "vi skall minsann bevisa".
Det där med kval till elitserien, det är på tok för lätt att kvala sig kvar. Att harva runt i botten av tabellen, år efter år. Skojade med en sportchef att om man kvalat mer än två gånger de senaste åren borde man åka ur. Lika så om man inte skrapat ihop säg... 80 poäng på tre år. Ok, jag skämtar naturligtvis men ni förstår grejen... Något borde göras men då måste damföreningarna vilja satsa.
Här har en lång text försvunnit, glömde spara när telefonen ringde.

Hyfsat viktiga matcher idag längst ner i elitseriens tabell... Jönköping vs Karlstad, just nu 1-1 efter en period. Kval?

Snart kommer mina syskonbarn hit... det finns mycket som är viktigare än innebandy. Människorna...

Micke Karlsson, en bra intervju...
/Innebandybloggaren Ingrid i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Connytheking

Tycker Conny är en härlig fläkt i sändningarna. Även om han är lite enögd ibland.

Han sågade inte Kjellman, han tyckte att han skulle få spela? Vet inte om vi uppfattade olika?

Mycket bra blogg Ingrid, bra blandning med innebandy. Det gillar vi!!

2012-03-03 @ 23:43:54
Postat av: Anonym

Bara för att Conny är AIKare behöver han inte vara dålig på sitt jobb. Han är expert efter alla år. Heja Conny.

2012-03-04 @ 07:53:21
Postat av: Ingrid i Umeå

Till Connytheking: Ja, vi uppfattade olika. I mina öron lät det inte som C tyckte Kjellman hade något att bidra med??? Vad säger ni andra?

Håller för övrigt med dig, frisk fläkt. För min del får C gärna fortsätta i TV, ett komplement vore dock önskvärt, någon som analyserar.

Till sist: Tack för fina ord.Till anonym: Du måste skämta att det har något med AIK att göra. Heja Conny.

2012-03-04 @ 12:59:51
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Eva

Jag tycker också Conn kan bytas ut. In med Stefan eller Peter. De gör ett mycket örter jobb!!

2012-03-05 @ 07:25:26

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg