->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

På sista plats Niklas Jihde och om Fabio Capello

2009-12-01 @ 11:36:02
... listor är till för att väcka känslor. Tror att läsarna gillar det...vill bli irriterade. Finns man själv med på listan så kan man kosta på sig en sågning eller hyllning *ler*.  Listor är som betyg... roliga inslag. Listan idag kan man tolka på två olika sätt, därav rubrik.

När DN ska lista Sveriges bästa under 2000-talet finns en innebandyprofil med... sist men ändå. "Vi låter resultat gå före stjärnstatus. Rankar titlar på meritlistan högre än träffar på Google" skriver DN och gör en lista som inte är lättsmält... Listan lägger med krut på meriter än stjärnstatus... haha... ja, eller vilken sport det handlar om. 
Är det antal medaljer som styr? En svårtsmält lista men omöjlig att låta bli att läsa... som det ska vara.
Plats 16-31 och man börjar bakifrån. 31 Jihde, 30 Bandylegenden Muhrén, 29 skytten inom handikappidrotten Jonas jakbosson och 28 Mats Sundin. 
"De bästa idrottsutövarna under 2000-talet".
... Att nämnas i samma sammanhang som Sudden måste kännas nice för en innebandyspelare. Alla vet vem som är den största under 2000-talet inom vår sport. Därför är Jihde också det självklara namnet då det handlar om innebandy... tung meritlista.

"Decenniets, seklets, århundradets bästa så här långt"...
Grattis Jihde till sista platsen *ler*. Du får tänka: Hur lång skulle listan vara om man tog med alla idrottsutövare under 2000-talet?  Plats 31...  inte kattskit. 

Messi, say no more... helt rätt att utses till årets spelare i Europa. 473 poäng av 480 möjliga... solklart val alltså.

Rune har under en tid snickrat på en lista... SSL:s bästa tränare... rolig läsning.
Kommentar lista: Kan man tänka så här?... Rätt ska vara rätt. Det bjuder mig lite emot att säga detta *ler* men Hallstensson... om man ser (bland annat) till meriter... är han inte lite som Fabio?
Skillnaden är att Hallstensson inte skulle få sparken för att hans lag spelar tråkig innebandy *skrattar högt*. Man spelar säkert, alltid genomtänkt... lite tungt på något sätt. Säkert försvar... ja, det borde kanske inte betecknas som tråkigt men ftersom det är AIK drar jag till med det ordet. Även om man har bra materiel måste man utveckla... det har väl Ulf hallstensson gjort i AIK? Fabio:
Fabio Capello rankas som en av de bästa huvudtränarna i världen, och också en av de främsta ledarna genom alla tider. Han har lyckats vinna minst en titel i varje klubb han tränat. Hans fotboll har dock vid vissa tillfällen beskrivits som något försvarsinriktad, men ingen kan ta ifrån honom att han vunnit alla dessa titlar. (citat Wikipedia)
Lite Hallstensson eller hur?
Att rangordna tränare är svårt.. det finns så många aspekter... Det finns tränare som uträttar stordåd med sina lag... och är kompetenta tränare, har vettiga idéer och förtjänar respekt. En tränare som har hand om ett bottenlag...  Ja ni hör... svårt med listor. Tar inte tillbaka det jag skrev om Fabio Hallstensson, inte idag iaf.

Gittan, visst förtjänar dessa rader en julklapp?  Önskar mig  etymologisk ordbok, borde väl finnas på "ditt" bokförlag.
Ordfundering:
Upptagen... varifrån kommer ordet? Det är så ologiskt... varför säger vi "upptagen".
Har letat en lång stund... 

TV-matchen:
Selle gör ett försök att blogga igen, han skriver en sammanfattning... håller med honom på några punkter. Gissa vilka *ler*.
TT behöver inte skämmas för sin insats... men de var inte nära trots siffrorna. De är inte de här matcherna de ska vinna...   
Tycker att deras kapten gjorde ett gott intryck i intervjun, verkade bekväm trots preimär på många sätt.   

Gårdagens kommentar: "Alla i Caperiotäbys bås har samma frisyr"...
Var tvungen att dubbelkolla och ja... alla i båset har en lättskött frisyr...  tänk vad barn ser.
Visst var Nothén värd mer än en 2:a?

El Clasico: Fick ett Mms av Klavberg... en bild tagen fem minuter innan matchstart...
Ingen kniv i magen men... han retades.
...det hade inte gjort ont att få bevittna matchen på plats.

Har valt bort kvällens derby mellan MoDo och Skellefteå, barnen är hemma... Familjen eller Foppa, ett enkelt val.
Från Innebandybloggen i umeå, må så gott!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Den bästa tränaren är inte Uffe Hallstensson, jag skulle säga Vidar.

2009-12-01 @ 17:51:20
Postat av: Liseber

Det finns bara en Capello.

2009-12-01 @ 20:40:44
Postat av: Ingrid

@Olatidman. Tack, jag ska gå in på din och läsa senare.

@Anonym. Det finns många duktiga tränare, jag säger inte att du har fel. I slutändan handlar det om att vara rätt kvinna/man för just sitt lag.

@Liseber. Men många kan väl jämföras med Capello? Plocka ut gobitar...

2009-12-02 @ 09:10:25
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Peter

Du har en underbar humor och en egen stil. Frisyrerna och platsen på listan fick mig att le, eller le som Ingrid skulle ha skrivit. lista tränare skulle jag vilja säga att det finns många hjältar som tråts dålig trupp haft framgång tack vare tränare. FCH till exempel.

2009-12-02 @ 11:25:25

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg