->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Massutvisningar, årets idrottskvinna och böcker

2010-12-03 @ 10:19:45
... har fått frågan för andra gången: Vad gör man om alla utom målvakterna blir utvisade?.
Ibland får man tänka till... fråga runt. Det är GULD med syskonbarn (4,5år). Undrar om Anwar Samuelsson blir glad om jag ringer? *ler*. Alla utom målvakterna utvisade... ha-ha.
Har fått en del tips... men vad händer egentligen?   

INNEBANDY. Ja faktiskt. En innebandyspelare får priset som årets idrottskvinna i Västerås. Keepern Hanna Pettersson i Rönnby. Laget får priset som "Årets damlag". Idrottsgalan.  Jag vet inte i hur många städer man uppmärksammar innebandyn, men det är stort när det görs. (uppdaterar: Även Vm-spelarna i Rönnby blev uppmärksammande, Karolina Widar, Susanna Tuominen och Pettersson för VM-guldet) Lyssna på Hanna på sr.se. (BILD: kenneth Strignérus)

Johan Kökeritz
var nominerad till årets tränare... synd att han inte fick det priset. Han var årets tränare i elitserien ifjol... även om priset gick till någon annan.
Kökke: Välkommen tillbaka till innebandyn. (går in som tränare i Örebro, allsvenskan)
Det är synd att stjärnor som Fredrik Djurling och Rickie Hyvärinen inte får uppmärksamhet i media. Hade suttit fint med  några artiklar om VM:s stora profiler, i dagspressen.  ... men spelare som Johan Samuelsson får hyfsat mycket tid i media inför VM. Både i Sundsvall (dagbladet.se)  och här i lokalmedia. Radio och tidningsintervjuer. 

Hoppas, hoppas att riksmedia följer VM när turneringen väl är igång... Oops. Det är imorgon det.. 4 december och första matchen blåses igång. 

Se inslag i TV4 (Uppsala) med Joel Kanebjörk och Mattias Samuelsson. Inför VM.

webbtv innebandy VM från VM, ja tack... se länk (yle.fi/salibandy sedan klicka er vidare) eller googla på "Magical Games live in the Internet, salibandy".

TABELL & DUBBELMÖTEN. Harald Hoffman, Endre fortsätter att slåss för att få bort dubbelmöte (och för damelits utveckling). Synd att intervjuerna jag gjorde på LE är borttagna. Hade varit kul att hänvisa till nu. Jag tror som Harald, att man förlorar publik på att köra två matcher i rad.. Men innan elitserielagen har råd med enkelmöten måste man upp i ett snitt över 500 personer per match var det någon som räknat på.

Så... innan man tar nästa steg i serien finns det en del att göra lokalt... i klubbarna. Kanske fler skulle tillsätt en grupp som enbart jobbar med att dra publik... det finns goda exempel. Det är inte Endres fel att andra lag inte har publik på sina hemmamatcher. På Gotland har man fina publiksiffror, för att vara daminnebandy.

Glöm inte, det har gått framåt. Det händer saker... credd till alla som bidrar till utveckling.

Till dig:
Önskar jag kunde göra något, besegra sjukdomen åt dig. Men, jag tänker goda tankar om dig, åt dig, skickar kraft att kämpa... Kärlek till dig och din familj. Du är V.I.P.

STARKARE ÄN ORD
Dina våndor ska snart lätta
Så ge din själ en smula ro
Du har ett språk du inte känner
Så mycket starkare än ord (Peter Lemarc)

-Lemarc som själv fått kämpa mot sjukdom.... han drabbades av cancer för ganska precis ett år sedan och släpper nu samlingen/boxen "Starkare än ord".

BÖCKER. La mig igår, för att lyssna en stund på min ljudbok... "Hypnotisören" av Lars Kepler. Hade lyssnat några kapitel tidigare i veckan. När väckarklockan ringde imorse stod ljudboken fortfarande på och jag serverades SISTA kapitlet. Hade därmed missat 7 timmes läsning... (16 timmars ljudbok).

Hade ju kunnat kliva upp och stänga av, men avgörande detaljer avslöjades samtidigt som, väckarklockan pep. Var nog ingen större förlust ändå... Är inget fan av att man överdriver utan att förklara/ge insikt i hur våldsoffren mår... övergrepp mot barn kan aldrig bli underhållning. Hur välskrivet det är.. Sadism finns men nog hade pseudonymen Kepler kunnat ge en mänsklig touch... annars blir våld mot barn kommersiellt Även om författaren hittat en stil som är tilltalande och annorlunda. Formen är inte allt... 

Någon som har tips på någon BRA ljudbok? Vill kunna gå runt med mina trådlösa lurar och mangla, dammsuga och hänga tvätt... Går bara med böcker som inte kräver 100% uppmärksamhet, tyvärr. Vissa böcker skall läsas.. inte lyssnas. Trodde inte PO Enquists, "Ett annorlunda liv" skulle funka som ljudbok, men det gjorde den. En annan överraskning av Marcel Proust, "På spaning efter... " Funkar som ljudbok, konstigt nog.

Önskar att jag kunde fastna för böckerna av Stieg Larsson, men de har fått flera chanser... annars hade det varit perfekt under december då det är många timmars småpyssel med det ena och andra.  Det är något med det förutsägbara och kanske något med språket som inte tilltalar... Svårt att sätta fingret på.  

Av alla jag känner (som läst böcker av Stieg Larsson) är det nog bara min svärmor (som inte längre är min svärmor med för alltid kommer att vara det) och jag som gett upp... lagt tillbaka boken/böckerna på hyllan. Alla andra kan inte ha fel. Vi har konstaterat att det är fel på oss. Snart helg. Två cuper, fika-ansvar på den ena och sedan korvförsäljning på Gamlias julmarknad. Som det skall vara... fullt upp.

Från en innebandyblogg nära dig: Köp varm korv:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg