->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

... då fick experterna fel och 8 poäng till Mora

2010-11-14 @ 22:56:18
Sådär ja... allt kan hända i Mora, jag menar innebandy. Har ingen aning om vad som hände i Dalarna. Bobby Edberg visar sitt Mora-hjärta, flyttar hem... och gör mål i sin comeback i sin ny-gamla hemmahall.  Men det är så-klart inte enda anledningen... Men vinst till hemmalaget blev det. Skulle inte KAIS Mora bli poänglösa som första lag i SSL?

Att Mora sedan var inblandad i att Dalen faktiskt kvitterade... och matchen gick till sudden är lite.. lustigt. Johan Svahn gör 4-4 i sin gamla hemmahall. Hur kändes det? (som sportjournalisterna brukar säga). Mycket känslor kan jag tänka mig.   
Grattis Mora, historiska poäng, skrällseger sägs det... att det sedan var Dalen som förlorade (5-4 SD) är en annan femma.
Hjort fortsätter att producera... *vågen*
ÅTTA poäng för Mora i helgen, två klara segrar för damlaget. Mot Karlstad och Örebro. Jag säger bara Therese Karlsson.

Umeå City vinner med en kasse mot FC Helsingborg. En sjukt jobbig match från läktaren... På banan hände det massor.. två lag ville ta poäng.  Efter att ha sett FCH i TV trodde jag mig veta hur de skulle spela. Men så fel man kan ha... Offensiva FCH, om man säger så.
Matchen avgjordes då City fick göra tre kassar på 49 sekunder. Om FCH säger att de gjorde en dålig match är de inte rättvisa. (Jo, dom jag trodde så säger micke Karlberg är de inte var bra.) Men City spelade nära sitt max och det är innebandy. Om FCH skall spela "två klasser" bättre mot Storvreta på tordags då får Vreta det tungt. Riktigt tungt. Och Daniel Magic Jonsson, wow... sikka mål han kommer att göra.

Nåja, det var match hela matchen... och OTROLIGT snygga mål. "Inoffensiva backar" (tydligen ingen godkänd innebandy-term) blev FCH:s fall, tror jag...  Det blev däremot SJUKT spännande när man satte Mattias Helgesson som back... spelade med fem forwards. Då man jagade kvittering i matchens sista minuter. Juha Kivilehto saknades... hade sett fram emot att se honom i Umeå.
Sedan gjorde City en riktigt, riktigt bra match. Duon Jakob Dahlen (betyg 3 el 4) och Peder Viklund (betyg 3) är ett trevligt inslag i City. De fick mycket förtroende. 
 
Hade jag fått ta ut matchens lirare hade det blivit Andreas Tuomas och Magnus Anderberg. Det där med betyg... det finns en massa spelare som får 2:or... för att de är tråkiga. Backar oftast, som Santu Manner... han stod bakom två mål... men är tråkig på något sätt och får då betyg efter det? Tråkiga backar är oftast bättre än de ser ut *ler*.

Johan Lindgren skriver historia och gör sitt 100:e mål i högsta serien. Framåt alltså.
Otroligt skön kommentar i VF: Fortsätter jag så här så kanske jag hinner göra 110 innan jag slutar. Jag hade 97 i Dalen och har nu gjort tre sen jag kom till City, säger ”Lingon”. (citat VF) 
Kan man ana en viss ironi?

Innebandylandslaget nominerad till idrottsgalan.. stort! Grattis innebandyn.

Dalens damer... vinst mot Endre igår. Vad skall man säga? Stort och grattis. Har mycket svårt att tro att detta inte känns son en skalp för Dalen.
Endre straffade då ett annat norrlandslag, storvinst över Ö-vik idag. Men nästa helg har Ö-vik chansen, mot Karlstad
Djurgården... har haft svårt mot IKSU på bortaplan. Igår fick IKSU se sig besegrade.
Referat: "DIF gör en mycket bra match taktiskt och håller sig till sin gameplan hela matchen. De spelade ett bra försvarsspel och lät inte IKSU komma in och ta avslut".
10 minuter var hemmalaget bäst... sedan hände något. Bästa laget för dagen vann... Grattis DIF.
Falun vinner i helgen igen... även publik 
Rönnby tog över serieledningen från Pixbo.

Mika Kohonen har tagit över poängligan... så där ja. (tidigare Inlägg om Stjärnan... )

Trodde Linköping skulle ställa till det för Caperio, men 8-2 där. Ingen Magnus Jäderlund i båset, what? Skall han lånas ut till något annat lag nu eller?
Och i Solnahallen... AIK starka där (också). Nu leder man serien... och Kim Nilsson klättrar i poängligan, nu på 41:a plats.
Hoppas Sirius-spelarna snart är tillbaka på banan igen. Vilka olyckor det blev... Aldrig roligt.

Det är MYCKET innebandy i Umeå nu... fyra elitmatcher i helgen (elit = högsta serien) sedan har både City och Dalen matcher i veckan. Dalen vs Sirius och City vs AIK. Det kommer att märkas på publiksiffrorna är jag rädd.
UNT-sporten kommer till stan, kul. Det avgör matchvalet... Plastprat i kvadrat? Gissar att vi kan köra duo-live från matchen.  Please. (nähä...) See you! 
Dagens fråga: Är det tjänstefel av en bloggare att missa City vs AIK?

Imorgon: Warberg vs FalunTV. Inget man missar...

Jag tycker att ensamstående super-morsor också borde få presenter på farsdag...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Cicciilia

Ja jag trodde att det skulle en tuff match men Linköping fick inget riktigt flyt! Och Drömfemman blir bara värre och värre, haha! Ha det bra!

2010-11-14 @ 23:54:22
URL: http://cicciilia.blogg.se/
Postat av: Cicciilia

Det vore jätteroligt! Kollade när matcherna ska spelas och Caperio-Dalen spelas inte förrän 13/2 men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Jag skriver gärna! Lycka till med drömfemman ikväll då, kommer nog bli några poäng! Ha det bra!

2010-11-15 @ 12:13:23
URL: http://cicciilia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Gå och se matchen på torsdag istället om du vill se riktig innebandy.

2010-11-15 @ 12:21:31
Postat av: Ingrid

Till anonym... Riktig innebandy är den som spelas på banan. Oavsett liksom... eller?

2010-11-15 @ 13:32:20
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg