->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

AIK borde väl vara favoriter. Kossorna i Mullsjö.

2010-09-15 @ 12:43:38
INNEBANDY - SSL. . Visst borde AIK vara storfavoriter i SSL?  Man drog vinstlotterna i Stockholm gällande spelare. Och Mr Micke Gunnarzon, tillskottet ger ännu mer stabilitet i en redan kunnig ledarstab. Kunnig, ödmjuk, medial... och alla goda vitsord han fått av landslagsspelare... aik innebandy medan han spelade i blå/gult. Det är få innebandyprofiler som får så bra betyg, både som spelare och ledare. Bra människor behövs i innebandy, vi kan bara tacka och ta emot.  (Om Mikael Gunnarzon, på motståndarkollen IBF Faluns hemsida).

AIK fångade upp spelare som annars är typiska Caperitäby-värvningar. Stockholmare.. och vilka spelare sedan. Bland annat Sebastian Gafvelin (drömvärvningen för vilket lag som helst). Nu på väg tillbaka från skadan.. gillar kommentarer som visar att man BRINNER.  
"Det är otroligt skönt att äntligen få komma igång igen med klubba och boll, och som jag har längtat. Man blir lite avundsjuk och irriterad när man får sitta vid sidan om och titta på när andra gör det man älskar, men samtidigt väldigt motiverad på att komma tillbaka så fort som möjligt. Jag har en passion för den här sporten och vill verkligen inte sitta vid sidan om, det är det värsta jag vet". (citat aik.se)

Även Fredrik Rydh går till AIK, klart att han skall spela i SSL...  

VÄRLDSLAG. Man kan ändå gratulera Caperiotäby som är årets favoriter enligt de flesta. Täby som gått från att vara utdömda till ett ansett världslag i raketfart. Imponerande!


PRESSKONFERENS. Blev Uppstartsträffen i Stockholm igår en succé? All media var faktiskt där. Lyssnade på en inspelning den kanske inte alls gör PK:n rättvisa. En viktig dag enligt mig, har skrivit det tidigare... Innebandyn har initiativet. Vilken bild vill man ge av sporten? Hur underlättar vi och lockar journalisterna att skriva. 

Peter Ahnberg är en duktig journalist, har varit superproffsig i olika sammanhang. (länken går till ett inlägg här på bloggen). Funderar om den familjära och skämtsamma tonen verkligen är rätt väg på en kick off för innebandyn? Det funkar i AIK:s egna webbsändningar.

Profilerna, tränarnas tankar, hur lyfter man fram dem? ... Det är upp till Svensk Elitinnebandy och Svenska Innebandyförbundet att sätta ribban, den som betalar har bollen...
En tanke... ger man alla "snabba puckar-frågor" borde det kunna bli bra citat. Nu har vi tur att ha några journalister på plats som på sätt och vis tillhör familjen, det kanske var den analys som gjordes och nivån lades därefter. Men alla andra, de som inte är helst insatta... som inte har haft en eller två ben inne i plastvärlden.

Det oväntade ger uppmärksammad, men kossorna i Småland? Är det vad vi skall tänka på ... comback-laget, uppstickarna med ny hall,  Hide-a-lite Mullsjö (förlåt Mullsjö AIS). Mullsjö som har ledorden, stolthet, gemenskap och framåtanda. Kom det någon fråga om Simone Berner inställning till fåren på Gotland. :) Skulle jag själv vara journalist hade jag önskat mer om själva serien. Samla på mig lite...

ELITSERIEN. Varför får Ahnberg ett manus där han skall fråga TV4-experten om elitserien (damer). Vad skall Conny svara? Han kan inget annat än att skämta bort det... Flytta fram innebandyns positioner??? Är det ens klart att han skall kommentera elitserien? Skall han få frågor om damelit borde han fått chansen att läsa på. 
Elitserietränarna, eller Jan-Erik Vaara hade gett andra svar, de som kan serien... lagen.  

FOKUS. Något man ville göra var att lyfta fram TV-sändningarna. De fick stort utrymme. Nästan så att TV4-sport kunde ha haft en egen presskonferens...   
Citatmaskinen Conny Vesterlund får som väntat uppmärksamhet. Conny är en kaxig profil, han är en person som tycker saker. Jag hoppas få höra vad han tycker att tränarna skall ändra på under matcherna... att han delar med sig av sin innebandykunskap.
Kommer aldrig att glömma han utspel i Svenska Spels studio för ett antal år sedan. Sågningarna av motståndarna väckte uppmärksamhet, han förstod sig inte på Täby (nu låter det annorlunda) sågade allt som hade med Dalen att göra. Tror vi kommer att se en "kammad och snytt" Vesterlund i rutan... då var han spelare... mitt i ett slutspel. Nu har han ett seriöst uppdrag som expert. Lycka till.

TV4-Sport. Undrar vad folk skall gnälla på i år när det gäller TV... tennisvinkeln är borta, nytt avtal är skrivet. Kör vi nu, tillsammans... för innebandyns skull?

Tillbaka till uppstartsträffen... å, andra sidan, media kan inte ha fel, pressträffen gav artiklar i riksmedia. Då har man lyckats... grattis.
... bland annat flera intervjuer på SVT-play, Expressens två artiklar som två exempel. När giganterna rapporterar så blir många påminda om att sporten finns. Har inte gått med dammsugaren i media, kanske Robert Tennisberg rapporterade i Sveriges Radio också.

Hoppas så klart att träffen var lyckad, zappar bara ur skallen... mina tankar. Mediaträffen kan ha upplevts annorlunda på plats, så klart.    

Undrar om man utvärderar presskonferensen... samlar in synpunkter. Ansvaret ligger självklart på de som var där, att ge feedback. Om ingen kommer med synpunkter så behövs inga nya grepp. Det är upp till SIBF och SEI... Hejar på.


MOTION. Igår fick jag en känga av bussbolaget... jag sökte på sajten tabussen.nu efter en passande tur. Döm om min förvåning... De föreslog att jag skulle GÅ. 1,4 km, tar 20 minuter... (6 minuter med buss)
Färdmedel? Promenad! Går det att se bilden? Sjukt roligt, motionskampanj?  


FRAMFÖRHÅLLNING. IKSU borde vara en attraktiv klubb att arbeta i, med det spelarmaterialet. Assisterande tränare i stjärnspäckade IKSU blev klar, strax innan premiär. Hur kommer det sig att man måste JAGA tränare, det borde vara en ÄRA att få träna lagen. Äh, glöm det, Jacob Bandling Melin är klar. 
Anställd som RIG-tränare av förbundet (?) i kombination som tränare i ett elitserielag... Risk att det väcker frågor/känslor i innebandysverige?
Bandling-Melin har varit med under försäsongen, betryggande. Mellan raderna tycker jag mig läsa att VF trots detta ser honom som en nödlösning.
En helt opassande rad i en blogg där Umeå är hemort. Förlåt, förlåt. förlåt.

IKSU är verkligen inte ensamma.. frågor har funnits hos många gällande andra sportchefers framförhållning... Hårt satsande elitspelarna förtjänar en bra plan,  lag som Falun där klubben inte säkrade tränare i tid.
Och Storvreta, herr... jobbig försäsong.  Att Forsman och Andreas Lundmark skulle sluta kan inte sportgruppen i respektive klubbar ha missat. En reflektion... När förstavalet tackade nej, fanns då en plan B? Det alla lag kan lära sig av detta är tidigt börja planera för framtiden och ha en plan B. Förstavalen var intressanta Roger Jonsson i Falun damlag och Binge i Vreta hade varit spännade.


ÖREBRO. Läste en krönika i morse, i Nerikes Allehanda... en av de tidningar som väntas rapportera om Örebro, nykomlingar i damernas högsta serie. Krönikören har rätt... det kommer att bli tufft, elitserien har högre kvalité än för några år sedan... Det kommer att kosta och göra ont... citat:  Men det kommer bli några feta ärrade knogar mot den uppstickande hakan.

Örebro är ett gammalt innebandyfäste... Journalisten (eller är han möjligen sportskribent) kräver inte mycket av sin yrkeskår. Vem som helst som kan 9 av 14 lag i serien kan ta över hans jobb. Nja... hoppas för NA:s skull att ambitionen är större än så. Lycka till Örebro och lycka till alla som skall rapportera om laget i Sveriges högsta serie, elitidrotten... som en drillad sjuåring kan skriva om? Kämpa Johan Arvidsson.

TAPP. Sebastian NurmiInnebandymagazinet är visst föräldraledig, det märks. Hoppas man snart hittar en ersättare... Det behövs att Magget är på hugget, kämpa! 

TIPS. Hur kan Pixbo-damerna tippas hamna så långt ner i tabellen, med det laget. Hur tänker man då?  De har väl typ sju spelare som figurerat i landslaget. 

BLOGG. Mathias Bult-Larsson tillbaka i cyber efter blogguppehåll, skoj. Shit vad det blev tomt efter Niclas Jihde... hans blogg på innebandy.se rörde om. Och Kimmo saknas. //Uppdaterar: Det tog några minuter, sedan kom en länk till Kimmos nya blogg. Trevligt. Kan bli intressant även om jag inte följer Div 1 på samma sätt.// 

Nu lunch... Ikväll är det DM-final mellan IBK Dalen och Umeå City, och snart är dags för seriepremiär. Tre dagar, innebandyfest på Hovet.  

Uppdaterar 15.02: Grace Floorball valde att plocka fram all POSITIVA saker som sas under gårdagen, om elitserien och landslaget på damsidan... Oops, nu får jag skämmas:). Bra jobbat Grace.

 Länkar till svt/innebandy där Emelie Lindström, Djurgården intervjuas och Jäderlund, Caperiotäby. Länk till svt-play,  "senaste video innebandy". SJU inslag, i SVT! Rönnby, IKSU, Mullsjö, Caperiotäby, Moras damer, Storvreta.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Tennisvinkeln

Hej Ingrid. Detta var intressant läsning som så ofta annars. Det är roligt att du fortsätter skriva. Att fyran tar bort kameravinkeln är bra. Kan du fördjupa dig i det ämnet? Hälsn Patrik

2010-09-15 @ 19:02:54
Postat av: Anonym

Det finns mycket att ändra på och förbättra pressträffen. Ett förslag är att intervjua tränarna på podiet.

2010-09-15 @ 22:04:53
Postat av: Ingrid

Patrik: Tack för uppmuntran. Nja, jag tycker andra kan fördjupa sig i det ämnet. har sjukt svårt att skriva om annat än det som faller mig in.

Till anonym: Som jag skrev, gå med förslag/synpunkter till SEI och SIBF. All feedback är bra...

2010-09-15 @ 22:16:05
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Mattias

Hörde att du tyckte att min blogg var bra mot Pms! =)

Postat av: Ingrid

Mattias: Ha-ha, var det verkligen så? Detta blir hyfsat "internt" men... Smartpiller mot PMS - det var vad väl vad du gjorde reklam för. :)

2010-09-15 @ 23:13:43
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Tomas

Micke Gunnarzon är absolut en person som kan tillföra mycket i aik. Bra skrivet.

2010-09-16 @ 08:13:28
Postat av: Göran

Hejsan, Reglerna är väl att Ingen som jobbar åt förbundet får träna ett lag. Ni i umeå kanske har andra regler.

2010-09-16 @ 17:39:33
Postat av: Mattias

Ja, något i den stilen! Kan dock erkänna att jag inte ansvarar för reklamen på min sida!

Postat av: Mogge

Bra bloggat ingrid, önskar att jag hade din skrivteknik och ditt ordförråd. Jag ska försöka att inte smutsa så mycket i mina blogginlägg denna säsong men jag vet.....det blir svårt. AIK e ju med och det e ju svårt att inte smutsa när det gäller gnaget, hehe!! =)

2010-09-16 @ 23:00:09
URL: http://moggmaster.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Tomas, Göran, Mattias och Mogge. Missade att godkänna era kommentarer. Förlåt

Tomas: Bra människor är bra för innebandyn oavsett lag.

Göran: Ja, ja... vet att många menar att Umeå gynnas av RIG. Om det finns en sådan risk gällande IKSU är en annan sak. Herr-tvåan och damelit konkurerar ju inte.

Mogge: Fina ord, jag kan ju inte ens stava:). Ang. smutsa: Nej, smutsa finns ingen anledning till, oavsett lag.

2010-09-17 @ 15:04:24
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg