->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Fyra ord och SM-finals trash-talk

2011-04-09 @ 16:35:44
Självförtroende... Nu mera är hon 14, detta citat är tio år gammalt och sagt hemkommen från dagis. "Edvin säger att han inte ska gifta sig med mig. Men det kan väl inte han bestämma".

Idag, en solig lördag i april... förutom att rensa avloppen och vara ute  solen...
Har sett ett par matcher med framtidens spelare SDF-SM för 17 åringar igår och idag... och skall nog se några fler matcher. Vilka sköna spelare det finns. Många lag och spelare spelar med hjärtat och det går inte låta bli att älska det. Innebandy när det är som bäst:). Det är imponerande att se också hur tävlingen syns på stan... det är svårt att få ett bra hotellrum tack vare innebandyn. Mycket bra reklam för sporten. Bra jobb Västerbotten och SIBF. L-G kom fram och hälsade igår, förstår inte hur han orkar med mig... Min inlägg är ju inte alltid glada tillrop. Han är alltid lika uppriktigt intresserad av andras åsikter Hedrande!  

Glädje, stolthet, respekt, framtidstro...
De är fyra ord IBF Falun använder i sin jingel som lades ut på Facebook igår.
Jag känner glädje. Jag känner stolthet. Jag känner respekt. Jag känner framtidstro, det är orden (skåde)spelarna säger i jingeln. Orden drabbade mig... (även om Rasmus inte alls ser glad ut när han säger "jag känner glädje").

Glädje, stolthet, respekt, framtidstro... landade bra. De passar så bra in in innebandyn just nu. De är de orden vi alla skulle behöva känna och säga, sprida och leva... Igår sökte jag efter ord om självförtroende, motsatsen till självförakt, mindervärdeskomplex. Hittade aldrig orden.
Innebandyns största fiende är inte "de andra" de som kallar vår sport för korpsport... innebandyns största fiender är vi själva. Mycket av problemet sitter i skallen... och tankevurporna är många. Sedan beror det ju vems glasögon man lånar...

Det allra sämsta bordskicket är att sitta och tala om för andra hur de skall uppföra sig vid bordet. Sagt av en vän... när jag försökte lära mina ickebildade vänner hur man håller i ett vinglas. Den satt bra... om jag säger så.  Vissa sanningar gör ont... jag tror ni fattar.

Igår vann Modo mot SSK, vild glädje, stolthet, lättnad... massor med känslor. Till slut fixade man kontraktet... tack för det! Nu får Modo börja bygga från grunden, jag tror och hoppas att man tar tillvara den kompetens som finns lokalt i nästa års val av ledarstad.

Modo måste börja se sig själv med "Heart of hockey ögon". Plantskolan Modo... har redan kompetens att bygga nytt. 2015 tar vi SM-guld igen! <3 of hockey.

Södertälje SK. fyyyy så tungt. Det känns i hjärtat att se Månsson i tårar... nästan så jag önskat att journalisten klippt bort det. Men idrott är känslor... tjusningen med idrott. Man skall aldrig håna förlorarna, sparka på de som ligger ner. Kanske stämmer det att sådana tendenser är ett tecken på mindervärdeskomplex. SSK, ni kommer tillbaka.

Slutspels-hets... när den är som bäst, på norrländska:)
Fredrik Warg om Dick Axelsson och hans agerande på banan... så skönt sagt. Tips på hur man skall få det lite grövre... mustaschen "Det håller på att hända igen" sjunger kaptenen Warg och Skellefteåfansen, efter 33 år utan SM-final. I skrivandets stund ser FBK ut att kross SAIK... Grejen är att det där med final verkar sitta i omklädningsrummen i Karlstad. Jag håller på norrland! (men aldrig annars på SAIK)

Chattade med Limmet imorse, firade Modo-sgern lite:). Han trodde på Modo hela vägen, bra med sådana supporters. Limmets hälsning till bloggens läsare: (frågade om han hade någon) 
Om rädslan är större att förlora än viljan att vinna kanske Du borde fundera vad Du håller på med!

En femte avgörande mellan Mora och Djurgården... sjukt spännade och bra underhållning. Må bästa laget vinna.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anna

Framtidstro, i like.

2011-04-10 @ 16:42:47

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg