->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Trav istället för SM-final i TV4, inte förvånad

2011-04-06 @ 14:36:50
Innebandyn får flytta på sig... nu snuvas alla som inte har TV4-sport på SM-finalen. Tråkigt, och innebandyfolket lär såga. Kanske med all rätt... men mediajättar är inte lätta att tampas med. Låt oss förflytta oss ett år bakåt i  tiden... det brukar vara nyttigt.  Visst, frågan måste ställas... Hur sköts detta från TV4:s håll?


Nu sitter jag inte inne med svaren men... för mig kommer detta inte som någon överraskning. Till och med jag som är helt utanför minns travfolkets ilska förra året.
"Vi fick redan på det här för sent för att kunna ändra speldag eller speltid" säger SEI:s ordförande Jan Ögren-Fjellestad idag till ib-magazinet och svarar på frågan: "Hur har samtalen med TV4 varit"?
"När man pratar med ett stort mediehus som TV4-Gruppen är de vana vid kanalkrockar och är inte överraskade att det sker sådana som den här. Till slut måste vi ändå gå vidare och se framåt". (Janne Ögren)

Exakt samma i fjol, fast ombytta roller... då tryckte innebandyn bort Olympiatravet och arga röster hördes från travälskarna. I år blir det tvärtom... TV4 verkar vara otydliga... kör man ett dubbelspel? Både Olympiatravet och SM-finalen i innebandy anser sig ha första tjing på TV-tiden... den här speciella lördagen i april. Till nästa år måste väl både travet TV4 och innebandyn har lärt sig läxan... för sporterna gäller det att kräva ett svar tidigt av TV4. För det kan inte komma som en direkt överraskning även nästa år...  

Nu är det som det är, finns ingen anledning att grotta ner sig i detta, dock lära sig läxan och vara noggranna Detta gäller alla parter. Såg att innebandymagazinet vill ha in synpunkter från läsarna. Här är min: Vi kan kanske inte enbart skylla på TV4, men historian verkar upprepa sig...   

(Aftonbladet, 19/4 2010) I lördags var det final i Olympiatravet med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Men trots det fick travet flytta på sig då TV4 valde att visa SM-finaler i innebandy istället.
Niclas Andersson, VD kanal75 (alltså trav) uttalar sig: "Vi vet hur avtalen ser ut sedan tidigare och ska man vara med i TV4 så får man ta hänsyn till att andra saker händer. Om man tycker att trav är viktigare än allt annat så ska man inte söka sig till TV4, då ska man ha en egen kanal". (N Andersson) 

Har Olympiatravet skrivit nytt avtal med TV4 nu??? Eftersom de får sändningstiden? Eller har innebandyn och travet samma villkor? En ganska viktig fråga att ställa sig innan man kan gå ut och såga TV4 tänker jag.
Expressen om att trav går före innebandy i TV4.Mer överaskande... denna "tidnings-Anka" (bild ovan). Almtuna agerar hejaklack åt Storvreta i Malmö. Hittade nyheten på Ekot... kunde inte låta bli... dumpa skärmen och många har dragit på smilbanden.

Det är roligare om man har kul.

...läste en krönika på Expressen igår om hockeyslutspelet. Magnus Nyström... lite hockeypassion! Till er innebandyprofiler med hjärna och hjärta: Det är kanske dags att plocka fram penna och papper...och skicka in era krönikor till innebandymedia. Ni behövs! Det skriva ordet skall man aldrig underskatta.

Kolla in SDF-SM och deras sajt, nu har man lagt ut SM-tidningen... där finns allt att läsa om helgen. Mycket bra jobbat! Alltså vilken fest det blir med alla dessa unga talanger i Umeå. Hoppas att publiken hittar till hallarna. Såg just Upplands F17 trupp... himmel vilken första femma... måste ses. Får vi se... Elin Gabrilsson på backen, sedan Anna Torstensson, Amanda Delgado Johansson och Evelina Sparf... typ. Tunga tjejer... För att ta någon av gobitarna som väntar i helgen.  Flera matcher kommer att webbsändas med folk i studion. Grattis alla ni som följer innebandy!


Från en innebandyblogg nära dig: Det finns alltid något att göra.
/Ingrid i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Jonas

Vaket av dig.

2011-04-06 @ 17:10:36

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg