->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

...Delborn och Dahl drar ner Pixbos tempo

2011-03-15 @ 23:32:11
Dalen var inte dåliga, inte alls. Men Pixbo var det lag som imponerade mest ikväll, de var hetast. De var snabba och modiga med ett högt tryck. Deras matchplan verkade gå ut på att inte ge Dalen någon lugn och ro. Deras boxplay... lite Täby-aktigt då de tog chansen att gå "mot fel mål"... och det gav utdelning. 1-1 målet var resultat av en Täby-box. Jag skulle nog säga att Pixbo var det mer solida laget fram till sudden (säger man solidare?). Ändå kändes det som Dalen hade flest klara målchanser.
I mina ögon var det tre perioder som såg ungefär likadana ut... när Kalle Brännberg gjorde 4-4 kändes det som att Dalen skulle bli tvungen att vinna borta för att ta hem den här serien. Mycket talade för bortaseger just då...
En sjukt jobbig match på läktaren. 

Kort från matchen, enögt och subjektivt...
Max Wahlgren var grym i defensiven och skulle man ha haft andra assist som i hockey hade hans namn funnits med... Tim Wiklund känner Max väl, de försökte han utnyttja. "Vi markerar Max max".
Nilsberth gjorde en av sina bättre matcher. Ermling... hans typ av match helt klart, han ser ut att älska när det står mycket på spel. Han kan ta en smäll och ge en smäll... en bra slutspelsspelare. Hörde någon säga i Pixbo att det avgörande målet var ett slump-mål... det var i allafall ingen tillfällighet att Wahlgren och Ermling gav Svahn de där slumpmålet.

Peter Sundelin är en viktig spelare för Dalen, tyvärr blev han skadad (fick kliva av) efter en duell... En duell som Delborn vann med hjälp av att hålla arm och klubba kring Sundelins hals. En sådan situation man inte vill se, ens i ett slutspel. Domarna valde inte femman och gav en tvåa. (matchstraff?). Ibland har man otur när man sitter för bra till på läkatren.... sorry. //Uppdaterar onsdag: Är inte domare, men väl bloggare och... då får man tycka//

Pixbo... Östholm, grym kille. Schysst, smart, stark... Rosén och Brännberg, killar med massor av energi, innebandykunskap, känsla och hela tiden fair play. Glaerum glimmade till, precis som sist han besökte Umeå. Caleb var så het att han ska tacka innebandyguden att han inte åkte ut för fasthållning (minst två gånger). Inte ens Bodén fick vara i fred... Mycket glöd där och nära gränsen. En oerhört viktig spelare idag.

Synd att Delborn och Dahl drar ner Pixbos tempo, men bra för Dalen att de får så mycket speltid. De spelade en egen typ av innebandy, "håller fast dig under armen innebandy". Så blir det kanske på parketten när man skall kompensera. Men 30 och 32 är ju inte så gammalt... Hoppas de inte kommer att spela tills de blir lika gamla som Bult (som är 37 och inte visar några ålderstecken).
Rollspelarna Dahl och Delborn skötte sin uppgift, och är viktiga för Pixbo i slutspelet. Perfekt för publiken också, så man har något att sitta och reta sig på:).

Dagens tips: Det går inte att springa ifrån Isac Rosén, låt bollen göra jobbet.

Grattis Dalen, 1-0 i matcher... bara å köra. Skoog och Pettersson gjorde en av sina bättre matcher. Fortsätt på den vägen!

Alm sa idag om profiler i Pixbo "finns ingen riktig idiot sådär". Undrar om han ändrat uppfattning... Knappast, han ser ut att vara den coola typen.


Uppdaterar 00.10 ; Visst får man en utvisning för att man gjort något, inte för att det skall vara rättvist? Tänker på en artiken jag nyss läst på innebandymagazinet... Släppte domarna några Dalen-grejer? (Är säkert subjektiv) Kan inte komma på någon. Dubbelutvisningen kom efter att en spelare ryckte klubban av Alm så den flög och då tryckte Alm till och så åkte de ut båda. Inga konstigheter att ta en spelare för en sådan grej. Vilka utvisningar tyckte Dahl att de inte fick med sig? Och vilka tvåor var felaktiga? Det vore kul att diskutera över en kopp kaffe... nästa gång Pixbo besöker Umeå. 

Fredric Westling fanns på läkatren, den killen saknas alltid. Och särskilt när det är slutspel. Härlig fighter!

Från en innebandyblogg nära dig: Det blir konstigt den dagen regeln kommer om att domarna skall fördela 12 utvisningsminuter per match rättvist mellan lagen.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: innebandyfan

Pixbo har ju alltid gnällt en jävla massa på domarna de borde ju vara glada att få göteborgsdomare, pinsamt domarval egentligen, undra vad de sagt om umeådomare dömt?

2011-03-16 @ 23:34:47
Postat av: Vad du vill.

Inte farligt subjektiv i din krönika....haha. Patetisk!

2011-03-17 @ 21:43:42
Postat av: Ingrid

Till "vad du vill" Är medveten om att jag är subjektiv och sticker inte under stol med det. Ditt omdömet "patetisk" är inte smickrande men lätt att leva med eftersom du är anonym.Till "innebandyfan". Har ingen erfarenhet av Pixbo när det gäller gnälll på domare. Jag tyckte inte att Dahl sågade domarna.

2011-03-17 @ 23:40:20
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Gbg

Pixbo hade inte vart i slutspel utan Dahl o Delborn så all ära till dem rutinerade gubbarna som vet hur man lugnar ner o vinner matcher.

2011-03-19 @ 08:26:10
Postat av: Ingrid

Till GBG: Oerhört viktiga spelare för Pixbo, det är vi helt överens om. Ingen tvekan på att de gör skillnad i laget. Dessutom vet de hur man gör när man vinner SM-guld. Ovärdeligt!

2011-03-19 @ 10:00:20
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg