->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Det defensiva landslaget och självmål

2011-03-02 @ 23:56:50
Sällan har ett inlägg bidragit till så många telefonsamtal och meddelanden av olika slag... "det begränsade landslaget". Jag säger TACK men önskar att det gick att föra en vettig diskussion här på bloggen. Men välkomna med feedback på det sätt som passar er.

Tangerat besöksrekord...

Det bästa jag läst på länge är ord i Hermine Dahlerus innebandyblogg:
"Fler och fler röster börjar tala om Vaara i herrlandslaget. Speciellt i den så kallade innebandybloggvärlden. Hans nuvarande viktiga uppdrag verkar det inte ens vara någon som reflekterar över. Att byta förbundskapten åtta månader innan VM eller låta den nuvarande förbundskaptenen dubbla i två lag under den kanske viktigaste perioden av sitt uppdrag kan väl inte allvarligt vara ett alternativ? För svensk herrinnebandy javisst, men för svensk daminnebandy ett större självmål än någonsin". (Signerat Minne) 

Just det... men vi har sett det förut. Damlandslaget har väl inte i fokus för en egen utredning någon enda gång vad jag kan minnas. ... någon sa idag: Är Janne ens ledig? Nä... han är ju inte det. Men det är kris i herrinnebandyn... då nämns Vaara (av bloggare och kanske media)

Att leda två landslag (som jag spekulerade om) har man testat, Hallstensson och Landgren (text uppdaterad och ändrad).

Igår kunde vi läsa: "Vad Innebandymagazinet erfar är det bara dagar kvar tills det blir officiellt vilka som får förtroendet att leda Sveriges herrlandslag över VM 2012 och antagligen i hemma-VM 2014". (text uppdaterad) Idag får vi veta av innebandymagazinet att något besked om vem som blir nästa förbundskapten dröjer. "Vi kommer att fortsätta titta på kraftsamlingens struktur bland annat".

Vad synd, det är ju snart landskamp. Stackars Conny Svensson som nog åker runt och scoutar spelare till landskampen i april... Han vet att man skall spela offensiv och attraktiv innebandy, men inte vem som skall leda laget, eller coacha. Inte heller den 16:e kommer ett besked berättar Magnus Nilsson. Man skall först titta över strukturen... VM spelades i december. Har vi verkligen råd att jobba så här inom svensk innebandy? Alla landskamper är viktiga, och alla landslag.  

Alltså det låter faktiskt som efter team Hallstensson/Göranssons VM 2009. När Göransson hade fått förlängt men man funderade på hur vem som skulle bli hans kollega. Jag tar mig friheten att citera hela artikeln från innebandymagazinet.se, januari 2009. Citat:    
Magnus Nilsson förklarar varför förbundet valt att förlänga med Kent Göransson till 30 april 2011:
- Vi känner att Kent tillfört oerhört mycket kring herrlandslaget. Det finns inte någon anledning att inte förlänga med oss. Han har vårt fulla stöd. Det är oerhört många delar som han gjort bra. Hur han strukturerat arbetet, hur han haft dialog med klubbarna och hur han jobbat internt med att leda gruppen.

Att det ”bara” blev VM-silver, har ni tagit någon hänsyn till det?
- Vi har inte gjort en separat utvärdering runt VM-turneringen ännu. Vad som fungerade bra och vad vi måste förbättra sportsligt och vad svensk innebandy behöver förbättra för att vara bäst 2010.

När ska övriga landslagsledningen vara klar?
- Vi måste ha en landslagsledning, även om den inte behöver vara komplett, som kan ta ut ett bra landslag till Finnkampen. Ulf Hallstensson är med i den process vi går igenom nu, det är inte klart hur det blir med honom. Vi ska titta på hur vi optimerar en bra organisation kring landslaget. (slut citat)

Då (2009) hade man beslutat vem som skulle leda laget men inte utvärderat det sportsliga (trots förlust i VM-finalen). Nu har man utvärderat det sportsliga, avslutat med förbundskaptenen, bestämt hur man skall vinna guld men inte vem som skall göra det. För mig låter det snurrigt, men så kan jag ju inget om innebandy.

Man kan nästan tro att Göransson enligt Magnus Nilsson & CO gjorde ett så dåligt jobb... att det är bättre att inte ha någon kapten alls????? Nä, nu var jag ironisk.

Blev det ett optimal organisation? (Är det det man skall utvärdera nu) Det kan jag inte svara på, bara att vi inte var bäst sportsligt 2010. Och att Nilsson nu är på det klara med hur vi skall ta nästa guld. Och SSL-lagen kraftsamlar...  

Så här sa Nilsson i samband med att man gick ut med att Göransson inte fick förlängt kontrakt:
"När vi presenterar den nya landslagsorganisationen kommer vi även att berätta om våra mål med landslaget. Det vi redan vet är att vi inte ska spela defensivt för att vinna ett VM-guld".

Okey... måste vi inte ställa oss frågan... Vet vi att man gjort rätt analys den här gången?
och....har ett svenskt landslag någonsin spelat defensivt? Visst slog man målrekord i senaste VM? Var det den svenska offensiven som var för dålig eller den defensiva???

Inser att jag håller på att bli expert på att ställa frågor som jag inte kan något om:).

Idag slog Falun Dalen... man talar om att Dalen darrar men inget om att Falun faktiskt tog chansen. Grattis Falun!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Jonas

Packalén skrev när Ulf Hallstensson blev klar för damlaget #Det verkar som om ett svensk innebandylandslag måste ha sin Ulf Hallstensson#.

2011-03-03 @ 08:21:15
Postat av: Anonym

Magnus Nilsson är kungen av innebandy.

2011-03-03 @ 11:27:26
Postat av: Anonym

Klockrent Ingrid.

2011-03-03 @ 23:18:48
Postat av: Heja Minne

Hej. Så det finns någon som tänker överhuvudtaget. *Jag menar Minne:-)* som inte snöar in på swe herrlaget. I övrigt kastar somliga eller några:) bloggare ur sig vad som helst som fakta och misstanke finns om dold agenda. Din blogg är ett undantag men super vassa analyser och tydliga källor. I frågan om landslaget måste tilläggas:-). Tack för mig!!!!

2011-03-05 @ 14:09:31

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg