->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Offensiv, FCH och förbundskapten

2011-10-22 @ 10:51:35
Åhhh vad jag är less på det där snacket om offensiv innebandy. Egentligen handlar det väl om ett högt försvarspel. Håll i sär begreppen, terminologin.
Och... kommer inte att ändra mig. Hur sjutton kan ett förbund med självaktning gå in och tala om hur ett spel skall se ut. Man tillsätter väl en förbundsledning som man tror på... Det vore synd annars. Det är väl mera Vaara som inspirerat initialt, i landslagsammanhang. Högt försvarspel.  Fanns andra före det. (Team-Roger i Mora först?) 

Konstaterar: SSL är inte vad de varit, det märks på spelkontot. Det ena iaf. Bara att gratulera de som prickar in vinsterna.

Såg den omtalade matchen mellan City och FCH. Det finns naturligtvis massor att skriva.
Göransson kommenterade matchen som säsongens bästa och... ja, de imponerade. På många sätt. De vinner med grymt många mål, men det är deras försvarspel som "följde med mig hem".
FCH fortsätter att kämpa fast de leder med typ nio mål. Passion och hängivenhet på banan. Sådant försvarsarbete är vackert. Linus Nordgren, vilken kille. Han gör det extra, tappar han en boll hänger han inte med armarna. Kämpar för att ta tillbaka. Nordgren skulle göra skillnad i alla lag. 
FCH var fokuserade på ett sätt man sällan ser.  
Nede som back, hade helt missat det... nyttig kille.

Ja, som ni märker skulle detta inlägget bli långt och handla om en enda match. 

Förra veckan (oops, veckan innan dess var det visst):
Inlägget om damlandslagets förbundskapten efter VM då Vaara slutar... Det blev en del SMS, telefonsamtal och kommunikation på Facebook. Det är synd att inte kommentarsfältet utnyttjas för feedback mer än det gör.
Är säker på att innebandymedia snart tar upp frågan. Något annat vore att klassa damlandslaget som mindre värt än herrlaget.
Såg att Stefan Edberg tagit upp ämnet. Hans förslag är Janne Gustavsson... Kan förstår hur Edberg tänker, om nu Gustavsson blev illa behandlad i våras. Men jobbet som damernas förbundskapten bör tillsättas utifrån de mål man har för 2012 och framåt. Vet inte heller om Gustavssons kan sägas vara hjärnan bakom den innebandy som spelas/skall spelas i landslaget framöver. 

Namn: Har pratat med flera personer ute i elitserieklubbarna, bland annat tränare som rekommenderar kollegor. (borde Magget inte ställa frågor kring namn). Några namn är Andreas Lundmark, Camilla Granelid, Curt Söderström, Johan Kökeritz, Åsa Karlsson. 
Några av dessa har föreslagits med motivering nytänkande. I framtiden hoppas jag att Hermine Dahlerus kommer att jobba med och i landslaget. Och föra vidare kulturen... Ni förstår tänktet... kulturbärare.
Finns mycket att värna om gällande damlandslaget.

I övrigt då? Skall se innebandy i helgen, ett par matcher. Får se om lusten finns att skriva om dem. Det är som att det tar slut innan det hunnit bli ett inlägg.

Hälsa: Någon frågade mig hur det är att gå upp nästan 17 kg (är 160cm lång) på tre månader. Vad händer med en? Ja... har nog mest varit frustrerad över att inget gått att göra. Sedan är det tydligt att syresättningen i alla delar i kroppen är mycket sämre. Därav hjärnan... Men nu har det vänt och ämnesomsättningen verkar fungera igen. (ja jag vet att det kan ta tid och att jag inte skall ropa hej ännu)
Otroligt bra hjälp av PT och dietist. Nu är det... 15kg kvar. Små små steg... lång väg.
"Du har inte så dålig kondis men alla de extra kilona gör det tungt". Mm... det är mycket man inte fattar förrän det drabbar en.
Tror att många som ser en rund person tänker på orden lat och dåliga matvanor. Därmed också dålig karaktär. Så kan det vara, men inte alltid.  

Gick upp några gram i veckan:). Nya naglar i present. Nej, det här med snygga naglar är inte min grej. Man kan ju inte göra något...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg