->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Urban Karlssons taktik vann, straffavgörande gör ont, var är IKSU?

2012-03-17 @ 10:52:09
STRAFFAVGÖRANDE. Jag kommer aldrig att tycka att straffavgörande är sportsligt, jag ogillar det stort, särskilt i slutspel. Det spelar ingen roll vem som vinner, jag vill bort... Staffar=tomhet efter avgjord tävling/match. Så var det igår... Jag blir på oerhört dåligt humör oavsett lag, sport. Man skulle lika gärna kunna lotta efter 70 spelade minuter. Straffar är okey som egen gren... typ som Finnkampen. Men 97:an njöt, jag kan förstå att det finns de som gillar straffar och hyllar det, men inte jag... Sa jag att jag ogillar straffavgöranden? Att lagen inte får chans att spela om det...

DALEN FICK MATCHEN DIT DE VILLE. Låt mig ge Dalen beröm för en taktiskt väl genomförd match, man tar chansen att spela på ett sätt som maximera en vinst mot topplaget IKSU. Det blir mycket spel efter kanterna, Dalen styr spelet dit med 2-2-1... inne i Dalens box är IKSU inte välkomna.

IKSU är det bättre laget men klasskillnaden syns i princip bara i powerplay, och jag som sett IKSU vinna den här typen av matcher genom att spela ut motståndarna sitter så klart och är lite fundersam. Man ser att IKSU en och en är skickligare men lagmaskinen... på tomgång. Det finns ett enda tempo medan Dalen får till tempoväxlingar, Dalen  är duktiga i försvaret, och första målet... klockrent som Urban vill spela. Matchens få kontringarna står IBK Dalen för. Jag sakande IKSU:s spelvändningarna som andra lag har så stor respekt för. 

Det som varit signifikativt med IKSU, tre femmor, jobbiga att möta, mycket rörelse och bolltempo fanns inte i gårdagens match. På bänken sitter spelare som skulle gå in i Dalens andra femma. Jag kan inte se fördelen med förändringar man gjort ... mindre folk. Det behövs nog mer innebandykunskap än hos undertecknad för att ringa in vad man vill och varför.
IKSU skjuter mycket, men lite tanke... i täck fast klasspelare står fria. Nu var detta ingen typisk IKSU-match, det ser säkert annorlunda ut mot andra lag.

IKSU rullar boll där Urban vill att de ska rulla, i hörnen och efter kanterna. Det var ingen tråkig match att titta på, sällan har en första period gått så snabbt. Innebandy handlar om att vinna matcher och i de här matcherna, motivationen hos Dalen... IKSU har värvat Dalens bästa spelare under åren, det är klart att Dalen älskar de här matcherna.

I sudden var IKSU närmast, då blev det också för första gången slutspelskaraktär i matchen. Stolpe, stolpe... och sedan straffarna där vi 1. Fick se årets snyggaste straff, ... ingen herrmatch har bjudit på en sådan vacker straff. 2. Dalen får in en boll mer och den som gör flest mål vinner... Synd att det inte skedde under ordinarie tid för Dalen var värdiga vinnare.

Grattis Dalen, 1-1 i matcher. Grattis IKSU,  pengar in ... en extra hemmamatch. Beröm till IKSU som de senaste åren jobbat med IKSU-känslan hos Umeåborna. Det var en fröjd att se den oranga klacken. Det är mycket på sidan om som blivit bättre, all heder.

DOMARE. De hade en jobbig första period men de förtjänade ändå bättre bemötande av båda lagen i matchen. Det bränns mycket energi på att klaga på domarna, tråkigt då man inte gör det lättare för de som skall se till att matchen spelas schysst. Heder till Dalenpubliken som inte gjorde ner domarna trots att de nog tyckte att 50/50 i första gick till IKSU. Det blev aldrig slutspelskänsla, domarna dömde som i en seriematch. Om det kan man tycka olika.

Hur får man folk att känna sig välkomna till ett evenemang? Genom att skälla ut de som ställer upp som till exempel sargvakter? Besökare som använder sig av fel utgång, gästande lag som "gör fel". Charm är väl att få andra människor att känna sig bekväma... Tur att de flesta vill få besökare och medarbetare att trivas. Alla de bör hyllas, tack för att ni finns.  

Twitter... det finns klubbar som använder det som ren och skär informationskanal. Sociala medier? Varför heter det så? Inte särskilt socialt att följa noll personer/medier/sajter. Asociala medier:).

Umeå City verkar ha skickat intresseanmälan till Dalen på hela deras trupp, ett par veckor för tidigt? Första april var väl inte igår... Jag tyckte det var lite kul trots allt, men barnsligt.

Nu väntar Umeå City-Warberg, 14.15, TV-match för er som inte kan vara på plats. Det är nu det avgörs... i sista omgången som jag sagt hela säsongen.
"Årets SSL är den jämnaste någonsin och att ett bra lag som Sirius nu får lämna visar att standarden är högre än tidigare" säger Magnus Jäderlund på Magget.

All annan innebandy då? Bloggen är ingen nyhetssajt, jag skriver om det som faller mig in, det jag sett och hört och kan förstå att vissa känner sig bortglömda. Mina inlägg är nästan alltid för långa ändå. Håll till godo med det som bjuds.
/Innebandybloggen som har världens bästa läsare.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg