->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Av och om Alexander Bodén -här i bloggen

2011-03-24 @ 10:28:53
Alexander Bodén, killen man minns för han speciella spelstil besöker bloggen. Jag var nyfiken på livet i Schweiz, korsbandskadan och framtiden. Idag får bloggens läsare ta del av svaren… Vad krävs för att komma tillbaka efter en skada? Är det någon skillnaden mellan de båda ligorna? Med mera, med mera.

Alex, som återvänder till Sverige (och förhoppningsvis Umeå) efter två säsonger i Grasshoppers får frågan om vistelsen i Schweiz förändrat honom. Är han samma person idag?
-He-he, ja lite äldre och lite visare, men fortfarande i samma miniformat, säger Alex och påtalar:
-Och just nu är det väl inte helt klart att det blir Umeå heller.

Bodén signalerar ändå att Dalen är hans förstaval, att han vill tillbaka hem. Men vad skulle få honom att lämna Umeå? (Inför säsongen eller i framtiden)
-Om det inte löser sig med jobb för mig nu till hösten och för min flickvän på sikt. Hon har just nu ett vikariat I Älvdalen som lärare. Sedan gäller det väl att vi också ska vara överens om vart vi vill bo.

Vi pratar om skillnaden mellan innebandyn i Schweiz och Sverige och Alex menar att det är bredden son skijer mest. .
-I Sverige är det 20 spelare som håller hög klass I 14 lag medans det är lite ojämnare här, tycker Alex som inte upplevt att det varken fysiskt eller tekniskt är skillnad på spelarna i de båda ligorna. Däremot är svenskar bättre “skolade”.

Har Sverige något att lära av Schweiz?
-De flesta lag har någon sorts inövad offensiv press som jag tycker saknas I Sverige, där man oftast backar hem direkt man förlorar bollen.

Att Bodén fick ett nytt korsband av död amerikan kunde vi läsa i september. Metoden används inte i Sverige men även Henrik Larsson har gjort en liknande operation.

Det här med död man… är det någon du tänker på?
-Nja, I början tyckte jag det kändes lite konstigt men efter operationen så har jag inte tänkt på det så mycket utan konstaterar bara att det var en väldigt bra metod och att jag nog själv kommer att vilja att donera.

Om skadan säger Alex att det så klart var trist när den uppkom. Men att det samtidigt var tur att han var inne på andra året här och visste hur saker och ting funkade.
-Hade det hänt första året så tror jag nog att det blivit betydligt tuffare.

Idag fungerat knäet riktigt bra. Med lillebror Bodén sticker inte under stol med att rent spelmässig var sex månader utan spel inte är den bästa uppladdningen inför slutspel och cupfinal. Det som väntade honom direkt efter rehab.
-I hjärnan var man bra men på planen var man sämre, berättar Alex som tillsammans med Grasshoppers blev mästare i den schweiziska cupen.  Det var för övrigt den första titeln i klubbens historia. Alexander Bodén gjorde första målet, en hyfsad comeback alltså.

Vad krävs för att komma tillbaka efter en korsbandsskada?
-En bra läkare, en stark vilja och ett gymkort, säger Bodén som också menar att det är viktigt att ha en egen målsättning.
-Min var att komma tillbaka till slutspel. De flesta sa att det inte skulle gå eftersom det bara var 4,5 månad efter operationen. Men det gick =) Sen var det ju oerhört skönt att klubben backade upp mig, vad det än gällde. Allt från vilka läkare och specialister som jag skulle träffa samt vad jag skulle sysselsätta mig med när jag inte kunde spela.

Vad är det absolut bästa med att vara kort? (Kunde inte låta bli och Alex svarar med skön humor)
-Förutom att åka på barnbiljett med bussen och kunna beställa Happy Meal skulle jag nog säga att man som kort person är ganska jordnära vare sig man vill det eller inte.

-Fördelen på planen är att man kan reta upp dem som är större utan att de ger igen. Samt att man är lite kvickare...

Avslutningsvis ber jag Alex om en hälsning till Dalenspelarna inför måstematchen mot Pixbo. "Alla heter Glenn i Göteborg, kör över dem!"
Jag säger tack till Alex för hans medverkan, jag hoppas att det blir Dalen för honom nästa säsong.

...har ofta tänkt att Ulla Bodén måste ha gjort ett gott jobb. Jag tycker att både Peder och Alex har lite av hennes sköna atmosfär omkring sig. Bra gener! Ulla är en av dem som gör att Dalens café alltid är trevligt att besöka. Sköna människor där. Engagemang som känns och gör skillnad...

Ja, jag la in denna text i all hast. Får väl gå in och korra på lunchen. Läs gärna det jag skrev igår, om hur lätt det är att smutsa, och goda innebandynyheter.
Ha det gott!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Underbar intervju.

2011-03-24 @ 20:20:00
Postat av: Peter Svensson

Lite skön läsning skadar inte. Bra bloggat.

2011-03-25 @ 13:52:27

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg