->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Utanför boxen, då tog man guld och bra Jäderlund

2011-03-07 @ 22:27:14
Expressen skriver att Vaara är huvudkandidat till jobbet som förbundskapten... okey, som jag skrivit tidigare... Ja, Vaara har tagit damlandslaget till en ny nivå. Och gjort succé.

KAN MAN TÄNKA SÅ HÄR:
Men om man nu skall kopiera framgångssagan från damsidan så stavas den väl. NYTT, FRÄSCHT. Man bröt mönstret. Då daminnebandyn hade "kris". Den som fick förtroendet hade inte varit inblandade i alla möjliga förbundsjobb. Man vågade gå utanför... och valde en person som i sin tur tänkte utanför boxen.

Jag vet inte hur kravprofilen såg ut... Janne tränade väl Karlstads damlag... som väl inte levererade någon (attraktiv och offensiv) innebandy på den tiden (heller). Inte var han insyltad i någon U19 eller herrlandslag. Inte var det hans meriter som tränare som avgjorde. Han var utsedd till ny kapten innan VM i Singapore. Ett VM där Vaara satt på läktaren och lärde sig. (Han lärde sig nog en del om vad han inte skulle göra också). 

Gav förbudet Vaara direktiv om vilken spelidé som skall gälla? eller var det så här: I det nya jobbet skulle Janne få välja spelare helt fritt bland Sveriges bästa. Utifrån det skapade han sitt spel...

Men Vaara blev en frisk fläkt. Finns det inget sådan person inom herrinnebandyn? Någon man tror på? Och som kan få herrinnebandyn att tro på sin egen produkt igen. Eller var den personen Ulf? Och eftersom han gått till damlandslaget (efter sju år i herrlandslaget och två år i damernas U19) står herrinnebandyn helt utan kandidat?  "Inget guld utan Ulf" har det sagts på herrsidan (även från ledningen). (uppdaterad)   

Herrinnebandy har gått från att vara världsledande till att vår huvudkandidat till landslaget skall komma från daminnebandyn... Är det inte ett dåligt betyg? Och det kan jag skriva därför att jag är kvinna (och för att daminnebandyn ligger mig varmt om hjärtat). Janne Vaara har tagit daminnebandyn till en ny nivå, han skulle kanske kunna göra det med herrarna också. Men nog borde de hetaste kandidaterna vara någon som finns eller funnits som ledare på herrsidan. 

Allvarligt... att männen i kostym (de som inte värnar daminnebandyn?) säger Vaara det är en sak men SSL-tränarna... De som verkligen har kunskap om ledare och coacher i serien. Vilket betyg ger man sina kollegor? 
Magnus Jäderlund verkar i alla fall tro på sina kollegor då han säger: 
"Jag ser en duo framför mig. Mikael Gunnarzon är ett bra namn. Han har stor respekt med sig och ett bra namn. Han har erfarenhet både som spelare och ledare och har vinnarskalle som vet vad som krävs för att vinna. Magnus Augustsson är också ett namn som känns bra även om han inte varit aktivt de senaste åren". (innebandymagazinet)

Det är bra att det finns folk som fortfarande tror på herrinnebandyn. Jag hoppas att det är fler som tänker som Täbys tränare. Hur ser kravprofilen ut? Någon som kan tänka utanför boxen. Någon som får uppdraget för att man är en bra coach/ledare. Som med världens bästa spelare kan ta hem ett VM-guld.

Jag är helt övertygad om att det finns mer än en person... och för det säger jag inte att Janne Vaara inte skulle vara rätt person. Istället för att än en gång lägga fokus på en enskild person (ännu en gång), fundera på vilken typ av person man söker. Vad den står för... (inte vilken innebandy man spelar)

"Problemet som finns i elitserien är att många är lite för ödmjuka, lite för snälla. Den här viljan att verkligen vilja trycka in bollen saknas ibland, man är inte radiostyrda mot mål, man är inte tillräckligt elaka. Det behövs fler som Sara Kristoffersson och Emelie Lindström som kör över någon för att få in bollen i mål. Man ska till målet, ingen annanstans. Snälla flickor kysser inga VM-bucklor" (Janne Vaara till U19-damerna)

Nä, och rädda förbundsmänniskor får kanske inte heller kyssa VM-bucklor...

"Jan-Erik Vaara. Så heter Svenska Innebandyförbundets huvudkandidat som ny förbundskapten" skriver Expressen. Är det Magnus Nilsson som sagt det  till expressen? Han har i alla fall motiverat med "han har utvecklat spelet bra där". Jag vet inte vad Magnus Nilsson kan om ledarskap eller innebandy, bara det jag läst och sett av jobbet med landslaget och det som hänt i Pixbo...

Men jag tror inte det går att kopiera någon annans saga genom att flytta över en person. Eller att det finns ett bud "du skall inga andra innebandygudar hava jämte..."

Jag har sett Pixbo vs Storvreta i TV. Jag säger bra... det får ni läsa en annan dag.

 tre tidigare inlägg om jobbet med att skapa ett vinnande koncept i herrlandslaget. (innebandybloggen, vecka 9)   
Om modellen förbundet jobbar efter, har den begränsat eller optimerat i jakten på Sveriges sjunde guld? "Det begränsade landslaget".
... förbundet meddelar att besked om ny FK dröjer. Inlägget är en liten uppfräschning i hur ledningen presenterat sina beslut och analyser sedan 2007. Har vi råd att jobba så inom svensk innebandy? Kan vi verkligen veta att analyserna är rätt... den här gången?
Finns det en risk att vi kopierar fotbollens flopp: "Svenska modellen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Ingrid i Umeå -tillför en ny dimension.

2011-03-08 @ 11:40:58
Postat av: Anonym

Dåligt att en kvinna inte vill släppa fram de som lyckats inom daminnebandyn.

2011-03-08 @ 13:09:39
Postat av: Ingrid

Angående att inte vilja släppa fram de som lyckats: Oj, så kan man ju tolka det jag skrev. Men har du följt min blogg ett tag och sett vad jag skrivit om just Vaara så vet du. Vaara skulle kunna ha varit min egen kandidat (om jag nu hade mandat att ta ut någon), men aldrig på bekostnad av daminnebandyn. Aldrig!

2011-03-08 @ 17:18:33
Postat av: Lisah

Herrarna är i kris då ska man gå över lik.

2011-03-08 @ 18:47:58

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg