->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Enström_Hagberg_Samuelsson!!! RIG och ny förbundskapten

2011-11-07 @ 10:23:01
Damerna briljerar (länk innebandy.se) och dominerar även i denna tävling (EFT). VM-guldet måste man fortfarande spela om, men visst känns det tryggt. Har fått sekvenser av matchen berättat för mig med lyriska ord. Sverige är innebandyland nummer ett.

Sveriges stolthet, damlandslaget söker nya förbundskapten. En intresseanmälan på SIBF:s hemsida dök upp, två månader innan VM. Vad säger sponsorerna om ett sådant tilltag? Vad säger spelarna? Om detta är ett PR-trick så får det ett frågetecken i betyg. En ny förbundskapten borde redan ha varit utsedd. Den respekten förtjänar damlandslaget som under åren varit vårt guldlag. Team Jan-Erik Vaara har varit oerhört seriösa i allt man gjort. Vad händer? Förtroendeuppdrag söker man inte... Är glad att media inte hakade på. Tack SIBF för att ni inte gick ut med ett pressmeddelande. Och varför fanns ingen intresseanmälan då herrarnas FK skulle utses? Önskemål om kvinnlig ledare?
Mediastrateg sökes... röd tråd sökes... framförhållning sökes. Och det här med image...

EFT-herr.
Att se Rasmus Enström, Patrik Hagberg och Johan Samuelsson i samma lina var en upplevelse (match mot Tjeckien 15-5). En lina som vill och kan, en skön mix av spelartyper. Energi.... Får tacka TF förbundskapten för den dragningen. Johan Samuelsson är en ledare på banan. En bra kapten visar vägen.
När spelare som Linus Nordgren, Rasmus Enström (+Patrik Hagberg som kan avgöra matcher inte nöter bänk) och Erik Björk får chansen i landslaget säger innebandyhjärtat jaaaaaaa. Åtta poäng gör Hagberg idag, Entröm, Hagberg, Samuelsson-linan gör tio mål i hop.
Svt.se om storsegrar (bara notis)

Mot Finland då? SIBF har sagt att målet är att vinna VM-guld om tre år... då Mika Kohonen har slutat?  Kohonen kungen av innebandy, inget snack. Men sedan var det lite män mot pojkar i första perioden. Finland såg ut att ha snabbare fötter(?), det såg ut att gå för fort för Sverige. Finland hade bollen nästan hela tiden - de gånger Sverige kommer upp på offensiv planhalva tappade man bollen och Finland  snabbt som tusan på kontring. Det såg inte ut som Sverige hade så mycket att komma med men... vilken upphämtning. Se där... Jag tycker att SIBF skall ändra sitt mål... guld i nästa VM måste vara målet. Fega inte, låt män möta män.

TV. Bättre linor i Tjeckien än de Svenska Spel har när de sänder innebandy. Inga problem att streama till TV-skärmen från EFT, när SvS har visat matcher har antingen ljudet eller hela sändningen kraschat. Hur är det möjligt? 
Om en vecka (14/11) sänder TV4-sport sin första match för säsongen. De kommer antagligen att klaga på tittarsiffrorna men vad kan man vänta sig? Svalt intresse ger svalt intresse. Passion ger ofta passion.

Skall RIG få ha ett lag med i JSM? Varför tillåter man plötsligt detta igen? Hur kan klubbarna runt om i landet gå med på detta? Vi var ju på väg åt rätt håll... RIG-spelarna bör spela USM med sina "riktiga" lag.

Om RIG vill ha bra träningsmatcher föreslår jag att man drar i väg utomlands och promotar innebandyn i till exempel Tyskland. Möter landslag på olika håll i världen. Men JSM... nej. Kan RIG också avancera och spela i elitserien? Vilka regeländringar har jag missat?

På tal om regler: Igår var det sista dagen att lämna in förslag på regeländringar. Hoppas verkligen att fotfolket tog chansen. Gnälla går ju bra... Fotpass, hopp, dubbelspark, nick... Får vi se någon ändring? Det är nyttigt att fråga sig varför en regel finns och kom till, eller hur?
Igår hade vi en låååååång diskussion om det inte skulle behöva praktisera en offensiv foul i innebandy. Vi fastnade... (en back stod i vägen *ler*)

Femmor? Linor/kedjor... och backpar handlar det väl oftast om när man växlat upp från P12-serien.

Grattis SIBF på 30-års dagen. Nya mål...

Helgen... besök å minneslunden, mat på lokal, huset fullt med tonåringar och annat trevligt. 
Alla har inte någon att berätta saker för. Jag sprider våga ♥ BRIS! Kopiera och sprid budskapet så att fler vågar höra av sig till BRIS.
BRIS på Facebook.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Missat Niu kanske...

Att RIG får spela J-SM igen ebror på att det nu finns ca 30 NIU-gymnasier i Sverige som också får/kan ta in de "bästa" eleverna och inte bara efter vanligt betygsintag. Dessa nya elitgymnasium som tillsammans arbetar med RIG i utvecklingen av nya spelare är ofta kopplade till någon specifik förening...tex Mora, Hagfors, Örnsköldvik.Då dessa lagen kan plocka spelare från sina upptagningsregioner och sedan spela JSM med stärkta klubblag faller argumenten mot RIG.Däremot kommer såväl RIG- som NIU-elever alltid spela med sitt hemmadistrikt i SDF-SM.

2011-11-07 @ 10:50:04
Postat av: Rig o Niu

En viss skillnad på NIU och RIG. Rikets bästa mot vanliga lag i Umeå. Det borde RIG själva tycka. /To

2011-11-07 @ 12:38:42
Postat av: MP

Bra ritat Ingrid i Ume. Målet ska va guld alla dagar i veckan.

2011-11-07 @ 12:40:06

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg