->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Johan Samuelsson i div 1, dags att SIBF ändrar reglerna

2011-10-22 @ 23:24:41
Dagens andra inlägg... (länk till Offensiv, FCH och förbundskapten) huvudet är fullt, fingrarna vill... något har engagerat mig. Innebandy berör...
Har idag bevittnat en match i div 1. norra. Sandåkern vs Hudik/Björkberg. Tyvärr har inte Hudik något SSL lag att samarbeta med...  ni vet Hälsingland. Men Sandåkern har ett samarbete med Dalen.
Jag skulle säga att det är det som avgör den här matchen som slutade 6-3. Ingen bryter mot reglerna... men detta är ett av många tillfällen då jag kan tycka att elitlagen missbrukar samarbetstanken.

Johan Samuelsson, landslagscentern gick in i dagens Sandåkern och Hudik som med sitt representationslag har ambitioner att gå upp i Allsvenskan förlorar. Viktiga poäng... och ursäkta mig. Detta känns inte sportsligt. Till Hudik skulle jag vilja be om ursäkt för att vi har så osportsliga regler inom innebandyn. Fortsätt kämpa! Och ja... Samuelsson gjorde skillnad. Man kan inte säga säkert men jag tror Hudik tagit detta annars. Visst, Johan var kung på banan och fick lufta klubban. Han har inte gjort något fel.

Samuelsson skrevs antagligen över innan en studieresa, avstod som reglerna säger en match i div 1... (eftersom han var bortrest var det ingen större uppoffring), Imorgon skrivs JS över till Dalen och är spelbar mot AIK.

I Göteborg har man ändrat reglerna, där måste man avstå en match i den högre serien för att få spela i farmarlaget. Helt rätt tycker jag. Med svenskans regler kan en landslagsspelare från Pixbo gå in i farmarlaget och därmed förändra förutsättningarna.. för hårt satsande lag i lägre divisioner. Det verkar inte spela någon roll var i landet man bor... Jag lovar att många skulle gapa om man granskade hur klubbar satt detta i system. MÅNGA exempel finns. Flera exempel i Umeå och MASSOR i övriga landet.  
Varför lämnar ingen en en motion i ämnet. Ingen tycker ju att det är rätt men många missbrukar regeln. Fram till sista januari passar man på att låna ut spelare från högsta serien om det passar. Man vill ha sitt farmarlag eller samarbetsklubb kvar i serie X, alternativt avancera.

Varför finns regeln? Vad skulle den syfta till?
Det är ju bra att man kan lyfta upp spelare direkt från en lägre division men...

Hur funkar det i andra sporter? Inse, det är som om Tobias Hysén plötsligt skulle spela en match i Superettan för att NN-laget skall hålla sig kvar... (skulle knappast handla om att han i så fall behövde mer speltid). Det skulle aldrig hända.

Har även sett Thorengruppen vs Hagunda i Allsvenskan... en riktig innebandyeftermiddag.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Samarbetsavtal

Samarbetsavtalet har funnits ett antal år, och ett samarbetsavtal mellan två föreningar gäller på samma sätt över HELA Sverige.Tyvärr missbrukas detta ibland (Pixbo är mest kända för detta), men i nio av tio fall får en yngre spelare/bänknötare mer speltid vilket gynnar utvecklingen.Det finns liknande regler i andra idrotter.Däremot har Göteborg någon pseudoregel då föreningarna kan ha två seniorlag i samma förening (ett representationslag och ett U-lag).Mao; Samarbetsavtal är en strålande idé för innebandyn som ger unga spelare och spelare som behöver speltid möjligheten till speltid.

2011-10-23 @ 00:14:13
Postat av: Anders

Missbruk var ett bra ord. Det är helt klart dags att se över detta. Det är många som drabbas negativt men tanken är god.

2011-10-23 @ 10:23:05
Postat av: Marita

Tanken är som sagt god men eftersom det oftast INTE är bänknötarna som skrivs över utan de mer etablerade spelarna så blir det helt fel. Jag tycker i så fall att man borde få stå över en match varje gång man skrivs över, både till den lägre serien OCH när man ska skrivas tillbaka till den högre. Då kanske det blir bänknötarna som får mer speltid.

2011-10-23 @ 10:50:04
Postat av: Janne

Det är nödvändigt med en justering av reglerna, det är ett som är säkert. Gränslandet omoraliskt agerande av många föreningar. På förekommen anledningen skrev jag snabbsiffror för bara förra året, skrämmande. Skriv din motion Ingrid.

2011-10-24 @ 08:13:48
Postat av: Ingrid i Umeå

Janne: Du får nog be någon annan. Är ju själv inte aktiv i någon klubb... om det nu inte räcker att vara medlem i en/två av medlemsklubbar:).

SIBF skulle själva kunna ta upp frågan (egen motion, där om någonstans borde man vara medvetna om "missbruket".

I övrigt: Håller med er andra. Tanken är god...

2011-10-24 @ 10:25:29
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg