->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Osvenskt, kommentarer, försvar och Dalen vs AIK

2011-10-24 @ 12:35:35
Att komma till Gammliaområdet igår var annorlunda, så osvenskt... 6000 stöttade UFC, högljut. På något sätt följde den goda stämningen med till Gammlia Arena. Dalen brukar ha ett starkt men tyst stöd... igår var det bra fart på läktaren.

På Gammliahallen i entrén finns ett *fönster ut mot fotbollsplanen där UFC spelade ödesmatchen mot Akropolis. Stod och såg sista tio där. Imponerades av Akropolis kämparanda igår, de hade inget att spela för men gav inte bort matchen till UFC som hade allt att vinna. Det blev till slut vinst och en plats i superettan för UFC. Dags för fotbollsumeå att vara noggranna på ungdomssidan. Fostra spelare. Hoppas UFC stannar i Superettan. Det blev ju en kort sejour förra gången.

*Fönstret ut mot Gammliavallen är för övrigt det enda roliga i nya hallen, har INTE vant mig än. Saknar den "riktiga" hallen även om vi hade förvånande bra överblick från våra nya platser. Och närmare spelet... Saknar kortsidan! 

Egen bild från gammal/usel mobilkamera... Utsikten från min favvoplats. Fast blicken brukar vara vänd mot spelet.

Dalen vs AIK... Rättvis seger.
Har sällan sett Dalen så taggade som i första perioden, när spelarna STÅR upp och vill in och kriga. Kan man ta fram den i ett slutspel kommer våren att bli skön, för Dalen och deras fans. Lite stake om jag får uttrycka mig lite ovårdat. Fokus och vilja som chockade AIK? Nu tyckte jag att AIK tog över i början av andra... bra krigat där. Gafvelin i bra form är verkligen ett hot för alla lag. Han ser ut att ha mognat i AIK, ett år äldre... helt klart. Tänkte en kort stund "nu åker han ut", sedan såg det ut som han bara bet ihop och slapp bänken. Kevin Lieback Asp... en spelare vi kommer att se mycket av i framtiden.
Krigade mest gjorde Lorendahl, vilken energi. Ron som kapten... det såg ut att passa honom.

Det blev en förhållandevis målsnål match men tanke på lägena. Åt båda håll. Men AIK är och kommer att vara svåra att göra mål på i år. I AIK känns det defensiva arbetet "tydligt", enligt skolboken.   

För Dalen: Ingen i Dalen glänste väl egentligen, en laginsats. Flera pinnar upp i försvarsarbetet, ett extra plus för Nilsberth. Bättre än på länge. Härligt att se. Ändå är det just hemåt Dalen känns osäkra. I anfallen... vem gör vad bakåt? Och vid snett-inåt-på chans-bollarna från "ett visst håll" hamnar fel två/tre spelare på fel sida och spelvändningsvarning. Och framåt... mer noggranna Oj, nu gjorde ju Dalen ett bra jobb. Låter kanske inte så på mina ord. Hörna i målet var grym!

Domarparet lät lagen spela om poängen. Uppskattas! Bra där! Timida på ett bra sätt.

Det finns massor att skriva om helgens/veckans innebandy. Allt ryms inte i ett inlägg... IKSU:s vinst mot DIF, Citys mot Sirius borde få en rad. Här kommer den:
---------------- :)

TÄVLINGSKONGRESS. Efter inlägget om regler kring samarbetsavtal ,ämnet berör. Det kan omöjligt vara tänkt att etablerade spelare i damelit eller SSL skall spela viktiga matcher i lägre serier. Det finns spelare som kan vinna matcher på egen hand... osportsligt att förändra förutsättningarna Vem kan tycka annorlunda?
Har hört representanter för lag säga "vi skulle gjort samma sak", ja det förstår jag till stor del, menar inte alls att anklaga någon för fusk. Frågan är ju om reglerna är rätt? De uppmuntrar till missbruk. 
Uppdaterar 14.00: Innebandymagazinet har efter helgen skrivit två artiklar i ämnet. Här kan ni läsa vad Hudik/Björkberg tycker om att en landslagspelare förstärker ett Div 1-lag. Vill understryka att Johan Samuelsson inte skall hängas ut i detta sammanhang. Råkade bara vara på den matchen. Bra att det blir debatt.  (Slut uppdatering).   

LANDSLAG. Hittade kommentarer på äldre inlägg som på något sätt varit gömda här på bloggen. Det var inte min mening att inte publicera dem. (Besöker bloggen för sällan, ledsen för det).
En av dem handlar om (bland annat) namn i ett skugglandslag inför VM, inklusive landslagsledning.
Namn på ledning: Vidar Jonsson, Magnus Eriksson och Urban Karlsson. Kreativt! Läs själva skugglandslaget i en kommentar i inlägget om ny förbundskapten efter VM.

Tack för att ni läser, och tack för feedback på olika sätt.
Tillfällig skrivlust? Tre inlägg på tre dagar.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Samarbetsföreningar måste få finnas kvar. Ändra så man måste avstå en match i båda serierna så löser sig allt.

2011-10-24 @ 17:35:58
Postat av: JP

Enligt dig låter det som Aik höll måttet.

2011-10-25 @ 08:15:44
Postat av: Ingrid

Till anonym: Det finns säkert de som har förslag på den optimala lösningen. Det finns fördelar med ditt förslag men det skulle drabba talangerna i lägre serier, kanske.

Till JP: AIK gör en bra match och kunde lika gärna ha vunnit känns det som. Vet inte vad du menar med måttet.

2011-10-25 @ 11:11:57
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg