->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Gott slut

2010-12-28 @ 15:34:50
från en innebandyblogg nära dig:

Ett gott slut på 2010 önskar jag alla läsare. Ta hand om er! 

Är strax på väg till Ö-vik, Modo som ligger sist i tabellen efter en jobbig förlust mot AIK tar emot Luleå.

Det går inte så bra för laget i mitt hjärta, det är å andra sidan sjukt tätt i tabellen... alla slår alla. Men Modo lyckas inte ta TRE poäng. Suddenspöket?

Märkligt nog är det bra tryck på biljetterna. Är inte det kärlek? För vår det blir det 10 mil enkel väg för att se hockey... Ja, ja...

På söndag blir det innebandy. Umeå City vs Caperiotäby. Brukar bli konstiga matcher... på något sätt spelar de samma typ av innebandy. Hoppas på en rolig match... City kan gå in och ha kul, de har liksom ingen press på sig i det här läget.

Hoppas också att Umeåborna tar sig tid och går till hallen. 2/1 2011 kl 16.00, vi ses där.

Ja, julen har varit bra. Tackar som frågar.

/Ingrid i Umeå 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rasmus Enström, Wallgrens betyg och... Mora

2010-12-23 @ 00:04:00
I går såg jag glad-innebandy... i en fylld Gammliahallen. Härligt jobbat Dalen... härligt jobbat publiken och tre sköna poäng till laget. Vilket fin avslutning på 2010 de gör. Vinst över IBF Falun.

Mathias Wallgren spelade  i betyg 4 klass, bäst på banan i Dalen.  Wallgren får en TVÅA av Magget i betyg... Det är otacksamt att täcka skott. Johan Svahn var också i klass 4... mycket nära i alla fall. Det finns massor att kommentera angående betygen, i båda lagen.

Dalen gjorde en grym första period...  men får tacka Falun för poäng... Falun som drar på sig en matchavgörande dubbelutvisning.

Obehagliga Falun?... det måste vara (och ska nog vara) obehagligt  att möta dem... för att man aldrig vet hur de spelar. Eller det kanske älskas av lagen. I går var Falun obehagligt bra... att de inte fick med sig tre poäng är jag oerhört tacksam över. De var bra... bättre än Dalen om man får säga så.
Rasmus Enström är en upplevelse i sig, detta trots att Dalen höll honom kort. Den där Rasmus... världsklass på honom. Ingen har varit bättre än honom på Gammlia i år. Avig, teknisk, snabb... En spelare som hade gjort skillnad i vilken VM-match som helst.   

Det var nog en tung hemresa för Falun. Men de gjorde en GOD GÄRNING... Kom till Umeå, visade attityd... massor med känslor utan att det blev blodbad (har blivit så ibland här i Umeå). En härlig diskussion internt på bänken... Jag blev glad, det ska brinna.
Tack för underhållningen, för att ni passade på att göra er bästa match för säsongen just i Umeå.

I det lag finns det ännu mer attityd att hämta... lite av den såg vi igår. Men team Lundmark har en jätteutmaning... i att få ut det bästa av det här laget. Lycka till! Ge det tid! Så många unga profiler... så mycket vilja. De äldre rutinerade bär ett tyngre lass än man med ögat kan se, gissar jag. Märkligt det där med team och roller... Kom på att jag saknade innebandynytt igår. Att få ställa frågor till tränarna efter matchen.

En kille som gjorde avtryck i Falun var Mattias Carlgren. Irriterande spelare... härligt attityd, yvig, på gränsen men ser ut att älska det han håller på med. Kan han inte flytta till Umeå?

Historiens sämsta nykomlingar (??, ja enligt experterna) tar tre poäng mot Balrog ikväll, den matchen hade jag GÄRNA sett. Grattis Mora, fortsätt kämpa.

Märkligt att innebandyfolk och journalister ids ägna sig åt det som skrivs på Facebook. Ja, ja... alla måste få roa sig på sitt sätt. Det finns liksom ingen farstu... Vi pratar ju inte direkt om stjärnstatus. Låt killen vara, han kunde ju vara er lillebror.

Kent Göranssons krönika om VM.  Förstår inte syftet med att lämna ut alla detaljer. *förvirrad*
Jag undrar om matchcoach Hallstensson också kommer med en krönika. Knappast. Men...

Om Dalen fick ett bra avslut på 2010 fick Caperiotäby ett dåligt. Bestulna i sin egen arena under en match. Så tråkigt! Härligt att de hyllar Helsingborgs spel trots förlust. 
Hoppas att spelarna hinner skaffa nya dunjackor till den 2 januari, då de ska till Umeå. Då kan det vara -38 grader.

Vintersolstånd den 21/12... nu vänder det! Wikipedia: "Vintersolståndet kallas den tidpunkt då solen antar sin minsta deklination, det vill säga står som lägst på himlen på norra halvklotet. Då är dagen där som kortast under året".

En fridfull jul önskas från en innebandyblogg nära dig.  
/Ingrid i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pixbo 2.0 och billiga mål

2010-12-20 @ 00:12:00
INNEBANDY. Hade tänkt ha rubriken "vem fan är Joakim Glaerum?"

Kom hem från Gammliahallen för någon timme sedan. (många timmar sedan, jag hann aldrig skriva klart inlägget) Vad hände där då? I matchen mellan City och Pixbo. 
 Ja... önskar jag kunde säga att Pixbo 2.0 hade flyt, att deras grymma målvakt räddade dem. Han var GRYM... målvakten alltså. Matchens överraskning var en kille jag inte noterat tidigare... Joakim Glaerum som gjorde FEM mål. Det är lika många poäng som han enligt tabellen gjort på tio spelade matcher.
Har sällan sett en så GLAD spelare, det strålade om honom. Vem skulle inte stråla efter fem mål i samma match... i världens bästa liga.

Killen kommer från Bräckans Innebandyklubb.. Ja, ja...

Nu tycker jag inte Pixbo behövde jubla så högt vid alla mål, flera av dem fick de helt gratis... Julklappar i förtid av City???? "Välkommen in vid första stolpen innebandy", finns det sådan? Generöst må jag säga.
I andra delar av matchen spelade Pixbo ut hemmalaget... man satt och gapade över de rappa pigga spelat av Emil JulkunenIsac Rosen och ... ja Joakim Glaerum.
Sedan kanske City gjorde Pixbo bättre än de egentligen är????

Men även City glimmade till, ibland. De kämpade, särskilt vissa... När det stod 3-6 sa jag: Det hade lika gärna kunnat vara mindre siffror. I nästa andetag ... det hade lika gärna kunnat vara mer. City satte inte sina chanser plus att Jon Hedlund var SNÅL.  Och det där med hemjobbet kommer hemmalaget att gnugga hårt under uppehållet... 24 insläppta på 2 matcher. Back to basic... sylvassa kontringar, tätt försvar. Och så... tät box.

Vad hände med Domeij då?
En något övergenerös Cityspelare passar till fel lag... det blir friläge och mål. 3-7. Då lämnar Domeij banan i sinne... kastar hjälmen i sargen och får 2+10. Ej elit som Kimmo brukar säga. Gissar att Domeij satt i bilen på väg hem till Ö-vik innan han ens fått av sig målvaktsbyxorna. Men... det kanske var något annat som hände på banan. Förvånad blev man iaf.

Billiga mål, för 90 kr får man 18 mål. Vad blir det?

Betygen då? Ja... verkar som någon gjort det väldigt enkelt för sig när betygen skrevs. Tänker framför allt på betygen på bortalaget.
Själv skulle jag gärna se om den här matchen för att kunna sätta betyg. Kan helt enkelt Pixbo för dåligt... folk jag aldrig hört talas om och inte såg på banan levererade Ja, faktiskt.... så känns det när jag ser matchhändelserna på innebandy.se.
Caleb gjorde visserligen inga poäng, men shit vilken smart spelare han är.

En sak... om innebandyn skulle införa tredje assist (dubbelassist) som i hockey så skulle folk fatta mer av det som händer på banan. Mål av NN assist av NN och NN. ... och oinvigda skulle förstå mer vad innebandy går ut på. Betygen skulle antagligen bli lättare att sätta också...

I övrigt... massor med innebandy jag INTE sett.
Men, innan matchen mellan Dalen och Huddinge... Dalen hade vunnit mot Djurgården dagen innan (grattis till den skalpen Dalen) ... och så kommer Huddinge som har massor att spela för. Om man tittar på tabellen... Täby förlorade mot Endre, Huddinge vann mot Dalen och vips är det sjukt jämt runt slutspel-strecket.
Varnade innan...

HOVET. Patrik Hagberg  leder numera poängligan... Det är märkligt att han inte fick spela i VM. Varför? Fast, nu kan ju jag inte innebandy. Hade fått för mig att det handlade om att göra flest mål... Nåja, Hagberg dominerar i vanlig ordning i världens bästa liga. Eller ska man säga, världens bästa poängliga.  

Golvet i Linköping är en fröjd att spela på hörde jag... eller så inte. Dalen trivdes iaf inte på den mattan... "Golvet är inget att skämta om, det är ett skämt".  En av många roliga kommentarer efter matchen. Destruktiv innebandy eller inte Hedas gäng tar poäng mot och av Dalen.

En klubba i pungen är aldrig okey...

Från en innebandyblogg nära dig: Välj glädjen!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inga konstigheter....

2010-12-17 @ 23:05:39
Igår fungerade inte den här bloggen... inget fel i fingrarna eller huvudet... utan på blogg.se.
Idag funkar inte fingrarna eller hjärnan...

Men SSL är igång, imorgon matcher i elitserien. Hoppas få se Dalen vs Djurgården imorgon. Har bara lite roddigt imorgon, med annan innebandy. Kidzens...

...och på söndag Umeå City vs Pixbo 2.0. (Dalen vs Huddinge spelar åxå på söndag, men nej... man kan ju inte bo på Gammliahallen)

HOVET. Känns som de där kändislaget som ställer upp imorgon på Hovet hade varit kul att se... vilka profiler. Fotbollshjältar, idoler för barn, bandyprofiler....

Hade självklart tagit med familjen till Hovet... om nu inte Stockholm låg så avsides.

Kenta Sjögren
flaggar för västerbottningen Jesper Blomkvist.... "han skjuter sämst i världen" men tydligen är han bättre än Henrik Larsson, allt enligt intervju med Hammarby-sjögren.
Har sett Jeppe är med en golfklubba i handen... Betyg;  han hade snygga kläder:) Jesper Blomqvist meritlista.    
Imponerade lag:

Lag Nike/Markoolio
Markoolio Kapten, Danny  EMD, Johanna Jojo Karlsson. Olle Sarri, Eric Linder. Tobbe Trollkarl. Rickard Nordstrand, Tomas Antonelius (fd Gustavsson), Nisse Ekman, Benjamin Wahlgren. Målvakt: Magnus Larsson

Coach: Danne Bron Sundbom

Lag Adidas/ Ekwall
Patrick Ekwall, Kapten... Jesper Blomqvist, Anders Limpar, Olov Lundh, Abgar Barsom, Martin Lidberg, Andreas Andersson, Ulf Einarsson, Jesper Eriksson, Patrik Skoglund. Målvakt: Christian Silvergren

Coach: Christian Hellström

Säger det igen, blir det ingen publiksuccé... gör om det. Jobba in det här med Hovet. Kan bli GRYMT.


... har inte uppdaterat min "drömfemman" och kör med samma lag som innan VM.

Warberg leder serien efter att ha spöat Umeå City med fem bollar.
Sirius bortaslog Falun... blir inte nådigt för Dalen på tisdag...

Och L-G har svarat på Lasse Granqvist öppna brev... genom att säga... "vi tar det i ett annat forum" (fast med många många många fler ord). L-G:s svar ligger på innebandymagazinet.se.

Nu ska här sovas... samling 09.00 imorgon, innebandy på Ersäng. För tidigt om ni frågar mig...

ABC-innebandy... klart att jag inte kommit på något nytt och smart och fyndigt. Det var ju för bra för att vara "otaget"...
Fast jag har skrivit en del annat bra och kreativt... här i innebandybloggen:)

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ekwall, Markoolio, AIK och Svenska mästarna

2010-12-16 @ 10:10:29
På lördag 18 december... först möts Balrog och Caperiotäby. Sedan är det kändismatch som toppas med AIK vs Svenska Mästarna, Storvreta.
Rösta med fötterna alla ni som finns i området runt Hovet... var med och skapa innebandyfest.

Stort credd till Stockholms innebandyförbund som tillsammans med Balrog, AIK och Caperiotäby gör gemensam sak och försöker locka publik genom så kallade arena-matcher. Det är dags för Hovet igen. Hovet plus innebandy... varför låter det så SKÖNT?????

Läs mer om matchen här: Superlördag, innebandyfest på Hovet 18 december.

Önskar er all lycka... gemensamma krafter, fortsätt kämpa. Även om succén inte blir total den här gången... ge det en chans till. Jobba in tänket...

I mars 2009 skrev jag i bloggen:
IDÉ. Tänk om Stockholmsklubbarna skulle göra gemensam sak med hjälp av lokalförbundet ... att skapa innebandyfeber...  De raderna handlade om daminnebandy, att försöka locka mer än 300 personer till en enskild match. Nu gör man saker... Innebandyfeber i Stockholm, ja tack!

Var inne på stockholms-innebandyns hemsida... Snyggt jobb! Där har andra lite att... jobba med:)
Uppdaterar: Jo, de har info om Hovet, men det ligger längst ner å sidan. Titta där"

Kom just på ett nytt namn: ABC-innebandy... AIK, Balrog och Caperiotäby.

Från en innebandyblogg nära dig: Bjud med någon till hallen... så blir vi fler.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Lasse Granqvist och konstruktivt kritik

2010-12-15 @ 15:00:21
Att min egen analys får vänta ett tag beror på att min bror är domare. Han dömde finalen mellan Finland och Sverige. Nä, skojar... Men det skulle kunna ha varit så.

Längst ner finns länkar till inlägg i innebandybloggar, där experterna uttalar sig. Det mesta handlar om att sluta sig samman.... Man vill ingjuta mod. Men det är ju inte kris i svensk innebandy. Jag får känslan av att några vill kritisera men avstår... kan det vara så?

Jag undrar... hur hade kritiken låtit om (till exempel) Urban Karlsson varit förbundskapten eller matchcoach. Blunda... kan du se/höra det framför dig?

Det här med feedback, kritik och synpunkter... Vilka kan vara objektiva, konstruktiva? Å ena sidan... å andra sidan. Kritiker är obekväma... behövs de? Vilka aspirerar på arbete i landslagsledningen och eller i  den så kallade analysgruppen? Ganska många gissar jag... Ingen har ringt mig iaf, än. (obs, nä... menade inte att jag skulle behövas där. skojade)

Hur som helst...  Det finns massor att läsa. Bra betyg att engagemang finns...

Här kommer min analys, den konstruktiva som alla väntar på *ironisk*:
-Vi hade en gameplan, vi följde den. Vi förlorade matchen. Många spelare gjorde allt de kunde för att vinna, en del hade mindre flyt än andra. Väl kämpat Sverige. Tack för att ni försökte.

Vi är fortfarande världsledande... bättre på innebandy. Kohonen och Hyvärinen väljer fortfarande att spela i Sverige... Vi har den bästa innebandyn, den bästa ungdoms verksamheten. De bästa spelarna... 
Finland har en dryg handfull spelare... det räcker då vi inte kommer närmare deras mål. Inte skapar de riktigt farliga lägena.

Sedan har vi aldrig sett en så snabb innebandy som i första perioden i VM-finalen. Det går framåt i innebandyn. Finland var grymma!!!! 

Lösningen:
-Ha en plan B och C, matcha laget, och vinna matcher.

Läste Lasse Granqvist krönika på innebandymagazinet. "Vad är det som händer?"

Efter att ha vi förlorat matchen mot Finland i VM så sträcker han ut en hand till Lars-Gunnar Tjärnquist, innebandy-förbundets ordförande för samtal...  Hans budskap till L-G är:
"Jag vill se en debatt som tar ansvar. Bjud in till möte med de som är fotfolket i den ideella elitverksamhet vi bedriver idag. Gränsöverskridande mellan SIBF, distrikt och elitklubbar".

Lasse Granqvist... nu skall vi inte krångla till det. Jag hade väntat mig en analys. Med det säger jag inte att frågan om ansvar för elitinnebandyn och samarbete är irrelevant. Bra skrivet men... analysen hade jag gärna läst.

Vill påminna om Lasses egna ord innan VM. I en intervju han gav då han inbjuden av Kent Göransson på VM-lägret skulle föreläsa om media för det svenska landslaget.  (länk till videon av Warbergs studio Sweden och. Spola fram till 06.40) 

Frågan från Wilhelmsson och Studio Sweden var:  
Vilka vinner VM-guld i Hartvall arena 2010?
- Det gör Sverige, utan minsta tvekan gör Sverige det.   
Varför?
- Därför att du har alla förutsättningar för att skapa ett svenskt idrotts... inte mirakel för det är det inte mirakel om Sverige vinner guld. Men en svensk idrottsrevansch på bortaplan. Och det kommer det här laget att göra det är jag HELT övertygad om. Så den backar jag aldrig på. När det är tre sekunder kvar skall du titta på tavlan och konstatera att Sverige leder med tre, det är redan avgjort. 
Tre sekunder kvar, då är det avgjort... (L Granqvist)

Men så blev det inte, men Granqvist sa innan att vi hade alla förutsättningar. Vi förlorade mot Finland, och analysen.... var är den? Vad var det som hände?... bra frågan innan man kan svara på vad som skall hända.  

I sin roll som sportjournalist är Granqvist kärnord i samma intervju "trovärdighet, integritet och opartiskhet". Det är därför vi älskar att lyssna på Granqvist när han rapporterar och är expert. Låt oss då köra samma race nu... Jag hjälper honom formulera.   

Analysen igen:
Vi hade en gameplan, vi följde den. Vi förlorade matchen.
Lösningen:
Ha en plan B och C, matcha laget, och vinna matcher.  

Vad var det som hände Granqvist? Jag lyssnar gärna till expeterna.


Istället för att vara och bli det analyserande landslaget.... kom med lösningar, hörde någon som efterfrågade konstruktivitet.

Ger ett exempel:
Lek med tanken på att KOMPLETTERA med en ledare som Johan Kökeritz... Hans idé om utveckling handlar om att vinna matcher. Ha mer än en lösning på samma problem... Vad gjorde Rönnby till vinnare? Vad tillförde Johan Kökeritz där som herrarnas landslag skulle ha nytta av? Hur många följde den resan? Hörde att Magnus Augustsson ville se sin namne Magnus Jäderlund i landslaget och han och Kökeritz har massor med likheter.
En skillnad är att Jäderlund hyllas för sitt jobb.
En annan... Kökeritz har vunnit SM-guld samt inte blivit utsedd till "årets tränare".

Var det konstruktivt nog? Jag försökte i alla fall.

//En som sett lite av Kökeritz kompetens är Andreas Lundmark. Läs hans ord i våras... då han förärande mig med ett inlägg här. (Skall det sågas nu, av Andreas Lundmark)//

Konstruktiv kritik, saxat från wikipedia:
Benämningen
konstruktiv kritik brukar avse kritik som är menad att kunna förminska kritikvärdet, genom att den även innehåller förslag till förändring.

Kritik kan också vara en ren kommentar, som inte syftar till att "kritisera" det som behandlas, utan som istället önskar att utveckla det sagda och berika samtalet. Kritik i denna betydelse är menat som starten på ett argumenterande samtal, inte som en bedömning. (slut citat Wikipedia)

Min blogg finns till utlåning. Hör bara av er!


LÄNKAR, massor med åsikter, härligt ju: (ger upp 16.21, länklistan blev inte som jag tänkt... nu får den se ut som följer.)

Danne Bron Sundbominnebandymagazinet: "Tragical games” för Sverige!"
"Jag kräver en förändrad taktisk syn i matcherna mot Finland, mer fart i spelet och i fötterna hos svenskarna, mer attityd, ännu mera hjärta och till sist att de formstarkaste spelarna spelar i VM 2012. Sen skiter jag totalt i vem som tar ut laget, coachar eller spelar. Bara vi är bäst när det gäller och tar tillbaka vårt guld!"

Stefan Edberg
  på sin blogg på magget "Paradigmskifte nu!" 
"Lite av ett ödets ironi är att Finlands innebandyvisionärer Petteri Nykky och Jussi Jäntti under de senaste tio åren dissekerat, analyserat, monterat ner och skapat något…av Sverige U19’s spel. Det hade kunnat vara Sverige".

Magnus Anderbergblogg på hd.se "VM-finalen ur min synvinkel"
Jag vill se Jan Gustafsson, idag förbundskapten för det svenska U19-landslaget, som ny förbundskapten. Hans lag spelar likt de finska (även klubblagen), med mycket tempo och offensiv vilja i spelet. Det handlar om platsbyten i anfallszon och en drift att erövra bollen på nytt efter att man förlorat den.

Mika Packalén på sin blogg: "Landslagets sak är vår"
"Nu är vi där. Distanserade av våra östra grannar. Dessutom är Schweiz och Tjeckien i princip ikapp. Goda råd är dyra inför kommande VM om två år. Vi bör omedelbart sluta med att leta syndabockar. Kent och Ulf behöver allas vår hjälp och stöttning.  Och till alla klubblagstränare vill jag säga följande:

Landslagets sak är vår. If you are not part of the solution, you are part of the problem"

Kimmo på sin innebandyblogg "Nu djävlar"
"Rent spelmässigt använde Finland sig av ett spel som är ganska sällsynt i Sverige, och det gick bland annat ut på att sätta högre press på backarna än brukligt. Från tv-soffan såg det ut som Sverige inte hade någon lösning på det. Hur många gånger pressades våra backar ner bakom eget mål och skickade iväg en lyra till ingenstans eller i bästa fall ensam forward? Ganska många. Hur många gånger anföll Finland med fyra gubbar på offensiv planhalva? Ganska många. Sverige? Ganska få."

Christian Wagneryd:
(länk till blogg) "Halkat efter"
"Tur att det är 2 år till nästa VM. Nu finns verkligen chansen att bygga något nytt och fräscht för framtiden. Det är många som knackar på dörren och vill in. Hoppas verkligen den kommande staben, vilka det än är som står där, vågar ge dem chansen. En sista sak också; Skyll inte på domarna...Det gör det hela ännu mer pinsamt. Sveriges landslag har haft domarna med sig i nästan alla mästerskap hittills, för att vi har varit bäst. Nu är världsordningen inte sån längre. Finland är bäst och då har dom med sig domarna, speciellt på hemmaplan. Hade vi väntat oss något annat?"

Gittan
i sin innebandyblogg "Vill vi bli bäst igen?" tycker att Magnus Nilssons sätt att hantera matchcoachfrågan i media är oproffsigt:
"Något som förvånar mig oerhört. Är SIBF:s Magnus Nilssons tillvägagångssätt. Han går ut i media och spekulerar. För det är precis vad han gör. Då inget beslut om landslagsledningens framtid är taget. Undrar vad resterande i styrelsen tycker om det?
 Det skapar ju rykten direkt. Varför inte vänta tills ett beslut är taget. Oproffessionellt anser jag".

Rune Engström, innebnadyblogg på magget.
"Dags att sätta oss ner och släppa in männsikor från klubbar, fotfolket som jobbar dagligen ute i organisationer ute i landet. Varje gång det har varit fest som VM och andra arrangemang, så har alla hjältar från landet och klubblagstränare, fått stå ute och köa hus Ticnet" …

SPELARE om VM:
Mattias Bult Larsson på sin innebandyblogg:
"Finland har kört ihop sitt gäng under lång tid. Visst, de har bytt ut några gubbar, men de 10 bästa har kört ihop under många år, det ger reslutat"

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hylla Finland, inga ursäkter i världen...

2010-12-11 @ 18:40:14
Sverige förlorade inte finalen, det var Finland som vann den. Första perioden var ren och skär innebandypropaganda... Finland var bättre och starkare idag.  

Att guldet stannar i Findland är rättvist. Inga ursäker i världen kan ta ifrån vinnarna rätten att vara stolta. Ett VM-guld spelar man om...

På bild: Petteri Nykky Bild av Kenneth Strignérus


Bugar och bockar och ser framåt...
Det finns några fina Svenska insater och hylla. Men det tar vi en annan dag... Idag är det Finlands dag.

Vi kommer igen! Två år på oss att bygga ett lag... börja idag!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Viagra mot Finland så...

2010-12-11 @ 00:42:52
INNEBANDY VM.
... erkänn att Schweiz pressade Sverige.
Det är en konst att vara STOR även när det går emot. Inga domare i världen skall kunna ha ett sådant inflytande över moralen i ett lag.
Ja, du är förlåten Göransson. Du menade nog inte så...

Schweiz förtjänar en hyllning, av alla på och runt banan. De är ett landslag som utvecklats och som tappat respekten för "stora" Sverige. De var i delar av matchen det bättre laget. Att sedan Sverige har bättre spelare på i princip alla positioner är en annan sak.  
Men det är väl som Mattias Samuelsson sa... eller, ja typ.

Tycker det var uppfriskande läsning på innebandybloggen av Stefan Edberg.
"Aldrig har så Aldrig förr har så många, så ohyggligt bra, gjort så lite rätt" men då glömde han Schweiz. De gjorde en hel del rätt. Det var inte bara Sverige som gjorde fel.

Vi vann!
... fanns det någon typ av innebandyviagra skulle jag rekommendera det inför finalen mot Finland. Men medicin är onödigt... Om alla funktioner finns. Vilket de gör i det Svenska innebandylandslaget... Plocka fram det nu! Vik inte mer er! Våga!

Om Kim Nilsson skulle tro lika mycket på sig själv som Conny gör (i TV4-sport) skulle han äga banan. Det är det som måste till...

 
Bild: Kenneth Strignérus
En som verkligen visade sig var Mr Patrik Jansson. Som han trivdes, och som han agerade. MVG där. Klar nyckelspelare idag. Grattis Jansson, och grattis Sverige.

Imorgon har ni chansen... att kamma hem det där guldet som hamnat i Finland.  Ta chansen.

BLOGG. Vill du läsa om en innebandy-legend? Läs Nordströms blogg, idag är det Lasse Granqvist som svarar på frågor. Läsvärt? Ja, verkligen.

FRÅGA. Är det dags att ta Svensk innebandyn till nästa nivå...  för att vi även i framtiden skall vara en ledande nation? Vad tror du?

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Djurling kliver fram och så semi

2010-12-10 @ 14:04:52
Oj vad det blivit poppis att blogga... att ha en innebandyblogg, vara innebandybloggare. Vilken trendsättare man är *ler*. Även gamla bloggare gör comeback... Kan man hoppas på lite innebandykärlek i cyber? Eller... yta?

INNEBANDY-VM. Ja, så var det klart för semifinal. Det pratas en del om att stjärnorna klev fram. Var tvungen att fråga ett par experter... Var det verkligen KJ (matchen lirare) och compani som vann matchen mot Norge? Om någon i den av TV4 så hyllade första femman skulle bli matchen lirare så var det väl Fredrik Djurling?

Johan Samuelsson
, Henrik Stenberg visade att de vill spela final. Suget och glöden, stoltheten att få spela i blå/gult... den behövs. Fina insatser där! Men det var fler som visade form och hjärta.
Calebsson förtjänar som vanligt credd...
Jansson var het, imponerade verkligen. Enda misstaget var när han gjorde en benkrok vid straffen. Han hade bara flyt som inte blev utvisad. Ingé mer sånt Jansson.

Straffen av Runar Snellingen, Norge var för övrigt en Daniel Dalbjer-straff. En mycket bra straff.

Målet som Henrik Stenberg avslutade med... innebandy-godis.

Bäst i Norge? Keepern och Ketil Kronberg.

Läs vad Expressen skriver om semin och stjärnorna.

Varför allt detta tjat att Peter Fischerström som göra poäng? Det finns många andra som borde näta i blågula... som inte blivit tilldelad den roll som AIK-backen har. Om jag vore expert skulle ja ha andra förväntningar på just Fischer. Men det kanske är någon intern jargong, kompis-snack...  Fischer: För mig räcker det om du gör ditt jobb. Kämpa!

Finland vs Tjeckien, 16.30 i TV4-sport. Kom ihåg tiden! 19.30 spelar Sverige sin semifinal, mot Hofbauers Schweiz.
Mattihas Hofbauer... honom måste Sverige se till att stoppa. 10+7 hittills i VM. Imponerande.

SVT. Riktigt kul att SVT och Sportnytt inledde gårdagens sändning men nästa tre minuter innebandy. Intervju med Caleb också. Det är en framgång... Fast man kan ju välja att klanka ner på att de borde vara mer, att matchen var för ojämn...

Ibland undrar jag varför folk inte väljer en annan sport, orka sitta och sucka över hur dålig den sport man satsar på är. Är det inte lite som att pissa på sig själv? I många fall tror jag det handlar om jargong... Och det där med "VM totalt ointressant", en sådan kommentar tyder på ett visst engagemang:).
Det går inte att dra parallellen till mäns förhållande till bilar och kvinnor. Man klagar inte förrän man är beredd att byta ut någon av dem...  

Idag skulle jag ha åkt till Finland, men jag blir hemma... Rätt prioriterat men VM på plats... det hade varit kul.

Från en innebandyblogg nära dig: Trevlig helg! 
 /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Se VM:s höjdpunkter + Stridigheter i Tjeckien

2010-12-09 @ 11:42:38
INNEBANDY-VM. Tjeckien har ibland gett mig tårar i ögonen, för sitt hjärta, sin oräddhet... I årets VM har de visat en annan sida. Mera uppstyrt, mer nordisk, säkert bättre men tråkigare och inte med glöd... Saknade Petr Novotny, "det är lite Holmgren över honom" sa vi 2009. Tydligen är han inte i form...  

Igår saknades verkligen Radim Cepek, en av världens bästa. Tjeckien har inte råd att låta en sådan spelare sitta på läktaren. Stå utanför truppen.  Jag hade hoppats få se honom och Vojtěch Skalík visa hjärtat på banan. Det nya Tjeckien har inte samma KÄNSLA. Tar Tjeckien inte VM på allvar? Jo kanske, men interna problem ger tydliga avtryck i ett lag som verkligen hade något stort på gång.  Det blir jämnare och jämnare även i innebandy och skall man i framtiden ta en plats i en semi i VM... gäller det att även topplagen håller bra stämning internt. 

Läs vad Johan Von Der Pahlen skrev om petningen av Cepek. Där låter det som alla är överens om att den petade spelaren är hela problemet. Så KAN det ju vara.

Men Estland visade hjärtat, matchen gick till sudden och avgjordes på straffar fördel Tjeckien.  Undrar om inte Estland gick nära sitt max och var så nära... De hade verkligen inte känts fel om Estland fått skrälla... innebandy gör ont. Och the Talmebröderna... vilka hjältar och spelare.

Vinst för Sverige mot Tyskland i förrgår. Komfortabelt!

Om Fredrik Holtz tokstötte på mig skulle jag bli glad, särskilt om halva de Svenska landslaget ställde sig upp och påpekade... rör henne inte hon är vår. Tokstötte, är ett ord jag inte kan låta bli att ta med i detta inlägg. Trots att bentacklingar verkligen inte är ok. Holtz plus/minus i matchen mot Sverige imponerade iaf. Sverige vann med 1-21, Holtz +/- var enligt uppgift 0-1.

Läs Holtz innebandyblogg där han ironiserar över det där med kroppskontakt. Är nog trots allt glad att Holtz inte tokstöter på mig:). Tror vi har rätt olika syn på det där med kroppkontakt.
Citerar F Holtz: "Lycka till i finalen Sverige och hoppas finnarna spelar utan kroppskontakt, då blir det vinst".

TV4-SPORT. Ikväll är det innebandy på Svensk TV. 17.55 visas kvartsfinalen mellan Sverige och Norge i innebandy-VM. På TV4-sport utlovar man höjdpunkter från VM. Sändningarna pågår till 20.15. Hoppas att många slår på TV:n.

CREDD OCH CREDD: Stor eloge till de webbsändningar som arrangörerna Finland bjuder på. och tekniken... ingen IDA-varning på deras liverapportering.

Såg en del av Finland mot Lettland. Bra sändning men inte Finlands bästa match, inledningen kändes inte helt stabil. Men... Här finns en uppstickare... Lettland.

En "sak" som är oroande... Tero Tittu... han är FÖR bra. Hans andra period....  Alltså Finlands första femma med bland annat Kohonen, Tittu, Hyvärinen...  En svårt nöt att knäcka för Sverige.

Men först Norge... ett taggat Norge kan bli farliga, det gäller att vara med på alla positioner. Tagga Sverige.

HOS OSS
.... dags för val av gymnasie, mycket krångligare nu mot på min tid. Och de nya inför i år... mycket att ha koll på. Igår hade 95:an varit på studiebesök på en "så mysig skola" ... "de låg gitarrer överallt och folk gick omkring i tjocksockar". Det HÖRDES att han gärna hade valt den skolan, om det inte vore för att han alldeles för tidigt har framtidsplaner. Han som älskar SO men väljer Natur... Vill inte styra här. Igår var vi på Öppet hus på den skola 95:an ställt in sig på. 

Tänk om fyraårig teknisk fortfarande funnits... den bästa grund man kunde få. Gissar att även skolverket inser det...  SYO:n råd: "Säg till direkt du börjar gymnasiet att du vill bli läkare så hjälper de dig med valen i Åk2".  För mig känns det lite skrämmande och hårt.
Det känns som det blir tuffare och tuffare att vara tonåring. Eller?

Jag vägrar tro att inte unga människor kommer att kunna göra som "min generation"... göra nya val. Testa, läsa till, resa och liksom... leva. Ha kul... "du hinner" sa alltid min mamma. Ja... så är det ju.

Vuxenpoäng på det där med att ha barn som skall börja gymnasiet?

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ketil Kronbergs mål -världsklass

2010-12-06 @ 20:53:23

Innebandy-VM bjöd på godis. Ketil Kronbergs 4-4 mål går inte av för hackor... en styrning vi sent kommer att glömma. Norge står för en mycket bra insats mot Tjeckien... all heder åt Ketils gäng. Vilken upphämtning man gör...
Nära att överlista Tjeckien som inte hade räknat med Norges högre växel i offensiven, i tredje.
Ketil var nära att avgöra. Även om Norge var bra idag kom Ketil inte till sin rätt... Så nära... å ena sidan, å andra sidan...

Innebandy gör ont... Jag höll nog lite på Norge, för Ketils skull... Få spelare har gjort så stor skillnad i Umeå som Ketil gjort. Men för Sveriges del är det så klart bättre att möta Norge än Tjeckien i kvarten.

Innebandy-hjältarna i Norge får fler chanser... om än inte Tomas Näsholm som i intervju på innebandymagazinet säger att detta är hans sista VM. Hur kan ni utsätta er för denna smärta? Men tack för att ni gör det...

"Umeå spelarna" blir matchens lirare.. Ketil i Norge och Mattihas Hofbauer i Schweiz. Schweiz som vann stort mot Polen 12-2.  Vinnare i sin grupp...

Norge vs Tjeckien var väl dagens överraskning  Kanske åt båda håll... Norge var bättre än väntat men det var inte Tjeckien, enligt mig.  

Tjeckien är ett lag som berörde mig i WCC i Piteå 2009. De var klart bättre än Schweiz. "De har något stort på gång" skrev jag då. Jag står fast vid det, även om de inte genomförde den här matchen med någon större girighet och stil.  Men nu såg jag inte hela matchen (10 min i första och nästan hela sista).  Inte alla som kan unna sig det... :)

Bra sidor: magicalgames.fi , alla resultat, alla livematcher, en massa nyheter. Inga teknikproblem där inte!
Innebandymagazinets VM-sajt
Svenska innebandyförbundets sida om innebandy-VM 2010.

Till sist: Bra att bloggtonen är en annan än den (i vissa fall) varit tidigare kring motståndarna i landskamperna. Att inte håna på nätet tyder på en viss mognad. VM är VM...
Man skall visa respekt.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Calebsson bänkad. Linan Hyvärinen + Kohonen

2010-12-05 @ 20:31:39
INNEBANDY-VM. Så skön kommentar... "Hur tror du det känns för Calebsson och Bult som blir bänkade mot Australien? Är de så dåliga"?
Underbart eller hur? Jag log i alla fall.... Att inte ovannämnda samt Magnus Svensson, Fischer, Djurling inte platsar... en typ av logisk barn-tankevurpa.

Nästa sköna;
-Tror du Jansson sparar den där bollen?
-Varför skulle han?
-Är det inte hans första insläppta VM-mål?  

Kom hem från USM för några timmar sedan. Tänk att det inte står en enda rad om ungdoms- SM på förbundets sida. Eller är det USM? Newbody Cup... inte samma regler som i SM. Dags att göra något åt det? Antingen är det SM eller så inte.  

Har kopplat en av datorerna till TV:n. Till och från har jag haft riktigt bra bild. Har tittat med ena ögat på delar av matcherna från VM. Med betoning på delar... (och ena ögat) 
Vilken spännande första femma man har i Finland. Godis att se bröderna Kohonen och Rickie Hyvärinen tillsammans. Superkedja är att ta i, i underkant. Är inte alls förvånad över att Rickie blev matchens lirare. Fem poäng... visserligen mot Canada (slutade 14-2)...  

Sveriges facit mot Australien 39-1. Historiens största vinst i VM-sammanhang. Även om siffrorna är löjligt stora så... Det finns ingen anledning att göra sig rolig på deras bekostnad, utan visa respekt. Det är faktiskt VM. Siffrorna är säkert tillräckligt tuffa att ha med i bagaget ändå. Australien skall ha all heder för att de försöker SPELA.
Credd till blågula som fortsätter VILJA göra mål... 

KAIS Mora
tog poäng mot Rönnby. Vet inte vilket man skall vara mest imponerad av, Rönnbys upphämtning eller att Mora knep poäng. (6-6). Igår spelade Mora mot IKSU och tog tre pinnar, starkt... Men även där... imponerande att IKSU hämtade upp.

 Therese Andersson är knäskadad (IKSU). Hon som har öst in poäng. Gissar att man saknade henne i helgen. Har inte läst något om helgens elitserie, bara hört ögonvittnen (bla var det USM i Mora). Det är lite olika bud beroende på vem man pratar med. Överens verkar man vara om att man "ägde" varsin period. Men bästa laget för dagen vann.

Inför Rönnby-Mora:
-Skall jag spela på Mora?
-Det beror ju på hur trötta de är efter matchen mot IKSU.
-Ja, men de spelade ju bara i två perioder. *ler*.

Faluns damer... tufft med dessa hedersamma förlusten. Idag mot IKSU  6-6 efter 52 minuter, slutade 6-9 fördel IKSU. Pixbo leder fortfarande serien... och DIF vann planeligt mot Huddinge (8-4).

BILD: kenneth Strignérus (dagens match mellan Rönnby och Mora)


Sandåkern, tre poäng i allsvenskan. De första... passar det med äntligen?

/Ingrid i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Klockrent. Hur man än gör...

2010-12-04 @ 00:27:15
(Bild lånad med tillåtelse av Isabelle Söder, seriebloggen på unt.se).

Mitt i prick!

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Massutvisningar, årets idrottskvinna och böcker

2010-12-03 @ 10:19:45
... har fått frågan för andra gången: Vad gör man om alla utom målvakterna blir utvisade?.
Ibland får man tänka till... fråga runt. Det är GULD med syskonbarn (4,5år). Undrar om Anwar Samuelsson blir glad om jag ringer? *ler*. Alla utom målvakterna utvisade... ha-ha.
Har fått en del tips... men vad händer egentligen?   

INNEBANDY. Ja faktiskt. En innebandyspelare får priset som årets idrottskvinna i Västerås. Keepern Hanna Pettersson i Rönnby. Laget får priset som "Årets damlag". Idrottsgalan.  Jag vet inte i hur många städer man uppmärksammar innebandyn, men det är stort när det görs. (uppdaterar: Även Vm-spelarna i Rönnby blev uppmärksammande, Karolina Widar, Susanna Tuominen och Pettersson för VM-guldet) Lyssna på Hanna på sr.se. (BILD: kenneth Strignérus)

Johan Kökeritz
var nominerad till årets tränare... synd att han inte fick det priset. Han var årets tränare i elitserien ifjol... även om priset gick till någon annan.
Kökke: Välkommen tillbaka till innebandyn. (går in som tränare i Örebro, allsvenskan)
Det är synd att stjärnor som Fredrik Djurling och Rickie Hyvärinen inte får uppmärksamhet i media. Hade suttit fint med  några artiklar om VM:s stora profiler, i dagspressen.  ... men spelare som Johan Samuelsson får hyfsat mycket tid i media inför VM. Både i Sundsvall (dagbladet.se)  och här i lokalmedia. Radio och tidningsintervjuer. 

Hoppas, hoppas att riksmedia följer VM när turneringen väl är igång... Oops. Det är imorgon det.. 4 december och första matchen blåses igång. 

Se inslag i TV4 (Uppsala) med Joel Kanebjörk och Mattias Samuelsson. Inför VM.

webbtv innebandy VM från VM, ja tack... se länk (yle.fi/salibandy sedan klicka er vidare) eller googla på "Magical Games live in the Internet, salibandy".

TABELL & DUBBELMÖTEN. Harald Hoffman, Endre fortsätter att slåss för att få bort dubbelmöte (och för damelits utveckling). Synd att intervjuerna jag gjorde på LE är borttagna. Hade varit kul att hänvisa till nu. Jag tror som Harald, att man förlorar publik på att köra två matcher i rad.. Men innan elitserielagen har råd med enkelmöten måste man upp i ett snitt över 500 personer per match var det någon som räknat på.

Så... innan man tar nästa steg i serien finns det en del att göra lokalt... i klubbarna. Kanske fler skulle tillsätt en grupp som enbart jobbar med att dra publik... det finns goda exempel. Det är inte Endres fel att andra lag inte har publik på sina hemmamatcher. På Gotland har man fina publiksiffror, för att vara daminnebandy.

Glöm inte, det har gått framåt. Det händer saker... credd till alla som bidrar till utveckling.

Till dig:
Önskar jag kunde göra något, besegra sjukdomen åt dig. Men, jag tänker goda tankar om dig, åt dig, skickar kraft att kämpa... Kärlek till dig och din familj. Du är V.I.P.

STARKARE ÄN ORD
Dina våndor ska snart lätta
Så ge din själ en smula ro
Du har ett språk du inte känner
Så mycket starkare än ord (Peter Lemarc)

-Lemarc som själv fått kämpa mot sjukdom.... han drabbades av cancer för ganska precis ett år sedan och släpper nu samlingen/boxen "Starkare än ord".

BÖCKER. La mig igår, för att lyssna en stund på min ljudbok... "Hypnotisören" av Lars Kepler. Hade lyssnat några kapitel tidigare i veckan. När väckarklockan ringde imorse stod ljudboken fortfarande på och jag serverades SISTA kapitlet. Hade därmed missat 7 timmes läsning... (16 timmars ljudbok).

Hade ju kunnat kliva upp och stänga av, men avgörande detaljer avslöjades samtidigt som, väckarklockan pep. Var nog ingen större förlust ändå... Är inget fan av att man överdriver utan att förklara/ge insikt i hur våldsoffren mår... övergrepp mot barn kan aldrig bli underhållning. Hur välskrivet det är.. Sadism finns men nog hade pseudonymen Kepler kunnat ge en mänsklig touch... annars blir våld mot barn kommersiellt Även om författaren hittat en stil som är tilltalande och annorlunda. Formen är inte allt... 

Någon som har tips på någon BRA ljudbok? Vill kunna gå runt med mina trådlösa lurar och mangla, dammsuga och hänga tvätt... Går bara med böcker som inte kräver 100% uppmärksamhet, tyvärr. Vissa böcker skall läsas.. inte lyssnas. Trodde inte PO Enquists, "Ett annorlunda liv" skulle funka som ljudbok, men det gjorde den. En annan överraskning av Marcel Proust, "På spaning efter... " Funkar som ljudbok, konstigt nog.

Önskar att jag kunde fastna för böckerna av Stieg Larsson, men de har fått flera chanser... annars hade det varit perfekt under december då det är många timmars småpyssel med det ena och andra.  Det är något med det förutsägbara och kanske något med språket som inte tilltalar... Svårt att sätta fingret på.  

Av alla jag känner (som läst böcker av Stieg Larsson) är det nog bara min svärmor (som inte längre är min svärmor med för alltid kommer att vara det) och jag som gett upp... lagt tillbaka boken/böckerna på hyllan. Alla andra kan inte ha fel. Vi har konstaterat att det är fel på oss. Snart helg. Två cuper, fika-ansvar på den ena och sedan korvförsäljning på Gamlias julmarknad. Som det skall vara... fullt upp.

Från en innebandyblogg nära dig: Köp varm korv:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

köp en flaska vatten och Kung Mika

2010-12-02 @ 01:12:10
har köpt in dricksvatten från Frösön och säljer som bantningspreparat. 400 kr per flaska. Räcker till två maginfektioner. (ber er respektera att affärsidén är min) *l*

I övrigt då?
Är ensam hemma och spelar Gary Moore... Corridors Of Power. Vilka minnen... killarna hade stickade tröjor och luktade Lagerfeld, året var 1982. 

 can't wait until tomorrow.
It's something I might never see.
I can't wait until tomorrow,
for tomorrow never waits for me.
Tomorrow never waits for me.

Cold Hearted.
"I don't need nobody, I'm happy all alone. I don't care if it's day or if it's night. There ain't nobody who's gonna teach me wrong from right".

Mika Kohonen var fem år... Ingen av oss visste ju då att han skulle utses till årets bästa år efter år. Pallar hans knä är han med på listan även nästa gång den bäste skall utses. Adlad nästa gång? KUNG MIKA!

/I
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.