->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Solklart Egebrant

2010-03-31 @ 19:11:20
Muskler på tapeten... skrattade så jag höll på att storkna åt S som försökte visa musklerna samtidigt som han läste nya innebandymagazinet i soffan. Varje gång han vände blad... ja ni fattar... Trodde aldrig dagen skulle komma då han skulle bry sig om sitt utseende "jag är väl ingen jkl skyltdocka heller" har varit hans inställning till kläder och hår. 15 år... någon som minns?

BLOGGAR
...på unt.se, något de på sportredaktionen döpt till Stafettbloggen... den här veckan bloggar allas vår Klas Pettersson, informatör på SIBF och Uppsalabo. Just idag lyfter han fram stjärnmånaden.. oktober (en bra månad att födas i). Pettersson är skön, en sportnörd ut i fingerspetsarna. Läs Stafett-bloggen och Klas Petterssons lek med ord och bokstäver. 

Här om dagen sas det på FB, "i brist på bra mediabevakning så behövs bloggarna, även om inte alla är bra". Är det så? Behövs bloggarna, till vad i så fall?

En lirare som skulle kunna ta ut svängarna mer än han gör är Mathias Larsson eller som alla säger "Bult"... där finns en skön profil.... tar sig själv på lagom stort allvar. Undrar om han tänkte på Magnus Fredrikssons krönika när han skrev det här:
"Viss känns det som om Pixbo 2.0 har tappat farten?! Minns jag inte helt fel så skulle det värvas å det grövsta för att vara med i den yttersta toppen redan nästa år. Hittills så verkar det inte som om sportcheferna runt om i
landet behöver bita på naglarna i rädsla för att tappa sina stjärnor"

Pixbo har en fördel... deras dåliga dagar och mindre kloka beslut analyseras inte av Magget. Känns som man mörkat det där med alla avstängningar. Vilket annat lag hade klarat sig så smärtfritt?  

läs gärna vad jag skrivit tidigare i ämnet... om det tveksamma i att stänga av någon under pågående utredning.
EGEBRANT
AIK skriver: "Nu meddelar SIBF, efter utredning, att de två matcher Egebrant missat är tillräckligt".
Ryktet säger att han domen lyder "skadat sportens anseende" och därför blir det två matcher, som han redan avtjänat... Men det kan ju inte stämma. Han stängdes av i väntan på dom för att det brott han gjort var så grovt...
Var han skyldig och fick två matcher för våld mot publiken?
Äh, detta går ändå inte att förstå... det är bara att gratulera Caperiotäby, tror det kan gynna dem att Egebrant är på banan. Välkommen tillbaka Alex.

Det känns som innebandyn måste ta hjälp utifrån... med de ärenden som anmäls till förbundet. Skadar man sportens anseende ska man ha ett högre straff än om man säger f-ord till en motspelare.
Detta är ju solklart... ? (Nej, det är inte solklart... )

INNEBANDY
Blev inte mycket innebandy i måndags, hade verkligen inget flyt... fick släcka bränder *suck*, det blev inget besök i IKSU-hallen och den där TV-matchen fick jag aldrig något grepp om. IKSU är grymt starka, det säger de som såg matchen... kan Endre skrälla på hemmaplan? Det vore roligt för innebandyns skull och bra för deras egen ekonomi. Men jag tror inte Sussi Ekblom tänkt åka söderut mer än en gång före den 16 april. Undrar vad som händer med IKSU som lag om Sussi lägger av, hon bär laget på många sätt, hon och Nicke.

Falun har chansen på hemmaplan, måste kännas märkligt mitt i alla lycka för Daljer att vänta barn under slutspelet. Flera spelare i Falun missar den roligaste delen av säsongen på grund av graviditet, men att få barn är större än allt...  
Idag klockan 17 håller man presskonferens i Falun. Undrar vad man skall tillkännage då *gäsp*, det som pressen listat ut för flera månader sedan. Den som tar över efter Brolle kan inte ta över, han eller hon får köra sitt eget race då Brolle är en legend. 
 
Vilken konstig match jag såg i TV-rutan, såg iofs inte hela. Var mycket besviken på Caperio, hade väntat mig mer... alltså AIK är grå... om man inte ger dem kontringar. Det är svårt att vara domare i innebandy... allt går så fort.
Ackevi:s påhopp på Kranberg inte snyggt. Trodde han skulle få ett rött, såg jag fel? Tycker att några spelare i CT spelade på gränsen, credd för att de tog sina utvisningar utan att ifrågasätta. Så gör riktiga män... har man en solklar utvisning så... ja, jag säger som till hunden SITT. (sitt ner) Där har Karl-Johan lite att jobba med då det gäller attityd.    
AIK tog vara på Caperiostäbys misstag... som så ofta i innebandy... anfallsinnebandyns största fara... att man bjuder på kontringarna. Det bästa laget vann...  det går inte att spela pakettinnebandy på gummigolv. Skillnaden mot den senaste TV-matchen var stor, då det gäller de båda lagen. När AIK mötte Falun var det klasskillnad. I måndags var det detaljskillnad, de viktiga tråkiga detaljerna som CT inte hade koll på. En av detaljerna stavas Kim Nilsson.
Det är dags för mig att gå en domarkurs så jag fattar vad som händer på banan. Finns det en regel mot snabba frislag? Varför dömde man bort målet?

Warberg starkare än Storvreta, jag trodde faktiskt inte att Vreta skulle "ge bort" den matchen. Det blev en enklare seger än Warberg hade trott, dessutom gjorde man en bra match. Är Klingsten i god form i nästa match så vet man aldrig. Det är inte kört för Forsmans gubbar, det är slutspel och Storvreta vet att de kan slå WIC.-Vad skiljer man män från pojkar? De som klankar ner på andra har inte mognat till män, eller borde jag skriva VALT att mogna. 
-blogg och bloggande är ingen exakt vetenskap
-Innebandyn visas från långsidan och alla kortsidehatare... var är hyllningarna?

Facebook, där finns allt... just nu en facebook-grupp där man samlas kring detta med kval... att de som vinner serien inte skall behöva kvala. "Klart seriesegrare skall ta klivet upp utan kval"
Tänk om sådana grupper kunde påverka inom vår sport... nu när vi har så lite granskande journalistik Vem vet... 

Personligt meddelande: Jag BRYR mig, bara så du vet!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hur mår du?

2010-03-30 @ 19:10:04
...vi sprang ihop på lunchen. Vi har inte setts på fem år... .

Hur mår du?
Han  berättar om sitt nya jobb, hur mycket han tjänar och vilka han ätit middag hos i helgen. Han pratar om vilka han umgås med, strör namn omkring sig... några men inte alla känner jag igen.

Jag frågar igen: Hur mår du?
Han berättar vilket gym han går på. hur mycket han tränar, att han lagt ner golfen och numera bara spelar utomlands. 
... de skall åka till Thailand under påsken, de har köpt ett hus där.

... hur mår du? frågar jag för tredje gången.
Då ser han mig för första gången i ögonen, är tyst några sekunder innan han säger:
-Du är nog den enda person jag känner som varit uppriktigt intresserad av hur jag mår.

Tack, säger jag... då jag inte kommer på något bättre.
Vad skulle jag säga? Vad säger man till en person som har allt, känner alla, har hus i Thailand En person som kan föra sig i alla sammanhang men inte känner någon som bryr sig om hur han mår.

Sedan ringer hans mobil,  innan han svarar flinar han fram...
-Fan vad rund du har blivit.
Jag rynkar ihop ansiktet, försöker le, och vinkar hej då.

Hur mår du? är oftast ingen fråga... Det är en hälsningsfras, eller hur?

Dagens låt: En människa, Fredá
Texten är...

EN MÄNNISKA
Någon är lycklig, någon är ung
Någon är gammal, någon är kung
Känsliga fingrar söker känsliga svar
Utan att veta är kärleken kvar (klar)

Ja, en människa, en människa ja
Ja, en människa, en människa ja
Av kött och blod
Av kött och blod

Någon är halv, någon är hel
Nå´n tror sig alltid ha rätt, nå´n erkänner sina fel
Någon längtar, längtar sig bort
Där det finns kärlek har människan sitt hopp

Ja, en människa, en människa ja
Ja, en människa ja, en människa ja
Av kött och blod
Av kött och blod

Nå´n va perfekt tills man en vacker dag
Såg rynkorna komma, aha, det var en människa
Någon är vacker, någon är vackrare
Någon är jag, någon är du

Ja, en människa, en människa ja
ja , en människa ja, en människa ja
Av kött och blod
Av kött och blod
(Uno Svenningsson och Fredá)
 I MIN INNEBANDYBLOGG

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Isac Carlssons blogg...

2010-03-28 @ 00:37:47
 Alltså, att se sina barn idrotta är grymt, jag försöker uppmuntra och se alla täckta skott som framlängesmål (hänger ni med?) och målvaktsräddningar på samma sätt. Men... MÅL, finns inget som slår det. I dag gjorde D många snygga mål i cupen, oslagbar känsla.
Handboll är en sjukt rolig sport, har man dessutom världens bästa tränare så... finns inget bättre för D. Fick åka med mat till några spelare i Gammliahallen där finalen spelades, snacka om service... (Klister? Nej, nästa år och inte i Gammlia).
D vill inte spela innebandy, hon går sina egna vägar... handboll, klättring och fotboll. Ok, jag är med. Tack och lov att hon la av med hockeyn, det tog precis all tid vi hade. Klagade jag? Nej, klart de ska få chansen att testa de idrotter de vill. Men två hockeybarn var ingen lek, särskilt då den ene var keeper.   

Imorgon är det sommartid... jag avskyr när tiden skall ställas fram som när man tar ut trädgårdsmöblerna och bak som när man flyttar in dem... jag får hjärnsläpp varje år. Har gjort fel pinsamt många gånger...  Borde man verkligen ha tider att passa på söndagar?

Storvreta vs Warberg
Någon som läst Isac Carlssons blogg? Inte jag heller...  ingen mening att hoppas på någon heller. Men innebandy handlar inte om bloggar eller tugg i media, inte heller om domare, påhopp eller skandaler, faktiskt.
"Det kommer inte att bli lugnare än mot Falun" säger Peter Fischerström i Expressen om semifinalserien mellan Caperiotäby och AIK. Jag säger, det kommer att bli innebandy nu... jag vill tror och hoppas. .. "
Vem skulle kunna skriva krönikan "Innebandy handlar om..."?

Nu glömmer vi den här skiten och tar oss an semifinalerna.
Det är nu det börjar på allvar... IKSU vs Endre, Rönnby vs Falun och så matcherna ovan... SSL.
Det är synd att Stockholm och Uppsala ligger så AVSIDES... hade gärna sett någon av matcherna i herrarnas semifinalserie... och det finns en liten chans att det blir en, men chansen är liten.
Visst ska det bli kul att se Endre en gång till i år men IKSU:s slutspel börjar först Globen. Jag vet att jag inte ska skriva så... Endres tid kommer och det är skön läsning på Endres slutspelsblogg. Tyvärr har vi inte det engagemanget Eva Didriksson beskriver i innebandyns huvudstad, vi har för många lag i högsta serien?  Dessutom är vi tråkiga norrlänningar...

Angående gårdagens lista så dök ett nytt ord upp idag... "katastrof". Jag fick säga till på skarpen...hallå, nu håller vi oss till orden vi är överens om de vi helst använder oss av... "bara i innebandy".

...det är mitt FEMTE slutspel som bloggare, sjukt! Tack till alla som under åren tittat in på min innebandyblogg, jag skulle vilja dela ut en tålamodsmedalj till er... Tack för att ni finns!
...jag loggar in här oftare än jag vill erkänna för att se hur många som läst... Undrar om det är detta som kallas ickeförhållande? Ni läser inte och jag låtsas som jag inte bryr mig ifall ni gör det:). Klart jag bryr mig...
Jag vill att människor ska trivas här och gör man inte det så kan man från och med måndag betala en avgift så slipper man läsa:), genialt?   

Vi hörs om ett tag, har fortfarande inte lärt mig stava till sorti eller paus, försökte imorse.

Rune: Jag ser mig också i spegeln ibland... men konstaterar att jag har defekterna på utsidan:). FMA?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Listan -bara i innebandy

2010-03-27 @ 01:55:27

Har under en period tänkt göra en lista, en lista.

Listan
Pinsamt
Skandal
"Bara i innebandy"

De ord vi helst använder när vi pratar om vår sport. Vilken av dessa är den grövsta?
... det måste vara "bara i innebandy"

Bubblare
Korpnivå
Ej elit
Kalle Anka
Skäms (typ jag skäms, eller det är en skam)

VP tycker att "ej elit" passar på den övre listan, men menar att det i förhållande till bara innebandy är snällare. Vad tycker ni?  Horribelt, var hör det hemma? Bara i innebandy så klart, eller? Listan toppas nog av "bara i innebandy".

Å andra sidan VP... han tycker att citat nedan är det bästa han läst på länge. Så honom kan man inte räkna med när man gör årets viktigaste innebandylista. VP kan inte mycket om innebandy han:).
"En blogg är trots allt bara en blogg, även om en hel del innebandybloggare tycks tro att deras grävande journalistik och knivskarpa argumentation, leder dem raka vägen till Stora journalistpriset". (Peter Fischerström)

Vad ska man säga mer då? Grattis Falun och det gör ont i mig att tänka på hur världens bästa Minne mår ikväll. Innebandy kan vara grymt. Grattis säger jag också till AIK och "bra kämpat" till Skog & CO. Bra kämpat KAIS Mora och grattis Endre. Till Uffe: Håller tummarna allt jag kan för dig.  

Nytt ord... kan passa på nästa lista, ordet "bloggnivå", bara i innebandy. Sorti,  hur stavas sorti? Det är dags att lära sig skriva det snart.

Tänk att när man sover passar folk på att kapa ens blogg. Bara i innebandy...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Svart eller vitt?

2010-03-26 @ 18:04:18
Det finns några spelare i AIK som under åren uppträtt osportsligt och många gånger utan att straffas... Nu har alla vaknat och de får äta upp för gammal ost? Det är inte domarna som agerar utan publiken... Är det något fel på mig som låter den tanken fladdra förbi? Det där var inte politiskt korrekt skrivet... i no. Har inte tänkt klart...

Å ena sidan och andra sidan... Svart eller vitt?
Det är en soppa det här med anmälningarna och avstängningarna Att SIBF går in och stänger av Alexander Egebrant känns inte klockrent (önskar jag kunde hylla, me nej) även om förseelsen inte är okey. Hjälp mig förstå... jo, jag är EMOT våld i alla dess former.  
Om AIK valt att göra det själva skulle det ha varit stort och modigt och väckt allas respekt. Eller kanske inte... det är väl så att oavsett hur AIK hade agerat så går det att hitta fel. Jag säger... om AIK själva hade agerat så hade nog många hyllat, jag är en av dem. (När de tog på sig tröjorna och markerade att de tog avstånd från gatuvåldet märktes och syntes det överallt).

... om det nu stämmer att ingen i klubben såg händelsen... då KAN de ju inte agera. "Att bruka våld är emot  våra värdegrunder" är svårt att gå ut med, om man inte sett det påstådda våldet. Faktiskt.

Snurrigt....
På plats i hallen fanns Anwar Samuelsson, han ser och anmäler övergreppet... räcker det?  Undrar om Tomas Petterssons ord vägt lika mycket. Avstängningen har INGET att göra med polisanmälan hoppas jag...
Jag står fast vid min åsikt, så länge en person inte är dömd ska inte heller vi döma. Det finns säkert läsare som minns när folk hängde ut namn på en spelare i höstas.. som inte var dömt. Jag deklarerade så som nu min ståndpunkt för den som vill läsa.  
En klok man sa idag att han "litar på regelverket och de som utsetts att hantera frågorna"... det vill jag också göra.  För att jag skall förstå med min lilla hjärta måste det vara logiskt...  Helt klart bedöms olika fall på olika sätt.
Hur ser regelverket ut? Det känns som det saknas en röd tråd och det där jag som lekman tänker är "sunt förnuft".

Kimmo Eskelinen skriver i sin blogg att han förstår att AIK reagerar, även Eskelinen tycker alltså att detta är rörigt. Ja... rörigt var ett bra ord.

Jag skulle inte vilja vara Egebrant, senast fick han lindrigare dom för att vara i landslaget och nu avstängd under utredning. Innebandyn praktiserar någon form av häkte? Har han en egen "fil"?

För oss som inte var där... han slog, vem slog... gjorde han det? Du och jag vet ju inte... Tänk om det är en galning som ljugit ihop en historia och visade upp ett gammalt blåmärke. Vad vet vi? Det skulle bli sjukt konstigt om jag anmäler en spelare för diskriminering eller misshandel och utan bevisning stängs han av.
Nu  är det ganska tyst i cyber... just för att det är Alexander Egebrant. Det är ingen hemlighet att det han tidigare gjort mot spelare, ofta utan att visa tillstymmelse till ånger... då får man ovänner. Det spelar ingen roll för mig i det här fallet att hans beteende fått mig att vilja kräkas... han skall som andra andra ha rätt till en prövning. Alla människor är människor... men sedan gör de mer eller mindre bra saker. Det finns ett fall där en spelare stängdes av under pågående utredning, fyra månader senare friades han... Hur känns det?

Å ena sidan, å andra sidan... det är mycket nu och mycket skiljer de senaste månadernas händelser åt.
I tidigare avstängningar har domare inte dömt utan missat händelser, när det gäller Andreas Johansson så dömde domaren matchstraff.
Att "en i publiken" tyckte annorlunda gör att Johansson får spela vidare.. låter sunt. Först måste fallet utredas, sedan kan man stänga av...
Tomas Rappel fick spela vidare efter f-ordet, tills domen fallit.. fyra matcher för f-ord. Nu vet alla vad som gäller!

Till sist, jag tycker att det finns spelare i flera föreningar som med sitt beteende skadar innebandyns rykte. Städa där... När det gäller AIK, de har ögonen på sig mer än andra och kanske också en attityd som väcker irritation. Hela laget stormar in till försvar när något har hänt... De är kanske det lag som allra mest pratar om sitt klubbmärke. AIK är och kommer att förbli en stark kraft...
Jag säger... innebandyn behöver AIK som namn, jag hoppas att Umeåspelarna i Falun ikväll får ta sig vidare till semi... Men för innebandyns skull så behövs AIK där. De håller till i finrummets finrum, har det som många andra klubbar saknar.  

Ha en bra helg! Om en timme är det innebandy på TV (kom ihåg att vinka)... AIK vs Falun, en rysare. Måtte TV4 låta oss slippa fokus på avstängningarna och bara får njuta av innebandy.  Det är SPORT!
Jag älskar slutspelstider! Var ödmjuk, det är en vinnande koncept.
/Ingrid

Horribelt skriver AIK om hur avstängningar/anmälningar nu hanteras.
"Det handlar inte om vem som gjort vad när och på vilket sätt. Det handlar om att alla ska behandlas lika inför lagen. Svenska Innebandyförbundets sätt att direkt fälla Alexander Egebrant och direkt fria Andreas Johansson för våld är ett agerande som får oss att skämmas att vara en del av innebandysporten".

Anders Borgström, Expressen har intervjuat sportchefen som kallar det Kalle Anka nivå

OM Egebrant i innebandymagazinet:
-Vi anser att förseelsen är så pass allvarlig att han ska vara avstängd under utredning. Det är ovanligt att vi tar ett sådant här beslut. Det var Anwar Samuelsson i SIBF:s tävlingskommitté som gjorde anmälan. Vem som helst får skicka in en anmälan om du anser att något allvarligt hänt kring en match. Innan vi fått skriftliga svar med underskrifter kan vi inte hantera ärendet. Alexander Egebrant spelar därför inte kvällens match, säger Björn Ingolf i SIBF:s disciplingrupp.

Om Nisse i innebandymagazinet:
-Johansson är inte avstängd för det är skillnad på förseelsen. Den typ av ärende som Johansson är anmäld för stänger vi inte av en spelare för. Domarna har utdömt en straff för honom redan men en person på läktaren har gjort en annan bedömning och gjort en anmälan. Det är den som vi ska ta ställning till, säger Björn Ingolf i SIBF:s disciplingrupp. 

Se Sportwebben från Tibblehallen, full akrivitet av Matte Forslund 
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Fair Play-priset i innebandy går till...

2010-03-25 @ 14:28:08
Uppdaterar 14.45 Läs längst ner i inlägget om Peter Fischerströms blogg... alltså, jag är helt tagen. Nu till dagens blogg:  

ÅRETS DOMARE
Förra året den här tiden skrev jag ett inlägg om priser som delas ut... bland annat att jag tycker att lagkaptener och tränare skall få vara med och utse Årets domare.
Att jag läst att det var domarkommitén som utsåg priset och jag menade att det skulle ge utnämningen mer status om det inte var så. Jag hade pratat med domare och ledare som också uppfattat att Årets domare var något förbundet utsåg, som det stod i olika pressmeddelanden. Jag hade fel..
Efter några veckor kom information på Svenska innebandy-förbundets hemsida, att det finns en jury... där tränare är med i uttagningen. Nytt för året eller något man missat att kommunicera? 
Bra att SIBF informerade, okunnighet är en börda:), då tänker jag på mig själv. Två tränare från elitserien och SSL var med i uttagningen. Statushöjning i alla fall utåt enligt mig.

Är det sant att även lagkaptener skall vara med i juryn i år? Låter hur rätt som helst, men jag har inte kontrollerat detta rykte. Det är ju trots allt lagen som köper tjänsten av domarna. Att bli Årets domare skall vara och är ett ärofyllt pris, tror man ytterligare kan höja statusen. Vad tycker andra? Just ja... detta var ingen kritik, men det är valfritt att tolka som man vill. Vi har högt i tak här på min innebandyblogg:), både läsare och...
hjortronsylt


Ibland får man kärlek via telefon... detta kom som MMS. Tack!

NYTT PRIS - på innebandyns sätt
Jag skulle vilja skriva FairPlay... det ser snyggare ut.
Dags att inrätta ett annat pris? Fair Play-priset till Årets spelare resp. ledare. Priset kunde delas ut till både dam och herr i högsta serien. Ingen innebandyspelare han för övrigt fått det Fair play-pris som Riks-idrottsförbundet tillsammans med journalistförbundet delar ut "för premiera föredömligt uppträdande".
Det kanske är vår tur snart, men vi får nog jobba lite mer på att bli synliga.
Om vi visar att Fair Play är lika angeläget för vår sport som till exempel i fotbollen tror jag det är en bra signal.

Nu tror jag inte på att kopiera fotbollen. Innebandyn måste profilera sig och gå sina egna väger.. på många områden. Att bara gå på antalet utvisningsminuter känns inte "nytt"  (då gäller det lag som fotbollen kör, men det priset är ju inte mitt förslag)...
Sportslighet behöver inte innebära att man aldrig sitter i båset tänker jag. Det är till exempel oerhört sportslig att vara en god förlorare och att be om ursäkt om man gått för hårt åt en motspelare. Hur man agerar mot domarna är en annan sak. Som sagt... innebandyn har möjlighet att gå sina egna vägar och skapa ett pris som till och media vill uppmärksamma. Motiveringarna skulle bli intressanta att läsa.      

Årets Fair play-spelare
och Fair Play-ledare inom innebandyn... det gäller att lyfta de goda exempel som finns. Och det är ju många. Det är 85% (kanske ännu mer) fler spelare som uppträder sportsligt på banan än tvärtom. På ledarsidan... jag väljer att inte dra till med en siffra. Siffran är nog lägre än 85% känns det som. Oops.. skrev jag så? 

UEFA
och fotbollens fair play:
Det lag som har allra lägst snitt i antalet gula och röda kort, lagets uppförande, publikens uppförande och lagets ledares uppförande får automatiskt en plats i UEFA-cupen. Det ni... men som sagt. Varför kopiera andra sporter när vi är den snabba och coola sporten.

JURY
Vem skulle kunna vara med och nominera Årets Fair Play-lag-spelare/ledare?
Förra årets "årets målvakt" och "Årets back", två domare, kanske fyra då man alla inte dömer både dam och herr, SEI:s ordförande och en representant från TV4, varför inte Marika. Just det.. och så jag *skojar*.
Jag försöker vara kreativ... By the way, Jag tror jag på en vecka skulle kunna fixa en bra sponsor.

Undrar om inte de som läser här har förslag på spelare som förtjänar ett pris för sportslighet. Det vore roligt med lite förslag... lite positiva vibbar i cyber... jag tror att många med mig känner behov av att lyfta det friska i vår sport. Föredömen på banan och i båset är bara en av många bra saker. Maila eller kommentera gärna...  

INNEBANDY
Att dela ut Fair Play-pris eller Fairplay som en del skriver finns redan inom innebandyn, med om det finns i högsta serien så är det väldigt tyst om det. Det finns en cup som lyfter Fair play och jag läste idag när jag googlade att men i  Schweiziska ligan i innebandy delar ut Fair play-pris.  Om nu Sverige redan har ett pris i den här kategorin... passa på att marknadsföra det och utveckla. Den egna klubben kan utse detta i sitt lag... då visar man att sportslighet är en del av klubbens värderingar.  

NI OCH VI
Märker jag jag börjar skriva VI om innebandyn... men jag är ju inte aktiv, sitter på läktaren och älskar det.

Denna vecka lottar jag ut stöd att skriva ett pressmeddelande till ett lag i högsta serien (om nu någon har något att berätta i Silly Season och slutspelstider). Något kan jag ju hjälpa till med. Höll föredrag om det grunderna för ett tag sedan. Extern kommunikation är min grej... inte innebandy.

Läste gamla inlägg, från mars 2008 och 2009.  Hade jag mer glädje då och humor... det kändes så när jag läste *funderar*.

SÄKERHET
Högriskmatch mellan AIK och Falun? Utmaning... alla hjälps åt att göra denna match till en folkfest...  Det är ett fåtal på läktaren som förstör... jag tror att det går snabbt att skapa en lista på vilka som inte uppträder sportsligt på läkaren och plocka bort dem i förväg. Det om något vore en uppgift för de båda sportgrupperna som känner sina supporters. ...en match för ett par år sedan såg man en fotograf som prang omkring och häcklade Ramsin, detta är fullkomligt oacceptabelt. Lätt att solla bort.  (Borttagen text) Känner spelarna sig hotade? Nej, detta måste vi jobba EMOT.  Fair play-priset på läkaren? Nej, det funkar ju inte.

Nu hjälps vi åt och gör innebandyn till vad den skall vara, lirarnas sport och kärlek på riktigt.

13.45 Uppdatering:
Peter Fischerström, AIK vilken lirare... alltså på många sätt. 
... läs hans blogg på Aftonbladets slutspelsblogg. Ang sågningen Bloggarna... jag tar åt mig Fischer och håller med. 
 Hur mycket måste ett vi, stackars läsare, sukta efter någon form av intressanta innebandynyheter, när vi dagligen förnedrar oss själva då vi damsuger bloggkollen efter något som kan stilla vår hunger.
Underbart skrivet och all heder åt bloggarna som valde att publicera hans inlägg.

Här går man med svansen mellan benen och skäms en aning för att jag inte ägnar mig åt något vettigare.
... som att göra sporten känd, så att människor som älskar innebandy kan läsa om den... riktiga grejer som gör någon nytta.
PF, wow vilken kille. Med glimten i ögat men med en klockrent budskap. Till skillnad från Fischerström tror jag att jag kan sluta..  blogga och läsa bloggar. Det finns säkert någon bra behandlingsmetod:)
(Slut uppdatering).
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Nackskott och innebandy

2010-03-24 @ 16:40:07
VÅLD
Tar jag avstånd från våld? Kändes som en märklig fråga. Svar: Ja, i alla lägen... mot alla och av alla. Självklart! Orkar inte breda ut mig i detta ämne, det är väl bara att söka här på bloggen för att se vad jag tycker. Vi får inte heller glömma människorna (blödiga jag)... Hoppas att stöd och hjälp erbjuds även när det blåser.  
Läste Thomas Brottmans blogg. "Brolles" ord (handlar om en av de senaste anmälningarna) "Han är en vän" KÄNNS... det gör ont för alla inblandade. 
Kanske kommer något gott ut av detta, vad har jag svårt att se men man vet aldrig.     

NACKSKOTT
Känner mig oerhört gnällig, det finns ju människor som har ont varje dag och hela livet. Just nu har jag grymt ont i nacken och axlarna. Det känns som det hindrar blodet att nå hjärnan. Jag är en himla trist mamma och vän...
-"Har du nackskott Ingrid" fick mig att skratta.... annars skrattar jag inte så mycket. Jag fattar inte HUR de som har ont varje dag orkar, men jag har sett ATT de orkar.

FEMTE
Grattis Falun (dam) som tvingade fram en femte angörande... det verkar vara Dalalagens grej i år. Mora och Faluns herr och dam. Endre och AIK får en extra slant i kassan och jag hoppas Balrog drar publik i sista "kvarten".  Klirr i kassan är inte det sämsta. Oddsen talar för Balrog, AIK och Endre, eller? Andreas Lundmarks utspel igår behöver han inte äta upp idag:).

TV, IGEN...
Det kommer mycket mer feedback om det jag skriver nu än för bara ett år sedan, FB är väl en av anledningarna och sedan har väl fler hittat hit. Det är bra med feedback, nyttigt och...
Jag blev uppmärksammad på att jag tidigare skrivit att det var tveksamt att klubbar tackar nej till TV-matcher av sportsliga skäl. Att jag sågat detta. Har inte letat bland mina inlägg men...  det innebär inte att jag har förståelse för att det kan finnas ett visst motstånd att arrangera matcher. Inte bara på grund av golvet.

PARKETT OCH RÄTTVISA
Man kan inte skylla på TV-golvet för att man förlorar en match, inte i SSL... iaf inte om man siktar på en SM-final. Men går det att i framtiden skapa rättvisa här så gynnar det innebandyn tänker jag. Undrar vad andra tycker?
Det finns exempel på två lag som är vana på parkett, det står 2-1 i matcher och fjärde matchen spelas på gummigolv, efter det står det 3-1. Som sagt... man kan inte enbart skylla på golvet. 
Nu kanske inte klubbarna resonerar så, men visst finns det anledning att reflektera? Det är knäpptyst, ingen säger att de inte VILL spela på det ena eller andra golvet.
Klurigt: Vill vi göra innebandyn känd så måste alla arbeta åt samma håll, och jag säger det igen... klubbar och TV4 borde inte behöva tjafsa om detta. Det kunde vara en fråga för SIBF el. SEI.

Mera golv: Kommentar från Martin Emanuelsson sist han spelade i Gammliahallen... "ta bort det här golvet" utropade han irriterat. Reserverar mig för att det inte är ett EXAKT citat.

OOPS
Jag såg att jag skrev en konstig grej igår... om IKSU och TV-matcher... hamnade i helt fel sammanhang. Vet inte hur jag tänkte.

ONSDAG = KORV OCH MOS
Det är beställt varmkorv och potatismos av bonus den äldre, *suck* Det är ju sånt man äter på snabbmat ställen. Får försöka piffa till det hela med en god sallad och skyndar jag mig så hinner jag göra "riktigt" mos. Jag skrattar den onda nacken rakt i ansiktet och sätter igång.

13-åringen klättrar idag, har haft idrott och skall sedan träna handboll... känns LITE mycket men hon berkar inte lida av det. 14-åringen spelar sin första utomhus match på konstgräs... känns LITE tidigt. Håller mina barn på att bli stora?

Finns den godaste tunnbrödsrullen fortfarande att köpa utanför Råsunda?

Förbundet tar mer ansvar när det gäller överträdelser i samband med match. Precis som Sirius efterfrågade. 

(Text borttagen).  

Dagens ordspråk: Det är roligare om man har kul.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Falun imponerar

2010-03-23 @ 12:58:45

BRA JOBBAT DALEN
All heder åt IBK Dalen för sin insats i år, tack för roliga matcher och jag är imponerad av vad man har presterat i år och lite stolt fast Dalen inte är "mitt lag". Vilken kvartsfinal-serie! Jobbig förlust IGEN, men Storvreta hade inte TUR som vann. Det är som jag skrev i ett tidigare inlägg, Dalen behöver ha lite FLYT för att ta poäng av Vreta. Och för den skulle sågar jag inte Dalen. Vilken kvartsfinal-serie de har gjort.
Tänk att Peder Bodén äntligen fick göra sitt 300:e mål, grattis! Himmel vad det blir mycket press kring de där rekordet.  Håller till stor del med Thomas Konradsson i innebandybloggen på VF.  
-Mitt i alla misär får vi ändå se tillbaka på en kanonsäsong, som Victor Selindh sa.

Nu väntar Warberg för Storvreta... kan inte tro något annat. Grattis Storvreta säger jag, så klart (alltså till semifinalplatsen).
Uppdaterar: TV4 Uppland menar att det redan är klart att Storvreta ska möta Caperiotäby... Fråga: Vet Täby om det?  
Nyhetskanalen Uppsala  (går inte att länka)
Storvreta är klara för SM-semifinal i innebandy. Det efter seger på måndagskvällen i kvartsfinal nummer fyra på Fyrishov med Dalen på besök. Storvreta ledde länge med 4-1 men i tredje perioden reducerade Dalen två gånger om och tvingade Storvreta till att stå emot en rätt kraftig anstormning under slutminuterna vilket uppsalalaget lyckades med och vann med 4-3. Vinsten innebär att Storvreta nu får möta Caperiotäby i semifinal

PUBLIK
Är imponerad av IBF Faluns publiksiffra (2200 lite drygt)... bra jobbat. Just nu är det tuffare för alla idrotter att dra publik, därför måste det vara extra kul att få människor att sätta sig på läktaren i en innebandyhall. Vore häftigt om det kunde bli ett uppsving under semifinalerna... som börjar snart. Finns många bra sätt att få folk till hallen... alla som älskar innebandy, rösta med fötterna.    

MEDIA
Är superless på skandaljournalistik... Borde jag länka? Alltså, det känns som ordet destruktivt passar in här. I och för sig, det är väl sådant som måste lyftas fram att en landslagsspelare använder klubban mot en i publiken. TRÅKIGT är det... Man måste helt enkelt vara större som spelare på den här nivån, och klara gliringar med mera. Men det gäller ju inte bara i det här fallet. DD skriver också om polisanmälan. 

AGA
Här kan ni läsa Magnus Augustssons senaste analys, återkommer kanske med en kommentar. Det är för övrigt inte politiskt korrekt att hänvisa till analyserna har jag förstått:) därför: Länksamling till Agas texterExpressen.
 
BULT
Gummimatta eller parkett... Mathias "Bult" Larsson ger mig svar på en tidigare fundering om golvets betydelse. Skön kommentar: 
"Att spela på gummimatta eller parkett skiljer sig lika mycket som mängden frisygelé hos Lars Adaktusson och kollega Mohlin" (slut citat)

SVÅRT
TV-golvet... är det sportsligt rättvist?
... jag skulle vilja bjuda in Danne Bron Sundbom att blogga om just detta. Eller kanske Fredrik Djurling...  Det finns mycket att fundera kring men jag skulle gärna lyssna till spelarna.
Spelar ju sällan på parkett och sällan på gummimatta *ler*, men om man tittar till statistiken så... Många menar att det kan vara avgörande med underlag... titta bara på kvartsfinalen som nu är igång. Brottman spinner på det...
Det kan kosta att byta underlag. Är det okey?  Jag vill ha MER innebandy i TV, TV4 gör det bra och matchen igår var en bra sändning... Men ska IKSU byta hall för att man skall kunna visa en match från deras semi? Hemmahall påverkar...  Jag tycker frågan är svår, märks det? 

KYLIGT
KAIS Mora är högst irriterade på Linköping, läste på deras hemsida ang att de kommer att spela en hemmamatch på bortaplan:
Vi har gjort allt i vår makt för att den här matchen ska spelas i Mora. Linköping har tyvärr visat stor ovilja att tillmötesgå oss och nu så blir det tyvärr inte sportslig rättvisa i kvalet då herrarna indirekt får fyra bortamatcher, säger ordförande Erik Karlsson
Oj vad det varit struligt med det där kvalet och speltider.

LYCKA
Rolig läsning hos Per Nordström idag... ja man kan bli lycklig av innebandy. Bra jobbat av Falun och AIK att till den här matchen "snäppa upp sig" (som Hallstensson skulle ha sagt)... lägga fokus på rätt saker är "elit". Det finns mycket positivt att skriva om och jag vill välja glädjen... Nordströms blogg

TRENDER
Just nu är det inne att hylla domare, alltid intressant med nya trender. Det blir nästan... för mycket. (Positivt ändå att hylla och inte bara såga... men en trend)
Gnäll på domare under matcher är  som jag skrivit många gånger "ej elit", Jag väntar fortfarande på den klubb som går ut med "Noll tolerans mot gnäll på domarna". Det finns spelare som skulle kunna ställa sig bakom en sådan grej... men det vore häftigare med att en klubb tog initiativ. Jag vet att flera klubbar jobbar aktivt med detta... det kanske är känsligt att gå ut med det. Gliringar?

TÄNDVÄTSKA
Att Andreas Lundmark inte kunde hålla sig... bara att gratulera Balrog till tändvätskan. "Bara Hermine som försöker spela innebandy". Men det är kanske lite bra också med människor som sticker ut... som Lundmark. Men det gäller att ha fokus på rätt saker.
I kväll vinner... Balrog, eller Falun *ler* 
Roger Jonsson i Mora ville då inte ge Endre någon tändvätska efter gårdagens vinst...  inför den femte och avgörande. Det blev livat värre angående ett mål... och livat i ett av båsen.

MILT SAGT FÖRVÅNAD
Igår fick jag ett supertrevligt mail ... jag hade bjudit in den här bloggaren att gå med mig pål SM-finalen för flera månader sedan... ganska coolt av mig och knasigt. Han skrev i ett inlägg: "Sorry, en jag gillar inte innebandy" och hur ska man kunna motstå det?.
Hade glömt att jag mailat... Himmel vad jag är spontan och konstig och ja...  undrar vad han tänkte?
Är mycket imponerad att en person som Magnus Nyström svarar...   Så gör bara människor som bryr sig på riktigt om sina läsare. Tar mig friheten at skriva det eftersom det är credd...

GNÄLL
Var less på uppdateringen igår... måste ha varit tortyr för de som höll andan hemma. Går det inte att fixa så att straffarns syns på live-match? Det är ju slutspel...

Koppen: Tror du har bekymmer med ditt alkolås på mobilen...

Wahman till Warberg?

Uppdaterar med lite credd till Anders:
Dina inlägg äger slutspelsbloggen Aftonbladet. Äger= bra och bra mycket bättre än annat jag läst där.
 
Ovänner... man hallå, det är lugnt. Jag är van...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Anmälan under pågående slutspel

2010-03-22 @ 13:35:41
Domarobservatörer anmäler händelser i efterskott. Hur ofta händer det? Sirius och AIK har tidigare efterfrågat detta... Plötsligt händer det... mitt under ett slutspel, och man anmäler något en domare redan dömt matchstraff för. Jag gissar att en och annan tänker VA??? Domarobservatör anmäler Andreas Johansson.

Var orättvis... tänkte omedelbart att AIK lyckats få en domarobservatör (eller var det någon annan på förbundet) att anmäla en spelare. (Uppdaterar 15.49, alltså det var ju vad AIK gått ut med att de önskar i framtiden. Det var när AIK reogjorde för sin nya policy)  ...anmälan av Nisse Johansson handlar inte om AIK utan om den som står bakom anmälan. Hade väl varit bättre om AIK anmält själva i det här läget. Tills alla hunnit vänja sig vid att förbundet tar större plats. Om det nu är en ny policy. Risk att detta faller tillbaka på AIK, det var ju min första tanke... ber om ursäkt för det igen.

Märkligt att SIBF väljer att använda sig av ett nytt förhållningssätt under pågående slutspel. Men jag kan ha fel...
Fortsättning följer... jag kanske skulle behöva få situationen förklarad för mig för att se att detta gynnar innebandyn. Just nu känns det... sådär. Jag skulle gärna prata med ansvariga hur de tänker... Men det vore att ta sig blogg på alltför stort allvar. Å andra sidan finns det människor som menar att man bara skall skriva om det man har stenkoll på och det har inte jag i den här och många andra frågor.
Är detta verkligen bra för innebandyn? Vart slutar detta?

Iofs är det väl (kanske) bra att SIBF visar att man inte accepterar våld på banan... men det blir svårt att vara domare, man blir underkänd för ett domslut man tagit. Det är annorlunda om man som domare helt enkelt missat en situation som i fallen Edgren/Sirius.

Jag är emot våld på banan, jag tycker att det är bra att domarna får coachning. Men fyyyy vad trist också. Jag tycker inte heller det är ok att en spelare som går under klubbens "innebandyns busar" ska misshandlas. Jag vet att det fanns människor som uppfattade ett inlägg förra veckan så... hur man nu kunde tolka det så. Nåja, jag  får väl stå ut med att ses som en AIK-hatare i Umeå som älskar att gotta mig.
De som känner mig vet att det inte är så... sändare och mottagare men också mitt eget ansvar att formulera mig på ett bra sätt.

Varför sågar jag då inte Falun, Brottman och Nisse? Jag har inte sett matchserien. Jag brukar väl skriva om det jag sett? Artikeln i Aftonbladet var kass.. inte värd en kommentar. Som man frågar får man svar. Matcher som visas i TV gillas av mig.

TV
Det där underbara orden: "Vi kommer aldrig mer att ställa upp i TV, då får vi halva laget anmälda" kan jag förstå att någon har vräkt ur sig. AIK värnar alltför mycket innebandyns bästa för att tänka i de banorna. Engagemanget i SEI är ett exempel. Trist att spelarna inte kan hålla mun, kan lätt bli en snackis...
Jag gissar att Micke Fasth har bokat Solnahallen nu inför semin... för att vara säker på att få visa de matcher som tittarna helst vill se. Å andra sidan, den matchen jag fått berättad för mig mellan AIK och Falun i helgen kan jag lika gärna ha "osedd". Motorsågen hade kanske gått varm... då det inte var snygg- innebandy. Kan ändå säga att det hade varit intressant att se kvällens drabbning mellan de båda lagen.
Men semifinal-serien mellan CT och AIK vill jag gärna se. Ska man behöva ta en tur till Stockholm? Heja Fasth, lycka till. Två lag med parkettgolv... gissar att matcherna i TV kommer att visas från Tibblehallen. Hoppas jag har fel. Och jag är ju dessutom ofta orättvis. Skall försöka bättra mig.

Jag funderar allvarligt på att göra slut med läsarna, vi har ju ändå inget riktigt förhållande. Jag är ju samma person alltid... men jag tycker om det ena och det andra. "Bara du skriver bra saker om oss är vi nöjda". Himmel vilken tråkig inställning... jag hoppas jag kan fortsätta att skriva det jag vill och inte det jag borde. Jag går inte med håven, ni behöver inte tycka synd om mig... jag vet att folk gärna läser, men helst bara positiva saker om sig själva och sina egna så klart. 

Ikväll Storvreta- Dalen. Hade bra uppdatering för den senaste matchen trots att jag satt i bilen. Fick massor med SMS om det som hände.  Tack för det! En oerhört tuff förlust för Dalen. Idrott kan vara värre än en dubbelsidig lunginflammation och bättre än sex är det visst någon som sagt. Lite roligt sagt, eller hur? (Har redan fått veta att denne någon har fel men jag tar inte bort detta s.k. ordspråk)

Vill göra läsrna uppmärksamma på att det var Stefan Edberg som skrev det förra inlägget, hans ord och hans tankar.
  
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Av Edberg: "Männen som gav mig hoppet tillbaka!"

2010-03-19 @ 17:16:11

MÄNNEN SOM GAV MIG HOPPET TILLBAKA
-inlägg av Stefan Edberg

För ungefär 20 år sedan slutade jag med ”riktig” bandy då min kärlek var för stark och kanske inte riktigt besvarad.
Det var svikande publiksiffror, färre lag, färre spelare, en tristare bild av sporten i media och faktiskt en inte lika livlig och fantasifull sport längre.

Känns bilden igen?

Jo, jag tror det.
Jag har detta år i princip varit ifrån min älskade innebandy (förutom att jag varje  dag sätter odds på densamma och även vikarierar som assisterande förbundskapten i Sverige U19) för att se hur vårt förhållande egentligen mår.
Det är alltid lättare att stå bredvid och iaktta än att vara mitt i ”stormens öga”
Och fram tills igår kände jag att det var på väg åt helt fel håll. Kanske tom att ett slut närmade sig.
Ett både smärtsamt och oväntat konstaterande.

Men igår var det faktiskt två saker i samband med AIK-Falun som åter kanske gav vårt förhållande hopp om  en ljus framtid!

De otroligt kloka och väl valda orden den sansade och kompetente AIK-ledaren  Emil  Persson uttrycker på aik.se/innebandyom innebandyns sätt att välja väg inför framtiden och vårt sätt att se på vår härligaste stund, slutspelet. Jag stödde dig till fullo, Emil!
Den andra företeelsen som fick mitt hjärta att åter ta ett stort och härligt skutt, var ett besök i en innebandyhall och där  två herrar vid namn Sven Hammerin och Glenn Boström.
Två herrar som jag tidigare kanske inte kategoriserat in bland domare som gör ett stringent och konsekvent intryck utan snarare en mer ”Låt gå”-mentalitet och hål i nät.

Men den domarinsatsen de gjorde under den 3e kvartsfinalen emellan AIK-Faun var bland det häftigaste jag sett!
Likt två dammiga Clint Eastwoods stred de mot den befarade övermakten i en Vilda Västernstad, helt i anarkins grepp, men de svek inte sin ideal en enda gång under matchens 60 minuter utan stred oförtrutet vidare, helt utan påverkan från någotdera håll utan bara med med rättvisan som rättesnöre.(Ok Falun, det var en skum situation vid AIK’s7-1 mål…). Otroligt imponerande!
Den absolut bästa domarinsatsen sen Glenn & Pelles glansdagar, tror jag…eller möjligen Bjarne & Thomas.

Fortsätt så, grabbar, så kommer iaf min kärlek att vara redo att ges till innebandyn även fortsättningsvis.
Och än viktigare är att jag tror den då är besvarad av innebandyn

Vi får ALDRIG glömma att det var tekniken, farten och just innebandyns egenhet, som den första nya sporten på 50 år som var teknikbefrämjande, som har gjort oss till det vi är idag.
Låt oss inte tappa bort oss i en strävan att ex bli en blek plastkopia av ”boxing on ice with puck” när vi fortsatt har möjligheten att bli nåt som vi en gång önskade…

Jag kommer iaf stötta Svenne, Glenn och Emil i deras strävan!

Med vänlig hälsning
Stefan Edberg

PS. Får vi även bort alla dessa förhatliga ”möten” emellan domare och spelare, som nu förekommer vid alla avblåsningar och då kortar matchtiden med 25% kommer det bli riktigt fartfullt. DSAlltså... Edberg, vad kul att det äntligen blev ett gästspel här hos mig- är det inte det jag alltid sagt.. du skulle lätt kunna bli en favvobloggare.  Så här skrev Edberg:  

"Skrivet från start till slut…med ett skrikande barn i hälarna. Hojta till om nåt är heltokigt". /SE
Nej du... det var inget fel på den texten inte. (Som är Edbergs tankar och inte mina egna åsikter) 

Trevlig helg!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kriminellt och ingen Jihde mot TT

2010-03-19 @ 14:35:51
KVAL
Linköping vs Tyrösö Trollbäcken...
i media idag... Niklas Jihde (och så Hellgård så klart)... stjärnan som skall lyfta Linköping... bra publicitet, verkligen. Media verkar ha missat att han inte spelar i kvällens match mot TT. Almtuna vann ju mot Malmö i går och tvingade fram ett avgörande i kväll och matchen sänds i kanalen där "Division 1 spelaren" arbetar. 
Alltså... detta händer bara i innebandy... en spelare som avstår en match på grund av jobb... bara i innebandy, bara i innebandy. (Ironisk) Och TT som gått ut med att de ska möta Jihde... hoppas att de hittar någon annan att spela mot nu...

Lycka till Heda och lycka till TT. En bloggande Heda i SSL är aldrig fel...
Hur var det nu Aga, den ena stjärnan utan den andre....

SÄGER MER OM DEM...
Alltså ... jag var inne å en av kvälltidningarna...  tittar man på rubrikerna så kan man bara säga. Innebandyn är större än rubrikerna.. helt klart. Rubrikerna är INTE en värdemätare... 
"Magiskt Kim Nilsson" sa någon efter matchen "Karl-Johan Nilsson var världsklass" "AIK utklassade Falun"

Bilden nedan säger mer om media än om sporten. TA INTE ÅT ER, alla ni som vet vad innebandy handlar om.  Kvällstidningarna måste ha rubriker... och vi läser, sedan kan man ha mer eller mindre mycket yrkesstolthet.

EXPRESSEN
Jag läste Expressens och Anders Borgströms artikel om att Magnus Jäderlund fått erbjudande att träna Storvreta.. den artikeln skulle kunna ha sett ut på en mängd olika sätt. Men det var en BRA artikel... speglar kanske också journalistens inställning...  Hoppas på mer innebandyartiklar av Borgström.

MEDIA
Det finns många bra artiklar idag i media... mest skrivs det i Dalarna... och det händer ju också mycket där "succélaget" Kais Mora kvalar, Faluns damer spelar mot Balrog (Intervju med tuffa Melinda Folmertz)  och AIK:s utskåpning av Faluns herrar.  I Uppsala är det väldigt tyst... men så spelas ju ingen match idag.... Sedan tycker väl ingen utom Dalen att den kvartsfinalserien fortfarande är HET? Det är innebandy... 

KRIMINELLT  pratas det om på "slutspels-bloggen" ... krininellt är verkligen ett stark ord... 
om jag hade betalt för att skriva om innebandy på en slutspelsblogg så skulle jag sätta en ära i att göra det för att bli ihågkommen för något bra. Vore jag dessutom journalist skulle jag... En slutspelsblogg som enbart kommenterar sina egna framletade rubriker... bättre än så kan faktiskt Patrik Sjögren.  Inte kriminellt men inte heller hedersamt...
Slutspelsbloggen med AIK-anknytning hade väl staben på plats igår?
CREDD. Att jag inte längre läser på Eurosport är ett bra betyg till Patrik Sjögren, han gjorde många bra jobb där... märktes att han hade inside-info. Jag hänvisade ganska ofta till Eurosport på den tiden vill jag minnas... de var ofta före innebandymagazinet med nyheter. Det saknas inte hjärna alltså, men lite känsla... Sjögren kan sin sak och har öppen gata in till innebandyn iaf till AIK. Men "slutspelsbloggen" har fortfarande chansen... det har ju bara börjat...
Just som jag skrivit detta fick jag en länk... idag hade man tagit upp kvalet, och det på ett föredömligt sätt. Ni ser... lite tröga i starten, snart så levererar de...  

FREDAGSMYS
Ska bli kul att läsa vad de skriver efter kvällens besök i Tibblehallen... och slutspelsmatchen mellan Caperiotäby och Balrog. Har man en slutspelsblogg så går man väl på matcherna??? De kan ju ta med fredagsmyset chipsen dit... dipp kan jag se till att någon bjuder på.
Fredagsmys i Tibblehallen
... och fredagsmys -after work i Sparbankshallen... där satsar man verkligen på att det ska bli just ... fredagsmys. Kolla in Warbergs hemsida. Snyggt som vanligt...  Bult och Nede fredagsmyser...
Det blir ingen resa för oss till Varberg i vår... tiden räcker inte till, bland annat, Men en borta match i Warbergs semi kan det bli... alltså, klurigt va... Vet jag vilka de möter då?  

UMEÅ
Målmaskinen IKSU... spelar ikväll mot Örnsköldsvik.. 239 mål på 28 matcher och... Hur många blir det ikväll. Jag får hem mina barn lite oväntat ikväll... tiden är förbi då IKSU-spelarna var stora idoler för mina barn. Tänk vad det svänger... gissar att det inte blir något besök i IKSU-hallen ikväll. Mysa med familjen kommer nog att innebära något annat än IKSU vs Örnsköldsvik  Alltså fredagar och innebandy... inte min typ av mjukglass.

MAGGET
Sebastian Nurmi... han får ofta till det... undrar hur sugen Öhman varit att säga Ramsin... det är journalisterna som till stor del anger tonen. Daniel Ramsin blek.... ja-ja. Gissar att den tränaren inte röstade på Ramsin som årets målvakt i år, men det är nog många med mig som gör... skulle bli förvånad om Ramsin inte blir årets målvakt. Bra artiklar ett tag på Magget, alltså i söndags var det bara så kul att gå in och läsa... snacka om att höja sig till slutspelet:).  

SAXAT
Kristoffer Asp skriver på sin blogg:
Men ny matta, ny match och nya förutsättningar, hemma i FK-arena är de inte många lag som har tagit poäng av oss under 2010....
Jaja, det ser tufft ut men det är innebandy... bara innebandy och det är inte så bara. Alltså, det är något med Falun och AIK... matchen igår var obra på många sätt enligt folk på läkatren. Men grattis AIK... 2-1 nu...

TIDSBRIST?
Återkommer med en gästblogg av Stefan Edberg, om han hinner...  men han har lovat förr... känn ingen press Edberg. Men nu väntar ALLA...

Jag tycker att det är mera intressant med människor än innebandy...  mycket mer!
Fredagsmys har tidigare inneburit sällskapsspel här hemma... saknar den tiden. Till ärret: Kämpa!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

3-0 till Hyvärinen, chipsfet och Grace

2010-03-17 @ 22:01:09
FOKUS
Fastnade för ett citat på Täbys hemsida:
Vi är fokuserade och förberedda säger Caperiotäbys anfallare Rickie Hyvärinen inför matchen. Det är lite slutspel över den kommentaren... fokuserade och förberedda = låt dem komma.
Alltså... det är precis vad det handlar om, fokus. Han är svårflörtad den där Hyvärinen... försökte få honom att tycka till (kanske för att få en rubrik) om Sveriges målvakt Peter Sjögren inför en landskamp.  Men den Finske krigaren gillade inte min fråga.... Han mumlade något om att han "tänkte på viktigare saker än motståndarnas målvakt"... jag som tyckte jag la upp bollen så snyggt. 3-0 till "Totti" där...

FOKUS OCH GLÄDJE
Andreas Lundmark, himmel vad trevligt det hade varit att få intervjua honom idag... fortfarande nöjd efter segern mot Balrog kan jag tro. Jag säger bara Sara Kristoffersson, världsklass, hat-trick... intervju på SSL-nyheter: "Jag måste tro på att vi vinner om vi spelar som vi gjorde i den andra kvartsfinalen och håller oss till spelplanen".

GRACE
Jag saknar arbetet som skribent.... och faktiskt så märks det att jag vilar mig i form ett bra tag till. Tur det... att det märks alltså. Men nu kommer något NYTT och fräscht.
All heder åt de som satsar... jag önskar den nya satsningen Grace Floorball Magazine all lycka. Jätte bra initiativ. Så proffsigt, har skummat lite...

TV-MATCH
Får se nu... fick vi se den hetaste matchen nu... Jag hade röstat för att AIK vs Falun borde visas i TV men av någon anledning verkar det tji att få se hemmamatcher från Solnahallen i viktiga matcher. Det har gått troll i det... Eller så tyckte Micke Fasth att Storvreta vs Dalen är den hetaste matchen... vad vet jag.  

GENERÖSA UMEÅ OCH MER FOKUS
"Vi skall till Globen och vinna" har Mika Kohonen sagt... stora ord, inte bara ta sig till SM-final utan vinna... det gäller att lägga fokus rätt.
Mötte en man idag som var stortokig på Mika Kohonen... varför? Han var för BRA mot Dalen... Haha, jag håller med... Dalen som kämpade så, nog hade en man av Mikas kaliber kunnat vara lite generös:). Jag har hört flera säga det i år "Vi i Uppsala gillar Umeå, de är så generösa där" .... det är ingen komplimang, liks. Vänta bara tills Uppsala får ett lag i högsta serien på damsidan... IKSU är sällan generösa, tror inte de gör något undantag för lag från Uppsala.

INSIDE AIK mm
Lite orättvist känns det att innebandy.se marknadsför en blogg på Aftonbladet men inte skriver en rad om satsningar som vissa klubbar gör på sin hemsida. Jag tänker på... AIK, faktiskt. Ingen har gjort så proffsiga inslag som man gör just nu på "klubben som inte får nämnas vid namn":s hemsida. Nåja, de får hålla till godo med PR  på SSL-nyheter när de gör reklam för något. Jag tycker satsningar som inside-AIK hör till allmänintresse, men jag har ofta fel. Jag sågar inte innebandy.se men jag kunde inte låta bli att reflektera...

Den där bloggen på bladet... de får precis som de vill, folk irriterar sig på den. jag säger väl som jag brukar... bra att det skrivs. Hur var det när Aga började med sina analyser på Expressen... blev det en nyhet på SIBF? Det borde väl vara av samma intresse som en så kallad slutspelsblogg på en kvällstidning som inte är innebandyns huvudsponsor. Den där Patrik Sjögren brukar hålla koll på vad jag skriver... helt tappad bakom en vagn är han alltså inte:), men så särskilt mycket slutspel har det inte blivit. Låt dem roa sig! Tur att det finns andra som koncentrerar sig på slutspelet... Totti verkar iaf göra det.

Jag är också CHIPSFET... varför är det ingen som skriver om det? Det finns folk som retar sig på att Hagberg sagt så om Micke Karlsson, men jag är helt inne på Kimmos linje. Det är ett verk av de bloggande journalisterna.. som man frågar får man svar. Att sedan Rappel sjöng "Chips och dipp, chips och dipp" på bänken mot Balrog måste ha berott på att han längtade efter fredagsmys.

UMEÅ
Jag vill gärna att människor skall få ett bra bemötande i Umeå, men inte så man hänvisar till att lagen är generösa med poäng... Men det var roligt sagt. Det är roligare när lag som förlorat här ändå åker hem med en bild av att det finns varma generösa människor i Umeå... Det finns faktiskt de som varit med om det... okey, inte lag från Uppsala då:). Endre gillar Umeå och IKSU, men de vinner inte så ofta... det var ett exempel.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hallstensson har talat, grattis Falun

2010-03-16 @ 23:12:17

Först av allt... vem är gladast ikväll? Gissar att ledarna och spelarna i Falun hör till de som skulle kunna vinna den tävlingen. Stort grattis Falun... vilken vecka. IBF Falun vinner två gånger samma vecka över de Svenska mästarna... i måndags vann herrarna över AIK, idag vann damerna över Balrog. 1-1 mellan Balrog och Falun nu... spännade.

Jag passar på att använda ord som Kimmo använt... nämligen: "ej elit"... inte elit, inte elit, måste bara dubbelkolla hur orden användes... får återkomma.

LITE MÄRKLIGT PM... (uppdaterar, när jag skrev detta blev jag störd hela tiden... texten går nästan inte att förstå, mycket luddigt av mig... Det jag tänkte på när jag skrev va mer: Va????  Hur tänkte Uffe nu?)

Ulfe Hallstensson
sätter ner foten i samband med att klubben skickar ut något som liknande ett pressmeddelande (?) adresserat till till domarna Sven Hammerin och Glenn Boström, eller möjligen till tävlingsledningen. Artikel om en skadad Kristoffer Kranberg...
Dagens huvudnyhet är alltså... från och med nu ska alla spelare bedömas lika. Jag tror faktiskt att det inte finns ett enda lag eller spelare som inte har samma önskemål som AIK. Bakgrunden till AIK:s "notis" är en otrevlig händelse, en ansikts-skada på Kranberg.
Så här säger Uffe H och AIK:
Det är hårt och tufft och det gillar vi, kommenterar Ulf Hallstensson, huvudcoach i AIK. Det viktigaste är att domarna bedömer alla spelare lika. Det som är utvisning för AIK behöver också vara utvisning för Falun och det som är okej för Falun behöver också vara okej för AIK.

Märkligt nog så menar Thomas Brottman att domarparet Sven och Glenn bar svartgula kläder igår... det tolkade jag som att domarna gett AIK fördelar... men så var det tydligen inte då... eller? Enligt Patrik Jansson finns det anledning för diciplingruppen att titta närmare på saker som hände i matchen. 
Var det en armbågstackling alá Kranberg på Kranberg? Var det slagsmål? Var det så att AIK blev orättvist behandlade i måndags? (beror helt klart på vem man frågar)

Det är hårt och tufft och det gillar vi.
. säger Hallstensson och ja... det ska få vara hårt och tufft i innebandy. Men inte låter det så vettigt att armbågstacklingar tillåts låter tråkigt, inte ok... Innebandy är en sport som ger många småskador då den går fort och det är små marginaler.. Så måste det få vara också, det är hårt och tufft och det gillar vi.
...måste säga, hälsningen har gått fram... Från och med nu så kommer alla spelare att bedömas lika.... bra pressmeddelande... eller vad det nu var. Var jag inte lite ironisk nu?... eller kanske bara korkad då jag inte fick ihop den ovanligt dåkligt skrivna artikeln med något vettigt budskap.

Dagens skönaste kommentar av en som lägger av och jag försökte få honom att tänka i termerna PAUS...
Han sa: Nej, jag är inte sådan, är det slut, så är det. Paus är bara för amatörer. Jihde och c/o... (Då ska man komma ihåg att den här personen inte tagit något SM-guld eller glassat på i poängligor av olika slag).

Hur bra är Hermine Dahlerus? Alldeles för bra för att glömmas bort... vilken spelare och människa hon är. Hon skulle kunna få betydligt mer utrymme inom damelit och det skulle gynna alla.

Har Warberg verkligen en egen Egebrant/Kranberg i Henrik Olofsson, det sägs så (och hänvisar till pågående kvartsfinalserie)... och ordet är ju fritt.

Jag mår bra av att må bra idag!
...idag i min innebandyblogg.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dalen hade behövt ha mer flyt....

2010-03-15 @ 23:08:03

Det var inte direkt stolpe ut för IBK Dalen... men inte heller den stolpe in som behövs mot Storvreta som är tyngre och starkare.
Fredrik Holtz: rappet över händerna på Ketil och då han interfererade bort Johan Samuelsson, den ofrivilliga armbågen i ansiktet på Stenmark ... Ska Dalen vinna över Storvreta måste de de ha med sig den typen av utvisningar...
...och så ha lite mer flyt än de hade den här matchen. Ribbträffar...

Stjärnorna i Storvreta kan väl inte tillskrivas någon innebandy-propaganda kanske... men kvalité på hög nivå särskilt vid ett tillfälle... Mika Kohonens pass till Jesper Berggren... mål trots att alla Dalen spelare är hemma och det är där skillnaden visar sig... då hinner inte Dalen alls med.
Jättebra match av Dalen ikväll, verkligen... synd att det inte räckte. Lider med klubben och spelarna...
Dalen spelade smart och ska ha all heder... de gjorde det svårt för Vreta då de gick hem med hela laget. Umeålaget kämpade in i det sista....  Storvreta utnyttjade inte riktigt sitt lag, jag hade tänkt att skriva att Vreta borde ha skjutit mer men det gör jag inte...  Man vill ju inte ge Vreta några tips:).

Johan Alm var riktigt riktigt bra ikväll det är verkligen värt att skriva, Ketil Kronberg var också het och i målet hedersamt agerade av "Hörna". Och så Dalens Johan Samuelsson FÖRSTÅS... +++
En stor stjärna skall Robin Nilsbert ha, han var inte lika bra som han brukar men... när han gick av banan syntes det att han var besviken... inget fjamsande med motståndarna efter matchen där inte. En vinnarskalle som tar sin uppgift på allvar i alla lägen. Han har för övrigt också en farlig spelstil.... men man behöver aldrig skämmas. Bodén hade ingen bra dag alls...  det starkaste kortet var idag en svag länk. Undrar om han inte fick en smäll idag?... haltade lite
Har några favvospelare i Vreta, en av dem är Mattias Samuelsson som spelade tråkigt med vilje:)... "gör så lite som möjligt med bollen" och så blev det då... säkert men lite tråkigt. Jag som lovat bonusbarnet en uppvisning... och det fick han väl också, en uppvisning i säkerhet.
Dan Johansson skulle gärna få flytta till Umeå.

Grattis Joel Kanebjörk... en fruktkorg med sig hem från Umeå... han fick den istället för ett par utvisningar, märkligt att domarna släppte båda. Alltså... hans armbågar, livsfarliga. Han är en duktig spelare men med en idag farlig spelstil. Skulle vilja göra en intervju med hans armar och ben... Hur brett kan man spela egentligen? Inget fel att Kanebjörk fick fruktkorgen, han gjorde en bra match men var inte bäst i Storvreta.. det var ingen som var det. De röda hade en hög lägsta nivå... en röd maskin... 

Förlustaffärer: Fanns folk i hallen som var grymt besvikna på Ron Sjöblom som lovat 2-0 i matcher till AIK idag...  Själv hade jag också spelat på den matchen... men på Falun, Mitt andra spel idag var KAIS Mora. Grattar mig själv till de spelen...
Grattar också Falun till 1-1, Mora till 1-1, Caperiotäby till 2-0, IKSU till 2-0 Rönnby till 2-0 Storvreta 1-0 och Warberg till 2-0. Någon som missat Alexander Nedes straff? SEVÄRD, helt klart.

Sådär ja, då har man sett sista hemmamatchen i SSL i år?
Undrar vad jag skrivit nu?... ögonen blöder, god natt!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Flickan och kråkan samt klubbsving i huvudet

2010-03-14 @ 23:55:02

ÄR DET 1-0 TILL STORVRETA REDAN?
Jag skulle vilja spela i Dalen (gissar att de är tacksamma att jag inte gör det)... finns det NÅGON som tror att de tar hem morgondagens match? Även om nu matchen redan är avgjort kommer jag att infinna mig i hallen och hoppas att båda lagen bjuder upp till bra innebandy. Oddsen på två av morgondagens kvartsfinaler är exakt lika på ett av spelbolagen... Dalen vs Storvreta och Balrog vs Caperiotäby. 3,25 3,20 1,60. Har inte för avsikt att spela på några matcher... 
Damernas slutspelsmatcher har jag spelat på.... återkommer om hur mycket jag förlorat:).  

AVSTÄNGNING & SÅNT 
... har läst några Finska blogginlägg i helgen... de verkar hända saker i cyber... För att göra en lång historia kort. Ett himla hallå efter den här svingen med klubban mot en motspelare. Namninsamling med mera... Är vi inte väldigt tråkiga i Sverige? Hur många av oss skulle skriva på en ja vad ska man kalla det protestlista? Civilrätt eller inte...  Känns som det snuddats en aning vid det ämnet i Sverige med, i Finland fick det andra proportioner..  Se videon... Mika Savolainen slår en klubba  i huvudet på Janne Hulmia. Det är bara att tacka och ta emot att sådant inte händer i ...  Just det, tråkiga saker händer även här...  går inte att jämföra med det i Finland. Domarna agerade direkt är en av flera skillnader.
Finns det någon motsvarighet i Sverige till det engagemang som just nu finns i Finland? Klart det inte göra...

SUCK
Det blir visst inget Globen för mig...  Inget man dör av iofs men snacka om att bli besviken... Mina biljetter var visst inte mina. Tack för det...
33 strax 32 dagar kvar till SM-finalen

...
Skulle ju göra en blogglista... men jag läser inte så många bloggar längre så att plocka ihop de jag följer skulle gå snabbt, MEN... jag ville göra en snygg lista... idiotiskt... funderade på HUR jag skulle göra en länk-lista istället för att göra en. Har svårt för listor.. ni vet gradera... klia folk på ryggen-listor. En sådan "lista" blir det inte här hos mig... Jag gillar bloggar som lever för sin egen skull.

SUCK 2
Har funderat mycket i helgen... "du är för mycket" är en av barnens ord i ett sammanhang, och himmel vad sant. Jag skulle gärna byta bort mitt stora hjärta mot ett kallt ibland...  faktiskt.

GRATTIS
Umeå City som tagit SM-brons i junior SM, en av medaljerna finns mycket nära mig... grattis säger grannen. Fortsätt kämpa och skotta lite åt mig med när du ser att det behövs:).

PM
Personligt meddelande till "Pälle" : Men skärp dig nu och var en man. Så farligt kan det väl ändå inte vara....  Jag vet en sak med 100% säkerhet, jag har inte gjort mig förtjänt av detta oerhört beiga bemötandet.

Personligt till AL: Tack för energin, jag lovat att du kommer att få tusenfalt tillbaka.

"Lyssnade" på den här texten idag... den känns!
FLICKAN OCH KRÅKAN
Jag satt häromdagen och läste min tidning
en dag som så många förut.
O jag tänkte på alla dom drömmar man drömt som
en efter en har tatt slut

Då såg jag en bild av en flicka
med en skadskjuten kråka i famn
hon springer iväg genom skogen
så fort som hon någonsin kan
Och hon springer med fladdrande lockar
hon springer på taniga ben
o hon bönar och ber och hon hoppas och tror
att det inte ska vara för sent

Flickan är liten och hennes hår är så ljust
o hennes kind är så flämtande röd
kråkan är klumpig och kraxande svart
om en stund är den alldeles död

Men flickan, hon springer för livet
hos en skadskjuten fågel i famn
hon springer mot trygghet och värme
för det som är riktigt och sant
O hon springer med tindrande ögon
hon springer på taniga ben
för hon vet att det är sant, det som pappa har sagt
att finns det liv är det aldrig för sent

O jag började darra i vånda och nöd
jag skakade av rädsla och skräck
för jag visste ju alldeles tydligt och klart
att det var bilden av mig som jag sett

För mitt hopp är en skadskjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns någon som kan hjälpa mig än
som tror det finns nån som har svar
O jag springer med bultande hjärta
jag springer på taniga ben
O jag bönar och ber, fast jag egentligen vet
att det redan är alldeles för sent
(Mikael Wiehe)

Till sist: Det är bra att det känns... faktiskt.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kvartsfinaler, gäster och 1-0 i matcher

2010-03-13 @ 21:33:24
Fick gäster igår... inte helt planerat. Just dessa vänner gillar inte innebandy, eller jag menar GJORDE inte. (På TV, Caperiotäby vs Balrog...)  När gästerna gick hem kunde de ALLT om spelarna i de båda lagen:).  Att de sedan gick hem tidigt an väl inte ha berott på värdinnan? :)-. Allvarligt, att se innebandy då man har gäster funkar bara om gästerna...har det där tränade ögat. Men det var intressant på något sätt. Hade tänkt se reprisen på nätet idag men det har varit fullt upp...  Skön kommentar från soffan igår: Känns som det finns kärlek i det vita laget... 
Att se innebandy kräver faktiskt en del av tittaren.. det går ju så fort. Fort gick det i IKSU-hallen... vilka siffror 17-2. Gråter inte för att jag missade matchen.... Idag får man gratulera IKSU. Balrog, Rönnby, Endre, AIK och Caperiotäby. 1-0 i matcher... 
 
TV:n är kapad...
Just nu sitter resten av min "moderna familj" och ser på sjungtävligen på TV...  inte min typ av mjukglass. 14-åringen sitter med framför TV:n... det skulle han aldrig göra om det inte vore för att han älskar att vara med VP och hans barn. Vilken tur att det är så... 14-åringen har LAN:at i natt... är rätt mör, jag har bestämt mig för att INTE fråga när de gick och la sig... (är impad av mig själv att jag kan hålla mig)

UMEÅ CITY
Lars Bergström lämnar Umeå City... stor förlust enligt mig. Lasse står för mer än rutin, han står för mer än försvar.. Han är lite av Citys hjärta.
Så här skrev jag om Lasse förra våren i en krönika.
"Lagkapten Lars Bergström, är viktig. Där har ni veteranen, klippan som tillför lugn. Har en känsla av hans beslut att fortsätta höjde lagets moral. Han och flera andra har satt en ära i att få laget tillbaka på innebandykartan".
I dagens VF skriver man "Bergström har gjort tre säsongen i City" ::. Mm, tre säsongen den HÄR gången. Tack för allt Lasse.
VF berättar att Daniel Pettersson lämnar, han tar paus från innebandyn enligt uppgift. Trist, han som nyss kommit tillbaka från skadan... Motivationen har minskat och familjen prioriterat... det finns inget att säga om det. Livet förändras när barnen kommer...  
Undrar vart Mikael Zingmark hamnar? Han vill spela innebandy och gärna i City men skall göra sitt examensjobb och vet inte vart han kommer att göra det... "Svårt när man inte lever på innebandyn" säger han. Förvisso... gissar att det finns ett och annat lag som kan tänka sig att ta emot Zingmark om han bestämmer sig för flytt.
Nu har Umeå City klarat kontraktet, frågan är hur laget kommer att se ut nästa säsong.. de gamla rävarna börjar känna av sina kroppar också. Att City kommer att lämna sin plats i SSL öppen och gå ihop med IBK Dalen... Hur var det nu med det egentligen? 

HEMMA HOS OSS...
Det här med att vara förälder:  Jag försöker vara en bra vuxen.. men jag missade den där kursen som alla lyckade föräldrar verkar ha gått. Jag gör så gott jag kan... och just nu är de bästa jag kan göra att släppa taget lite... ge honom chansen att vara tonåring. "Du kan alltid ringa mig. Jag kommer och hämtar dig när som helst på dygnet oavsett var du är eller vad du gjort" ... har jag sagt till barnen. 
Så sa min mamma också, jag gjorde aldrig några dumheter... men det var tryggt att veta.  Hoppas 14-åringen också känner så. Förra veckan sa han när vi bråkade "det där var oerhört o-vuxet sagt"... aj aj...  Så det kan gå...

Ja, jag skall göra en lista på bloggar jag läser... en annan dag.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Allt handlar om Warberg och AIK

2010-03-11 @ 22:52:10
Uppladdning Storvreta - Dalen. Första matchen på måndag... kanon att de fick ihop det. Hoppas att många pallrar sig i väg till Gammliahallen på måndag. Det var roligare förr... när Fredrik Westling spelade i Dalen... då var det lite snack i media när de båda lagen möttes. Hur peppade är lagen? Är Storvreta helt säkra på grund av det psykologiska övertag men antas ha? Nya tränare i Dalen sedan sist... tänk om Virtula inte fattat att det är kört redan innan det börjar *ler*.  Av egoistiska skäl hoppas jag på heta, jämna matcher. Och jag har lovat Alex att heja på Dalen. Det är ganska tyst från Storvretas håll också... Var det roligare förr, eller har alla bara blivit vuxnare? 
Är så ledsen för Christian Hjorts skull, jag har kallat honom årets rookie i Dalen... han har utvecklats grymt under året. En knäskadad Christian Hjort fanns inte med på Dalens slutspels-önskelista.  Uppskattar att VF lägger ut sina artiklar... tack!
Man kan tro att VK glömt att det är slutspel, om man bara läser på nätet alltså... Jag kan tänka mig att betala för att läsa artiklarna på nätet, men jag vill inte ha en massa pappertidningar i min brevlåda.  Det var faktiskt ett helt uppslag om innebandy i måndags.... men tacka vet jag unt.se... de levererar på nätet. I like!
Grattis på 20-årsdagen Dalen. 

ALLT HANDLAR OM... (hänvisar till krönika)
Ikväll drog det igång... slutspelet som kulminerar i Globen där AIK och Warberg har sin egna lilla julafton (N Jihdes ord). Det  finns möjligen människor "som tycker det är lika tråkigt som en julotta att det handlar om Warberg och AIK den där ljuvliga dagen i april – men lagen och klubbarna är värda den uppskattningen och uppmärksamhet de får på "vår" egen julafton". (Kung Jihde i en krönika tidigt i höstas, närmare bestämt 29 september)
Jag kom att tänka på den krönikan idag, den finns på deras hemsida under "Jihde Jiddrar". Rubrik "AIK och Warberg totalt överlägsna".
Jihde skrev så här om giganternas överlägsenhet:
"Jag är övertygad om att det kommer att dröja länge innan kampen tas upp på allvar – glappet kommer istället att blir större och större".
Och ett annat lösryckt NJ-citat:
"Nu tror jag egentligen inte att det är så att det är tolv lag som sköts dåligt i SSL – nej, problemet är att AIK och Warberg drivs på en nivå som nästan är för bra för sporten innebandy".

Så är det mina vänner... det är lika bra vi hoppar direkt till den 17 april... och njuter av de stora namn som sporten lever av.
Shit, han har ju rätt. Det mesta har handlat om dessa två lag... inte allt, men mycket.  Jihde kan ju få rätt i vilka lag som möts i Globen. De är tunga lag AIK och Warberg om det stämmer för dem
Just nu är det ganska tyst om AIK och mötet med Falun, iaf från AIK:s håll... i den klubben har man fullt upp med den nya satsningen... inside AIK. Har inte hunnit spana in detta ännu, men det är klart man vill krypa under skinnet på spelarna och klubben. Jag ger mig av mot hemsidan strax.

HETAST I KVÄLL
Kimmo Eskelinen, wow vilken inledning på slutspelet. "Hans klubba måste nog nästan ha smält så het var den. Det var skott som var något alldeles in i hästväg dessutom" (citat från hallen)
Lyfter på hatten för WIC. 8-4 mot FCH På väg till Globen?  Ser fram emot att se höjdpunkterna på webben. Uppdaterar 23.55 : Fick denna länk ... Kimmos heta kväll... höjdpunkterna från matchen mellan Warberg och FC Helsingborg.

SLUTSPELET UPPMÄRKSAMMAS I DN
Vad håller Magnus Jäderlund på med då? Ger intervjuer i DN..  Hur lyckad han med detta? Vad är det som gör att DN tar pulsen på just honom? Verkar som media gillar CT.  "Täby och Storvreta möts i finalen" är rubriken. Han måste mena en annan final än julaftonsfinalen i Globen... den är ju paxad av AIK och Warberg... Läs intervjun med Magnus Binge Jäderlund i DN 
Angående Caperiotäby, som jag gissade. Det är i Tibblehallen som TV-golvet läggs in.
Angående golvet: Jag har verkligen inget emot det där golvet som fraktas runt i Sverige, men det är viktigare för mig att "rätt" matcher visas än att ha ett snyggt golv. Ledsen, men så är det.
Gårdagens bästa kommentar: "Bara bortamatcher borde få visas i TV"... Hm, det blir lite svårt då... något lag faktiskt måste vara hemmalag.

SURT
Imorgon IKSU vs Ö-vik. Jag har huset fullt av grabbar och kommer inte att kunna gå på matchen:(. Den innebandy jag får hålla till godo med är TV-matchen. Surt att inte kunna se Ö-viks första kvarstfinal under ledning av Martin "Murt" Olofsson.
Surt 2. Det finns människor som bara hör av sig när de behöver hjälp... så kan man ju också göra.

DITT O DATT
-Finns massor att skriva... ger mig nu. Jag har inte prioriterat att läsa om innebandy idag, det har säkert hänt en massa. KAIS Mora skall kvala till SSL... grattis. TT mot Jihde.. haha, ja så kan man ju skriva. 
-Har tokstädat idag, hela huset luktar Ajax... det var ett tag sedan.
-Får hem en 14-åring imorgon, han längtar efter innebandyträningen och datorn efter en vecka i Åre... inget fel i det. VP har sina barn i veckan... huset fullt med grabbar som sagt.
-Inget slutspel för Modo... Pierre Hedin som petades av Modo ocn nu spelar i Södertälje såg till att hans nya lag vann över Modo idag. Två ass, kul för honom.
-Jag älskar julottan... en av årets höjdpunkter
-Till Gittan, det här inlägget skriver jag bara för att du skall börja blogga igen... lite tomt är det allt.  

Dagens citat: Festis låter bättre än sugrörskartong (eftertänksam åttaåring som också slog mig i Fia)

Borde jag såga mer i min blogg? Varför? Det finns ju andra som gör sådant... jag vill ha KUL. "Det är roligare om man har kul" (Ingrids ordspråk)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kan man döma AIK?

2010-03-10 @ 10:03:53

Läser Micke Fasths "insändare" på innebandy.se... Det kan inte vara kul att ha hans jobb men... det kan inte vara så kul att just nu vara till exempel AIK heller. Är det konstigt att de inte vill spela viktiga matcher på gummimatta? Hemmafördel sägs det att man får om man kommer bland de fyra första.... men nu får man hemmafördel på bortagolv om man säger ja till TV-match. Alla som spelat på parkett vet att byte av underlag kan vara matchavgörande.

Vilka lag har 20% utfall gällande TV-matcher? Fasth ger inget exempel... men jag undrar ja....
Om man vill plocka de viktigaste matcherna i en omgång så kommer man att stöta på patrull hos i allafall vissa lag som spelar på parkett. 
"Värst var det under den första säsongen, därefter har det sakta men säkert blivit bättre. Men problemet är fortfarande stort – och betydligt större än i andra TV-sända lagidrotter" säger TV4 sports innebandyredaktör.
Fråga: Lägger man in ett TV-golv som kräver 10 personers arbete i 6 timmar i nån annnan sport?
Jag skulle sätta en god slant på att om TV4 sport kunde tänka sig att visa matcher och kunna göra undantag när det gäller TV-golvet..... skulle det bli oerhört mycket enklare för alla. Det funkade ju hur bra som helst under VM... Alla ni som tyckte att det blå golvet gav mycket sämre sändning räcker upp en hand. *jag räknar till två händer*.
Hur viktigt är gummimattan för oss TV-tittare (kunder)? Jag är beredd att offra mattan till förmån för att (smidigare) kunna få se de bästa matcherna i TV. Är det GOLVET eller MATCHEN man vill visa?

Nåja, nu tror jag det till sist blir Tibblehallen och inte Solnahallen som får lägga in TV-golvet... Grattis Caperiotäby, ni vann serien och vinsten är att spela på Balrogs hemmagolv i första matchen.

Skall de sportsliga få styra i ett slutspel? Hm, jag är en av dem som hyllar de som tar på sig TV-matcher men... jag vill inte döma den som i ett slutspel slåss för att ge sitt eget lag de bästa förutsättningarna

Mitt förslag: Teambuilding för ansvariga (båda parter) som skall få detta med TV-matcher att flyta. Det känns inte som man inte hittat formerna för samarbetet och inte heller "känslan". Det gäller att komma överens om att alla jobbar för innebandyns bästa.... Fråga: Vem skall styra och ställa i frågan om TV-matcher? Rimligen borde Svensk innebandy ta ansvar här... nu hamnar det visst hos Fasth och klubbarna.  

Till slut... jag har inte pratat med Micke om detta nu, men väl i höstas... Jag har heller inte pratat med AIK i det här läget (heller). Jag kan ha fel... AIK kanske inte bryr sig om underlag.... de kanske lika gärna spelar på bortagolv i hemmahall men det synar jag.

Är jag ute och cyklar? Snälla säg till mig i så fall... 

Det finns lag som hela säsongen tränar i en hall men spelar hemmamatcher på en annan... och det verkar fungera så... Det kanske inte spelar någon roll på vilket golv man spelar???

Vad vinner man då man kammar hem serien? Inget??? Vore väl på sin plats med ett pris..... på damsidan har vinsten sedan 2003 varit att man INTE tar SM-guld. Återkommer om denna irriterande trend.

Visst borde jag skriva något om slutspelsdatum i kvartsfinal 2? Men eftersom det här är min lilla hörna så väljer jag att hänvisa till innebandymedia... ni vet det som granskar, informerarar och skapar debatt. Här kommer länken -->> TOMT.
Uppdaterar: Det är väl inte Dalen som flyttat något matchdatum? Var det inte måndag fredag som TV4 begärde och det för flera månader sedan. Vilka lag kommer att spela fredagar? Storvreta kan inte rå för att deras hall är uppbokad men alla andra matcher.... Vilka matcher spelas fredagar?

-Så här gick det till när spelarna i Caperiotäby valde moståndare i kvarten... humor.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ingen resa... om innebandyns blåmärken

2010-03-09 @ 00:14:34
Innebandy: Det finns minst en mörk baksida av att ha kärlek och passion till en sport. Den mörka sidan kan stavas:  sparkad, bänkad, förlust, nedflyttning och så vidare
Det finns stunder då jag hatar den här sporten lika mycket som jag älskar den, de är i stunder då människor far illa...  Ja, jag vet... det är en del av spelet, men spelet gör ont. Ett blåmärke på banan är enklare att ta än de märken man får utanför ... om ni förstår bilden.
Det bästa är att inte älska alls, då slipper man blåmärken. Tack till alla er som är beredda att bära blåmärken... utan er som satsar er själ i sporten är den... INGENTING.
Sedan finns det människor som älskar sin spegelbild mer än bollen. (Tack för ingenting.)  Lag och spelare som stundom signalerar att de är större än själva sporten, de behövs säkert de med. Även om jag i min förvirrade lilla hjärna har svårt att se någon större nytta med dem... just nu. Alla behövs brukar jag säga, och jag säger till om jag ändrar mig.

Det blev ingen resa till för mig till  Hemavan. Tydligen så får man inte åka hem samma dag man fått en ny pacemaker... även om man är en hjälte... Operationen gick bra, skönt, är helt utmattad. Det vore en lögn att säga att detsamma (utmattad) gällde mannen som blivit opererad. Han ville ha pizza så fort han kom ner från operationen, (Där han bor ligger närmaste pizzeria fyra mil bort) pizza blev det... Han åt upp hela sin och halva min. Hade hoppats att han hade skulle sova här i natt men det ville inte sköterskan... observation. Taget!
Min hjälte har aldrig fattat det där med träning, men han har alltid varit mycket vältränad, För honom är det vedhuggning, snöskottning och annat fysiskt arbete som är träning. Jag minns när han satte in pacemakern för första gången, typ 2003... då rekommenderade doktorn "lättare motion" varvid hjälten gick upp på TAKET och skottade snö i tre timmar. Jag var sååååå arg på honom, han förstod verkligen inte varför. Lättare motion är lika med snöskottning....
Ang. Hemavan, liftarna har stått stilla idag p.g.a. storm, inte synd om mig alltså.

Hetast idag?
... att SIBF åkt på konferens till Bosön precis då slutspelet ska planeras. Folk kanske har rätt att vara upprörda men... min erfarenhet av "de där på förbundet" är att de kollar mail och ringer upp ÄVEN om de är på konferens. Värre saker kan hända än just en konferens... faktiskt. Det är ju inte som på 80-talet då kontorstid gällde till allt... på gott och ont.
Jag är inte uppdaterad i vilka lag som har panik med tider för slutspelet. Det kanske till och med är katastrof och skandal och pinsamt att förbundet har konferens just nu. Det kanske händer "bara i innebandy".  

Skannade cyber, har sett minst fem tips om hur kvartsfinal-serierna kommer att sluta. Jag säger bara... grattis IBK Dalen, ni har ingen press på er alls. Undrar vad Johan "Selle" Selander EGENTLIGEN tänker om Storvreta vs Dalen... han bloggar på unt och deras stafettblogg. From som ett lamm...

Himmel vad jag är trött på folk som berättar saker i förtroende och sedan säger "det här får du inte skriva"... (=lågt förtroende för den de ger förtroenden till???) Ingrid tips: Säg inte "saker" till folk ni inte litar på. 

Tänk att det finns lag som kan sparka en tränare utan att det hörs ett knyst i/på Sveriges enda och bästa innebandysajt. Annat var det på Anders Borgströms tid... Borgström som fyllde år i veckan... kommer alltid att saknas av mig. Till Borgström: Du ser, jag håller vad jag lovar. Grattis igen så här i efterskott. Och grattis säger jag också till två andra innebandypersonligheter som fyller år idag. Urban Karlsson och Curt Söderström. Tack för att ni finns!

Oj vad många besökare jag haft idag och ändå har jag inte skrivit om "något" som inte får nämnas vid namn:). Tack till alla er som följer bloggen och till alla er andra som inte läser sånt här skit.   
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Lätt att välja bort innebandy

2010-03-07 @ 19:27:58

Idag var Pixbo på besök, mötte Umeå City... det är klart att jag skulle ha velat se den matchen men... Ibland är valen i livet enkla... min pappa byter sin pacemaker imorgon. Innebandy eller pappa... enkelt val. Jag har inte träffat pappa på det här sättet på många år... bara han och jag i min soffa. Han kan inte åka hemifrån (vi åker dit ofta)... Han har nämligen tagit hand om min mamma på heltid i fler år än hon tog hand om mig. För första gången är mamma på sk avlastningshem, det har tagit många år för honom att vänja sig vid tanken.  Jag har stöttat men inte "roddat".
Pappa är min hjälte... mannen med det stora hjärtat. Hans och mammas hem har alltid varit öppet... även sedan han blev ansvarig för allt och stora delar av hans tid går åt till att ta hand om mamma. Han får aldrig något tack av någon.. och nästan ingen hälsar på. Min mamma har afasi, det är alltför besvärligt för människor. "Jag är så rädd att säga fel saker eller att inte förstå vad hon säger" sa en släkting Ja ja, snacka om att sätta sig själv i första rummet.
Hur som helst pappa är här, han är skön typ... väldigt jobbig och envis och frispråkig. Tur att jag inte ärvt honom *ler*-

Vi såg delar av innebandymatchen på TV:n tillsammans, han gillar att se fotboll, hockey, skidåkning, handboll, tennis med mera men inte innebandy... "När den där Härenstam prata då sto jag ut" ... sånt passar sig inte att skriva, eller hur? Jag försökte som sagt se Falun vs TT men pappa stängde av ljudet:) ... det blev en ganska intressant match ändå.  Hade jag tänkt till innan så hade jag frågat om han ville se matchen i Gammliahallen istället...  Den tanken slog mig inte, pappa är 76 år...  Han är min hjälte. Han bär min mamma... över mörka vatten. Det är lätt att välja bort innebandy oavsett match eller dag...

Det är väl på sin plats att kommentera slutspelet... men först av allt. Tack IKSU som gjorde er plikt mot Pixbo... till slut. Eftersom Ö-vik inte tog poäng vare sig mot Balrog eller Endre så fick IKSU fixa slutspels-platsen åt Örnsköldsvik Jobbigt att följa den matchen... IKSU låg under hela matchen... 7-7 blev till slut 7-8 tack vare Victoria Wikström.
Valen sedan... gott betyg till KAIS MoraBalrog valde Falun framför dem. Finns en anledning att sträcka på sig i Mora idag.

SSL: Det slog mig att Maimon i TV lika gärna kunde säga "Vi skiter i att välja . ni får välja åt oss". Eller... hade varit lite kul att få höra: "Vi i Täby anser det förnedrande att välja eller välja bort"... Men valet flöt på... väldigt Svenskt. De hade gått att skapa lite magi kring det där...
Bäst i TV idag var TT:s tränare, proffsigt tugg efter förlusten. Grattis till kvalplatsen Tyresö Trollbäcken, eller hur man nu ska se det. Skulle inte vilja kvala i år... tufft är bara förnamnet.
Vad tråkigt att Järfälla åkt ur... nu måste bloggare hitta en annan hall och publiksiffra att hacka på. Har aldrig fattat vad det är hos Järfälla som väcker så mycket känslor. För mig känns det mest  tomt... Tack för allt Fälla.

"Den som sår med tårar skall skörda med jubel" tänkte jag när jag såg Jörgen Brink ta guld i Vasaloppet. Och så grät jag en skvätt ... ("Ordspråket" är inte hemsnickrat Kenneth).  

JUST NU: Här i min soffa sover nu 8,5 kg kärlek... hur fin kan en baby vara? 
Vid pianot sitter 60 kg kärlek... mamman till 8,5 kg kärlek och sjunger för mig:

Sail on Silver Girl,
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way
See how they shine
If you need a friend
I'm sailing right behind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind...
                                  Tack för de orden!

Om allt går som det ska så åker jag till Hemavan imorgon, där är VP och hans barn. Mina barn är i Åre med sin pappa... och det är SPORTLOV. Säg inte till min pappa att jag stannat hemma frän Hemavan för hans skull... hjältar vill inte alltid höra sånt:).

Damerna:
IKSU - Ö.vik
Rönnby - Täby (Rönnby är det enda topplag Täby slagit) 
Balrog - Falun (otippat val, det kan straffa sig)
Endre - Mora (pust vilken jobbig kvartsfinal)

Herrarna:
Caperiotäby -  Balrog (bra val, snacka om supertaggade)
Storvreta - Dalen  (suck, känns som vi varit med om det förr...)
AIK - Falun (??, ja ja...  lär bli en del fight, tror inte på tre raka)
Warberg -  Helsingborg (tufft ... öppet.... )

Uppdat: Dagens Ingrid-ordspråk: "Den som pratar illa om sina konkurrenterna smutsar ner sin egen produkt"

Det är just nu problem med att kommentera här, testa igen. Maila gärna....

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hyvärinen till Pixbo... eller så inte

2010-03-04 @ 10:31:36
Har det brunnit? Skulle Pixbo vara ett mer intressant lag för meriterade spelare än Caperiotäby... eller för den delen AIK? Magget kommer alltid att väcka känslor, tur det... annars kan de lika gärna lägga ner. Magnus Fredrikssons krönika är ett exempel då han uppmuntrar till "feedback".   
Hur tänkte han nu? Gratis är gott och Fredriksson agerar PR-man åt Caperiotäby.. ursäkta jag menar självklart Pixbo.  
Kan han på fullt allvar mena att en av världens bästa spelare nämligen Rickie Hyvärinen skulle ta NÄSTA steg genom att gå till Pixbo? Caperiotäby har idag ligans mest intressanta lag... att gå till Pixbo skulle väl knappast vara att byta upp sig? Som jag skrev här om dagen har "Totti" tagit flera steg framåt där han är nu, han leder poängligan, han var i högsta grad inblandad då Finland tog VM-guld. Just nu leder CT serien...

"Om Caperiotäby lyckas i SM- slutspelet tror jag att det kan hända mycket i den föreningen. (SÅ KAN DET MYCKET VÄL VARA MED...)
Det kan vara Pixbos stora lycka. De borde gå ”all in” på Rickie Hyvärinen". UNDRAR VAD SOM MENAS MED ALL IN...
För att ta det där sista steget i karriären kan en flytt till västkusten vara det perfekta valet. AHA, SÅ TOTTI SKULLE HA STÖRRE CHANS AT UTVECKLAS I PIXBO ÄN I DEN KLUBB HAN ÄR IDAG? ELLER ÄR DET MÖJLIGEN ETT PROFFSKONTRAKT SOM FREDRIKSSON TÄNKER PÅ?
Av bara farten borde Pixbo även knyta till sig Rasmus Sundstedt. JUST DET JA, SUNDSTEDT... ALLA HAR VÄL HÖRT ATT HAN ÄR PÅ VÄG TILL GÖTEBORG, ELLER?

Fredriksson skriver om Pixbo: "De behöver målskyttar och en riktig förstafemma i klass med Warberg, Caperiotäby, Storvreta och AIK. De är långt ifrån där idag".
SÅ ÄR DET SÄKERT... MEN HYVÄRINEN OCH SUNDSTEDT?

Undrar vad Fredriksson drömde sedan? Om "Totti" spelar i Mölnlycke nästa säsong skall jag sponsra deras matchställ... under förutsättning att  det med stora bokstäver tar med texten "Ingrid i Umeå" på Hyvärinens och övriga spelares tröjor.
Om man skall skriva en krönika för att röra om i grytan så kanske spekulationerna skall vara lite mer... "troliga". Det här inga spelarrykten... det liknar mer en reklamkampanj... beställd eller inte. Visserligen är Vidar en duktig coach...
Vidare om AIK... Fredriksson: "AIK tror jag, för första gången på många år, ändå får svårt att värva några supernamn".
Varför skulle AIK inte kunna värva stjärnor? Varför skulle Pixbo vara ett bättre alternativ för ligans giganter?
Jag skulle säga.. det är lika troligt iofs att Mika Kohonen hamnar i AIK som att Hyvärinen väljer att "ta sista steget" och byter upp sig till Pixbo. (oj, det blev en konstig jämförelse, jag skulle ha tagit ngt annat exempel) 
 
Undrar om det är tillåtet att tycka till om innebandymagazinet? Nåja...det "värsta" har redan hänt... Mr Magget tog utan förvarning bort mig som vän på FB i höstas... Efter några nätters vakande bestämde jag mig... han skall inte få vinna kriget, han bestämmer inte över mig. Jag är vän med vem jag vill, jag är vän med Fredriksson även i fortsättningen. Till Fredriksson: Du vann idag... jag blev så himla inspirerad att skriva detta inlägg. Fortsätt kämpa!

Det går inte att blunda för det längre, Ö-vik kommer inte att få kvala... de åker ner i Division 2. Det kommer inte som någon överraskning men det hade en liten chans... I helgen mötte de Gävle, som förlorades med  2-12. Hade varit en jätteskräll om de tagit tre pinnar. Det känns fel, sorgligt och... att Ö-vik ska spela i Division 1 eller högre... Men å andra sidan har de varit nära att åka ur ettan flera gånger. Jag hoppas att man i Division 2 kan bygga ett lag som så småningom tar sig till toppen.. Många minns... VK-Rasket... i högsta ligan.

Börjar jobba om 45 minuter.
Igår hade jag en tung dag... idag känns det bättre sedan jag:
1. Tyckt synd om mig själv en lång stund. 2. Gått med håven och fått bekräftelse. 3. Tagit mig själv på allt för stort allvar.  4. Haft dåligt samvete fast jag inte gjort något fel. 5. Sovit
FMA = fel mental attityd... För oss som vill vara oss själva för en stund:).  

Dagens ordspråk: Man ska inte ha dåligt samvete om man inte gjort något fel.

Har haft besök på bloggen... det kanske märks... det är en som har lekt med designen. Skön tjej, modig och ... ja, jag skall (och har redan) rättat till alla taggar hon missat stänga och en massa knasiga koder. Har beställt en riktig läsvänlig design... men ni kanske känner till typen... Mycket snack och lite design. Nu får det se ut så här ett tag... hör av er om det inte går att läsa det jag skriver. Alltså... p.g.a designen.
Hinner inte korra... sorry.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ryan Miller, hockeyns Daniel Ramsin

2010-03-01 @ 11:48:54
VÄRLDSKLASS
Ryan Miller
- the best goalie in the world right now, hockeyns Daniel Ramsin. Eller hur?
NORRLAND 
Hur många OS medaljer skulle Sverige ha haft utan de norrländska hjältarna? Grattis resten av Sverige att norrland finns. Jonas Olssons brons... en hyfsat lyckat OS för hans del.. jag menar succé. Bakom alla medaljer finns en stab.... att de orkar. Just Åsarna IK ....veteranen Olle Åslund vet att man inte tar en OS medalj... bara så där.

DÅLIGT AV MIG
Därför blir innebandy ingen (bra) OS-sport. Jag hörde en lång utläggning igår... man jämförde innebandy med damhockey. Hm... jag upptäckte att jag saknade argument och förlorade diskussioner med 90-0. Dags för mig att söka efter argument, kändes pinsamt att inte kunna argumentera, även om det inte ligger på mitt bord. Uppdaterat och förtydligar: Man ska komma ihåg att jag skrivit notiser om arbetet med att innebandyn ska bli en OS-sport. Frågan är inte om utan när innebandyn skall bli en OS-Idrott. Jag borde kunna förklara.
INNEBANDY
När skickade klubbarna ett pressmeddelande senast? Finns det överhuvudtaget något att berätta om för pressen? Inte? Lika bra att lägga ner sporten. Jag vet att det finns lokalpress som ignorerar PM från innebandklubbar... men det kan inte gälla i hela Sverige. Det är inte svårt att skriva ett pressmeddelande... och det finns massor att skriva om... om man hör den till den kategorin som tycker att innebandy är värt att skriva om. Tänkte efter igår... skulle kunna ha snickrat ihop fem pressmeddelanden efter den här helgen. Här är några inlägg med tips kring pressmeddelanden.
BRA REKLAM?
Läste någonstans att det faktum att det skulle vara negativ reklam för vår sport att Simon Klein gått ut med sitt spelberoende eller säger man spelmissbruk. Jag delar inte den åsikten... tvärtom... att blotta strupen, visa hjärta och engagemang i svåra frågor väcker respekt. Undrar om inte de flesta delar min uppfattning om det. Läs om Simon Klein och spelberoende. Å andra sidan... köper jag inte det där snacket om att all reklam är bra reklam... men just Hjärnfonden känns ... typ rätt.

BETYG
Man kan få en 4:a  betyg som målis om man släppter i 8 mål på 19 skott. Undrar hur den matchen såg ut?
SILLY SEASON
Vad vill Forsman egentligen? Varför gå ut innan säsongen och säga att han lämnar Storvreta för att sedan öppna en dörr för en fortsättning? Handlar det om att få ett bra förhandlingsläge... smart isf att använda media i detta. Nu kanske det inte alls är så...
UMEÅ CITY
Är City klar för nytt kontrakt i SSL? hm... ja de har väl målskillnaden att leva på.
HUMOR
Nonsens: Lars-Erik Torp skyndade sig hem från träningshallen igår... för att inte bli totalt ägd av en viss ung man... Ja, enligt den unga mannen alltså. Skön humor iaf... hoppas han ärvt den av mig.
NEDRÄKNING
46 dagar kvar till SM-finalen... min nedräknare tickar. Vågar inte lägga den här på startsidan... koden är nämligen inte optimal. Lite hemmabygge... En nedräknare skulle passa på sslnyheter.se.

SPEL
Varför la sig Falun inte vinn om att avgöra under ordinarie tid? Kände mig ganska trygg men så tappade man en "betryggande" ledning. Nu fick jag sponsra Sv S med min insats... Varför har jag större flyt när jag spelar på konkurrenterna? Detsamma gäller Västerås mot Balrog... Kryss i dessa matcher = noll kronor på mitt spelkonto. Jag trodde på Västerås.  Det enda spel som gick in igår var antalet gjorde mål i Tibblehallen. Tur att jag spelade på elitserien också, inga större skrällar i helgen. Utan de spelen hade jag slutat på minus den här helgen. Man ska inte spela... inte ens med kaffepengar... men det är lite kul också.
TV4 SPORT ELLER GAMMLIAHALLEN? 
VP har bokat bio med kollegorna ikväll... smart kille... det är ju innebandy. Dalen vs FCH... Har ingen lust att gå dit ensam, iofs vill 14-åringen gärna gå... ingen träning ikväll eftersom Nolia öppnar först den 5/3. Helsingborg har aldrig vunnit mot Dalen... inte heller mot Caperiotäby. Ikväll har man tänkt ta revansch mot Dalen. Jag tror på hemmavinst och har spelat bort pengar på det.  
SJUKT
Ibland är livet orättvist... Första dagen på jobbet... låg hemma en hel vecka. Nu passar jag mig noga för att springa ut och in i kall bil när kroppen säger "feber på gång". Har flera gånger tänkt att det hade varit bättre om det varit 799 personer i Gammliahallen i söndags istället för 800.

INNEBANDYBLOGGAR
Flera bloggare tar paus, inget att be om ursäkt för. Blogga gör man på uppdrag av sig själv... finns något enstaka undantag. Synd att bloggare lägger ner, men fullt förståligt. Den dagen det inte är tillräckligt kul lägger jag också ner eller tar paus. Bloggen är mitt nöje... hoppas att det märks. Till Gittan: Lycka till med allt, jag tror på en snar comeback, faktiskt. Monika: Grattis på födelsedagen, vila dig i form... bloggen finns ju kvar.  
IDÉ
Jag skulle vilja dra igång en hype kring slutspelet... en tävling som gynnar publiksiffrorna. Jag är sjukt trött på att folk hackar på hur dåliga vi är. lite att pissa på sin egen sport. Jag har en idé...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.