->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Se VM:s höjdpunkter + Stridigheter i Tjeckien

2010-12-09 @ 11:42:38
INNEBANDY-VM. Tjeckien har ibland gett mig tårar i ögonen, för sitt hjärta, sin oräddhet... I årets VM har de visat en annan sida. Mera uppstyrt, mer nordisk, säkert bättre men tråkigare och inte med glöd... Saknade Petr Novotny, "det är lite Holmgren över honom" sa vi 2009. Tydligen är han inte i form...  

Igår saknades verkligen Radim Cepek, en av världens bästa. Tjeckien har inte råd att låta en sådan spelare sitta på läktaren. Stå utanför truppen.  Jag hade hoppats få se honom och Vojtěch Skalík visa hjärtat på banan. Det nya Tjeckien har inte samma KÄNSLA. Tar Tjeckien inte VM på allvar? Jo kanske, men interna problem ger tydliga avtryck i ett lag som verkligen hade något stort på gång.  Det blir jämnare och jämnare även i innebandy och skall man i framtiden ta en plats i en semi i VM... gäller det att även topplagen håller bra stämning internt. 

Läs vad Johan Von Der Pahlen skrev om petningen av Cepek. Där låter det som alla är överens om att den petade spelaren är hela problemet. Så KAN det ju vara.

Men Estland visade hjärtat, matchen gick till sudden och avgjordes på straffar fördel Tjeckien.  Undrar om inte Estland gick nära sitt max och var så nära... De hade verkligen inte känts fel om Estland fått skrälla... innebandy gör ont. Och the Talmebröderna... vilka hjältar och spelare.

Vinst för Sverige mot Tyskland i förrgår. Komfortabelt!

Om Fredrik Holtz tokstötte på mig skulle jag bli glad, särskilt om halva de Svenska landslaget ställde sig upp och påpekade... rör henne inte hon är vår. Tokstötte, är ett ord jag inte kan låta bli att ta med i detta inlägg. Trots att bentacklingar verkligen inte är ok. Holtz plus/minus i matchen mot Sverige imponerade iaf. Sverige vann med 1-21, Holtz +/- var enligt uppgift 0-1.

Läs Holtz innebandyblogg där han ironiserar över det där med kroppskontakt. Är nog trots allt glad att Holtz inte tokstöter på mig:). Tror vi har rätt olika syn på det där med kroppkontakt.
Citerar F Holtz: "Lycka till i finalen Sverige och hoppas finnarna spelar utan kroppskontakt, då blir det vinst".

TV4-SPORT. Ikväll är det innebandy på Svensk TV. 17.55 visas kvartsfinalen mellan Sverige och Norge i innebandy-VM. På TV4-sport utlovar man höjdpunkter från VM. Sändningarna pågår till 20.15. Hoppas att många slår på TV:n.

CREDD OCH CREDD: Stor eloge till de webbsändningar som arrangörerna Finland bjuder på. och tekniken... ingen IDA-varning på deras liverapportering.

Såg en del av Finland mot Lettland. Bra sändning men inte Finlands bästa match, inledningen kändes inte helt stabil. Men... Här finns en uppstickare... Lettland.

En "sak" som är oroande... Tero Tittu... han är FÖR bra. Hans andra period....  Alltså Finlands första femma med bland annat Kohonen, Tittu, Hyvärinen...  En svårt nöt att knäcka för Sverige.

Men först Norge... ett taggat Norge kan bli farliga, det gäller att vara med på alla positioner. Tagga Sverige.

HOS OSS
.... dags för val av gymnasie, mycket krångligare nu mot på min tid. Och de nya inför i år... mycket att ha koll på. Igår hade 95:an varit på studiebesök på en "så mysig skola" ... "de låg gitarrer överallt och folk gick omkring i tjocksockar". Det HÖRDES att han gärna hade valt den skolan, om det inte vore för att han alldeles för tidigt har framtidsplaner. Han som älskar SO men väljer Natur... Vill inte styra här. Igår var vi på Öppet hus på den skola 95:an ställt in sig på. 

Tänk om fyraårig teknisk fortfarande funnits... den bästa grund man kunde få. Gissar att även skolverket inser det...  SYO:n råd: "Säg till direkt du börjar gymnasiet att du vill bli läkare så hjälper de dig med valen i Åk2".  För mig känns det lite skrämmande och hårt.
Det känns som det blir tuffare och tuffare att vara tonåring. Eller?

Jag vägrar tro att inte unga människor kommer att kunna göra som "min generation"... göra nya val. Testa, läsa till, resa och liksom... leva. Ha kul... "du hinner" sa alltid min mamma. Ja... så är det ju.

Vuxenpoäng på det där med att ha barn som skall börja gymnasiet?

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg