->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Anmälningar, Mora guld el tabelletta samt dyrare i Allsvenskan

2012-02-27 @ 14:44:53
Visst borde man vinna ett ordentligt pris, en summa pengar eller annat om man vinner serien. Det kan inte vara svårt att fixa en sponsor. Kollade upp det idag, man får en pokal som seriesegrare. Bra det, en pokal och heder men jag tror det skulle kunna vara bra PR för en sponsor att vara med på något sätt. Serieseger, Fairplaypris och något fler pris skulle fräscha upp. Har skrivit det förut (länk till gammalt inlägg, saker har förändrats sedan dess)... lite idéer.

SPÄNNING. Innebandy är en skön sport, vad sägs om den rafflande avslutningen i Kristiansborgshallen: Rönnby mot KAIS Mora, 59.46 kvitterar hemmalaget till 59.46, Mora gör 5-4 59.53 och... Ja, vad säger man? Rafflande... Någon form av innebandyhistoria? Frågade experten, den bäste nämligen Klas Pettersson som plockade fram ett annat exempel, ett 16 år gammalt.
Citat: Ganska cool slutminut mellan Warberg och Växjö i högsta serien 960210: Marie Eliasson (Warberg) kvitterade två gånger i slutminuten. Först 5-5 efter 19.25 innan Pernilla Gunnskog (Växjö Östra) gör 5-6 efter 19.46. Efter 19.59 gör sedan Eliasson 6-6.

Innebandy är underbart, bara i innebandy? Klas har en uppsjö av "galna noteringar" från innebandymatcher... ibland delar han med sig på innebandy.se, det gillas av mig.

Tillbaka till elitserien: "Världens bästa Karlsson" nu poängligaledare. Det blir fight även där (poängligan) mellan Emelie Lindström och T Karlsson. Satsade en slant på Therése Karlsson inför säsong, det gjorde jag även ifjol... får jag tillbaka insatsen med råge i år?
Vilket lag vinner då serien? Ja, jag säger som jag sagt många år nu, den som vinner serien har aldrig i elitseriens historia vunnit SM-guld. vem är beredd att chansa? *ler* Mora leder serien just nu... det är kanske dags att skriva historia? IKSU går bra nu, men snälla, vinn inte serien...:) Jag tippade för övrigt att Pixbo skulle ta hem seriesegern...
Nåja, har i alla fall vunnit fyra trisslotter. Ett vad där jag satsade på att Mora skulle ha en bättre tabellplacering än Falun efter avslutad säsong. Många experter menade att Falun hade bättre lag, men enligt mig var Faluns Silly season lite spretig. Visst, kanonspelare men sedan gäller det att få ihop det.

Dalens damer har i helgen säkrat en slutspelsplats, grattis! Sätter en slant på att man möter Mora i kvarten, om Mora väljer först. Hörde av en Dalenspelare att man gärna möter IKSU, det kan jag förstå med tanke på fjolårets galna kvartsfinalserie. Ekonomiskt är det också bra för Dalen (och IKSU) men jag hoppas på Mora.

2012/13. Nästa års Allsvenska kan komma att bestå av TRE Umeålag, Sandåkern är klara (grattis), Thorengruppen är klara och vill det sig illa och Umeå City tappar sitt SSL-kontrakt så... tre lag i norra serie. Det blir en väldigt kostsam affär för övriga lag i Allsvenskan. Många resor till Umeå, de lag som spelar i damettan vet hur det är.
Det är klart jag hoppas att Umeå City är kvar i högsta serien nästa säsong, och chansen finns ju. Men om man åker ur kommer det att dröja LÄNGE innan Umeå har två SSL-lag igen. Så känns det...

Mullsjö: Tack för webbsändningen i lördags, SSL-mässigt att satsa på det. Och grattis till segern över Sirius, den enes bröd, den andres död. Det är inte kört än för Sirius, väl...
Nästa helg möter City AIK, måstematch? Nu får City visa hjärtat och spela för hedern, minst. Kommer AIK att vara nöjda med sitt säkrade(?) kontrakt, kan City höja sig när allt står på spel? Har Lorendahl smittat resten av laget med influensa?

Ler när jag läser på Twitter om FCH:s succé mot Storvreta och skandalförlust mot AIK. Finns det inget mellanläge i innebandy? Förtjänade inte AIK en hyllning tro? På tal om AIK, mycket media där, det är ofta så... AIK är alltid intressant. "Vilken utklassning" skriver Aftonbladet, och här artikel i Expressen

DOMARE. Titt som tätt sågas domare och domarinsatser i media. Det finns många exempel både i Umeå och på andra orter, i både dam och herrelit. Vad vinner man på det egentligen? Det finns säkert de som lyckas med sina föresatser (i slutspel har vi sett det, man vill få domarna uppmärksamma på andra laget) men ofta gynnar det knappast det egna laget... Undrar om man kan säga att den som sågar domarna tappar ansiktet för en stund, visar svaghet som ledare... inget konstigt då det är mycket känslor. Och allt kanske inte går att kommunicera/förklara för domarna i dess tänkta forum... domarrummet. Jag har tidigare skrivit att jag tycker innebandyn skall göra något åt det här med att domare sågas, det var inte helt genomtänkta ord. Går det ens och samtidigt värna rätten att uttrycka sin åsikt. Det kanske måste få vara som det är... Sedan är det skillnad på att uttrycka sig och trycka ut sig:). Både Umeå City och FCH tar upp domarinsatsen efter förluster, de är så klart inte ensamma men aktuella exempel. Frustration...

TIPS. Fick full pott i helgen: Mullsjö, Linköping, AIK och Storvreta som vinnare. Dagens match mellan Dalen och Pixbo har jag inte spelat på... På torsdag (rättat) tror jag på Warberg, tror jag... OBS, både den och kvällens match sänds i TV4-sport.

PRAG. Det  där med Student-VM har aldrig känts viktigt, men argumenten att det är en förutsättning för innebandyns utveckling internationellt köper jag. Och i vår... Student-VM lockar, vad sägs om Prag och majmånad. Bara en sådan sak. Min roll på plats är inte helt klar, eller hur det var...

Hade väntat mig ett efterspel på Stenbergs klubba i magen på Nede. Jag håller med bloggkollegan Gittang som skriver på Innebandysajten, hade det varit en AIK-spelare hade det mycket troligt varit stora rubriker där man krävt att förbundet skall anmäla om nu bildbevis finns. Har Stenberg en gräddfil, nej knappast, klart man måste markera om det var lika illa som det såg ut. Varför göra skillnad på person och person lag/lag? Eller väntar FCH med att anmäla så att killen blir avstängd under slutspelet? Jag hoppas inte det. Borde inte någon annan (typ SIBF) än lagen sköta detta... jobbig situation för alla. Ingen gillar väl att hantera anmälningar. 

Twitter verkar har blivit innebandyns grej... varför detta plötsliga intresse? För ett år sedan var vi några få, den senaste månaden har det exploderat. Bara så där... 

Till Bult: Mitt svar är 7,9 på båda frågorna. Vilken färg finns klubban i?

Många säger att det är vår... på vår baksida ser det ut så här:

Snö långt över staketet, flera meter höga snövallar. Vårvinter när den är som bäst.

Missa inte Dalen vs Pixbo i TV4-sport kl 19, eller gå till Gammliahallen... För er som inte har TV4-sport, folkbladet.nu brukar köra liverapport. Carlboms hemmapremiär.

Kolla in sköna bilder på Timo Gustavssons hemsida, mycket fina. Bildena från Storvreta-City hittar ni där, följ länken.

Fick massor med feedback på förra inlägget, vad synd att det inte längre kommenteras och debatteras på bloggarna som det var förr. Nu är det via Facebook, mail, Twitter och telefon folk tycker till. Och då blir det ingen debatt...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Uppblåsta saker, förbundskaptener. Det drar ihop sig...

2012-02-24 @ 12:40:56
För att undvika kritik: Gör ingenting, säg ingenting, var ingenting! (Elbert Hubbard)

Innebandy är en galet skön sport men när det gäller SSL går resultaten inte min väg. Det blir en nagelbitare... till matchminut 59 i sista omgången. Och nu är det en ny omgång, både i SSL och elitserien. Min önskelista på resultat är tyvärr inte densamma när det gäller tips. Jo, elitserien kan man i alla fall tippa utan att få ännu fler gråa hår. Snart börjar årets roligaste tid, playoff... Det drar ihop sig.

Det snackas om hurvida våra förbundskaptener har tillräckligt mycket innebandytränarutbilning. Jag kan förstå om det finns personer som är ledsna för att deras kompisar inte fick chansen att leda något av landslagen. Någon med tatuerad pannan"Block 1-alla förbundsutbilningar som finns". Visst, utbildning är inget att förakta men i min värld är förmågan att leda ett lag till segrar och medaljer mera värt än alla Blockutbildningar i världen.

Det är troligen inte bara inom innebandyn kaptener ifrågasätts. Det gnälls säkert inom längdåkning (skidor), Ulf Karlsson, vem är han liksom?
Niklas Carlsson om nyförvärvet:
"Ulf Karlsson är en av idrotts-Sveriges mest erfarna och respekterade ledare. Jag är övertygad om att han har mycket att ge längdlandslaget med sitt resultatinriktade och passionerade ledarskap" (pressmeddelande)

Karlsson i skidlandslaget, fräscht, om ni frågar mig. Respekt till de som vågar tänka nytt och ta in ledare man tror på. Har jobbat nära två andra idrotter och konstaterat att när man skall rekrytera till olika tjänster blir man lätt blind för den egna sportens meriter. Man rekryterar från egna led till alla möjliga tjänster istället för att söka erfarenhet och kompetens, skriva en bra kravprofil. Synd, för när man tar in personer utifrån får man nya ögon vilket är nyttigt men jobbigt.

Måndagens TV-match var mycket trevlig, särskilt med en expert som vill och kan vara expert. Skoglund skulle kunna hålla sig mer till den uppgift han har nämligen att referera, ge fakta, ställa frågor och inte tycka till i så stor utsträckning som han gör nu. Det blir rörigt... vem gör vad liksom?
Härligt att Edberg stod på sig om att FCH gjorde en bra match, att matchens resultat inte enbart berodde på att Storvreta inte var på hugget. Bra jobbat Stefan Edberg, det fanns något i studion jag saknat tidigare... ett engagemang där innebandyn och tittarna var i centrum tror jag man kan beskriva det som.

Henrik Stenberg hamnade åter i fokus, den här gången klev han inte ut på banan för tidigt under en utvisning eller slog klubban i sargen och skrek åt domare när han fick matchstraff. Enligt folk i hallen erkände ju Stenberg att han tjuvstartat och gått in på banan trots att han var utvisad. Men det är klart att han blev besviken på sig själv över sitt misstag, det syntes när han gick ut. Alla vi andra verkar vara mest besvikna på sekretariatet som följde regelboken. Efter det som skrivits och sagts om detta kan man undra om någon kommer att vara modig nog  att påtala regelbrott som detta... Hoppas ändå det, annars blir det rörigt.

Den här TV-matchen råkade HS klubba nudda Nede, ja ni såg själva... Hörde om Nedes märke (efter klubban) under naveln... illa i så fall. Tycker dock man kunde ha väntat att intervjua Stenberg till efter matchen, låta honom få fokusera på att vinna. Undrar om man i Storvretalägret tyckte samma... att det var därför de inte kom till TV4-sportens intervju när förlusten var ett faktum. Något konstigt blev det... Bra att Skoglund inte gjorde en allt för stor grej av det, det har funnits tillfällen då mer fokus lagts på sådant än själva matchen.

Dessa stora ord, överord... det blir så  lätt skandal och ordet pinsamt inom innebandyn. Som om en enskild händelse drar smuts över en hel sport. Inte drog Zlatan hela fotbollssverige i smutsen då kvällstidningarna fotade honom på en krog. Är ni med? Hoppas inte SIBF går ut och tar avstånd från alkohol i samband med match... det behövs inte. Tänkter på det där man skrev i samband med innebandypappan och strax efter det en text om sexism. Självklart ställer inte hela innebandysverige upp på sådant... det har inget med innebandy att göra.

Även i Sala är det är människor som tar olyckliga beslut, säger märkliga saker. Viss alkohol och idrott hör inte ihop men varför dessa överord.
Hur hade det låtit om det varit ens egna vänner det handlat om, sådana man själv kan dra nytta av eller av annan anledning vill hålla sig väl med. Kritiken hade kanske varit lika hård men man hade inte skrivit om det offentligt. Varför blåser man upp detta? Självklart för att ta egna poäng men också för att det är lättare att använda pekpinnar nu när det inte handlar om ett topplag, inga landslagsstjärnor, sådant kan påverka (?). Mer än en gång har den här typen av sidospår tigits ihjäl när det handlat om "våra egna". Klubbmärket, ja ni vet, alla är sig själv närmast... Mina tankar går till alla inblandade i Sala, till människorna som fortfarande är människor... Visa kärlek.
Avundas inte alla er som har till uppgift att få allt att funka i en förening/lag. För säkerhetsskull: Nej, jag tycker inte att det sups för lite innan elitmatcher.  

Umeå och alkohol, har man hört det förut? Nu verkar Sala-grejen vara sann... Det fanns de som spred ut att ett topplag i SSL hade lagfest dagen innan de skulle möta Umeå City. Spelare inte ens åkt från Stockholm förrän på söndagen sades ha festat. Man gör om skvaller till sanning... Sånt är smutsigt tycker jag.

Det finns anledning att fundera på det där med det skrivna ordet, det som är skrivs är sant. Ordets makt är stor, och rätten att skriva/säga det man vill en gåva att vårda. Inte så att man skall hålla andan medan man blandar bokstäver men kanske låta hjärtat vara med.

Det var inte bättre förr, men annorlunda. Kafferepen var kanske dåtidens skvallerforum, där sanningar skapades och möjligheten att försvara sig så då är lika liten som nu... onda tungor...
Det kommer till mig nu och då att texten speglar skribentens inre, på frukten skall trädet kännas...

Brukar försöka tänka att jag skall kunna stå för texterna om någon av barnen skulle få för sig att läsa... Någon som förstår hur jag menar? Nu kan man nästan tro att jag försöker framhålla mig själv som en god människa:). Ja... kanske. Jag kanske gillar att stå här och titta ner på alla andra... Nej eller så jo... Släpper det.  

Shit vad lite innebandy det är i min innebandyblogg. Nåja, har ju redan skrivit spaltmeter... Hur länge har jag bloggat nu egentligen? Sju år? Visst var det bättre förr, då det inte var ickedebatt utan faktiskt debatt.

Ingen som sågar sina motståndare i år... kanske blir det så när "nya lag" vinner.

Vilka matcher sänds på webben den närmaste tiden? Nu hjälps vi åt att lobba för dem... Ropen skall skalla, mer webbtv åt alla. Uppdat: Mullsjö webbssänder från Fyrishov idag kl 16.

TV-matcher: På måndag 27/2 visas IBK Dalen vs Pixbo Wallenstam i TV4-sport, på torsdag 1/3 tar Warberg IC emot Caperiotäby FC, även den matchen visas i tv.

/Ingrid i Umeå

Live i övrigt, vad fattas?
Sirius vs MAIS (webbtv + unt.se. lördag) AIK vs FCH (everysport), Storvreta vs City (unt.se och ev ...) JIK vs Falun (everysport), Dalen vs Pixbo (TV4sport + folkbladet.nu, måndag) Warberg vs Caperiotäby (TV4-sport, onsdag)
Elitserien:
Endre vs JIK sänds i radio. Karlstad vs Dalen (everysport), idag lördag. Imorgon Örebro vs Karlstad (everysport)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vaara om självgodhet, objektivitet, rättvisa +Finnkampens minus

2012-02-07 @ 21:55:42
"Att gulla tillhör inte mitt tränarkoncept" (J-E Vaara)
Tack Mikael Adamsson för en mycket bra artikel, en intervju med Jan-Erik Vaara. Det var några saker som jag fastnade för... det där hur han resonerat när han tagit ut spelare om han har problem med "skitsnack" när han petat etablerade stjärnor:
– Jag har inga större problem med sånt (min not. angående skitsnack). Jag är en objektiv granskare och väger mina beslut noga. När jag väl har bestämt mig så tycker jag själv att jag gjort det på en så rättvis grund som möjligt. Och gamla meriter är faktiskt inte särskilt mycket värda i min värld.

Det är just så jag uppfattat honom... nogrann, seriös, trovärdig. Självklart har Vaara stött på patrull ibland då han tagit det ena eller andra (obekväma) beslutet. Har som skribent haft nöjet att ställa frågor om truppen, träningsläger med mera och konstaterat den yrkesstolthet som präglar den mannen, Sa en gång till honom "du är nästan överseriös" men jag tar tillbaka det. Sådana om Vaara behövs.
Tillbaka till artikeln, en fråga från nwt.se:
Din tämligen kompromisslösa ledarstil, typ ”min väg eller motorvägen” – kan den också gå att tillämpa på herrlandslaget tror du? (och Janne svarar)
– Absolut, det är jag helt säker på. Mitt förhållningssätt är könlöst. Objektivitet och rättvisa är det som spelar roll, som jag ser det.

Så här säger herrlandslagets förbundskapten om det är något han vill förändra inom herrinnebandyn och han använder ordet självgodhet.
– Framför allt svensk herrinnebandys självgodhet. Stora delar av rörelsen har inte insett att vi faktiskt blivit tvåa i VM två gånger i rad, vi dominerar inte på herrsidan längre. Den attityden måste vi göra något åt om vi ska kunna bli ledande igen.

Jag hade gärna följt upp nwt.se intervju med en egen... och fördjupa mig i just detta med attityd. Vad är det han menar och hur skall vi komma till rätta med "attityd". Det är kanske för mycket gullande i Sverige.
Hörde någon säga "nu vill det kill att spelarna är riktigt jkl besvikna efter förlusten mot Finland. Mer attityd behövs". Ok, hur besviken var egentligen spelarna efter förlusten i Finnkampen? Nu taggar man för VM. Fortsätt kämpa!  

DAMLANDSLAGET. Damerna förlorade också. Det är märkligt att ingen gör en vettig intervju med Curt Söderström och frågar vad som hände. Borde man inte känna honom på pulsen. Läste en bra artikel i pappersupplagan av VK. Innebandymedia då? Vad var det egentligen som hände där borta i Norra karelen? Kom igen nu... Curt berättar för VK att han brukar förlora första matcherna med lag han tar över, så var det i IKSU, i Warberg och nu i Blågult. Jag kommer med stort intresse att följa utvecklingen. Är spelarna inte på topp förlorar vi, så överlägsna som alla säger att vi är... är vi inte.

Stort grattis Finland. Dubbelt upp... och på hemmaplan, stort. Nu är det bara att ta nya tag för tvåan Sverige.

MEDIA UNDER LANDSKAMPER. De två innebandygiganterna möts i Finnkampen som är en av de tävlingar som självklart skall visa i TV, om man nu är intresserad av att öka intresset i media förstås.  Flera sportjournalister frågade mig i olika forum inför Finnkampen:  Liveuppdatering? TV, eller webbtv? Inget av detta blev det, men Klas Pettersson, SIBF gjorde videointervjuer, och pressmeddelanden skickades, bra där! Men bättre kan vi.

Finns det ingen grupp som tillsammans jobbar med Finnkampen, eller i alla fall en krav/checklista? Skall man arrangera en sådan tävling är det minsta man kan begära att matcherna webbständs. Åtminstone seniormatcherna, speciellt om man lägger tävlingen på ett ställe där en fem timmars bussresa från Helsingfors är enda alternativet för att ta sig dit. Hela Finnkampen kändes "exotisk" så tillvida att den var lagd nästan i Ryssland.

Eftersom så många frågade om webbtv mailade jag arrangörerna direkt och väntar fortfarande på svar... Ansvaret ligger tydligen hos Finska innebandyförbundet som tyckte det blev för dyrt. Det fanns nämligen en möjlighet till webbsändning genom Veikkaus, Svenska Spels motsvarighet i Finland men spelbolaget hade ett pris som arrangörerna backade för. Det var iofs en förvånande stor summa Veikkaus ville ha. Kunde inte SIBF ha kunnat fixa webbtv på egen hand? Både MAIS och WIC kan ju det där och Svenska Spel kunde man ha samarbetat med... Vill vi öka intresset för sporten så måste vi satsa mer på extern kommunikation och möjligen minska det där med inbördes beundran.  
 
Nästa gång är det Sverige som skall arrangera Finnkampen, i slutet av denna månad meddelas i vilken stad (Borås, Sundsvall har sökt vet jag). Skriv upp det där med TV redan nu... Finnkampen 2006 sändes matcherna på sverigewebben och på SVT24. Publiksiffran var 3768.  Nu är ju Umeå en innebandystad men visst borde det vara lite tryck när Finnkampen arrangeras.
Vi har pratat om det ibland... Ingen har frågat efter Umeås erfarenheter, checklistor, lärdomar (vad vi tyckte vi borde gjort annorlunda) från när vi arrangerade Finnkampen. Så bortkastat... Västerås hade  tävlingen. Vad lärde vi oss där? (uppdat text, efter Västerås har Karlskrona arrangerat Finnkampen, tack för feedback)   
   
Stor eloge till internationella innebandyförbundet IFF som satsat på webbsändningar av VM-kval matcher, många har man kunnat se i helgen. Bra där! One world one ball.

CREDD. Jag skulle även vilja ge en eloge till innebandymagazinet som öppnar för debatt. Möjlighet att kommentera artiklar och bloggar samt de krönikor man tagit in angående tillsättningen av damlandslaget ledning. Det behövs debatt i många frågor för att något skall hända. Credd till Magget som öppnat upp för en dialog, synd att den inte utnyttjas mera.   

SKADOR. 58 poäng har Rasmus Enström gjort den här säsongen, nu blir det enligt Dalarnas Tidning inga fler i år.
Rasmus Enström och Rasmus Sundstedt skadade under Finnkampen, de är inte slumpen att de killarna spelar i landslaget. Nu tappar både Falun (hela säsongen?) och Täby (i fyra veckor?) varsin nyckelspelare. Det kostar och kan kosta att spela landskamper mitt under säsongen, kanske inte Finnkampen som bara är en enda match... och en del testar/träningar innan. Man möter världens bästa, inga vanliga seriematcher.
I hockeyn blev inga av Skellefteå AIK:s spelare uttagna i Tre Kronor Tränaren Anders Forsberg sörjer inte utebliva uttagningar – tvärtom:- Nu får vi tid att ha spelarna hemma, de kan läka skador, och vi kan fixa det vi behöver fixa till i spelet med alla på plats, sa Forsberg till folkbladet.nu för ett tag sedan. Ja, det är myntets framsida... Så klart vill alla lag ha representanter i landslaget men det finns fördelar med att inte ha det. Ja, sidospår... jag vet.

OOPS. Ser att jag tyckt saker igen. Nu kanske den kommer igen "Jag blir förbannad, jag vet inte hur många poäng du har läst i sociala medier". En ganska otippad kommentar må jag säga men jag tar den. Nej, inte några poäng alls. Nu vet alla det. Däremot kan jag ganska mycket om det där med kundbemötande, service, det som handlar om långsiktiga kundrelationer. Totalt oviktiga saker...

HELGEN. Se Carlboms comeback live på söndag, Warberg IC sänder matchen via webben. Warberg vs Dalen. Eller hur Jonas Klavberg... klart jag lobbar för de som satsar.
WIC vs Dalen, gissar att båda lagen är taggade till tusen. Sist de möttes spelade Warberg tog Warberg tre poäng, deras sätt att spela förvånade mig... men taktiken funkade och Magnus Svensson visade ett sådant hjärta i försvarspelet... det var vackert. men säkert en tråkig match för den som vill se den "rätta innebandyn". Så kommer knappast söndagens match att se ut. 

LIVEINNEBANDY helgen: (tar gärna emot fler tips och fyller på här)
Fredag, 10/2: JIK vs Pixbo följ med på Everysport. 
Lördag, 11/2: Mullsjö AIS vs Umeå City sänds på webben (uppdaterad text)
Söndag 12/2: TV4-sport 16.15, damelit i form av Rönnby vs Pixbo
Söndag 12/2: Warberg vs Dalen, webbTV (39kr).
Måndag 13/2: TV4.sport Storvreta vs Falun
Måndag 20/2 TV4-sport, FCH vs Storvreta.
Tre TV-matcher med Vreta i rad (nyligen vs Täby). Kan svenska mästarna ens förlora i TV? Vilket gäng man fått ihop. Den som sår med tårar skall skörda med jubel... well done.  

Fyller på listan här:
Söndag: AIK vs Caperiotäby, liveuppdatering på everysport
I Umeå spelas fyra damelitmatcher (Lörd: Dalen vs Djurgården, IKSU vs Täby. Sönd: Dalen vs Täby, IKSU vs Djurgården), de brukar köra liverapport på VK/VF:s hemsida.
Lördag: Sirius vs Linköping, liverapport på unt.se

TV I FRAMTIDEN. Det hörs från olika håll att innebandyn borde satsa på webbTV, det verkar ju ändå inte finnas intresse hos något TV-bolag,. är det den allmänna meningen? Det vore kul att höra hur andra resonerar. Det är lite som travets situation. Jag har inte följt allt kring avtalet på grund av sjukdom och sorg i familjen. Visste inte ens att Kim Fors var ny ordförande i SEI så det är lätt att missa sådant när livet inte blir som man tänkt sig. Tror jag skall ringa Pelle Körberg någon dag, det vore kul att höra vad som händer... Beredd?    

"BARA I FOTBOLL". Skandal... pinsamt, korpen... en katt gick in på planen och matchen fick avbrytas. Hade något likande hänt på en innebandymatch hade innebandyfolket varit snabba med ord dom skandal, korpsport och så vidare. Kanon eller kalkon?

Katten, även kallad The Anfield Cat har 31 610 följare på Twitter.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bloggnivå i TV, sågningen, solklart Råsbrink och...

2012-02-02 @ 22:40:46
Vad hjälper yttrandefrihetslagen när fingrarna inte lyder hjärnan, det är så nu mera. Saker jag vill skriva om finns i huvudet men kommer aldrig längre än så. Det kommer att bli bättre sa doktorn i måndags... ja, nu pratade han inte om bloggen så klart:). Efter ett bakslag är jag på väg igen... mot hälsan.

SNACKIS. En kameraman är huvudvittne i veckans stora snackis, matchstraff i TV-matchen. Jag håller med Jesper Berggren .
"Jag tycker att det är tråkigt att det blev så mycket snack om det där. Speciellt när man pratar med folk som inte är så insatta i innebandyn och som inte alls förstod vad som hände" (citat Jesper Berggren i innebandymagazinet.se)

Att domarparet som dömde är världens bästa tror jag många håller med om. Johan Råsbrink är en i duon han sitter i regelgruppen och han om någon kan reglerna. I studion var man lätt förvirrad (tills man konsulterat experten i form av en studioman). Synd att "vad händer" fick så mycket tid i etern, istället för "det här händer på banan". Tänk om man tagit initiativ till att intervjua domarna när de blev så ställda, eller frågat seket. Sanningen som presenterades.. vad var den? Har sett att domarna idiotförklarats i cyber, men de hade inget annat val än att döma efter regelboken. 
Alla som menar att sekretariatet gjorde något felaktigt kan ju begära att ha en egen representant med nästa gång i seket. Misstroende... Alla som inte nyttjar den möjligheten men anklagar personalen för fusk har lite att fundera på.
Jag var inte på plats, det kan hända att Tibbleseket är fuskseket. Men nog hade det varit bra att få en kommentar av de som verkligen vet vad som egentligen hände... 

Zooma in en svärande Stenberg som protesterade och slog med klubban. Ja, vad gör man inte för bra TV.
 
BLOGGNIVÅ. Connys anekdoter och citat från hetluften känns så malplacerade, för mig kändes citatet mellan keepern och Öhman som något man hört och sedan snackar om i bastun. Lika så det där om Micke Karlsson. I vilket syfte? Det hade passat bättre på en blogg, där bloggnivån tillåter.
Det som händer på banan och i båset kan visst kommenteras om det sätts in i ett sammanhang, värderas och i bästa fall också kan leda till ett en lösning.
Alla som tillbringat tid på eller nära en innebandyplan vet att det sägs en hel del mellan spelare. Det är aldrig okej med hån men jargongen finns, särskilt från vissa spelare. Det finns säkert en del att göra där men det som sägs på banan borde stanna på banan... om man nu inte tar upp saker för att belysa eller peka på utvecklingsmöjlighet.

...det märks ju att man i inenbandysändningarna försöker prata mer taktik, förlåt förlåt att jag hakar upp mig på det som kanske kan betecknas som barnsjukdomar. Så här tycker jag: Så lite innebandy som vi ser i rutan tycker jag att vi skall passa på att promota sporten när vi har chansen. Ge oss mer innebandy... när det är innebandy. Tänkte: men det där har väl inget med innebandy att göra. Men det kanske det har, nästa steg är att hänga med killarna i omklädningsrummet med mick och kamera. Det som sägs där...

DAMLANDSLAGET. Janne Vaara som varit genomseriös i allt han gjort och sedan tog det så lång tid innan en ersättare sattes in. Det kändes ovärdigt. Vaara fick inget gratis, det pratas om att vi kan sätta in ett B och C landslag och vinna guld. Sååå överlägsna är vi faktiskt inte. Hårt arbete, flera VM-guld och sedan blev det helt tyst.... Men nu verkar bitarna vara på plats, landslagsledningen för damerna är presenterad. Det Janne lagt grunden för kan fortsätta.

Varför är det svårt att skriva om utnämningen av assisterade FK. Enligt mig... överallt i samhället är det känsligt det som kan ses som kvotering, eller positiv särbehandling på grund av kön, så även i innebandyn. Hade tänkt lägga ut texten här men har visst missat krönikorna på Innebandymagazinet, kanske kommenterar dem sedan när jag läst dem. Det är hur som helst lite synd om den vars kompisar gått alla förbundets kurser och ändå inte får ett förbundskaptens jobb.
Någon som vill lära känna Curt Söderström? Skrev om honom efter utnämningen.  

FINNKAMPEN. Norra Karelen och Joensuu verkar kunna fylla en innebandyarena. Finnkampen på lördag och fullsatt. Man släppter 250 extrabiljetter så man ställt in lösa stolar. Skoj, jag som gnällt på placeringen av tävlingen.   

FACEBOOK. "Rykten skapas av avundsjuka, sprids av hatare, accepteras av idioter och handlar om oskyldiga", citat okänd. Vilka bra och tänkvärda ord. Nyttjar man rätten att skriva (yttra sig) i olika forum medför det ett stort avsvar. Det skriva (och sagda) ordet blir lätt en sanning trots att det bara är skvaller, antaganden och rykten. Det går bra så länge det inte drabbar en själv, eller hur? Har sett en väns tonåring fara oerhört illa, skvallret visade sig inte vara sant... ändå lever lögnen kvar som sanning.
Det är lätt att sitta på den här sidan tangentbordet. Man är aldrig större än sitt senaste skvaller... 

Ingen är perfekt och himmel så osäker jag är ibland (ofta) på... om jag gjort rätt eller fel.  
Har du läst ända hit? Tack! Peace /Ingrid

Tycker du något om min text?  Kom gärna med feedback.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.