->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

listor, bloggar man läser och ojämna matcher

2010-11-30 @ 13:13:55
INNEBANDY. Om innebandybloggar. Ungefär så här låter det.... ibland.
- Jag läser inte bloggar
- Inte jag heller, jag läser din Kimmos och Mikas. Sen räcker det.
- Läser du inte Runes och gittans?
- Jo, det är klart.
...och så vidare.
Men förr läste vi bloggar. Nu gör vi viktigare saker *l*.   

VM. På Plastsnack och elitbloggen finns nu en lista med de tio största stjärnorna i VM (signerad Stefan Edberg). Det märks att det är nära nu... turneringen som många längtat efter. 4 december... fyra dagar kvar.

ELITSERIEN. Men det spelas innebandy i Sverige också, Pixbo tog revansch för förlusten i TV. Endre blandar och ger (kan man ens säga så), de ligger bra till ju. Konstaterar att det är TUNGT för lagen i botten av tabellen. Men Djurgården ångar på. Dalen imponerade i Falun men föll sedan mot Mora. Inget att gråta över, Mora är tippade minst semi, minst. I helgen möter Mora IKSU.. Är det lite upp till bevis då?

Vem leder skytteligan? Moras Therése Karlsson, henne kunde man inte ens spela på i höstas, vill jag minnas. Som alla tippat ligger Emelie Lindström MYCKET bra till gällande poängskörd. År efter år...  En annan Therese (Mini) har spelat två matcher mindre...  Tabellen haltar något, men inte alls lika mycket om tidigare säsonger. Tack för det.

I helgen, sjukt spännande matcher. Tuffa dubbelmöten... Eller vad sägs om:  Mora vs IKSU, Falun vs Rönnby på fredag. På lördag: Rönnby vs KAIS Mora (ja en borta en hemma för Rönnby och Mora i helgen). Falun vs IKSU. I övrigt är det någon form av adventsuppehåll fram till den 18, förutom ett derby mellan Djurgården och Huddinge.

TÄVLINGKONGRESS. På tal om Djurgården, det kommer inte att bli någon repris på Balrog/Djurgården grejen. På tävlinsgkongressen satte man stopp för att sammanslagningar gör uppflyttning i serier möjlig.
Funderar på hur serien sett ut om Balrogtruppen splittrats och spelarna varit tvungna att gå till andra lag. Lindström i Täby till exempel, Minne och Samuelsson i Huddinge, Wendelstig, Sundbom i ... ja ni fattar. Finns ett gäng spelare i gamla Balrog som på egen hand kan vinna matcher.  

Har inga åsikter om de tidigare kryphålen, och ett topplag behövs i Stockholm. Men en och annan förening surnade till. Skulle nog ha reagerat på samma sätt om jag tyckte jag missade en gyllene chans att signa några av seriens lysande stjärnor.   

Hoppas att man tog upp frågan hur man skall säkerställa serien (gällande avhopp) till nästa år. Går det att styra upp? Har inga bra förslag...

...det som sägs på Facebook, stannar på Facebook. Eller är det okey att kopiera någons "status" och lägga ut på sin blogg? Utan att fråga... och med namn...  Ja, tydligen är det lite så man jobbar... Det finns ingen farstu... man kliver rakt in i folks vardagsrum, kök eller sovrum.

Så äre, så blirä, först klårnä, sen svirnä.

FOTBOLL. 5-0 fördel Barca. Synd att de visar matcher som är så ojämna. Det här är fotbollens undergång som TV-sport. Jag skojar!!!!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hermine -drömspelaren för alla tränare

2010-11-28 @ 11:43:01
...och inte bara för tränarna, Hermine Dahlerus vill man ha i SITT lag.

INNEBANDY. Innan "Minne" gick in på arenan för att möta IBF Falun i SM-final säsongen 2008/09. ”Gå in och äg i Globen nu”. Och det gjorde hon… Ägde och shit vad hon förtjänade det guldet. Kaptenen Amanda Wendelstig tog emot bucklan och lät gå vidare till just Minne. Vackert!  Har en känsla av att alla unnade veteranen guldet. Pokalen... i rätta händer (om än i Balrog *l*).  Det var Balrogs guld, men "Minne" ÄR GULD.

… men det blir liksom bara ord. Jag väljer att låta motståndarna tala. En hyllning av the one and only Sara Kristoffersson, motståndarnas tränare samt en aktad sportjournalist.  Det är mer än ord… det är respekt.
 
BILD: Kenneth Strignérus. På Bild: "Minne" från SM-finalen 2008.

Curt Söderström, mannen som tog IKSU till seger efter seger. När jag hör namnet Hermine Dahlerus:

"Det finns många BRA spelare, men också många VÄLDIGT BRA spelare. Sedan finns det spelare som GÖR MEDSPELARE BÄTTRE och de spelarna är UNIKA. Till den kategorin hör Hermine - en drömspelare för alla tränare". (Signerat Söderström) 


Innebandyns Zlatan, Sara Kristoffersson, landslagsspelare och publikfavorit, numera KAIS Mora. Hon vet hur det är att möta Minne och ha henne i sitt lag:

"Minne är en spelare som man hatar att inte ha i sitt eget lag eftersom man vet att hon alltid presterar och levererar. Hon är en komplett spelare på alla sätt och vis och blir bara bättre och bättre för varje säsong. Minne är otroligt ödmjuk och en stor förebild både på och utanför planen.
Jag hoppas hon fortsätter spela ett tag till för hon behövs i elitserien och landslaget!" (Signerat Kristoffersson)
Andreas Lundmark, tidigare tränare i IBF Faluns damlag. Numera tränare i herrarnas dito.
Det första jag tänker på när jag hör Hermine Dahlerus är...
"Glad, tjurig och extrem vinnarskalle. En dröm för en tränare". (signerat "Lunken")

Någon vecka efter SM-finalen, det är då Andreas lämnade arenan med en silvermedalj intervjuade jag honom. Minnes namn kom upp… ”högt upp på önskelistan”.

Om jag säger Hermine Dahlerus. Vad säger du då? Per Wallstedt, proffsig och engagerad sportjournalist på Gotland:

"Jag tänker på att det inför varje säsong värvas spelare mellan lagen i elitserien. Vissa hittar guldkorn i de lägre serierna medan vissa namn är givna på alla lags önskelistor. Det handlar kanske om fem, sex namn som alla sportchefer ringer, spelar som skulle platsa överallt.

Det skulle inte förvåna mig om Hermine Dahlerus namn står överst på alla listor. Tillsammans med kanske Karolina Widar är hon den stora kulturbäraren i svensk daminnebandy och hennes betydelse för utveckling av sporten går nog inte att överskatta. Hennes meritlista borde visa alla svenska juniorer vikten av erfarenhet och rätt inställning". (Signerat Wallstedt)

...före detta Täbytränaren Jonas Robertsson. Hans ord skulle kunna bli ett eget inlägg:

Den 5 november 2008 förlorade mitt Täby derbyt i Elitserien mot Balrog i "sudden" med 8-7, efter att ha varit i ledningen med 7-4 med 5 minuter kvar av den tredje perioden. Efter det avgörande målet så såg jag spelare i Täby med tårar i ögonen, ledarkollegor stod med tomma blickar och såg ut som om världen hade gått under och folk på läktaren i Tibblehallen fattade nog inte riktigt vad som hade hänt.

Själv stod jag och log lite, inte för att vi tappat matchen förstås utan för att jag var full av beundran för den spelaren i motståndarlaget som faktiskt helt på egen hand lyckas sno våra tre poäng. Hermine spelade
en innebandy som bara hon kan göra och under alla mina innebandyår har jag aldrig sett någon
damspelare spela så komplett innebandy.

Hermine Dahlerus är bättre än allt och alla och har varit det länge nu. Hon gör inte bara ett otroligt bra jobb för laget hon spelar i, hon har ett förhållande till innebandyn som är starkare än någon förmodligen kan förstå. En hyllning till "Minne" är ett litet tack för alla år man suttit som åskådare eller stått i motståndarbåset och faktiskt bara njutit av någon som behärskar spelet bättre än allt och alla! (Signerat Robertsson)

Avslutningsvis: Landslaget är nominerade till idrottsgalan. Om inte Hermine råkar ha fått en inbjudan... för mig är hon där. Det finns ingen, jag understryker ingen spelare som axlat ett sådant ansvar för daminnebandyn som Minne gjort. Se och lär!

På bild: "Minne" från VM 2009.
Tack Hermine. Till stor nytta på och utanför banan. Instämmer med Per W: En kulturbärare för Svensk innebandy. 

/Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandyns José Mourinho och Bult

2010-11-27 @ 13:56:33
INNEBANDY. Visst är det lite tyst bland innebandyns ledare och övriga profiler... Saknar vi en José Mourinho? Men, ni vet en som väcker känslor... en ledare som pressen älskar (och hatar). Någon som sticker ut... Vi har ju faktiskt profiler som skulle kunna sticka ut hakan och säger saker som:
"Snälla kalla mig inte arrogant, men jag är europeisk mästare och jag tycker att jag är The Special One".

Översatt i innebandy-miljö... Vilka namn ploppar upp i ditt huvud?
Fast det är besvärligt med människor som sticker ut. Undrar hur länge Mourinho skulle få vara kvar om han inte levererade?
Mourinho... (länk till Wikipedia) är unik om än galen. Hur var det i Porto, helt otippat vann han Champions League. När han kom till Chelsea hade klubben aldrig vunnit något... Det blev sex stora titlar på tre år... Idrottsvärlden gapade då han plötsligt sa upp sig. Mourinho lämnar ingen oberörd. Själv verkade han cool, tog liksom bara ledigt ett tag.

Nästa anhalt var Inter, man krossade allt och vann... titlar,
Mourinho stack ut i alla sammanhang det finns många minnesvärda citat.  "jag gillar inte Italiens fotboll, och den gillar inte mig" Och han stod upp för de sina, som när Ibra inte vann Guldbollen.  
"Ronaldo är bra men han är absolut inte den bäste. Han förtjänade Guldbollen med facit att hans lag vann Champions League och Premier League. Men för mig, är Zlatan Ibrahimovic den bäste."

I Real Madrid har han inte hunnit ta några titlar ännu... är det bara en tidsfråga?

Funderar på om innebandyn skulle palla en José Mário dos Santos Félix Mourinho, men nog skulle det liva upp. Är egentligen inte stort fan av Mr M men... han levererar.  

Det var mer liv och rörelse tidigare bland tränarna. Ulf Hallstensson till exempel påminner mer om en annan fotbollsprofil. Mera tystlåten.... . Har skrivit det förut (länk till blogg)... en skillnad är att Fabio Hallstensson inte får sparken för att hans lag spelar tråkigt :)

Å andra sidan... ödmjukhet är klädsamt. Men ingen skall behöva be om ursäkt för att man vunnit titlar... tänker på Curt Söderström och Örjan Lindberg som ibland ansågs sticka ut hakan. Men utstickare behövs... Inte bara de som faktiskt vunnit något.  

Den som har mest Mourinhotakter med meriter som grund  är (möjligen) Peter Fischerström i sin innebandyblogg (Ja, jag vet att PF är spelare, inte tränare). Om man kan räkna formuleringar som "Man kan konstatera att ett oroande svagt AIK i tveksam form går till VM-uppehåll i serieledning".
Eller var det ens nära?
Är Fischer riktigt 100? Ja, igår blev han ju det:).

Sagt idag om Mourinho: Skulle dock vilja se honom i ett mittenlag eller ett bottenlag i någon av de stora ligorna, utan resurser i form av pengar eller en stark förening....då sätts alla coacher på "det stora provet".

Så sant...  men man RÅKAR inte vinna titlar. Sedan har Mr M inte vett att välja rätt lag:).


Avslutar med en bild som gör en varm... en bild på Mathias Bult Larsson. På bilden i sitt rätta element med sin dotter på lineup på hemmaplan. Kärlek och hosta går inte att dölja.

(Se Magnus Fredrikssons blogg för originalbild -det går inte att länka) Bult är också en person som också vunnit massor...  En person som för övrigt är en av dem som skulle kunna ta mer plats i media. Sticka ut... fylla ut tomrummet efter Niklas Jihde.

Mot Norge: Först gjorde han 2-3 i aktuell match, sedan tog han en taktiskt utvisning då Sverige passade på att göra två boxplaymål. Han gör tre mål i rad:). Och avslutar matchen med ett fjärde. 25% av målet med andra ord. Tack vare Fredrikssons bild blev det omnämnt här. 
 
Genrepet mot Norge är över (12-6). Nu väntar allvaret i Finland. Tack innebandymagazinet.se för mycket bra live-uppdatering.

Visa HJÄRTAT, alla.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Glenn, femmor, legender o Varberg

2010-11-25 @ 17:36:40
Det vi säger om andra... kanske säger mest om oss själva... Har pratat med en person som fått sparken från FLERA jobb och haft strul i de fall han engagerat sig i ideella uppdrag. Han menar att det var fel på kollegorna, cheferna och... ALLA.  Snacka om att ha haft otur... Eller? Hans före detta fru är visst också en idiot.

Är det inte lite som att säga att alla andra är egoister, det är bara JAG som tänker på MIG.

-Pappa har varit i Umeå. Det skulle kunna bli sköna blogginlägg. Han är nämligen... nice, oförutsägbar och oerhört rak.  
Signerat pappa: "Tokforen å drick kaffe borti nä glas" (om min latté). Dessutom stängde han av ljudet på TV:n utan att blinka...mitt i program, för att de svor så mycket. Ha-ha... Han visste nog inte att det är JAG som bestämmer i det här huset. 


INNEBANDYBLOGG. ... Somliga har det. Detta citat framkallade ett stort leende. Marck Lundberg inför måndagens fight: (hd.se)
"Fyra pass i veckan med innebandyträning är helt okej, men jag förstår inte varför två av dem ska avslutas med ett fyspass. Den styrka de eventuellt ger har man ju ändå igen nytta av. Det ser ju de där killarna i gula skjortor till... "

- På tal om de gula skjortorna (eller grå)... vilken uppvisning av Glenn Boström i TV. ... undrar om domare tränar gymnastik?

- Tjafs med kontrakt i Mullsjö, vad som hänt beror på vem man frågar... Det är klart att man måste uppfylla det som står i ett kontrakt. Det gäller alla parter. Hoppas att de löser sig för alla... även för Johan Tomth. Länk till dt.se. Det går att förstå att Mullsjö inte vill släppa honom till ett lag som konkurrerar om överlevnad i SSL. Samtidigt... 
 

Det är INTE synd om de som får åka till Varberg. Iaf inte på sommaren *l*. FOKUSERA nu. 

Blev paff då man gått ut med vilka femmor som skall spela ihop... Det måste vara ett blindspår. Eller får vi snart veta hur man skall spela i PP?
Å andra sidan, jag skulle inte överleva en vecka som FK... så vem är jag att uttala mig *ler*.


BLOGGAR. Om ni vill veta vilket innebandylag jag håller på och en massa annat så läs hos Nordström... Innebandy-legender En ära att få vara med, Per... Bjuder på ett citat för att inkludera en äkta legend:  

Om du var spelare, vem skulle du vilja vara då?
"Legenden Gustaf Forsberg. De få gånger jag spelar försöker jag spela som Gustaf. Det enda jag saknar är, räckvidd, bollsinne, speluppfattning, klubbteknik, skalle och fysik. En stor skillnad mellan våra spelartyper är att jag inte är så självkritisk".  (Ingrid)

I helgen massor med innebandy i elitserien. Men ingen match i Umeå... bra, då kanske förrådet blir städat.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tio tjejer, tio...

2010-11-22 @ 20:39:50
INNEBANDY. Vet inte vad han menar, men spelarna i KAIS Mora verkar förstå. TIO TJEJER TIO. Det hördes genom TV-rutan, ända till Umeå. Mr Roger Jonsson. Har man hört det förut? :)
 
Ikväll gjorde de mer än TIO. 13 mål mot 7 i matchen mellan Mora och Pixbo i TV. Stort grattis! Receptet för segern? Gå ner på folk. Jag fattar inte varför man i någon match startar på fler än två backpar. (coach Ingrid har talat *l*)

Även om Pixbo har satsat hårt på träning verkade Mora orka mer. Idag var det Moras dag. I alla fall i två perioder. I inledningen av matchen pekade det på vinst för hemmalaget.

Vilka lag de ställer upp med. Sa jag inte innan säsongen att Therese Karlsson, Mora kommer att göra många poäng. Vinna ligan?  
Borde inte nämna några spelare... så många gjorde skillnad idag. Hade längtat efter att se T Eriksson, Mora... och hon gav avtryck. Johanna Dahlin, Pixbo... grym...  både på banan och i TV. Tio av tio till henne. 

I expertstudion var det engergi... imponerad att man kan låta så säker som Conny gör. Det gör liksom inget att han säger fel. Om man pratar fort och ler hela tiden så...

Underhållning av klass i TV ikväll... av båda laget. tack för det. Tio tjejer tio som coach Jonsson skulle ha sagt. Vad nu det betyter.

Tack för en bra match, alla.  

Nu tillbaka till TV:n. Pixbo vs FC Helsingborg. Santu Manner... gör just 0-1. Ingen större underhållning men dock innebandy i TV, i like.

Tio tjejer TIO. *skriker*
 /Ingrid

Intervju med tio tjejer tio-mannen på KAIS Moras hemsida. 

Till M:  ja, ja... men det var inte domarna som avgjorde!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hur fan kunde ni förlora mot...

2010-11-22 @ 14:21:29

-17 i morse.. nästan, 16,8. Men kallt så det räcker. Såg 95:an gå till bussen i Converse. Smart? Det passar bra med en TV-kväll, om tre timmar väntar Pixbo 2.0 gånger TVÅ. 17.20... och 20.15. Innebandy i TV4-sport. (Uppdaterar: Mot KAIS Mora och sedan FC Helsingborg.) 

95:an lagar mat. Införde ett tillägg till härhjälpsviåtmedmaten-regeln. Att köpa snabbmat räknas INTE som matlagning. Man kan inte vara tydlig nog, tydligen.


... nästanmatcher för SSL-lagen i Umeå. Poäng mot AIK räknas nästan som vinst... tycker jag. Tänk att Dalen trivs så bra i Solnahallen... Förra året (borta) den här tiden blev det också en nästanmatch.
5-4 fördel AIK, nu blev det samma resultat... men i sudden. 6-3, 5-4 och nu 5-4 (SD).. de tre senaste matcherna mot AIK på bortaplan. Nästa gång?
Gissar att Ron Sjöblom mådde gott. Avgjorde mot sitt gamla lag (uppdaterar: mot ett Umeålag iaf). De roligaste matcherna sägs det. 

Umeå City... grym upphämtning, men inga poäng (4-3).  "Vi hade inte så mycket att komma med, när det började gå tungt" (Citat Patrik Eklund, VF). Det har blivit en del nästan-matcher, sudden-poäng för City...
Tycker att J Arvidsson sammanfattar det bra: (länk till VF i sammanfattningen "Nära skjuter ingen hare")
"Det är helt klart ett starkare och mer moget Umeå City som vi har fått se i år, med undantag för den pinsamma derbyförlusten. Det ska bli spännande att se var det slutar. Kanske räcker det hela vägen till slutspel."

Mika Kohonens magsjuka blev inte Citys smala lycka. Grattis Thomas Brottman & CO. Sovit gott i natt?

Dalens-damer ångar på, oväntat (?) jämt mot Karlstad. (4-3) Enligt dagspressen åker ändå Karlstad hem nöjda.. efter två förluster. Detta för att Karlstads tränare ser en positiv trend. Ras mot Ö-vik och sedan 60 min match mot Dalen. Såg inte matchen men en Dalentränare citeras i nwt.se, kommentar med adress Karlstad: : ”Hur fan kunde ni förlora mot Ö-vik? Spelar ni så här kommer ni att slå betydligt fler lag.”

Se där... Tuffa matcher väntar för Värmland. Bland annat Djurgården - ett ojämnt lag enligt Leijon. Hm...Ett elitlag i Värmland behövs... kämpa Karlstad.


Faluns herrar, skön vinst mot Mora. Derbyn är derbyn... en hel del prestige. Falun just nu bäst i Dalarna 8-5 fördel Andreas Lundmarks Falun.  

Caperiotäby vann mot Mullsjö, normalt sett äger en finsk spelare i Tibblehallen. Igår var det visst en norrman... läs Norrman. :) Oscar Norrman.

Tack Mathias Bult Larsson, Eric Björk och Patrik Hagberg... 6 poäng var till min drömfemma. Nu gäller det att Kalle Brännberg levererar ikväll.

Följde Warberg vs Balrog på webben (7-3), Jonas Klavberg låg två mål före IDA. Ingen bedrift men... Klavberg skall ha credd för massor med andra saker, studio Warberg bland annat. Och snart kommer annat godis från Wic. Nästa vecka... Håll koll å deras sida.


Nu dags för en djupdykning i uddastrumpor- korgen. Hur är det möjligt att en tvättmaskin ÄTER den ena strumpan. Vill ni veta hur vi har löst det? Anteckna nu:)
97:an kör med udda färger på strumporna. Det har blivit en trend i hennes klass. Gulligt ju och praktiskt.  Sedan ett halvår kör vi vara grå strumpor till 95:an. Säger ni strumpor eller sockar? Sockor kanske...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Magsjuk Kohonen kan bli Citys lycka

2010-11-21 @ 13:07:48
Spelar sällan numera, men idag är det "roliga" odds. 4,90 på att IBK Dalen vinner över AIK. Tänk att oddset på att Dalen vinner över AIK är högre än att City tar hem matchen mot Storvreta. Läste att Mika Kohonen haft magsjuka... spelar inte han i Fyrishov idag ökar naturligtvis chanserna för Umeå City.
Det är klart jag håller på de båda lagen från Umeå. Men det är tuffa matcher.

Sirius spelar sitt andra år i högsta serien, det sägs att det är det är den tuffaste uppgiften. Säsong två. Hur många kan inte skriva under på det? Förlust mot Linköping Årets tränare 2009/10. Lars Jedheim lämnade hallen utan den brukliga presskonferensen. En mänsklig reaktion men förvånande för pressen i Uppsala:
"Det är surt att förlora när man egentligen är värd att vinna. Mot AIK och Dalen var det inte något att snacka om, de var bättre än oss. Men jag tycker inte att Linköping var bättre än oss". (Jedheim, unt.se)
Oavsett vilket lag som var bäst är det bara att lyfta på hatten för Linköping. Osannorlik vändning.  

Koppen vill  (och har påmint mig flera gånger) att jag är den första som skriver att Pixbo kommer att spela i Globen i vår. Så, nu är det formulerat. Och visst, Pixbo imponerar... en sexpoängs-match mellan Rönnby och Pixbo igår... och de Svenska mästarna förlorade på hemmaplan, med en kasse. Alice Tonneman gör ett innebandy-hatrick. Förlust med 5-6... då man tappade matchen i sista. Pixbo har ett bra lag, gör bra ifrån sig och är ett lag som kan göra ett bra slutspel. Men det är november än... 

Imorgon får vi se Pixbo i TV, mot Mora... ett minst sagt intressant matchval. Det blir innebandy hela kvällen i TV4-sport. 17.20 börjar det... sedan Pixbo, herr VS Helsingborg.

Nästa match i TV för damerna skulle ha varit 29/11... på bästa sändningstid då SSL-match inte spelas pga VM. Men... nu skall det lottas inför VM i fotboll. Så ingen innebandy blir det... Kan man gissa att man sparade en liten slant där från innebandyns håll? Eller finns det något i uppgörelsen med TV4, om det skall lottas i VM visas ingen innebandy. TV4-sport om den 29/11 kl 19.00: "TV4 Sport sänder direkt från Frankfurt och lottningen till slutspelet i fotbolls-VM för damer 2011".

Nu verkar det inte som det spelar någon roll vilken tid eller vilka lag det är från elitserien i innebandy som visas. Samma tittarsiffra i princip i alla matcher. Mycket, mycket märkligt. Men det blir som det ser ut en match mindre i TV för elitserien, eller?

Therese Andersson upp i topp i poängligan... #3 levererar. Vet inte hur många år hon hållit till HÖGT uppe i skytteliga... många är det iaf.

FARMARLAG. Mer Pixbo, de vann över Warberg i fredags... jag är imponerad att Warberg inte sågar de faktum att de plockar upp sina elitspelare för att vinna matcher i dametta. Istället ger WIC-tränaren credd:
"Det var ett jäkligt duktigt lag. Det syntes att de hade tre spelare från elitserielaget. Framförallt Jorunn Göransson som ju spelar i landslaget och var kapten i deras elitserielag förra året. Hon är en mycket bra back som spelet kretsar kring". (Curt till hn.se)

Det kommer alltid att vara om-debatterat att ha ett farmarlag där elitspelare gör skillnad... Med en Damallsvenska skulle man aldrig ha råd... låna spelare emellan.
Tänk er samma scenario på herrsidan AIK, eller Warberg flyttar ner 4-5 spelare vissa enstaka matcher i Allsvenskan och kan på så sätt avgöra vilket lag som vinner serien och åker ur.

Men det kanske är så det funkar...

Djurgården vs Täby igår... och meddelande kom: "Minne- bättre än allt och alla".
Ja... undrar hur många som INTE kan skriva under på det. Hermine Dahlerus... unikum.

Nu söndagspyssel och med ett halvt öga... kanske jag kollar in matcherna eftersom *ler*.  6 matcher, 5 SSL, 1 i elitserien idag.

Var finns alla bra TV-program... "Innebandycoach söker fru" "Ensam innebandyspelare söker" och "Innbandyfruar". 
Med det utbud vi har idag borde dessa platsa.

Ja, det var dagens innebandyblogg.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det blev en blodig kväll

2010-11-18 @ 22:52:50
Trodde jag skulle fixa det enkelt.. "ta reda" på bakdelen av en hjortkalv... Ett så litet djur. Men jag fick ta hjälp av 95:an då jag inte fixade att såga sönder benen.
-Vad äckligt, det är ju blod överallt.
-Ha-ha, men du som som skall bli läkare. Hur skall det gå? 
-Man går väl inte omkring och bär på blodiga kalvar ...  (sant ju)

Nåja, några timmars slit och nu ligger bitarna i frysen. Testade att woka kött till middag. Buljonen kokar på spisen och hela huset luktar VILT. Så mycket ben.. på ett så litet djur.

Överraskningen när Bosse ringde: "hinner inte ta hand om allt kött, vill du ha det som blir över?" Samt NO + engelskaprov gjorde valet enkelt. Inget besök i hallen... Verkar inte som City vek ner sig som i förra mötet mot AIK. Imponerad över siffrorna... 6-8. Men gissar att det inte jublas i City... som vinner matchen i fem mot fem-spel. (3 PP-mål för AIK va?)  "Skillnaden var Kim Nilsson rapporterades från hallen.
Hoppas sargvakterna skötte sig...

Landslapspelarna verkar komma igång... ? Helgesson stod bakom flera mål mot Vreta... bra där. 
Men jag... hade sjukt fel om Balrog. Trodde inte de skulle ta poäng mot Pixbo.

Grattis Balrog, Helsingborg (stark vändning), Warberg och AIK. Den som gör flest mål vinner matcherna...

Nästa match för City är Storvreta... aj, aj... efter förlusten mot FCH lär det bli tufft. Kohonen sågar sig själv efter dagens match. (unt)

Nu natt... Var visst någon som skulle förhöras på SO-prov först... klockan 22.45, dagen innan skola. Nä, han får kliva upp 06 imorgon.  Spelar WC3 fortfarande... Det är faktiskt inte jag som skall ha prov.

Imorgon blir det "from scratch-köttsoppa", LYX!

Skrivet om torsdagsmatcherna: "Mullsjö på kvalplats" (sr)
Ratade Helgesson matchvinnare (unt)
VF, innebandybloggen: Pinsamt med Gillek i VM.truppen

Uppdaterar: Nä... klart det inte är ok att slåss och kasta vattenflaskor. Det låter nästan som på dagis ju. Väx upp! Alltså... är man inte större än så? Vem varé som kasta?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Stora siffror, ett lag på banan och höstljus

2010-11-18 @ 11:58:23
Han ser ofta bister ut, nästan arg... mega koncentrerad under matcher. Den stora trygga norrländska bisterheten... Ulf Hallstensson. Men när han ler.... som igår... Plusgrader i Umeå:).

Besökte Gammliahallen... där Dalen vann med 8-2 över Sirius. Innan matchen sa en megaexpert "den här matchen kan sluta 14-4 eller 6-6". Jag höll med men gav samtidigt mitt tips 8-3... Se där, ibland är det NÄRA. 
 
"Bara ett lag på banan" ... Sirius hade inte momenten med dig vilket skulle ha behövts för att jämna ut siffrorna. Stabilt av Dalen men nog var det två lag på banan.  

Läste på VF och deras liveuppdatering, det är stor skillnad på behållningen beroende på vem som skriver... Gäller även bloggen de kör. Jakob Arvidsson ligger mer än ett steg före enligt mig. Gillar att han sätter sporten och läsaren i centrum... dessutom känns det som vi sett samma matcher:).

ANDRA FEMMAN. Igår: Man behövde knappt fråga "vilka var inne på det där målet?"
Tittar på plus/minus... Andra femman i Johan Alm, Filip Stenmark, Jonas Svahn, Anton Ermling och Max Wahlgren står för sköna plus/minus siffror. +6. (-0, +6) En kväll att minnas för det här gänget.

Är ingen älskare av siffror men då jag ändå har dem framför mig. Dalens förstafemma spelar -1 (-1, +0) och tredjefemman gör  +1 (-1, +2).

Sirius
tredje bästa bästa statistik med -1 (-1, +0), andrafemman står för -4 (-5, +1) och förstafemman gör +1 (-2 och +1).

Mm, intressant med siffror. Men de säger inte allt. Eller kanske ändå.
...förbundskaptenen säger till VK. "Wahlgren, Svahn och Ermling var matchens behållning. De vann matchen åt Dalen på egen hand" (Hallstensson i VK)
---
Christian Hjort får överlämna den gula bindeln till Max Wahlgren... nu är han trea, även Ermling har gått om. Det går fort i innebandy. Igår gick det stundtals ganska långsamt.

Förutom att Dalen ångar på i serien... Peder Bodén förlänger. Grattis, Peder gör skillnad. 
-Maud och Malte... två av mina favortitpersoner... läs i VK om hjältarna.
... 1200 i publiken ikväll... Bra jobb där! Nu dröjer det till nästa hemmamatch.
-Nästa anhalt för Dalen är Ankdammsvägen i Solna. Tufft... Tror AIK:s tränare fick lite tips idag på läktaren. En nyttig match att se liksom. Om förstafemman levererar och andrafemman kör på som igår... vet man aldrig.


Ikväll möter AIK ett annat Umeålag... City kl 19. De får klara sig utan mig ikväll. Oddsen fyra gånger pengarna på Umeå, trodde nog de skulle vara högre. Ett eller två lag på banan ikväll? City AIK, skulle inte det vara ett kungligt namn på en innebandyklubb?  City allmäna idrottsklubb.

I Dalarna blev det målkalas... först funkade inte IDA alls... sedan 10-3 fördel Falun. Trodde det blivit kortslutning på förbundets hemsida, men "Lunken" menar att det handlade om tålamod mot Caperiotäby:
"Vi håller oss till punkt och pricka till matchplanen i 60 minuter. Det har vi inte gjort tidigare. Sedan spelade vi på två femmor och det gjorde mycket för att få i gång lite spelare. Det var också första matchen, säger Andreas Lundmark". (citat dt.se och länk)

Vilken skalp Falun, grattis!

Hoppas Magnus Jäderlund kryar på sig, ingen lek det där med halsen.

Linköping vs Mora, sköna poäng till Heda. Det är fortfarande tight i botten av tabellen. Balrog vinner mot Pixbo ikväll? Nej, knappast.  Mullsjö tar tre pinnar mot Warberg? Nej, det är nog inte i den här omgången de händer saker längst ner i tabellen.
Hett kan det nog bli i Mullsjö... Hadelund tillbaka i sin gamla hall, det lär tagga hemmalaget.

Mikael Karlberg har en viktig match... mot Storvreta. HD skriver om risken för icke förnyat tränarkontrakt.


Imorgon inleds Höstljus, i år med temat "Kär i Umeå".
Ljusutställningen har alltid varit en upplevelse... ljus i mörker i Umeå.
Saxat från Umeå kommuns hemsida:
Årets tema "Kär i Umeå" ger oss möjlighet att reflektera över kärleken, kärleken till staden, till varandra, till ljuset eller kanske den olyckliga kärleken. Kärlek präglar våra liv och den utvecklar också vår stad. Om fler blir kära i Umeå, då kommer fler att bo kvar här, eller flytta hit. Och då blir vi fler i Umeå. Umeå, en stad att älska.

Nu lunch... i en stad att älska.

Dagens Innebandyblogg
/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Min VM-trupp, Skyll på stjärnorna... inte på mig

2010-11-15 @ 23:56:22

Så där ja...
har väntar ända till idag med att presentera min VM-trupp. Det här är MITT VM-lag. (artikel på Expressen om petning av Peter Sjögren).
Vad har jag för val liksom? Mitt lag... de utvalda, som skall kriga för VM-guldet. KRIGA!

Sedan kan folk tycka att det är tjänstefel att ta inte ta med den ena eller andra. Tjänstefel? Böter och fängelse? Nja... ordet används slarvigt...

Wikipedia
Tjänstefel är ett brott enligt svensk rätt (20 kap. 1 § brottsbalken), som innebär ett åsidosättande, av slarv eller uppsåt, vid myndighetsutövande, av vad som gäller för uppgiften. Åtal och fällande dom leder till böter eller fängelse i upp till två år, men vid grovt tjänstfel kan fängelse i upp till sex år utdömas. (slut citat)

Inte tjänstefel va?

Skrattade gott när jag hörde att man startat en insamling till Mr Jihde, så att han slipper göra comeback.  Jihdes-vänner eller något i den stilen. Tänk att Niklas Jihde fortfarande väcker så mycket känslor. 
För några år sedan lät det som han mer eller mindre skrivit livstidskontrakt med AIK. För mig kvittar det. Huvudsaken han har kul. Niklas: Det är roligare om man har kul, jag lovar. 99,9.

Någon som tittat på SSL-tabellen idag? Mullsjö, Balrog och Mora har lika många poäng.

Idag har det nära på varit besöksrekord på bloggen, tangerat rekord...den här säsongen. Varför? Inte för att jag bryr mig *ler*
Blogg = garanterad Ego-tripp. Inget fel i det... Ego, med stor bokstav. 

Jo, jag har sett TV-matchen, men efter gårdagens ord inoffensiva backar... i min analys efter City vs Helsingborg avstår jag från annan kommentar än.. Grattis Warberg.  Matchen bättrade på poängen i min "Drömfemma". Där Carnestam, Bult, Björk fanns med. Poäng från alla dessa...
Patrik Hagberg är för övrigt den som gjort min säsong hittils. Vilade honom en match, och det straffade sig direkt.

Bult, Björk och Hagberg... har varit säkra kort liksom. Men bara 22 poäng den här omgången för mig...Bild: Privat 
Från 97:ans kamera... Bara hon och jag hemma nu. MYS! 

   


Just nu går två låtar varma här. Den ena är Lundells "Skyll på stjärnorna".
Skyll på stjärnorna
Skyll inte på mej
Skyll på stjärnorna
Som vakar över dej
Skyll dej själv
Som lever dessa underliga dar
Skyll på stjärnorna
Så stannar jag kvar. (Ulf Lundell)

Den andra är Hellströms "Det här är min tid"
Dom sa se och du blundade
Dom vaknade och jag var så trött
Dom sa fort och jag sa långsamt
Dom levde i misär och jag hörde stråkar
Dom tappade och jag hittade
Dom gick iland och jag flöt iväg
Det här är min tid (Håkan Hellström)

-Från en innebandyblogg nära dig /Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

... då fick experterna fel och 8 poäng till Mora

2010-11-14 @ 22:56:18
Sådär ja... allt kan hända i Mora, jag menar innebandy. Har ingen aning om vad som hände i Dalarna. Bobby Edberg visar sitt Mora-hjärta, flyttar hem... och gör mål i sin comeback i sin ny-gamla hemmahall.  Men det är så-klart inte enda anledningen... Men vinst till hemmalaget blev det. Skulle inte KAIS Mora bli poänglösa som första lag i SSL?

Att Mora sedan var inblandad i att Dalen faktiskt kvitterade... och matchen gick till sudden är lite.. lustigt. Johan Svahn gör 4-4 i sin gamla hemmahall. Hur kändes det? (som sportjournalisterna brukar säga). Mycket känslor kan jag tänka mig.   
Grattis Mora, historiska poäng, skrällseger sägs det... att det sedan var Dalen som förlorade (5-4 SD) är en annan femma.
Hjort fortsätter att producera... *vågen*
ÅTTA poäng för Mora i helgen, två klara segrar för damlaget. Mot Karlstad och Örebro. Jag säger bara Therese Karlsson.

Umeå City vinner med en kasse mot FC Helsingborg. En sjukt jobbig match från läktaren... På banan hände det massor.. två lag ville ta poäng.  Efter att ha sett FCH i TV trodde jag mig veta hur de skulle spela. Men så fel man kan ha... Offensiva FCH, om man säger så.
Matchen avgjordes då City fick göra tre kassar på 49 sekunder. Om FCH säger att de gjorde en dålig match är de inte rättvisa. (Jo, dom jag trodde så säger micke Karlberg är de inte var bra.) Men City spelade nära sitt max och det är innebandy. Om FCH skall spela "två klasser" bättre mot Storvreta på tordags då får Vreta det tungt. Riktigt tungt. Och Daniel Magic Jonsson, wow... sikka mål han kommer att göra.

Nåja, det var match hela matchen... och OTROLIGT snygga mål. "Inoffensiva backar" (tydligen ingen godkänd innebandy-term) blev FCH:s fall, tror jag...  Det blev däremot SJUKT spännande när man satte Mattias Helgesson som back... spelade med fem forwards. Då man jagade kvittering i matchens sista minuter. Juha Kivilehto saknades... hade sett fram emot att se honom i Umeå.
Sedan gjorde City en riktigt, riktigt bra match. Duon Jakob Dahlen (betyg 3 el 4) och Peder Viklund (betyg 3) är ett trevligt inslag i City. De fick mycket förtroende. 
 
Hade jag fått ta ut matchens lirare hade det blivit Andreas Tuomas och Magnus Anderberg. Det där med betyg... det finns en massa spelare som får 2:or... för att de är tråkiga. Backar oftast, som Santu Manner... han stod bakom två mål... men är tråkig på något sätt och får då betyg efter det? Tråkiga backar är oftast bättre än de ser ut *ler*.

Johan Lindgren skriver historia och gör sitt 100:e mål i högsta serien. Framåt alltså.
Otroligt skön kommentar i VF: Fortsätter jag så här så kanske jag hinner göra 110 innan jag slutar. Jag hade 97 i Dalen och har nu gjort tre sen jag kom till City, säger ”Lingon”. (citat VF) 
Kan man ana en viss ironi?

Innebandylandslaget nominerad till idrottsgalan.. stort! Grattis innebandyn.

Dalens damer... vinst mot Endre igår. Vad skall man säga? Stort och grattis. Har mycket svårt att tro att detta inte känns son en skalp för Dalen.
Endre straffade då ett annat norrlandslag, storvinst över Ö-vik idag. Men nästa helg har Ö-vik chansen, mot Karlstad
Djurgården... har haft svårt mot IKSU på bortaplan. Igår fick IKSU se sig besegrade.
Referat: "DIF gör en mycket bra match taktiskt och håller sig till sin gameplan hela matchen. De spelade ett bra försvarsspel och lät inte IKSU komma in och ta avslut".
10 minuter var hemmalaget bäst... sedan hände något. Bästa laget för dagen vann... Grattis DIF.
Falun vinner i helgen igen... även publik 
Rönnby tog över serieledningen från Pixbo.

Mika Kohonen har tagit över poängligan... så där ja. (tidigare Inlägg om Stjärnan... )

Trodde Linköping skulle ställa till det för Caperio, men 8-2 där. Ingen Magnus Jäderlund i båset, what? Skall han lånas ut till något annat lag nu eller?
Och i Solnahallen... AIK starka där (också). Nu leder man serien... och Kim Nilsson klättrar i poängligan, nu på 41:a plats.
Hoppas Sirius-spelarna snart är tillbaka på banan igen. Vilka olyckor det blev... Aldrig roligt.

Det är MYCKET innebandy i Umeå nu... fyra elitmatcher i helgen (elit = högsta serien) sedan har både City och Dalen matcher i veckan. Dalen vs Sirius och City vs AIK. Det kommer att märkas på publiksiffrorna är jag rädd.
UNT-sporten kommer till stan, kul. Det avgör matchvalet... Plastprat i kvadrat? Gissar att vi kan köra duo-live från matchen.  Please. (nähä...) See you! 
Dagens fråga: Är det tjänstefel av en bloggare att missa City vs AIK?

Imorgon: Warberg vs FalunTV. Inget man missar...

Jag tycker att ensamstående super-morsor också borde få presenter på farsdag...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

innebandyblogg-ombudsmannen

2010-11-12 @ 22:45:13
har länge känt att det fattas något i bloggsfären. Ni vet som Tittarombudsmannen och Barnombudsmannen.
Därför sökte jag tjänsten som...
innebandyblogg-ombudsmannen. Och jag fick jobbet, vem annars?
Inbillade mig att jag skulle styra upp det hela. Försvara andra bloggare oavsett klubb-tillhörighet... företräda andra och ta emot klagomål. Skulle inte det vara skönt?  

Men så läste jag på Wikipedia.  
"En ombudsman är person med uppdrag att representera en annan person, ett företag etcetera, exempelvis i rättsliga sammanhang eller vid förhandlingar. Ordet används bland annat om funktionärer i fackliga organisationer och om företagsjurister".
"I politiken betecknar ombudsman allmänt en statlig tjänsteman med uppdrag att skydda medborgarna mot olagliga åtgärder, främst mot myndigheter". (Wikipedia)

Nej, det lät inge kul.

Men precis som Fischer har fått erbjudande att skicka in sina texter till mig om han är osäker på om de blir godkända... Godkända typ av mig, eftersom det trots allt är jag som bestämmer det där med rätt och fel.
Borde jag inte kunna ge alla samma erbjudande? Vara ett filter liksom... så det blir lite lugn och ro i cyber. Kanske lite censur också... Allt på frivillig basis.

Det finns de som tycker att jag INTE skall yttra mig överhuvudtaget. Men hallå... Vem skrev först? Vems blogg är äldst? Ja, men då så...

Du kanske inte gillar ironi... Tack för att du ändå läste ända hit.

Blogga aldrig när du är full, säger livscoachen. SYND att jag inte kan skylla på det. *ler*

Nä nu skall jag ägna mig åt livet... det som är på riktigt.
/Ingrid i Umeå

Detta inlägg är tillägnat Långa Farbrorn. Tack för att du finns!  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tagga ner FCH och de som bloggar i sömnen

2010-11-11 @ 23:58:01
Blir lite orolig inför söndagens möte mellan Umeå City och  FC Helsingborg. Kapten Magnus Anderberg i sin innebandyblogg eldar upp sig själv med att fokusera på CITY... något som taggar... för den som just fått se sitt M-United spela oavgjort mot M-City. Har föreslagit kaptenen att göra som alla andra
-kalla Umeå City för bara Umeå. Vore synd om Skåne-lagget taggar till tack vare  prestige"förlust" i fotboll.
Risken är stor att FCH är rejält taggade, matchen mot AIK svider. En svår uppgift att ta sig an för laget som inte får kallas City *ler*. 
Håller tummarna för att det blir underhållning i Gammliahallen. Avstår från tips...

Tips finns att läsa i Anderbergs blogg... men då om VM, så-klart...
Har det någonsin funnits så mycket engagemang för landslaget? Det är bara att sträcka på sig alla ni som finns i och runt laget.

Credd till IBK Dalen... de jobbar på för att publiken skall komma (och komma tillbaka) till dam och herrmatcherna. Håller tummarna för att det ger resultat... bra där Dalen. Vilken match drar mest publik på lördag... 13.00 Dalen vs Endre eller 14.00 IKSU vs Djurgården . Vågar inte gissa.

Det finns folk som har lite att göra... tänker på Stefan Lindgren. Han har skaffat en innebandyblogg, eller rättare sagt har han skakat liv i Plastboll för att använda som blogg. Plastboll 2.0? Trodde att han redan hade ett späckat schema... med engagemang i flera lag och... Ja, bloggen räcker inte till för allt han håller på med. Kan man möjligen blogga i sömnen?

Vilket är mest "sant"? Du är bra och jag är bra, men vi tycker kanske olika. Eller... det är lite som med korv och lakrits, gott var för sig... men inte tillsammans.

Alla som vill får gråta ut i cyber.. om ni frågar mig. Sedan gäller det att fokusera på det VIKTIGASTE. Vad nu det är...

Nu hinner jag publicera det här inlägget innan Koppen är 40-plus... huuuuu, kan man bli så gammal? Låter inge kul ju.
Imorgon är det FRED-dag.

Peace
/Ingrid

Uppdaterar.
Om håller tyst... så håller man med, eller???? Om man är tyst för att man är rädd att förlora sina vänner. Vilken sorts människa är man egentligen då?
Men hallå Ingrid, ingen har bett dig att...
SITT NER, som Limmet skulle ha sagt. <3 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Lite väl taskig mot landslaget va?

2010-11-10 @ 20:12:03

Uppdaterar: Imorgon fyller Koppen 30 år. Läs hyllningen (se länk). Fortfarande lika aktuell.

Äntligen snö i Umeå. Gillar snö men inte att skotta. Någon som vill?

Skall börja "gilla läget" och "bara vara"... . Detta efter ett LÅNGT samtal med livscoachen. Ja, men självklart... varför tänkte jag inte på det själv? Bra med bollplank. Missade lunchen... bara att gilla läget:).

Bra med oväntade möten också... det kom en inbjudan.
Gjorde något annorlunda igår, lyssnade till Kattis Ahlström och Tomas Sjödin som samtalade över ämnet "Hur hamnade jag här" (– ett samtal om livsval, villovägar och meningen med livet) Irma Schultz sjöng... Det blev en mycket annorlunda kväll, tre timmar av samtal med tiden flög iväg. Tog med mig några russin ur kakan hem... Var tveksam till att gå, men ångrar mig inte.  


BLÅGULT. Efter mitt förra inlägg så kom det en del meddelanden, feedback på FB men också två samtal. Sågade jag verkligen blågula-laget och landslagsledningen? Ord borde förbjudas, hade ingen såg i handen när jag skrev... Men det är klart... det kanske inte var någon UPPLYFTANDE läsning beroende på om man blev "drabbad" eller inte. "Du hyllade inte ens Finland" .
... det är nyttigt med feedback. Jag uppskattar när människor hör av sig...  Även när mina texter inte faller feedbackande läsare på läppen. Tack till alla er som under åren hör av er.  Särskilt ni som påpekat...  fortsätt med det.

"Lite väl taskig mot landslaget va? Så dåliga va dom inte" var en av kommentarerna. Blev så paff...
Nästan alla som tyckte jag var orättvis hänvisade till taktik inför VM. Att man i blågult inte vill blotta sig. Jag köper det, och tyckte att det fanns med i min text "kan vara taktik"

En sak känns tryggt då insatta meddelar: "Tror nog Göransson har en ganska bra bild över hur man skall göra för att spela bättre än vad dom gjorde i helgen".
Vet ni, det tror jag också. Och de blågula är faktiskt mitt lag också, jag vill gärna se bucklan i Sverige. Därav detta engagemang runt om i cyber... Blågult är vårt lag. Sedan finns de ju de som gärna ser att Sverige förlorar... jag är inte en av dem.

"2-9 är aldrig kul" skriver Peter Fischerström som idag hade en läsvärd text i sin innebandyblogg.  Log då jag läste det där om "pojkar och män", det jag skrivit om (min förra rubrik).  Oj förlåt, nu skrev jag om...  Med ett leende citat Fischer:
 I matchen mot Finland förvandlades vi Svenskar tydligen till pojkar vilket faktiskt känns helt okej så länge det är finska män som står för mansidealet:)
Jag skulle gärna vilja be honom utveckla det där. *l*

Pratade med en tränare i veckan, om det där att ta ut egna landslag... skön inställning "har fullt förtroende för Göransson/Hallstensson". Ja, så kan man ju också se på engagemanget att ta fram egna landslag... Jag väljer att se det som engagemang för att landslaget engagerar. Att det är något bra. Sedan är det ju så KUL att leka förbundskapten. Det handlar i allra flesta fall inte om misstroende.

Mitt landslag då? Någon som vill läsa? Inte? Nej, men då får ni höra på måndag, det är nämligen bloggare som tar ut laget. Men jag håller alla tummar jag har för MITT lag, landslaget.

Startade en gruppFacebook idag, bara för att jag hade tråkigt. Den har gett upphov till ett och annat leende. Kom ihåg, alla som går med i gruppen... det är bara på skoj - en nonsensgrupp.

Nu dags att ta ut en "drömfemma"... svår omgång igen. Nåja, jag är ändå ingen tävlingsmänniska...

Är det redan onsdag? Torsdag imorgon då?


ONSDAGSLYX. Costas och en Latté = LYX. 

Costas Roastery
Kaffe som det ska smaka

 


TILL SIST ... människor som känner att de måste ta "en vit vecka" "en vit månad". Har man inte problem då? Om man liksom måste bestämma sig för att låta bli alkohol en helg eller två. Och ser det som en bedrift. Någon klok som kan ge svar? Kan inte det vara ett varningstecken?

Snön faller och vi med den.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Män i Finland, pojkar i Sverige

2010-11-08 @ 11:20:00
BLOGG OM INNEBANDY. Först av allt... Sveriges landslag på damsidan övertygar än en gång. Grattis alla ni som sliter med och i landslaget. Härligt med utdelning!  Tänkte på en sak, det kan vara en fördel för IKSU att inte Victoria Vikström var uttagen. De har haft ett grymt tufft schema i höst, tack vare Europacupen. Nu är det iofs fem dagars vila för de som varit med, innan serien fortsätter. På lördag. Herrarna har ytterligare en dag på sig för återhämtning.

-Kommer att sakna TV-match ikväll.

-Det lär bli innebandy för mig nästa helg, har lovat se Endre *l* . Men IKSU vs Djurgården el Dalen vs Endre? Dessutom har sonen match. Och så kommer ju FCH hit och spelar mot City. Det kommer inte att funka att se alla matcher.  

-Utdelning även för Liverpool, ÄNTLIGEN. Torres!!! 

-Fick just ett mail som gjorde min dag. Tack M... du fattar nog inte hur betydelsefullt det var. Särskilt idag.

-Hatar att sitta i sekretariatet men hamnade där på en ungdomsmatch... blir superstressad, alltid. Så fråga inte mig om ni behöver stöd i seket. Dessutom, laget gjorde en kass första period... och en bra andra. Men det räckte inte, det var SJUKT nära.  

Mer innebandy. Det blev mycket innebandyprat igår, analyser och det fanns självklart många åsikter. Det är underbart med detta innebandy- engagemang.
På herrsidan i EFT... en hel del missflyt igår. Förlust med sju bollar. Nu gäller det att verkligen få de som skall spela i VM att känna sig handplockade, utvalda, speciella... Visa tydligt vilka spelare man tror på. 15 november får vi veta, hoppas att truppen får veta innan dess. NI ÄR BLÅGULT.  Vinnarskallarnas VM. Det finns inget utrymme för att vara diplomat, eller för politik...  Kämpa Sverige

Jag tror att Kent Göransson tar med Daniel Ramsin i VM-truppen, faktiskt. Syntes igår att han saknades, och Göransson är klok. 
Läser på bloggar och till och med i en krönika på Magget vad som ligger bakom Ramsins "inte den här turneringen"...
Magnus Fredriksson skriver: "Först är det Caperiotäbys Daniel Ramsin som tackar nej. Anledningen är förstås att han ännu en gång erbjuds reservplatsen på bänken" (citat Magget)

Hade det inte varit läge att fråga honom själv? Stämmer det verkligen att han inte vill ta hem guldet till Sverige? Min bil ligger i potten på att Daniel Ramsin vill vinna i Finland. Och facit mot Finland gör att han också behövs.

Vem BAR egentligen Sverige när världens två bästa lag möttes? Vinnarskallarna? Taktik kanske?  Sverige såg ut att sakna stake och hjärta (och stod ganska stilla). Eller finns riktiga män i Finland och pojkar i Sverige? Finland var tyngre... fortsätter trenden? Har inte stenkoll på speltid på våra spelare, men inte såg det ut som man gick på 18 man, som Finland. Enkla mål och flyt för Finland, men betygen på innebandymagazinet var inte nådiga.   
 
Undrade hur man tänkt gällande formationer. Nåja, tur att det inte är jag som är matchcoach... i landslaget heller. För publikens skull... om inte annat, borde man inte ställa upp med bästa laget? Vila några spelare till förmån för SSL? Är Rasmus Sundsted skadad?

Kanske har de blågula skapat optimala förutsättningar för att vinna VM. Myten "slå ur underläge" kanske inte är en myt. 

Ta hem guldet nu, jag vet att ni kan. Men rädda spelare får inte... (som Vaara har sagt) Go Sverige! (obs! Har fått massor med feedback, min blogg uppfattades som en ren sågning. Det var inte meningen... verkligen inte. Får förklara sedan)

Uppsaterar 11.55. Nu är det klart att "Svensk innebandys kompetenscentrum" läggs i Umeå. Tack. Gnäll inte över avståndet, Umeå har landets centralaste flygplats. Bara där sparar man en massa tid och pengar. Välkommen till Umeå.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

One World - One Ball och 100 för Widar

2010-11-06 @ 22:29:04
The IFF Marketing Strategy for 2011-2014. Tror att jag gillar IFF:s nya slogan och logo:  One World - One Ball... 
Marknadsförings-strategi... innebandyn är inne i en viktig fas.
Läs mer om IFF:s logo (länk)  Är det inte lite kärlek i det nya tänket?

Karolina Widar passade på att göra sin hundrade landslagspoäng i matchen mot Finland, grattis Karro. Grattis Sverige... 5-2.  såg delar av den på nätet... men jag lyckades inte få det att funka i IE, Firefox... kan man lita på. Lite Widar över Firefox... man kan lita på:)

Även herrarna tog poäng idag, full pott... 8-2 mot Schweiz.  
Skönt med stabila insatser. Läs Kent Göranssons blogg om matchen.
Citat: "Finland körde fullständigt över Tjeckien med 8-1 idag och ändå känns det som de har mer att ge. Det blir en tuff nöt för oss att knäcka imorgon, men det är alltid kul matcher mellan de två kombatanterna och vi kommer taggade var så säkra. Hoppas på en härlig match". (Göranssons blogg)

Hur går det mot Finland imorgon? Tips någon?

Modo... suddenvinst. Alltid något... Fick många sms från Fjällräven center ikväll. Jobbig match!  

Har varit på fest, en stund... det var så roligt så det räckte med en stund:). Skyllde inte på något, jag bara gick hem. Sikken partypingla man är.

Ogillar att bli kallad prinsessa...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Debutanterna övertygade i EFT och saknad

2010-11-05 @ 19:47:34

Var på graven.. i smyg. Lovade att inte besöka den så ofta... behövde. Lyssnade så klart på "Bara vara vänner" när jag kom hem. Gillar inte ens låten, men han envisades... år efter år.

Brottarn: Att vara "bara vänner" var guld värt... Fanns ingen jag kunde bli så arg på, så less på... som hade så dålig musiksmak... som överdrev så mycket som du. Din övertro när det gällde charm, utseende och kapacitet... Shit vad jag är glad att vi bara "var vänner" och stackars alla brudar som kom i din väg.  Ölsinnet ska vi inte prata om. Och alla löften om att fixa saker som aldrig blev av.   Miss U... a lot!
Spelar just nu låten jag sjöng på begravningen "Jag går och fiskar". (skön låt ju)
Hoppas jaktlyckan är god... i himlen. Älgar, fågel, ädelfisk. Förutom dig själv och dina barn... älskade du detta mest av allt. 

I helgen... skall vi minnas alla som lämnat oss... har lovat mig själv att fira livet... glädjas åt alla som finns kvar.


2-7 mot mellan Schweiz - Sverige (0-1, 1-5, 0-2), bakom målen bland annat debutanten Therese Strömberg, Falun och så klart, Emelie "Limpan" Lindström (vilken klippa hon är). I hjärtat känns det extra kul att Cassandra Edberg fick näta. Debut både för henne och Strömberg. Mycket Djurgården och Falun idag... men också en del UMEÅ.


Herrarna tog poäng mot Tjeckien, eller ska man kanske säga att Tjeckien tog poäng av Sverige. Kim Nilsson gjorde nästan lika många poäng i denna enda match som han gjort under årets SSL. Kanske kan han ändå vara den som avgör VM som Conny Vesterlund sa i TV. Stigande formkurva? (förlåt min otro) Två poäng ... resultat 4-4.

Johan Samuelsson
avgör matchen, eller ... ger Sverige poäng. Två mål för Dalen idag:) Johan gör lika många poäng som under säsongen hittills (har ju varit skadad). Martin Östholm assist och Rasmus Enström nätar. Bådar gått för framtiden. Bra betyg till Granlo, både Johan och Martin är fostrade där. (hade uppdaterat texten då jag hade fel angående Kim Nilssons poängskörd, ocb blandat ihop assist och mål på Granlokillarna)

Finland tar full pott... spännande turnering. (så stod det på rapporteringen... men 3-3 blev det)


Har inte följt någon av matcherna trots att de sändes på webben. Har haft viktigare saker för mig. Herrbesök, systersonen på 1,5 hälsade på medan han föräldrar gick på teater. Insåg snabbt att mitt hem inte är barnsäkert längre... har lite att fixa med innan ordningen är återställd. Lyx att få rå om honom. "Syskonet" är exakt tio år yngre än mig, var 11 år när vår mamma blev sjuk... Livet är fasen inte rättvist eller förutsägbart, har nog aldrig fattat vad "syskonet" missade. Det gör ONT!
"Du är lite en mormor för honom". Ha-ha, jag är vad som helst för den killen, trots att han river ut alla batterier ur kontrollerna, kladdar på seglarna och förväntar sig "Imse vimse spindel" minst sju gånger. Älskar den killen!

Men en sak: Alla ni som har friska föräldrar... uppskatta det. Nåja, min pappa är frisk... tar hand om min mamma på heltid sedan LÅNG tid tillbaka. Respekt! Min hjälte!
Min mamma.. var (och är) en MYCKET speciell person, önskar jag hade ärvt hennes GODA hjärta. De som mött henne förstår vad jag menar!

Oj... så personlig jag blev... sorry.

Bara lev... njut av att tända en brasa, skjuta en älg, göra ett snyggt mål, täcka ett skott eller göra någon glad. Bara lev och NJUT!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sargen byts ut, webbtv... och glädje

2010-11-03 @ 17:43:36

Blev tvungen att sätta mig vid datorn och ta på "var god stör mig inte, jag jobbar med något viktigt minen"... Tonårsgrabbarna lagar man, man blir lätt indragen om man inte ser grymt upptagen ut. *ler*
Slår på stort och skriver en blogg...

HD berättar att det blir sargbyte i Helsingborg. Bra det! Men... frågade en Dalenspelare om det stämmer att det IH har Sveriges sämsta sarg... tydligen inte. Sarger kommer alltid att vara orsak till skador, man får vara tacksam så länge inget allvarligt händer.

Snyggt av K-J Nilsson att inte såga... då han får frågan om sargen han skadade sig på.  
"Jag kan inte påstå att jag är expert på sarger, men här handlar det om en ren olyckshändelse. Det var en juste närkamp, och jag råkade falla helt snett när bitarna delade sig. Det kunde ha hänt i vilken hall som helst" (citat HD)

Inget om Kalle Anka eller skandal, som sagt... snyggt. Läste att någon tyckte att man borde stämma FCH... åh vad folk kan hitta på, att man orkar.  

Spelade bort en slant igår, brukar bara berätta när jag vinner. Trodde på Djurgården men icke... Rönnby övertygar trots skadorna. Vidar och Stålberg bakom segern enlingt vlt.  Grattis! Serieledning för Rönnby nu.
Gissar att Rönnby kommer att få det tungt i returmötet... ingen kul förlust det här för Balrog.

Håller tummarna för de blågula i helgen.  Hur är det möjligt med alla dessa avhopp. Ingen Bult heller... krya på dig och ljumsken! (läs Bults blogg)  Rätt val av Johan Andersson att stanna hemma, finns inget större än att få barn. Linus Norgren... ja självklart! Grattis även Rasmus Enström... Damernas landslag har det inte lika svajigt just nu...
På tal om landskampen/erna.... Letade länk till webbsändningarna man pratat om. Någon som har? Uppdaterar 18.00... jag googlade. Här finns länkar till webbtv i Euro Floorball Tour.  

KRAFT. Träffade en person idag... som för fem år sedan hade stora problem. Så trasig! Hon bodde här ett tag... en krångelmaja:). Hade dagar då jag tvivlade... Idag såg jag ett levande bevis på att... människan har massor med kapacitet. Det gäller bara att plocka fram den. Ibland blir man GLAD.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Packaléns comeback och kärlek

2010-11-03 @ 12:14:42
Mika Packalén är tillbaka i cyber, som bloggare. Ser fram emot läsningen... och lite nytt i bloggvärlden. Mika skriver på uppdrag av sig själv...
Kan inte låta bli att tänka på SKOR. Packalén är  den enda person som jag fixat akutskor åt.., han skulle inte ha dem själv men.... Ett roligt minne... slängde mig i en taxi, åkte förbi sportaffären och sedan till en arena... i sista sekunden innan lineup. Kompenserade nog att jag i en året innan viftade till en prataplast-öl och han fick en del på sina skor. Det där med Umeå och skor...


TV-MATCH. Kärlek och hosta går inte att dölja. Bra det... finns väl inga människor i världen som ser så fåniga ut som när de försöker hålla inne hostningar. Conny Vesterlunds kärlek till laget kom fram väldigt mycket i TV-matchen. Inte så opartiskt kanske men ändå... hellre glädje än likgiltighet i TV.
Kim Nilsson skall tydligen avgöra VM...   
Starkt av (får jag skriva namnet) det lag som vann... faktiskt vann, detta med tanke på hemmalagets insats. Respekt till båda lagen... FCH är på "G". Lossnar det nu? 
Aj, aj, aj... nästa match är visst mot Umeå City.  

Omgång 7 är över... fick ihop 23 poäng på min "drömfemman". Ny omgång, nya tag.  


Det blev tydligen inte bra inlägget jag skrev i måndags... INNAN en spelare skadades i TV-matchen... Skamligt av mig att skriva att K-J förra året filmade till sig frislag, när han sedan fick en skada. Sändare och mottagare... Skall man skratta eller gråta? Finns det en klubb som inte får nämnas vid namn...  Lord Voldemort.
En sak till... Stenberg är tydligen alls ingen filmare. Oj, förlåt då. Då hade jag nog fel även om Ackevi.  

Blev tipsad att en av aikfruarna hade skrivit om mig och min blogg... brukar vänta tills jag känner mig på humör för att läsa. Det är lite märkligt att läsa om sig själv... lite, "hon som inte får nämnas vid namn". "Samma person som" "en bloggare"... Harry Potter-varning på mig. Lord Voldemort?
Nåja, det här inlägget handlade om att göra skillnad på sak och person och... att bakom mina tangenter verkar det trots allt finnas det trots allt en sund människa. Något i min blogg hade fått personen att tro att hon trots mina inlägg skulle kunna respektera mig om vi sågs i ett annat sammanhang Så trevligt med lite värme i cyber... 


Har i tre månader haft Nordströms "innebandylegender- frågor" i min dator... Varför är det så svårt att skriva om sig själv? Kanske för att jag inte ser mig som en innebandy-legend... Tack för ditt tålamod VB Nordström.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sjuka matcher och filmare i innebandy

2010-11-01 @ 09:37:12

INNEBANDY. Umeå City tar poäng mot Balrog, oavgjort i sudden verkar vara Citys grej. Om nu City är ett lag som kommer att ligga på gränsen till nedflyttning (som många har tippat) vore det väl bra om man i sudden ser till att ta den där extra pinnen. Går det troll i det där? Thomas Holmgren... hade en bra dag i Botkyrka. Försökte ta reda på vad han åt innan matchen... detta inför Newbody Cup för kidzen.
Nu gick cupen som på räls... oväntat ska jag säga. Ibland får man vara med om sjuka matcher... jag fick se två igår. En av dem i cupen då våra killar slog stans bästa lag med 5-0. 


SVÅR MATCH. Den andra sjuka spelades i Gammlia, Dalen vs Caperiotäby. Totalt ogreppbar. En märklig tillställning sa Anton Ermling efter matchen. Ermling gjorde för övrigt 6 poäng... Hoppades på underhållning och det blev det...  Alla som sågar defensiv innebandy skulle skulle (kanske) ha trivts. Inget av lagen försvarade sig särskilt mycket... *ler*. 

Dalen verkar stabila, vann för att de gjorde flest mål.  Eller... skall man vara rättvis vann man för att deras backar låg nära Rickie Hyvärinen och täckte hans skott. Annars hade han gjort fem mål till. Bäst på banan, gissar Magget gav honom en femma i betyg. Hyvärinen verkar vara i högform, och kommer att göra det svårt för Sverige i VM. Bäst på fystesterna i det finska landslaget tydligen... Är less på TV4:s prat om sommaren på stranden, näst intill respektlöst.

Gårdagens match var smågrinig från start.  Blev överaskad... men kul se attityd bland Dalenspelarna också, det behövs. Kul comeback för Peder Bodén. Varför en sjuk match? Caperio var överlägsna de delar av matchen de höll upp tempot, sjukt mycket bättre men de tar inte hem hela matchen...

OVÄNTAT. En sak, förstår inte hur man tänkte i Täby-båset... när man bytte målvakt. Ramsin borde ha fått fortsätta spela. Målen kom efter en tuff femminuters-utvisning (men inget att snacka om), strul av ledarstaben (?) i ett byte som ledde till spel tre mot fem. Frågan om ens domarna hann med på det bytet, när CT tog ut keepern i BP. En domarmiss eller coachmiss *klurar*, från läktaren såg det inte ut som... Nåja, inget Daniel Ramsin skall lastas för i alla fall. Och inget domarna skall ligga sömnlösa för, CT gör något oväntat...
Oväntat också av Kent Göransson att plocka bort Ramsin från VM, bara för att han tackar nej till kommande landskamp. Ska man ta hem guldet bör Ramsin vara på plats. I Finland jublar man nog... 

Tillbaka till matchen.
DIVING. Andreas Ackevi var inte kul igår, enligt mig... blev sjukt irriterad. Har Karl-Johan Nilsson och Henrik Stenberg, som förra året var ligans filmare fått sällskap? Ingen hemlighet att K-J gick från att vara rakryggad och sportslig till... ja, en stor besvikelse för motståndare och publik. Kalle är svår att kritisera just för att total omvandlingen känns så fel, chockartat. Att lägga benet mot sargen och söka fördel. Det måste dessutom ha krävts en del träning på att falla så snyggt. Mycket svårt att se för domarna. Tror och hoppas K-J återgått till sitt vanliga jag i år, mera han liksom.
Efter en match förra året skrev jag om ämnet... Somliga straffar Gud med detsamma.... ogillande av inlägget = borttagen som vän på Facebook... Sedan dess har jag inte sovit på nätterna. 
  
Nåja, när det gäller gårdagens filmningar av Mr A borde de ha lett till bot för diving (och en protest?). Och kanske en bänkning från coach för att Ingrid i Umeå skulle ha sluppit vara så arg. Till Ackevi: Du är för bra för att hålla på sådär.

Domarna gjorde inget dålig match. Lät det så? De fick en svår uppgift, bra jobb.  Spelarna hjälpte inte till... typ.   

Oj vilket långt inlägg, började skriva lördags morse, hann aldrig klart. Skrev bland annat om Falun damernas "äntligenpoängmatch".
-Skönt för IBF Falun att även Erika Andersson är tillbaka från skada, nu är väl alla skadade tillbaka? Vänder det nu? Hur bra kommer Cecilia Hast att vara när hon kommit i sin vanliga fysiska form?
 
-Ingen plats till Victoria Wikström i blågult även om det blir återbud... *gapar* Är hon inte ens reserv? Hon BAR klubblaget ifjol... Victoria allstå, utmärker sig även i år. Konkurrensen måste vara grym i landslaget.

-Sa jag inte det... Att Storvreta skulle börja ta poäng, trots att de inte sparkar någon. Mika Kohonens kommentar efter matchen... "Känns jättebra. Det är roligare att vinna än att torska" (citat innebandymagazinet.se)

-Plus till Dalen för nästan 1500 på läktaren igår. (rättar, över 1400 iaf)  

-Omgång 7 i SSL  i är nästan över, två matcher kvar... en av dem är FCH Helsingborg vs AIK som sänds i TV4 sport ikväll. Slå på TV:n, nu måste tittarsiffrorna upp...  Gissar på klinisk innebandy... ner med händerna i tvättspriten, på med operationshandskarna.

-Novemberlov, härligt med arbetsro när eleverna är lediga:)

  /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.