->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Dalbjer tillbaka

2010-10-29 @ 10:10:05
Gissar att IBF Falun ser fram emot Dalbjers debut, eller comeback... förstår inte hur hon orkar. Föda barn är ingen lek... ändå är det flera elitserie-spelare som är tillbaka på planen bara månader efter nedkomst. Stort lycka till Malin. 

Innebandy och Mullsjö blir omnämnt i riksdagen... Andreas Carlsson (KD) ger Mullsjö innebandygymnasium credd under en frågestund... Ämnet som diskuteras är regeringens förslag att satsa 212 miljoner på elitidrott. Exakt vad de pengarna är avsedda till har jag inte satt mig in i... Bra iaf att ämnet kommer upp i maktens korridorer.  
Undrar om Lena Adelsohn-Liljeroth är inbjuden till SM-finalen i Malmö... hög tid annars. Någon som kan hälsa det till arrangören? VIP-inbjudningarna är säkert redan påbörjade. Det har verkligen saknats "rätt folk" i VIP:en under de SM-finaler jag besökt. Vilka är egentligen VIP? har en hel lista på de som BORDE räknas dit om statusen skall höjas... 

I helgen blir det mycket innebandy, Newbody-cup och så någon av matcherna i innebandyns högsta serier. Har biljetter till Dalen vs Caperiotäby... kan bli en kul match. 

Det vankas novemberlov.. 97:an åker till London och har sedan handbollscup. Hade hoppats på en eller två lediga dagar med henne...  95:an har bjudit hit kusinen... i fem hela dagar. Lär bli en del markservice, tur att jag skall jobba. Undrar om jag får vara med och LAN:a den här gången?

Vill gratulera WIC-damerna som vinner och vinner. Härligt specielt för Curt Söderström, väl unt... (han gillar nämligen inte att förlora).

Läste hos Gittan att hon på grund av att skriva subjektivt om ett CT riskerar vänskap med en spelare/ledare. Men hallå, hur känslig får man vara? Ingen riktig vän skulle väl rata någon för en åsikt. Jag brukar tänka att man har inte fler vänner före ett inlägg än efter. Men visst... alla har sympatier och väljer ämnen efter det. Ingen skall behöva hålla andan... inte som bloggare och privatperson. Det är en viss skillnad mot om man till exempel skriver på sin arbetsgivares uppdrag, är frontfigur... 

Borde jag skriva om landslagen? Om uttagningarna? Nej men... i de här bloggen bestämmer jag ämnena, faktiskt.    
Handlade på Pocketprice i veckan,  IBK Dalens affär... passade på att prata innebandy, alltid lika roligt. Sedan kom en massa andra kunder och störde...  

Önskar alla en trevlig helg! Fri påsättning vid köp av två dubbdäck kan man få i Umeå... va???
Det är roligare om man har kul. /Ingrid 
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Falun slet och vann... Vreta kommer

2010-10-27 @ 14:58:52

En tonåring i kris behöver ett tillfälligt hem, bara några veckor... Brottningskamp inne i mig...
Vad slags människa är man om man säger nej? Är det inte som att blunda om man ser att någon håller på att drunkna? Ringde tillbaka och sa "Jag säger nej, den här gången. Men en annan gång kanske"...
Och till svar fick jag "Det behöver du inte ha dåligt samvete för, kom ihåg det".

Gissar att det hördes på min röst... hur liten jag kände mig. Att nej:et KÄNDES. Hade jag sagt ja hade det varit av fel orsak... det hade blivit fel mot alla. Det om något hade varit ansvarslöst... Den här gången passade det inte, det kommer med all säkerhet fler frågor... Man skall bara ha dåligt samvete om man gjort fel... lätt att säga.


INNEBANDYBLOGG. Det var länge sedan jag skrev nu... det vill sig inte riktigt. Fingrarna lyder inte hjärna, så måste det få vara ibland. Inläggen har inte gått att publicera heller... tog det som ett tecken *ler*

TV-MATCH. Falun slet lite hårdare än Storvreta, spelade med hjärtat och vann därför. Stort grattis IBF Falun.
Det är helt enkelt kris i Storvreta... det säger Skoglund. Är det så? Jag tror inte att Vreta behöver sparka någon för att börja vinna matcher... Bara att hitta glädjen... och den finns där.
Som Mika Kohonen brukar säga: "Man ska älska det man gör, och ha roligt". Tror de vänder nu... 

KROCK. På söndag... elitserien och SSL ger match samtidigt. IKSU vs Huddinge och Dalen vs Caperiotäby. Samma tid, samma dag men olika hallar. Det kanske inte gick att fixa på något annat sätt... i en stad som Umeå går folk på varandras matcher..

Skrev i måndags:
Rehabträning i AIK...  Stark gjort att kämpa sig tillbaka. En liten notering bara...
"Norman var borta i två år och körde rehabträning i osannolika 17.616 timmar innan han på söndagskvällen kunde spela match igen". (citat aik.se)
Ja, osannolika timmar. Vad säger älskarsiffrormannen Klas Pettersson om detta... Hur många timmar är det på två år? 

Har försökt skriva ett inlägg om OFFENSIV eller DEFENSIV innebandy...
Tror ni inte "debatten" handlar om ROLIG eller TRÅKIG? ALLA LAG spelar väl offesnsivt när de kan? ALLA lag vill väl spela defensivt bra? Varför benämna begreppen som positiva eller negativa.
Får se om lusten faller på... och det blir en text i ämnet.

Ja, jag såg matchen mellan City och Mullsjö... och City får vara tacksamma att de redde upp det till slut. Grattis Mullsjö till poäng, rättvist.

Min "Drömfemman" går inget vidare... Sämsta omgången hittils. 11 poäng... (MV patrik Jansson, F: Patrik Hagberg, Patrik Stenley, Daniel Calebsson. B: Eric Björk och Mathias "Bult" Larsson) Hade räknat med fler poäng. Vem vill slå mig i nästa omgång? *ler* Skicka meddelande mer er trupp, lägg till kommentar eller gå med i serien.  Omgång 7 (länk till min serie som startar omgång 7)... Får se om jag hinner plocka ut en... egen.

... ser ut som följer.
30 Oct Balrog vs Umeå City ,31 Oct Dalen vs Caperiotäby ,31 Oct Falun vs Pixbo ,31 Oct Linköping vs Warberg
31 Oct Hide-a-lite Mullsjö vs Storvreta , 01 Nov Sirius vs Mora , 01 Nov Helsingborg vs AIK
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

TV4 prat, skandaler, aktuell målvakt, eftertanke

2010-10-20 @ 11:19:50
Imorgon... hoppas jag kunna presentera en hyllning (gästblogg) till Hermine Dahlerus. En text som har legat i luften länge... En unik spelare, på många sätt.

AKTIVITET. Att folk tycker saker är ett bevis på innebandy engagerar. Det finns två personer som skall ha en extra eloge för att ha den inställningen. Har länge tänk skriva det... Anwar Samuelsson och Mattias Hjelmberg. Har haft anledning under åren att få ynnesten att bli respekteras som människa trots att vi kanske haft olika åsikter. Trots att jag varit kritisk och trots att jag haft fel. Trots att jag ifrågasatt och kanske inte alls gynnat sporten. Bra att de finns... i rörelsen. Bra att de står ut, även med en bloggare. 

I måndags påminde Stefan Edberg mig om... att jag själv borde tänka så, frågade om jag fick citera honom: "Vi ska nog se åsiktsyttringarna som till den största delen ett tecken på stor kärlek till sporten... "
Tack för påminnelse... varför bli gal1 liksom:). Bra där Edberg.

En annan bra påminnelse, mycket tänkvärt... angående det där med att jag inte tycker det är okey att hänga ut folk som inte kan försvara sig. Motfråga till mig: "... vem bestämmer vem som är vad? Hur vet du hur folk mår eller tar åt sig"?
Så sant, tack för det, på riktigt allstå. Det där är svårt... vem är stor och vem är liten? Här sitter jag och utgår från min lilla värld. Klart att en blogg blir enögd och kantig... både beronde på vem som skriver och vem som läser. Sändare och mottagare... supersvårt ju.

På min gravsten skall det stå "tack och förlåt" (lånat av Marc Levengood

Jag må vara en idiot, en kärring, tragisk och patetisk... ja, det finns de som menar det. Får leva med det... oavsett jag vill eller inte. Hade hellre gjort patetiska saker och tragiska... faktiskt.


INNEBANDYNAMN. "Alla spelare i Elitserien och Svenska Superligan ska ha folkbokfört efternamn på tröjans rygg. Texten ska vara läsbar och minst 8 cm hög" (Citat Seriekrav 2009-10)

Någon i Caperiotäby måste känna någon på folkbokföringen... Gåtan, inget lätt namn att få igenom i dagens byråkrati. GÅTAN... Underhållande men...
Jag hittar inte ordet... Kalle-Anka, skandal, pinsamt, de borde skämmas, ickenamn, oproffsigt... ej elit. Jag väljer ordet oelit. Vilka namn kommer vi att se på spelarnas rygg i framtiden? Mini, Kalle, Proppen, Lingon, Alex, Tvättbjörnen. Plötsligt dyker det upp en spelare med ett smeknamn som har en direkt avtändande effekt.

Feta böter? Lagstraff? Reprimand från förbundet? Nja, men lite rättning i ledet. Just i den här matchen kanske det var ÖDET som ville att TV-tittarna skulle få den typen av profil, och räddning. Underhållande. Bara i innebandy, eller bara i Täby.   
  
TV4. Igår var ju sur, jag tyckte att folk gnällde... angående val av TV-match... som visserligen var ett olyckligt val men vad skall Fasth göra när lag han ville visar tackar nej. Det går inte att trolla... Läste någonstans att man hellre borde ha visat Moras damer... Mitt tips, de skulle ha fått det ännu tuffare mot Caperiotäby. *ler* Är det kanske dags att SEI är med och bokar hallar i fortsättningen? Att den som betalar styr...

Att Carolina Gynnings pojkvän tycker att reglerna i innebandy är fjompiga är en sak...  Han gillar inte att titta på innebandy, men vi andra... som älskar det. Om det nu råkar vara rätt lag i rutan... och så skall de spela rätt sorts innebandy. Bara det bästa lagen får visa, bara i de hallar med mycket folk och bara lag som spelar offensivt... oavsett motstånd och läge i tabellen. *ironisk och med ett leende på läpparna* Är det läge att man får kvala till TV-tid?
Fokus har legat på det negativa, trots att tennisvinkeln är borta. Och trots att vi fått in "rätt folk". Jag kanske inte är världsmästare på att vara positiv själv...

Hur får vi folk intresserade av sporten... att vilja viga ett par timmar en måndag till TV-tittning. Lite kan vi nog påverka... genom att välja att prata om det som är positivt. Vad hade folk väntat sig? Innebandy-propaganda? Att sända Mora vs Caperio är visserligen att göra det svårt för sig. Både för TV-team och spelare. Visst.. Mora borde ha älskat att möta Täby, stått upp mer. Men experterna tände inte heller till. Alla har rätt att göra en "så där" insats.   

Ja ja... innebandy engagerar. Bra det!  
Vi fick i alla fall se en del snygga mål, och snygga mål gillas av TV-tittare. Visst? 50 skott från 08:orna... 11 mål. En dag på jobbet... ja, för alla. 
....men inte tror jag en match som den här hotar TV- innebandyns framtid.
En liten passus: Jag behövde skratta och det fick jag... När Moras mål kom... TV4 sport: "Det är aldrig avgjort i Sveriges högsta liga", 1-10 efter 55 spelade minuter. Jag hade just sagt till mitt sällskap i soffan... nu säger han det snart...  
Kanske är sant som någon sagt att man har trademark på det uttalandet. Sluta inte säga det, jag älskar det! Den där straffen med GÅTAN inblandad... himmel vad vi skrattade.

Chris Härenstam, han har under åren fått riktiga sunkmatcher att framstå som spännande. Med sin energi. Utan att man känt sig lurad.  "jag ger mig i kast med alla uppdrag som om det vore OS-final".  Han har framstått så passionerad oavsett vad han pratar om. En gåva! Vill minnas att han på min fråga hur han lyckades låta så insatt var... att han ringde sjukt många samtal inför alla uppdrag. 
Jag är inge expert men nog tror jag att våra experter hade kunnat leverera mer i måndagens match om man lagt ner lite mer krut förberedelse Det kändes så... Inte årets bästa insats... men heller inte skandal, katastrof... eller Kalle-Anka.

Att Chris är bra betyder inte att någon annan är dålig, om det nu var någon som lyckades tolka det så. Chris är anställd på heltid, viss skillnad. Man kan inte trolla...


INNEBANDYGYMNASIUM. En sak gjorde man inte från TV4:s håll igår... man hade en jättechans  att ge en rättvis bild i ett visst ämne.
Varför sa man inte att Moras innebandygymnasium inte heller blivit godkänd NIU... Var det inte läge att bjuda in någon från förbundet som tagit beslut i gymnasiefrågan och låtit dem förklara. Det blev minst sagt ensidigt i rutan senast... Lite trist.

Det luktar skandal sa experterna på TV4 om att Mullsjö inte blivit NUI... Är det en mindre skandal att Mora inte blivit godkända? Mora har väl presenterat ett 40-50 tal av sina spelare på olika breddläger och i landslagen. De har typ åtta linjer att välja mellan.
Men 8 av 12 REK gymnasium blir inte NUI. Känn på den...
Hur kommer de sig att Mora inte blev godkända?
... Mora säger på sin hemsida att de kommer att fortsätta med innebandy på schemat på deras gymnasium trots att de inte blev NUI... Hur kommer det sig?  Vad gäller?
Sa man inte att förbundet mer eller mindre tvingar Mullsjö att lägga ner? I media (dock inte i TV) kom älsklingsordet Kalle-Anka förbund till användning. Illa tycker jag... om man nu är företrädare för en skola. Onödigt i allafall. Har förbundet ingen förklaring så blir det lätt så här... många frågor....
  
Hur kommer det sig att Solna och Farsta blev godkända i efterhand... trots att de inte uppfyllde kraven?  Trots att man sagt att man skulle godkänna 20 gymnasium, hur kom det sig att det plötsligt blev 22? Hur kommer det sig att Umeå bara har ett gymnasium... och det skall täcka även norrbotten. Om samma policy skall användas som man gjorde när det gäller Solna och Farsta borde Umeå ha ett till.
Vad är skillnaden? Den stora skandalen att Mullsjö inte blivit NUI eller att meriterade Mora inte blivit det? 
 
De frågorna hade man kunnat tagit upp... i korthet. För att ge en lite mer nyanserad bild. Om nu matchen i sig inte var så kul att kommentera. Man försökte sig på lite VM-snack och om tränings-upplägg.  


UNDERHÅLLNING. Både under matchen och efteråt har folk kommenterat det där med glädje... Jubla vid mål... jo. Skärp er CT, era målgester är inte TV-vänliga. Lite frustrerande för tittare och motståndare att folk inte jublar när de gör mål. Provocerande.. som att säga "jag älskar dig" och få till svar "bra, fortsätt med det". Va???  

MEN att leka hela laget stormar för att visa glädje tar sjukt mycket tid i vissa matcher. Danslekar mitt framför motståndarnas bänk... Glädjeyttringar är kanske inte alltid vad de ser ut att vara... Ibland känns det som en strategi för att reta motståndarna Både elitserien och SSL känns lite större än så. Eller hur domarna, BLÅÅÅS! Nu gör inte alla lag så... och strategier har alla. Just ja... det är inte jag som bestämmer om det här, heller.


Läs mer om matchen: Stefan Edberg på plastsnack (han vurmar för offensiv innebandy)
Expressen om Danne Brons mystiska bortavarande
Kent Göransson på innebandy.se
cicciilias
Gittang        
Rune Engström

Robert i Mora

Robert är bitter över hur folk sågade, Gittan besviken över val av match och att CT backar hem. Rune Engström menar att den här typen av matcher gör TV4 till de stora förlorarna. Ciccila funderar kring Ramsins agernade i kassen, och drömfemman.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

11 poäng... och dags att lägga ner Internet

2010-10-18 @ 17:23:13
Umeå tar 3 + 2 + 3 + 3 = 11 poäng i helgen om man ser till elit (elit = högsta serien). Det är bara att passa på att njuta av att fyra av fyra lag ligger mycket bra till i tabellen. Ibland är siffror roliga... Gratis Umeå. Grattis Dalens damer som ångar på, kammar hem den ena segern efter den andra.  Grattis IKSU som visade att de kan vända och vinna. Grattis Dalens herrar, vinsten över Pixbo 2.0... *vågen*. 

Även Umeå City tog poäng borta... mot Falun till på köpet. STORT! ...det trodde jag inte, förlåt.
Hörde efter City vs Linköping, med en visst mått av irritation: "Falun ska få det jobbigt på söndag"...  Och City slet också enligt Andreas Lundmark. Citat DT: Man måste vara beredd att slita, det var Umeå och de slet verkligen för segern men det gjorde inte vi.

Stort också... om än inte för Umeå att Endre  tog historisk poäng på bortaplan mot IKSU i lördags. Lite synd att Mika Packalén inte fick vara med om det... Vinna i Umeå mot IKSU låg högt uppe på önskelistan... Förutsättningarna har förbättrats också, truppen är den bästa de haft (?). Nu tror jag inte att Endre kan räkna med att vinna mot SM-tvåan här i Umeå i nästa möte. IKSU kommer att fortsätta vara snåla...

Linköping... vinst mot Storvreta. kan inte säga att jag trodde på vinst, men som jag skrev efter att ha sett dem spela. De kommer att göra det svårt för mer än ett lag. Grattis! Det blir onekligen en spännande TV-match nästa vecka... Falun vs Storvreta, hej och hå.

Har inte sett en enda innebandymatch i helgen, därmot har jag sett Kung Fu Panda två gånger. Var på väg till Gammliahallen igår men så kom viktigare saker emellan... Vissa val är enkla.
Får nöja mig med soffinnebandy, ikväll... 20 ggr pengarna på Mora. Nä, spelar inte på det men det var iaf "roliga" odds.

Min "drömfemman" går så där... fattade inte att AIK redan spelat omgång fem. *suck*   


ORD & SÅNT. Ogillar verkligen ord som facebook rape. Fatta att ordet "rape" plötsligt är ett nöje... på nätet. Ja, jag vet... det är inte så allvarligt, bara ett ord för att "låna" någons användare och kasta ihop lite bokstäver. Oj, vad gammal jag känner mig... Sluta dampa... Hm. Finns verkligen en massa ord som inte är ok för mig men som används flitigt av bland annat mina kidz. "Det är bara sånt man säger"...  

Var och lyssnade på en ett föredrag om ungdomars språk och vanor i cyber. Många skrämmande exempel togs upp. Det pratades om mobbning, diskriminering och kränkande behandling... Så lätt på Internet.. 
Försökte prata om föreläsningen när jag kom hem, kan inte säga att töntmammans försök till kommunikation i ämnet gav särskilt mycket. Men...  blev glad över "sånt snackar vi om i skolan".  
SO har aldrig varit så viktigt som idag.. ämnet livskunskap. Borde bli obligatoriskt

Men kan man verkligen utbilda i empati, etik och moral...Hur undervisar man i självkännedom, lika-olika och allt de andra som går in under ämnet livskunskap.
Är glad att jag gick på föreläsningen... även om jag kände mig uppgiven... Hade det inte varit bättre om Internet verkligen bara varit... en fluga. *L*

Tack för program som Elvis i Glada Huddik...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Surt med förlust mot AIK - dumt gjort

2010-10-15 @ 17:01:26

Tung förlust mot nykomlingarna AIK igår. En som inte kunde hålla MODO-fanan högt hela matchen var assisterade tränaren Andreas Johansson… Efter en "solklar hakning" ger han sig in i en hestig diskussion med domaren. Och åker ut på snack, matchstraff… Bara i innebandy?

Det är klart att Modo ville vinna på Hovet… mot AIK. Mycket känslor… ”Det var dumt gjort”, de orden hedrar honom och värmer det Modo-hjärta som fick se sitt lag förlora igår. Johansson fick snällt lomma ut från arenan. Solklar hakning? Det är upp till Johansson… Grattis Gnaget.

INNEBANDY. TV-expertens fråga i senaste TV-matchen: Vad är det ni söker i powerplay? Vi vill göra mål!  Ja… inga krångliga ord där inte.

Det blev en "tråkig vinst" för Helsingborg… som på något sätt förväntades be om ursäkt för sitt tråkiga spel. De spelade väl det hockey skulle kalla bortaspel på bortaplan… en coachseger. Grattis Helsingborg, bra gjort!

Blogg av kapten Magnus Anderberg... citat: "Jag har sett andra lag, i alla idrotter, ta segrar som den vi tog ikväll. De fick också med sig tre poäng hem" Just det!

FINNAS. Man kan vara värdelös på något, helst kass… men aldrig betydelselös. Man kan göra något ovärdigt… känna sig värdelös, agera på ett oproffsigt sätt, säga och göra idiotiska saker. Men finns det människor som saknar värde? Luktar lite gaskammare…

MER PLAST. Stort grattis Dalen som tog en skalp i veckan… vinst mot Storvreta på bortaplan. Gissar att det var glada miner i bussen hem…

Rönnby ångar på... på väg till SM.final i Malmö? En intressant innebandyhelg väntar för många...  själv skall jag ha höststädning av gården, agera barnvakt. Vara assisterade packare för väska på väg till San Diego.

Liten sväng till Gammliahallen på söndag kanske?  

FACEBOOK. Funderar på att starta en blogg om att introducera Facebook... alltså, vilken utmaning att försöka lära någon som är helt clean... Har skrattat sjukt mycket... eller vad sägs om "Har nu varit med på Facebook i ett dygn utan få ett enda chatt" "kan alla läsa mina chattmeddelanden?". "Jag har skickat ett meddelande till dig. Har du fått det?" "Varför har Robert lagt ut en båt på sin sida" "måste ja tacka ja till alla som bjuder in mig som vän" "om jag ångrar mig då?".
Folk kanske inte visste det men... det är inte jag som bestämmer över Facebook.. heller.

Det är tur att det finns människor som gör sig sjukt mycket bättre live än i cyber.  

Lundell: Isabella... låt inte
"Det kan hända så mycket på bara några år. Du kan tappa den där blicken som är så klar.
Tappa dina drömmar, tappa alla svar tappa allt du har"

 /Ingrid


Uppdaterar 18.30: Glömde Peter Fischerströms fråga: "är det föresten ok att skriva namn i bloggen?"
- Hm...Fischer, för att det skall bli helt rätt... du har ingen bloggbibel va? Enklast är kanske ändå om frågar mig innan... ring om du är osäker. Vi löser det här... tillsammans, vi bloggare håller ihop. Peace!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Fischer om små spelare och stora människor

2010-10-13 @ 00:36:14

Det är inte okey att hota, verkligen inte. Inte att slå bollar på motståndarna när de inte är match... Är det som Peter Fischerström skriver så... inte okey Täby.
 
Men är det okey att håna? Hederskod... finns det ingen sådan?

Visst... jag skulle också ogilla om små ickemänniskor (ickespelare) utan speltid gör ett boxplaymål... Men räcker det för att en landslagsman skall sjunka så djupt att håna?

Borde man inte förväntas snyta sig och kamma sig efter en si så där... 96 landskamper.  Uppträda som en man och stjärna, både för sitt eget klubbmärke och för de Svenska färgerna. 

Är det verkligen okey att insinuera på att någon haft en **taskig uppväxt bara för att man råkar ha en lärartjänst. Utbildning förpliktigar (**Uppdaterar: angående kommentar hos/av landslagstjärnan)

Nä... ibland tycker jag nog att människor ska ta chansen att visa att de är stora på insidan.

Om man är stor behöver man inte slå på de som är små, inte på de stora heller. Om man är stor alltså. Sedan kan även stora människor göra fel... det är mänskligt.

Finns nog bara en sak, att kasta sig sig på luren och be Mr Johansson om ursäkt och visa sig stor på insidan.
Men vem är jag att bestämma? Jag är en människa ja... (Freda)

Fischer - en femma i betyg för en himla massa saker men inte för det här.

(Uppdaterar torsdag; Att be om ursäkt för att ha blivit hotad... så kan man tolka mitt inlägg. Låter helt korkat ju.... Men... jag menar. OM man blir hotad polisanmäl, istället för att hänga ut spelare. Var större liksom... om man är stor.)


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

City vs snåla Linköping

2010-10-11 @ 11:21:55
Att tvingas föra spelet kan väl liknas vid att gå in i en affär med en tonåring som egentligen inte vill visa sig på samma sida av stan som icke namngiven vuxen. Det är liksom siffrorna som bestämmer... hotet om att måste betala dyra jeans ur egen kassa i det ena fallet... uteblivna SSL-poäng i det andra. 
Ja... det var dagens liknelse:) 

ENVISHET. Tålamods-kampen vann båset i Linköping... inget av lagen ville föra spelet. Snåla Linköping gjorde det stundstals riktigt svårt för Umeå City. Tror att City väntade på "pigga nykomlingar" istället dyker ett lag upp som backar hem och väntar på misstag... som inte alls bjuder på något.  Inget är gratis liksom. Jo, de bjöd på en del... pigga och hungriga kontringar:). Från läktaren såg spelet därför taffligt ut från hemmalaget, men måste säga... City vill inte föra spelet, blir tvungen och.. ... fixar det ändå. (4-4 efter SD)

Gissar att Stefan Hedlunds Linköping kommer att ställa till det för fler lag... Det finns intressanta spelare och är nog svåra att möta - särskilt för vissa.  

SKOTTMISSAR?. Linköping täcker hur mycket skott som helst... City FÖRSÖKTE verkligen skjuta och skulle ha vunnit skottstatistiken överlägset om det inte vore för... Bollen tar på en motståndare och går över, bollen fastnar på en klubba... Sedan gör man en hel del SKOTTMISSAR också... Nytt ord... skottmissar. Eller heter det kanske SKOTTFÖRSÖK. Å andra sidan... det kanske inte var City som inte fick till skotten utan...
Tänkte på Kristoffer Kranberg i vissa situationer när jag såg bortalaget... klubban stadigt i golvet när motståndarna vill och försöker skjuta. Föredömligt där...

SEVÄRDHETER. Matchen hade helst klart höjdpunkter, det skulle gå att klippa i hop några riktiga höjdarscener i e sevärd film. Snygga mål, en klockrena spelvändningar. Skott som täcks ála... en back i finska lanslaget. Räddningar som gör en varm... Vi såg två duktiga målvakter igår. (Den UNGE målvakten i Henrik Qvist läste jag någonstans.. 29 år. Jo ung, om man jämför med mig). 

När Linköping går från 1-2 till 2-2... tänkte jag... snyggt mål. Men målet var snyggare än det såg ut:)...  3 mot 2 situation... I de lägena får publiken se megasnygga mål.
Bäst på banan idag var... #56, Marcus Johansson Linköping och... ja, jag måste säga Mats Jonsson i City. Egentligen borde jag lyfta fram någon back, det var liksom backarnas match... och ändå inte *förvirrad*.  

I tredje gladde jag mig åt aktivitet i Citys bås. Coaching jag saknade i en del matcher fjol. Bra där! Var inte City ändå närmast av de båda lagen att ta full pott? Tydligen inte... Fick höra efter matchen att bara enögda säger så. Ja, ja... i så fall är jag enögd. Tycker ändå City skall vara nöjda med oavgjort, eller?

"Båda lagen vann", sa min innebandyguru 8 år. Ja... ja.

En sak har Stefan Hedlund, headcoach i Linköping gjort riktigt dåligt... tagit in två stycken Marcus Johansson:). Ibland kan man läsa i matchprotokollet... mål: Marcus Johansson, assist: Marcus Johansson.  Kanske dags att kalla den ene JR?

Ikväll föräldramöte... konstig planering av skolan. Det är ju innebandy på TV. Bottenmöte sägs det? FCH har två poäng mindre än Caperiotäby, SM-tvåan ifjol. För tidigt att prata om bottelag ännu... Mullsjö i TV, minns matchen mot Falun förra gången de var uppe. *ryser*

PÅ SKOJ. Min drömfemma... 34 poäng, hyfsat ändå (men en match kvar i omg 4... hade ingen spelare i Vreta el Dalen)).
Omg.4. Sjögren WIC, Calebsson PIX, Eric Björk FAL, Bult Larsson WIC, Rikard Ericsson, WIC, och Micke Karlsson BAL.  Får tacka Warberg... för att de levererade. De som delat på sin första femma.   

Mer femman: Tydligen kan man vara med i serier (se länk till vänster)... jag gjorde en igår. En för enbart omgång fem. Alltså... ingen får ta mig sig poäng från tidigare omgångar (vi räknar bara omg. 5). Snabba ryck... omgången börjar idag. Utmana mig gärna med en kommentar eller skicka ett Mail (e-postadress ovan).  Eller gå med "Omgång fem -utmanarna" på drömfemman.se. Roligare än jag trodde... gratisnöje.

Grattis Sandåkern också, historisk första poäng i Allsvenskan. Gratis Ove:)

Ner med klubban! 

/Ingrid

Uppdat. om drömfemman:
Hade en utmanare i omgång 4 som ställde upp med: Billy Nilsson, SIR. Lorendahl och Fischerström AIK. Domeij CITY, Daniel Johnsson, FCH. 14 poäng tog han hem.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Conny Vesterlunds egna ord

2010-10-10 @ 14:14:34
Alltså... tänk om man skulle samla expertens Conny Vesterlund ... som är just detta... ord som blandas ihop till lite vad som helst. STOR som ett tupp till exempel. Det var en kommentar i matchen mellan Umeå City och Dalen. Någon borde samla expertordspråken... Skulle bli en rolig bok med tiden.

Det låter märkligt när folk kallar Umeå City för enbart "Umeå"... särskilt när två Umeålag möts. Kan vi inte enas om att säga City... Om vi nu skall säga något annat än Umeå City. Deal?

Nu skall jag åka ner och se nykomlingarna Linköping och därmed träffa bloggkollegan Hedlund. För säkerhetskull ser jag till att hinna säga hej INNAN matchen då jag hoppas att hemmalaget tar minst två poäng.  *ler*

Igår hade jag namnsdag OCH födelsedag, hur många har det egentligen? Det blev en mycket trevlig dag... 15-åringen hade köpt ett trådlöst headset till mig då jag lyssnar på sjukt många ljudböcker. "Nu slipper du bli störd om vi ropar" sa han. Ha-ha... han fattar inte... jag VILL bli störd av kidzen. Måste testa presenten men det känns som jag blir instängd i min egen värld... det kanske är det 95:an vill.

Min drömfemma den här veckan är ganska blå...  därför hoppas jag på många mål i WIC vs Mora. Jag lever på att "mina" backar levererar...

Klev upp tio över tio... bara för att markera det historiska  10.10.10.10

Grattis IKSU till nytt Europaguld... och grattis Storvreta.


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Superhjältarna i Dalen och domare

2010-10-05 @ 19:06:03

Först av allt Peder Bodén, hoppas du är tillbaka snart. *håller tummarna* (länk till Expressen om Bodéns axelskada)

Investerade  i innebandy, tid... igår. På olika sätt innebandy mellan 14.30-22.30. Såg till att vara på plats redan till Dalen vs Falun... tillsammans med 355 andra. Trodde det skulle vara helt tomt på läktaren med tanke på tiden. Fullt blev det sedan..., folk fick vända om hem igen. Men den största bedriften är inte att fylla hallen, allt det där andra... Två TV-matcher... Hur orkar de? Stor eloge... alla derbyhjältar. Så få gör så mycket för så många... Tack! Och Bettan... att du inte slänger ut mig som jag krånglar:).  Tage, min idol!

Grattis Dalen till en himla massa saker, trevligaste cafét i stan (personalen ger alltid energi till trötta innebandybloggare), sex poäng och en ordning och reda som är BEUNDRANSVÄRD. Fortsätt kämpa!  

Detta gäller även gårdagens spel, organiserat. Wilhelmsson och Karlssons Dalen imponerade igår, på många sätt. Vilken framfart i serien... dessutom utan kapten Linn Lundström som är skadad. Hade inte räknat med denna underhållning (förlåt), båda lagen bjöd upp. Det måste ha varit en trevlig TV-match. Bra kämpat alla. IBF Falun skämde inte ut sig... och serien är lång. Urban firade segern med att agera hejaklack på herrmatchen, hördes mer än hela Gammliahallen tillsammans:). Såg sjukt nöjd ut där han stod och drack sin päron-festis. Beundransvärt!      

Dalens herrar såg starka ut...  det finns så mycket att säga... När Dalen ställer upp med sin första femma... då måste alla lag i SSL passa sig. Hjort kan agera a´la AIK-Jihde... Vilka grymma pass han får! Tittade på "höjdpunkterna" av TV-matchen, sjukt snygga mål. Bästa laget vann.... helt klart. Säg det då! Hylla... var det Umeå City som var dåliga eller????

Sportsliga vinnare ... Johan Samuelsson om varför Dalen vann.
"Vi har tre fungerande femmor som alla producerar. Vi bröt många bollar och stressade dem bra. Umeå City är bortsett kanske Caperiotäby, det lag som har de vassaste kontringarna i superligan. Men man får inte glömma att matchen kunde fått ett helt annat utseende, om de fått mål på någon av sina ramträffar. Det är viktigt att få första målet mot dem. ”Hörna” var även helt strålande i målet för oss". (citat innebandymagazinet.se)

Bra talat... jag och många andra hade önskat att någon ramträff blivit mål fördel City. Kommentar inför tredje av ung Citysupporter: "Jag vill nästan gå hem". 
Ja... vad ska man säga, innebandy gör ONT. Undrar om Mattias Salmela är skadad eftersom han inte fick spela ett enda byte. Satt och väntade... hans SSL-debut var det liksom upplagt för. 

Det handlar om att göra flest mål och det gjorde inte City igår... I första perioden såg det faktiskt ut som City var det bättre laget. Skall bli intressant att se matchen och höra Skoglund/Westerlund senare... om ett tag. Inte den här veckan.... Siffrorna går inte att prata bort, önskar att jag kunde:)

Får jag säga... beundrar de som orkar fortsätta kriga när de ligger under med typ sju bollar. Vackert på något sätt... och stort. Sedan är det inte matcher mot lag som Dalen som City måste vinna i år.

Har jag sagt det nu.... Dalen var OTROLIGT effektiva!!! IBK Dalen fortsätter att vara störst och bäst i Umeå.  Det är positiva toner kring domarjobbet. Bra det.
Läste vad Mathias Bult Larsson skrev om den den blågula domarkåren. 
Här huserar de bästa domarna. Många klagar och tycker både det ena och det andra, men faktum är att de är bra, riktigt bra dessutom!
Eller som någon sa "Svenska domare hade kunnat fylla ett helt VM jämfört med dom andra länderna".
Håkan Grahn Gustavsson och Johan Råsbrink, bromsklossarna i Sveriges domarkår. Tufft för andra domare som inte får chansen trots att de gör kanonjobb. 
Gustavsson - Råsbrink  får fortsätta att döma i de stora mästerskapen med all rätt.
Sluta inte! Bra jobb igår, igen.    


Positiva kommentarer: "Men det är väl bra att lag vågar prova o utveckla frislag. Ännu bättre om man gör mål på dem"

Följ Europacupen på unt.se., läs deras utsändas blogg. Grattis Vreta och IKSU till första vinsten.

Att VM närmar sig märks när landslagsspelare berömmer varandra...  tror jag. Resonerar man må hända så att... nu är vi ett lag, skit i att vi spelar i olika i serien? Tagga Sverige!

Tack alla för igår!

Det är ingen merit att aldrig ha betalat för att se en innebandymatch... bra så ni vet.

Bäst i Sverige? Ja.. Dalen slog ju City, som slog Sirius som slog Storvreta... (läs tidigare inlägg, obs... ja, läs först). Dalen är bäst i SVERIGE!!!!!!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Storvreta bäst i Sverige, Sirius bäst i stan

2010-10-02 @ 13:37:09
LÖRDAG. Dagen fick en mardrömstart... trodde det var söndag. Att familjen försovit sig och därmed missar cupen. Panik... Sprang nerför trappan, satte på datorn (för att se om hon skulle hinna till match nr 2) och medan både den och jag vaknade gick det upp för mig... Det är lördag. Ingé kul att vakna med maxpuls... 97:an ställer alltid två väckarklockor när det vankas match. Vad drömde jag egentligen?

Nåja, nu känns det som jag fått en bonusdag på något vis. Inget "ont" som inte har något gott med sig.

FREDAG. Det blev en konstig kväll igår, fredagsmys? Jobb, filmkväll med kompisar, träning, teaterbesök och...  95:an "åt hos farmor för att det gick snabbare"... Alla hade planer utom jag... ja förutom att se till att det fanns mat för hungriga.  Blev ändå en trevlig kväll... oväntat besök och en helt ny bekantskap i Ardbeg Uigeadail, trevligt.

UPPSALA. Följde gårdagens derby i Uppsala via webben (eftersom jag inte ser sjungprogram på TV). Tack unt.se (länk till direktrapporten) för möjligheten. Uppsala nya tidning fick många nya besökare och massor med beröm på FB.  Unt, bäst i Sverige? 

Hur som helst, Sirius är just nu "bäst i stan". En ny banner dök upp på deras hemsida, undrar hur länge den varit klar "ifall om att". Stort grattis Sirius! "Bara en kan vara bäst i stan"
  
SLUTSATSER. Ibland vet man inte vad skall man svara... Vem vill krossa ett ungt Cityhjärtat? Vad sägs om: "Men shit Ingrid, Sirius loosa mot City och vann mot Storvreta som vann i Globen. Är City bäst i Sverige då?"
Inte så konstigt tänkt egentligen...som någon sa "kul ekvation", eller hur? .

Just nu är i allafall Dalen bäst i Umeå, det lär visa sig på måndag om City som enligt 8-åringen är "bättre än de Svenska mästarna" också är bäst i stan *ler*. Derby på måndag.

Undrar om inte Storvreta hade Umeå City emot sig igår, förlusten för Sirius mot City sved. City gjorde det bra i den matchen, trots att folk försöker få det till att man vann för att Sirius var dåliga. 
Tack Mattias Samuelsson som är sportslig nog att ge Sirius credd, så talar bara en riktig stjärna. Finns en och annan som skulle behöva snyta och kamma sig bland innebandy-giganterna. Skönt att Mattias är en av dem som representerar Sverige, ett föredöme idag.   
 
TALANG. 17 år... Tobias Steineck fick förtroendet i målet igår...  keeper i derbyt mot Svenska mästarna, stort! Han räddade väl två av tre straffar mot Falun i Prag = final. Såg honom spela i Umeå i söndags (hans SSL-debut)... sista perioden, kan bli riktigt intressant att följa honom. Länk till expressen om Steineck.     

HELG. Har nyss avnjutit ägg och bacon med familjen... en lång mysig helgfrukost (fast mitt i dagen numera). Idag är alla hel-lediga. Ovanligt men nice. Klubbor och träningskläder på golvet i hallen, U2 på högsta volym, en spelar piano... Älskar mitt liv (ej ironisk). Verkar inte som det blir något besök i Gammliahallen för mig idag. Med det utbud vi har får man prioritera.  
 
Imorgon laddar IKSU för Europacupen med match mot Pixbo.  

Middagsgäster ikväll, måste vi äta Taco? Tydligen... och jag skall till och med ta fram köttkvarnen (tömmer frysen inför oktoberjakten)

Just det, ja min blogg har legat nere sedan igår... och det beror INTE på mig.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Jobbigt i Umeå eller så...

2010-10-01 @ 13:06:39
I Umeå är det ingen brist på innebandy, får se om vi kan gå på en match i i helgen. Går det att få in i schemat? En av av tonisarna har cup också.  
Vilken match i så fall? Nykomlingarna Örebro (mot Dalen dam)... Mika Packaléns Visby (mot Sandåkern i Allsvenskan). Hoppas att det är roligare väder i helgen än det är idag, att Umeå visar sig från en vacker sidan. Idag är det grått. Enda fördelen är att det inte är så kallt som tidigare i veckan... klart=kallt på hösten. 

INNEBANDY. Grattar IBK Dalen till tre pinnar mot IKSU. Jag minns när det blev oavgjort (Dalen vann i sudden)mellan de båda lagen i Sky Com. Har Dalen vunnit över IKSU i serien tidigare? *funderar*. Derbyn är derbyn...  (Uppdaterar 20.04. Dalen vann faktiskt den matchen med 5-2, jag var faktiskt där och ändå så minns jag fel, sorry. Tack för feedback!)

Själv var jag på förädramöte, ett av fem på två veckor. Det är bra att jag slipper vara  "göralös". Skolan, barnens idrotter och... man har aldrig tråkigt.

SCHEMA. Dalens damer har rena rama slutspels-schemat... spelarna lär gilla det. Blir det ett jätteglapp sedan? IKSU har också ett tufft schema, snart Europacupen va? De har ingen fungerade hemsida... (Välkommen åter-hälsning, sedan i typ juni) Men Storvreta skall i väg på denna cup. Hur många matcher orkar man spela på en och samma vecka. Kan bli åtta tuffa på 14 dagar för Vreta, eller?  

STATISTIK. Täbys damer skrev historia förra helgen, tog poäng mot Falun... efter sex raka av Falun. Lite fest i Täby IS?
 
TV-MATCH. På måndag kommer just Falun hit, matchtiden 17.30 är lite knepig. Middag och jobb osv. Hoppas ändå folk beger sig till hallen, och att TV4-sport filmar den del av läkataren där det sitter folk. Det är kul att elitserien visas, hinner jag inte till hallen blir det middag framför TV:n. Sedan Gammliahallen: Dalen vs Umeå City, för er som inte kan vara på plats. Två TV-matcher samma dag... boka av måndagskvällen.

FALUN. Välkommen tillbaka Camilla Granelid.  Gillar mycket hennes ord: "Just nu vill jag bara hjälpa till, så mycket betyder klubben för mig" (Citat Falu Kuriren). Det är kärlek.  
Någon som känt "Kastrullen" på pulsen är Nordström under temat "Innebandylegender" Hon var #25 av... ja, hur många legender kommer han att presentera? Läser alltid Nordström!
Välkommen till Umeå på måndag Falun. Dags för TV-debut för Emelie Björklund... TV-debut i sitt livs fjärde elitseriematch. Stort!

Veckans citat: "Jag vill ha middag till frukost" (Ägg och bacon)

DERBY. Fredags-innebandy... hade varit en kul TV-match, Sirius vs Storvreta.
Hade utmanat en ib-person till en drömfemman (länk till vänster)  i omgång tre. Det blev någon missuppfattning och jag får hoppas på min egen... Kvällens derby kan bli målrikt, men till exempel Mika Kohonen var för dyr att "köpa" för mig. Unt.se undrar om det är Hannes Öhman eller Johan Eriksson, den yngre som avgör matchen.

JOBBIGT?. Fredag igen, var tar arbetsveckan tog vägen? Jag hör inte till en av dem som redan på måndag längtar till fredag. Jag gillar mitt jobb och mina kollegor, men visst... helgerna är höjdpunkterna. Förstår inte hur man orkar komma tillbaka från semestern och sucka över hur länge det är till nästa sommar, eller till en längre ledighet. Tänk att se resten av året som ett nödvändigt ont, måndag till fredag som en plåga. Nog finns det de som har anledning men...  i många fall är det bara jargong. Och ingen positiv sådan.

Ja, det vet en lunchblogg... det är verkligen många spännande matcher i helgen. Ge er i väg till hallarna:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.