->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Lite orolig för Dalen, spelarlöner/kontrakt, Finland bäst i världen IGEN

2012-05-05 @ 22:45:32
Finland i topp.
VM har just avslutats, det är innebandyns femte U19-VM. Har kastat ett öga på några av matcherna som visats på webben... Det blev oväntat brons för Sverige och för första gången ingen VM-final.
2004 vann man mot Finland i finalen, 2006 likaså. 2008 tog man silver när Schweiz kammade hem guldet. 2010 svenskt guld, Finland tog silvret. 
Finland vann idag finalen mot Schweiz med 3-1, det kanske är som en del säger att det är bra för innebandyns utveckling att andra länder går om... Nu är det mycket som spelar in i en enda match som den mot Finland. Brons känns ändå som en besvikelse men jag kan inte alls U19-världen. Jag lyfter på hatten och säger grattis till Finland.
Nu har Finland VM-guld för herrar, U19 herrar och U19 damer men inget senior-dam-guld, låt det förbli så.

BRA LÄGE? Reflekterade över en sak.... Innan U19-VM (med två år kvar på sitt avtal) gick Marcus Holm ut med att han inte fortsätter som förbundskapten- ett väl valt tillfälle att gå ut med det? Kanske inte... om man inte i samma veva presenterar en efterträdare Ett sådant besked kan påverka fokus. Bara en tanke... min tanke, jag vet så klart inte hur SIBF tänkte. Länk till intervju med Holm på innebandy.se:
 http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-Landslag/U19-damer/Forbundskapten-Marcus-Holm-slutar-efter-VM/ 
Vem blir Holms efterträdare?  Finns det en solklar kandidat?  

UMEMEDIA. Är inte Umeå typ världsmästare i inenbandymedia? Många av U19-spelarna bor i eller kommer från Västerbotten, en del av dem går på RIG... Lokalmedia rapporterar knappt om VM varken i papperstidningen eller på webben. Varför? U19 är framtiden, i innebandyns huvudstad borde det.. seriöst. På gränsen till oförskämt med så lite uppmärksamhet lokalt. Det är till och med Umeåbor i ledarstaben.... Innebandyfest, sprit och jippo... men borde det gå före VM i innebandyns huvudstad? 
INNEBANDYSÄSONGEN 2012/13. Vilken ovanlig silly season det är... tyst, eller missar jag en massa? Har inte superkoll men några lag i SSL har sin trupp intakt, typ Falun och Storvreta... men resten då? Vad händer? Mora på damsidan signar med största sannolikhet Sara Kristoffersson och behåller laget från i år? DIF letar ny tränare... fortsätter Minne? Hur ser det ut i IKSU? Caperiotäby? FCH tappar spelare men knyter också till sig nya... Jag skulle kunna fortsätta och ändå inte....    Det är ganska tyst, lite tufft på spelarmarknaden?

Runnestig till Warberg var dock den typen av nyheter som innebandyn behöver. Lite nytt, lite fräscht.  

IBK DALEN. Känner en viss oro för Dalens herrlag. Var det inte väldigt enkelt för Falun att få Jonas Svahn signad? En garanti om jobb och så underskrift? Svahn är ingen dussenlirare... Jag efterlyser bra signaler till resten av laget i Dalen och bra signaler till sponsorerna. Vilka har förlängt sina kontrakt? Vem skall träna laget nästa säsong? Har sett rubriker i lokalpress både här och på andra orter om att Johan Samuelsson är aktuell för andra klubbar. Men vilka spelare är aktuella för Dalen? Om man någongång skall satsa så är det nu... Europacupen på hemmaplan (Champions Cup) efter en fantastisk fjolårssäsong (läs i år) känns det som om det borde finna bra grund för nya och större samarbete (sponsorer att samarbeta med, hitta vinna-vinna-klimat). Ärligt talat, det finns inget att spara på och vi är redan i majmånad. Kom igen nu Dalen. När släpper ni alla glada nyheter?   

Thomas Brottman får inte nytt kontrakt i Storvreta. Kan man verkligen säga att han fick sparken? Kontraktet går ut efter den här säsongen har både han och Storvreta kommunicerat tidigare. Att inte få fortsatt förtroende att träna ett lag betyder inte att man får sparken väl? Vad hände? Ingen kan klaga på det sportsliga resultaten.  
I mars sa man så här från Storvretas håll: Om ”Brolle” vill och orkar då vill vi också. Han har ju gjort bra resultat (Mats Ericsson, Storvretas sportkommitté till unt.se) Vart hamnar Brolle nu? Var du än är och vad du än gör, lycka till Brottman.  

REA. Innebandyfolket brukar vara snabba att häckla sina egna, till exempel förbundet... Ni vet, ej elit, Kalle Anka, bara innebandy, skandal, pinsamt, oseriöst  och så vidare. Men tittar vi ärligt på andra sporter...  Jag tror vi kan lugna ner oss med den typen av ord, inte vara så snabba att döma ut vår egen sport. Eller?
ÅRETS REA. 900 kronors rabatt från en dag till en annan. Bara i innebandy... som det skulle ha låtit:) Värsta REA:n på hockeybiljetter... Bara i innebandy *ler*

PENGAR OCH SÅNT. Löner... vilka klubbar betalar löner? Och i vilken form? Fler och fler vill ha innebandy som jobb... några klubbar har råd med detta, andra inte. Warberg, FCH och Storvreta är kanske de som betalar bäst, eller? I andra klubbar förväntas man spela mer eller mindre utan ersättning ... det går inte att förbruka mer pengar än man drar in hur länge som helst,  något måste göras och vissa kanske satsar på generationsväxling Hur blir man av med för dyra spelare, de som har kontrakt som inte passar dagskassan. Klubbarna runt om i landet har olika förutsättningar och olika problem att lösa. Vilka har det enkelt? Knappast någon...  

Det hade varit kul att skriva ett seriöst inlägg om detta... forska lite kring hur det ser ut med löner men en sådan undersökning passar mer på en nyhetssajt än här... Ett är säkert, vi skulle bli förvånade lite till mans över hur det faktiskt ser ut och varför. Vilka är egentligen heltidsproffs? Jobbar heltid med innebandy kan ibland innebära att ha en anställning i klubben eller på ett gymnasium som tillsammans blir minst heltid.  

Är det oseriöst att spela utan lön så skulle det kunna bli ett eget inlägg.    

Och tänkt om inlägget faktiskt skulle ta upp saker som vilka klubbar har de största skatteskulderna, leverentörsskulderna, "gömda" skulder? Nudda vid vad omsättning, resultat och socialaavgifter säger om en klubb. Publiksiffror och omsättning... hur kommer det sig att...? Efter att ha satt min in i det på allvar alltså. Aktiebolag eller inte...  Nya regler om beskattning av idrottsersättningar, inte helt lätt att ha koll på... Förut kunde man ersätta spelare på en mängd olika sätt, några av dem var skattepliktiga redan då men gick att kringgå... andra ersättningar skall plötsligt beskattas. Hur många bjuder spelarna på mat på bortamatcher? Hur många vet att det skall beskattas? Kontrolluppgifter skall skickas ut, helt nya grejer... Vad innebär halva prisbasbeloppsregeln och styr det på något sätt spelarnas "löner". Om en spelare får säsongskort eller träningskort som inte är personliga... kan det påverka den skattepliktiga inkomsten? Men seriösa inlägg om sånt... Skulle folk ens orka läsa? 

Inlägget om SM-finalernas publiksiffror och arrangemanget i stort, ett ämne som borde väcka känslor... och det där om TV4-avtalet... Viktiga frågor för innebandyn, det borde inte vara förbjudet att skriva om det... tänker jag. Sjung ut!Det var annorlunda förr, då fördes det en typ av debatt. Förs den på Twitter nu? Nja... inte riktigt va... Men inlägg på Twitter går iaf att kommentera vilket ger kommunikationsmöjlighet. Det som alla innebandybloggar gjorde förr.  

Om en företeelse, en händelse eller ett uttalande får kritik. Hur gör man för att det inte skall uppfattas som personlig kritik? 

Angående min undrar om ansvar för VM i Göteborg, det var kanske en onödigt sak att skriva om... kanske. NÅGON lyckades inte med Finnkampen och Dam-VM. Var det en omöjlig uppgift? Hade även proffsen sagt det? Ja men då så... alla nöjda då.   

Glömde: Skrev på Twitter förra veckan... Hur kommer det sig att SIBF plötsligt väljer att sända matcher via webbtv? EFT herr och dam och nu U19 VM. Var tog satsningen på webbsändningarna i elitserien/SSL vägen? Något på G?
 
Vilken rubrik väcker mest intresse? "Vi är inte världsmästare för att vi vinner med 18-0" eller "Drömmål efter en minut sänkte Ungern" (samma match, samma artikel).

Ha d gott som Hysén skulle ha sagt.
För bloggen med världens bästa läsare /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Också finns det lag som inte har skulder och inte spränger budget men ändå har spelarna lön.

2012-05-06 @ 18:33:34
Postat av: Ingrid i Umeå

Visst är det så, men nog kan man tala om ekonomisk doping i andra fall. Både goda och mindre bra exempel finns och det är inte alls säkert att det är "som det ser ut".

2012-05-07 @ 08:58:44
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg