->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Det är nu det är högsäsong för organisation och...

2007-05-10 @ 12:12:27
Hallåj... vad tyst det är överallt... det är ju nu det är HÖGSÄSONG
I mitt liv är det "mer än mycket att göra"
Alla vill ha mig just nu... ja då handlar det såklart om jobb...
Tur att pojkvännen finns... han ser ut att leva efter motto: "är man redan sen behöver man inte ha bråttom"
Borde gå kurs hos honom  *ler*... kallar honom långsamhetenslov och livsnjutare
Oops, när jag skriver inser jag att jag är TVÄRTOM... vad det nu blir... inte livshatare och hysterinslov i alla fall

Jag har nästan aldrig bråttom.... när ska jag säga så... om 30 år då jag går i pension kanske
10 åringen har aldrig brådis... och .... tränar mig....
äh... nu vidare


Dagens inlägg:
klipptihop två utkast... hoppas inlägget går att läsa och förstå...

Inlägg:
Fler klubbar än tidigare har svårt att hitta människor som vill lägga ner själ och hjärta genom att jobba med händerna... , sköta uppgifter på matcher, dra in pengar, sälja lotter mm.

Nu har en av Skellefteå klubbarna bekymmer och funderar på att lägga ner klubben/laget, det känns trist då lag i div. 1 och 2 säkrar framtiden, det måste finnas lag att utvecklas i. Hoppas verkligen att de hittar en lösning
Skellefteå har gått ut till gamla spelare/aktiva och efterfrågat stöd, bra initiativ,

De föräldrar som engagerar sig i skolan när det behövs extra insatser är i hög grad de som också tar ansvar i sina barns fritidsaktiviteter ... märkligt egentligen.

En klick människor, guld värda,

En klick människor... viktiga men...  när nyckelpersoner av någon anledning försvinner kan en stor klubb rasa ihop
Tror inte innebandyn skiljer sig från andra idrotter, det är en klick som jobbar, ett kompis gäng, personer som på ett eller annat sätt tillhör samma familj ...
Ofta sitter samma person på flera stolar, även i min vardag det så kallade. näringslivet är det på samma sätt, det märks först efter man lärt känna kulturen

fick uppfattningen att Kokocha (i en av vårens krönikor) tror att det lättare här eller rättare sagt på mindre orter ... 
Kanske han har rätt, men alla klubbar slåss med likartade bekymmer även i Innebandyns huvudstad Umeå. 

Att få människor att jobba ideellt är svårt... det verkar ligga i tiden,....en generation fråga
Folkrörelsens era fostrande 40 och 50-talister i andan att lägga ner kraft på det man tror på
"Välfärden" med bland annat möjlighet till studier för medelklassen har gett ideelltarbete mindre status sägs det.

Inga känga tvärtom:
Har alltid haft en uppfattning om att Dalen har många medlemmar som jobbar för klubben, utåt sett funkar deras arrangemang klockrent och både jag och andra ger "creddar" dem ....men även Umeås starkaste klubb söker fler medarbetare , på  deras hemsida finns en mycket trevlig annons . De är kloka som frågar allmänheten... det finns en risk att klubbar kan se detta som en prestige förlust men... klokt Dalen ...  som i så många andra fall är de AKTIVA. skills Dalen


Hur får man människor att jobba för en klubb... en sak är att skapa en vi känsla, få människor att känna sig välkomna ... omedvetet bevakar aktiva sina revir, ger bilden av att "här fungerar det klockrent" men i slutändan är det en handfull människor som verkligen engagerar sig, är man inte många med VI känsla blir alla klubbar sårbara...när eldsjälar försvinner, de mest aktiva föräldrarna följer sina ungdomar till nya klubbar... då märks det. På en fotboll fest i somras hade vi inte räknat med ... att Nina skulle flytta, hon var en förälder som engaerade sig ... himmel vad hon har uträttat mycket... Ringde henne efteråt och sa "flytta tillbaka" *ler*


Hör ofta "folk borde engagera sig"... tror många kan tänka sig att hjälpa till men...

Vi gjorde en undersökning i en XX klubb bland medlemmar och anhöriga , många bra saker kom fram förvånade nog skrev många "Vi har aldrig fått frågan om att hjälpa till" 
Hm.. frågar man kan det bli bekymmer....och kan det vara så här:
Eldsjälarna vill egentligen inte släppa in nya, man bevakar sina revir ... de uppgifter man önskar hjälp med är de som är tråkiga... man känner sig utnyttjad om man t.ex. Bara förväntas dra in pengar på olika sätt
Tror man måste bjuda till för att få snurr på de uppgifter som behöver göras....inte bara be om hjälp med det som anser ha låg status och som kan upplevas som tråkigt (har skrivit ett inlägg om detta som inte blivit publicerat men det kanske kommer) ...Kan man tänka så här?
Vi vill göra människor delaktiga,( brukar kalla detta öppna famnen  jobbet med t.ex. Framtidsverkstad)   Tror man få människor peppade genom att som på arbetsplatser försöker visa förtroende och ge ansvar men framför allt... ställa frågan vad vill potentiella medarbetare är bra på kan tänka sig att göra... välkomna nytänkande.
Skillnaden mellan "vi behöver hjälp med det här och tror att du kan tillföra det?"och "vad tror du själv att du skulle kunna tillföra och vad skulle du vilja göra"?

/Innebandybloggen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: freppe

En annan vinkel man ej heller får glömma bort är att det ibland finns eldsjälar som inte vågar släppa kontrollen. Att det är "deras" klubb.

Vissa klubbar skulle må bra mycket bättre att vissa av eldsjälarna tog ett steg tillbaka och lät de unga hungriga ta hand om vissa centrala uppgifter. Visst kommer de göra misstag, men är det inte det livet handlar om? Att våga göra saker, även fast det ibland blir fel. För om vi nu inte får fram de nya eldsjälarna, hur ska vi då lyckas ersätta de gamla när de ovillkorligen försvunnit.

Och en annan sak som är oerhört svårt idag, är att säga tack.

Så tack för ett bra inlägg!

/freppe

2007-05-10 @ 13:34:06
Postat av: freppe

En annan vinkel man ej heller får glömma bort är att det ibland finns eldsjälar som inte vågar släppa kontrollen. Att det är "deras" klubb.

Vissa klubbar skulle må bra mycket bättre att vissa av eldsjälarna tog ett steg tillbaka och lät de unga hungriga ta hand om vissa centrala uppgifter. Visst kommer de göra misstag, men är det inte det livet handlar om? Att våga göra saker, även fast det ibland blir fel. För om vi nu inte får fram de nya eldsjälarna, hur ska vi då lyckas ersätta de gamla när de ovillkorligen försvunnit.

Och en annan sak som är oerhört svårt idag, är att säga tack.

Så tack för ett bra inlägg!

/freppe

2007-05-10 @ 13:52:50
Postat av: Anonym

Som sagt, jobb skadad.

2007-05-10 @ 23:32:51
Postat av: Anonym

En ny tack blogg asså
Skriv

2007-05-13 @ 00:05:15
Postat av: Koppen

bara för att jag har tagit semester så behöver väl inte du göra detsamma. Kom igen Ingrid.

2007-05-14 @ 21:14:50

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg