->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Nä jag var inte bränd, jag var i luften

2007-11-15 @ 23:15:26
Varning  Är inte slipad och vet vad man får säga eller tycka.
Varning... klockan är mycket och ...
Den här sidan kommer att fortsätta ha min egen touch... läktarsnack... utifrån perspekiv... ego perspektiv... tunnel och helikopter
prickarna och stavfelen bjuder jag på.
Bild från helgen som gick, fattar inte hur ngt kan vara så.... mitt.... så gratis och så... storslaget.
Nu skulle jag vilja läsa om annat än karlsson affären i Götemagabandinnezinet...  typ om innebandy... om lyckade satsningar och framsteg som sporten gör...
Jo... vi fick se en läsa att Pixbo gjorde reklam för sin match mot guldhjältarna i ett shoppingcenter... 
Dt har stått en massa innebady nyheter men karlsson affären suger musten ut en....  mera innebandy som...
Att Aga skulle hyllas (det tycker jag Pixbo gjorde rätt i, hylla dem som hyllas skall) hur karlstad laget har det, om Örjan vs Curt mm.
Och nu Båstad tävlingen blir av

Ikväll önskade jag att det kunde skriva om bucklan istället... IGEN  ... det trodde jag aldrig att jag skulle önska *ler*
Snälla Götemagabandinnezinet, sätt igång och skriv om bucklan ... se till att Kimmo Eskinen eller någon annan som gör sig förtjänt av den  får en snygg buckla i Globen i år...
Tillbaka till bucklan snacket...  det var mycket roligare att vara innebandy frälst på den tiden.
fast det är kul nu med... men lite tråkigare....

Jag förstår... eller gör jag det?
Om Jansson hade suttit vid makten hade straffen aldrig utdelats??? Är det vad man vill säga? 
Allt var bättre förr
Även om Götemagabandinnezinet... redvisade sina djupgående analyser om det förbundet gjorde tidigare så har tonen blivit en annan... nu är det VI mot förbundet....

Alla är MOT sitt eget förbund... men ändå vill man fortsätta med den här jlk sporten...
Så länge det är VI mot DOM kan man inte sopa banan med andra sporter.

De som fattar beslut på förbundet är valda av oss... ja eller av er... alla aktiva.... demokrati är svårt.

Jag tror att alla kan påverka... men inte genom att kapa fötterna på folk....
Nu börjar vi vara konstruktiva... ger förslag, sätter plus och minus...
Hur gör vi för att komma vidare? Hur läser vi bäst den situation som uppstått...
Finns det något positivt med att kraven på elitmässighet ökar?
Jag tror det....
Lugn lugn lugn, jag har inte sagt att hanteringen blev rätt... det blev kanske en massa fel... men att strunta i regler är också fel.
Jag lider med de som fått hårda straff, det är tufft för dem....  innebandy är en livstil.

Jag undrar bara
Vad händer med allmänhetens förtroende om förbundet tar tillbaka sina straff... det verkar vara det folk vill...
Hur bra är det?
Har läst att några menar att det bara finns en sak att göra nämligen att ta tillbaka straffen... tänk en gång till...
"Ja SIBF försökte styra upp korp fasonerna men det gick inte, de fick så mycket skit så nu ..."

Därför... det LG säger HÄR
är viktigt
Demokrati är viktig... de är VALDA av klubbarna runt om i landet, dags att visa respekt och komma ihåg att det aldrig är lätt... med nya regler.

Det där med straff... hur många av oss är NÖJDA när vi får ett straff... "Nä, jag var inte bränd, jag var i luften" någon som känner igen de orden?
Får vi en parkeringsböter en fredag klockan 17 så tycker vi att det är surt och så skäller vi på idioterna till parkeringsvakter som måste vara onda människor ... sådana som medvetet går in för att skada.... 
Nästan alla som delar ut straff är idioter... vi vet att vi gjort fel men ... ändå är det  de som försöker utföra sitt jobb som får skulden, för min dumhet.
jag är själv en sån som brukar försöka prata mig ur parkeringsböter...

Citat "LG talar ut om skandalen"
Förre förbundsordföranden Per Jansson har dessutom riktat frän kritik mot DG och menar att bötesbelopp och strafflängd inte ska komma som en chock för spelare, klubbar och den stora massan.

- Självklart ska det inte det. Generellt sett är det viktigt att den samlade innebandy-rörelsen uppfattar reglerna och straffen som vettiga och rimliga. Om inte så är fallet behöver vi titta över delarna och förändra. Annars urholkas vårt förtroende, säger Lars-Gunnar Tjärnquist till Innebandymagazinet.se.

Båstad Outdoor blir av...
Citat:
"- I somras hade vi fler elitlag än någonsin tidigare och klubbarnas inställning till turneringen har också blivit betydligt mer seriös, så jag är rätt säker på att det ska bli bra även framöver. Trots årets strul... "

Det där sista han sa herr Mineur är intressant...  nästa år kommer inte klubbarna att strula med kontrakten... hoppas man... är det det han säger *ler*

/Innebandybloggen nära dig
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Hej Tanten!
Läs detta
Postat av: Martin Wolmhed
På Minne H blogg (Balrog)

Kanske lite sent, men ändå kanske en liten förklaring till Tävlingsgruppens handläggningstid som du tyckte var lång i ovan text.
Schemat såg ut som följer ungefär:
Turneringen 3-5/8
SIBF begär in matchprotokollen - går igenom alla spelare och kollar upp dessa mot respektive förenings lista.
Sammanställning och utskick till de föreningar som har spelare som ej spelat för rätt förening alternativt ej haft licens. Föreningarna har sedan haft ca 2 veckor på sig att svara, vilket tyvärr ganska många valt att inte göra.
Med utgångspunkt från alla svar sammställdes sedan de olika kategorierna beroende på vad som hänt. I vissa fall var det enkla misstag i andra var det helt solklart att spelaren deltagit för fel förening och dessutom fått meddelande om detta från föreningen (ex. Micke Karlsson).
Därefter tog Tävlingsgruppen beslut om vidare hantering i de olika fallen.

vad vill,jag då säga med detta - jo, att det tar en månad att göra dessa olika aktiviteter är ganska naturligt då föreningarna och arrangören dels måste få rimlig tid att svara/inkomma med uppgifter, dels måste genomgångar av olika handlingar ske innan beslut kan tas.

När det gäller Berglund från Jönköping hade han aldrig blivit anmäld om föreningen svarat att han var hemma i Jönköping pga sjukdom och att ledaren satt upp alla namn som fanns på medskickad lista - nu svarade man i första läget att 'vi trodde inte ni kollade denna turnering' och när fallet hamnade hos DG så svarade man fortfarande inte att han var sjuk och befann sig i Jönköping dvs. föreningens/spelarens svar gav ingen information om att han inte spelat och då är det inte så konstigt att det blir problem.

Nu är ett antal fall överklagade och det ska bli mycket intressant att se hur RIN hanterar dessa delar.

När det gäller 4 mot 4, så var det helt enkelt det faktum att vi inte kunde skriva ett regelverk som inte frångick det ordinarie regelverket. Kan tyckas enkelt men för att kunna hantera utvisningar som skett innan ordinarie matchtid slut och även under sudden skapade ett helt nytt regelverk som var tvunget att omkullkasta ordinare regelverk totalt. Något som resulterade i att vi ALDRIG skulle fått detta godkänt från IFF, varför vi drog tillbaka förslaget.

När det gäller krocken med landslaget och klubblaget, så var den mycket olycklig och initialt var det SIBFs fel, då matcher lades på aktuell helg. Dock fick Föreningarna ut information om detta i somras och alla lag flyttade sina matcher utom Balrog som inte hittade tid. Självklart skulle SIBF legat på i frågan, men nu blev det inte så och föreningen återkom inte att det var några problem = olyckliga omständigheter som vi får lära oss utav till ett annat år.

Nu kanske man kan tycka att det är dåliga bortförklaringar ovan, men det är i alla fall ett försök i att förklara hur jag ser på saker och ting och också ge en bredare information om varför saker och ting skett på ett visst sätt

Vi hörs
Martin

PS ta gärna kontakt med mig om det händer saker och du undrar varför saker blivit som de blivit - vi kanske inte tycker likadant, men du får i alla fall information från någon som oftast vet en hel del :-)

2007-11-16 @ 00:44:40
Postat av: AIK fans

Modigt bloggat bruden.
Forza förbundet :)))))

2007-11-16 @ 19:00:18

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg