->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Knotterbollar Gurra... de heter så

2007-10-26 @ 22:18:17
0-11 till IKSU ikväll.... håller tummarna för att Skellefteå håller sig kvar i Elitserien, vi behöver flera Elitlag här...
Fem lag från Boden till Ö-vik...  det är bra men vi behöver inte färre....
Falun vann över Täby...  (OBS uppdaterar 071029... här skrev jag fel... sorry, tack Monica för att du  rättade mig)
Falun vann över Engelholm skulle det vara

Igår... på den sk, ibmatchen fick jag lära mig något nytt...
det är allmänbildande att försöka vara ivägen med andra ord.
Det handlade om speedball... grabbarna stod och funderade på varför den var knottrig... eftersom kungen Gustaf Forsberg var i närheten bad jag om stöd... jag hade ju redan förklarat det där med bollen... och hur det är meningen att de ska funka..knotterbollarna
Gustaf, varför har de nya bollarna knotter?
"De har inte knotter de har gropar"...

Ok...

Nu vet jag gropar är INÅT knotter är UTÅT... ja... enligt Gustaf är det så... men han spelar ju inte längre på riktigt... ska han verkligen få bestämma sånt?

Vår boll hade nog knotter... den for lite hur som helst ... inte rakt... vare sig i luften eller på golvet....

På vägen från hallen undrade B vad Gurra menat med att det finns nackdelar med att bollen är hårdare (den med knotter) hm...  kunde inte svara på det... kan det möjligen ha något med KÄNSLAN att göra?

På min nivå... och i det gäng jag spelar kan jag säga... speedknotterbollarna ger extremt fula blåmärken... har lätt att få blåiga märken ... ser helt misshandlad ut idag ....
Känslan .... speedknotterbollar gör ONT

Har fått höra att jag skriver för lite... mm, har inte samma lust och ork... det är ju bra för tidigare fick jag kommentarer om att jag skrev för ofta och för långt....

/Innebandybloggen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: innebandy som det inte ska vara

Ser du inte att "Norrland" och umeå håller på att få ett lag till i högsta serien?

RIG åker land och rike runt (särskilt aktivt under SDF-SM 15) tillsammans med representanter för Svenska innebandyförbundet, Umeå kommun och ledare för U19 och rekryterar talanger.

Några övergångspengar droppar aldrig in hos moderklubbarna som ersättning för de spelare som väljer att resa till Umeå för att utvecklas.

Inför denna säsong, när RIG på damsidan tog klivet upp i ettan, släpper RIG IF inte längre iväg sina spelare till moderföreningarna då de konkurrerar i samma serie. Spelarna FÅR INTE även om de skulle vilja representera hemmaföreningen i t ex heta derbyn. Istället är det viktigare för Dragosnkolans innebandyinstruktörer att RIG-tjejerna spelar mot ÖStersund. Blev det 14-3 i denna match?

SIBF har skapat en situation där en gymnasieskola med några av landets bästa talanger från andra distrikt och föreningar tillåts vara propp för föreningar i division ett norra.

I ett kommande elitseriekval - play off ett ställs vinnaren i division ett östra mot vinnaren i div ett norra. Just nu skulle det vara kval mellan Sten Sture från Uppsala och ? RIG. I Play off två är det sedan dags för lag nr 13 från elitserien och segraren från mötet vinnaren div södra och Västra att möta RIG i ett helt avgörande kval.

Ska vi i framtiden ha en blandning av starka föreningar, distriktslag och riksinnebandygymnasium i damelitserien?

Mycket är skumt på SIBF och detta med att RIG tillåts kvala till först division ett och i steg två till elitserien är bara ett av uttrycken för detta.

Dags för Innebandysverige att uppmärksamma vad som håller på att ske. Jag är förvånad att det inte förekommit någon som helst debatt om situationen. Vad finns alla bloggare och innebandyjournalister till för?

2007-10-27 @ 14:05:46
Postat av: M Svensson

Du har fortfarande den bästa sidan Ingrid.
Har läst många inlägg idag och många är bra men din är bäst./M

2007-10-28 @ 23:55:31
Postat av: Monica

Jag hoppas du inte är synsk, för än har Täby inte mött Falun (förutom i en träningsmatch där Täby vann)! Täby spelade i helgen mot Rönnby - förlust och Karlstad - vinst!!!

2007-10-29 @ 17:45:03
Postat av: Ingrid i Ume

Till
"innebandy som det inte ska vara"
Jag undrar ibland jag med... VAD finns alla bloggare till för *ler*
En sak till, din kommentar passar på en debatt sida, hade varit kul att prata med dig ...
Tycker du ska vända dig till L-G med dina funderingar om RIG, alla säger att han är öppen för dialog... testa honom... hans nr. finns säkert på förbundets hemsida.

2007-10-29 @ 21:23:27
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Ingrid i Ume

Till Magnus
ha ha smickrare där
Till Monica
TACK!!!! jag uppskattar verkligen när någon rättar mig, super bra.

Ang, feedback
Jag tar gärna emot ris och annat, rätta mig, håll med eller såga
Det har varit tyst ett tag på kommentar fronten....

2007-10-29 @ 21:26:10
Postat av: innebandy som det inte ska vara

Det var mera som en kommentar på ditt inlägg om 0-11 till IKSU mot Skellefte och att ni behöver flera Elitlag här uppe... "Norrland" har ett till lag på gång och det med SIBFs hjälp. Grattis! För övrigt har du en skön bra blogg!

2007-10-29 @ 22:14:55
Postat av: Ingrid i Ume

Till "innebandy som det inte ska vara"
Hej igen
Jag tycker det är kul att du kommenterar, det du skriver är intressant och jag skojar inte... tror den här typen av funderingar inte far illa av att luftas.
Forstätt skriv... det är kul.
Ang. lag i Norrland
Jag vill se ett lag i Sundsvall, ett i Luleå ett i Piteå och ett i Härnösand i elitserien ... ett Östersund lag skulle åxå funka
ha ha... tror du förstår, vill INTE att Skellefteå åker ur, det missgynnar norrlands innebandy tillväxt.

Det jag menar är att det är bra om det finns fler lag i Norrland, just i Umeå har vi redan två lag, det vore att döda innebandyn att ha fler... men det är min åsikt.
Underlag saknas här
Å andra sidan är det kul att lag som IKSU ungdom, Umeå City och nu RIG är så på tårna...

I all hast/Ingrid

2007-10-29 @ 22:42:13

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg