->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Solna o Tibble samma kväll, hur tänkte man?

2009-01-27 @ 15:56:11
Råkade se att det både är AIK-Wic och Täby-Jönköping i kväll, va??? Hur bra är det för innebandyn i Stockholm...  Det bäddar för besökare i båda hallarna... och de som inte är renodlade Caperio-fans går självklart och ser toppmötet i Solnahallen. 

Min fråga ... hur tänkte man när spelschemat planerades? Det var likadant för ett tag sedan i elitserien, märkligt och helt galet tänkte jag.  Katastrof tänkte jag ....

Men, ... och det är visst inte som i Umeå...   här är det väldigt många som går på BÅDE City och Dalens matcher, BÅDE på IKSU och Dalens matcher. Därför är det känsligt om man  lägger två elitmatcher samma dag. 

Undrar varför inte innebandyälskare i Stockholm går på andra matcher än sina egna?  Är det verkligen så?
Täby har sin publik, AIK sin... Avstånd? Dags att skapa innebandyfeber i Stockholm, går det?... det skulle ge genomslag i hela Sverige.

Läste hos Gittan att det var dåligt engagemang på läktaren i Umeå i går, jag håller med... i ett derby kunde man vänta sig känslor...  Men Dalen herrar som måste räknas till lag som drar "godkänt" antal till sina matcher har ett tyst stöd, trogen publik.  Man kan inte räkna med att alla i publiken hejar på laget på banan... när det är innebandy i Umeå.
Innebandyns huvudstad väsnas inte så mycket... hade varit kul med mer och lite högre stöd från läktaren.

På andra matcher... på Dalens damer heter hejaklacken Urban Karlsson, han är grym på att peppa... blir glad över en sådant engagemang... men det retar en och annan. I IKSU-hallen är det busschauffören som är hejaklack...  fasen vad tråkiga vi är i Umeå.
På SM-finalen fick IKSU inte så stort stöd genom  buller och bång, men det var 50 gånger bättre än tidigare då det varit Niklas, busschauffören och Dan som varit ensam hejaklack... det var verkligen synd att Warbergs klacken förvisades för läktaren... vakterna kom och körde bort dem.  Vem ska jag ansöka hos... låt Wic-klacken heja fram Umeå... vi är ingen vidare på det själva. Oj, vi vet ju inte ens om något Umeå-lag tar sig till Globen, inte Wic heller.  Men klacken från Västkusten har stöttat IKSU av tradition på EC och SM-finaler, det tackar vi för.

Det vore intressant om lag i samma städer satte sig ner och funderade, hur ska vi gemensamt locka publik till våra matcher... det borde förbunden på orten ta som uppgift, deras uppdrag är bland annat att marknadsföra innebandyn.
Hur får vi folk till hallarna, ja det är kanske mer man kan göra... lokalt.

Summering: Det är ingen katastrof att AIK och Täby spelar samma kväll, de har sin egen publik.
Har jag uppfattat det rätt?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Solna

Det finns såna som jag so mste välja och då blir de Solna ikväll.

2009-01-27 @ 18:49:36
Postat av: s n y g g v e i AIKtröja

Du ser sjukt bra ut i Aik:s tröja.

2009-01-27 @ 20:10:05
Postat av: Ingrid

Till Solna: Hade åxå velat se den matchen.

Till Snyggve; "random" säger barnen, är du säker på att det är en aiktröja? Går inte att byta så.. nu får jag ha den tröjan. Den tröjan var visst vinnartröja ikväll ler

2009-01-27 @ 22:04:06
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Niklas

Sjöstrands blogglänkar är bättre än innebandy.se.

2009-01-28 @ 14:53:52
Postat av: Ingrid

Niklas

Har inte tittat på ett tag men fötut hade han typ miljarders, den enda som hade en bra samling. Gillat bloggkollen på SIBF grymt mycket!

2009-01-30 @ 00:05:18
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg