->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Sundbom till blågult? Betyg 3,5..

2009-01-15 @ 00:03:21

Ponera att betygsnittet speglar verkligheten.. då har vi inte en enda spelare som kvalat in i gruppen som spelat "mycket bra" ... Magnus Fredriksson talar om för alla som vill höra (läsa) att nu kan inte Kent Göransson blunda för Poeten... Men ska vi ha spelar i blågult som inte ens är "mycket bra". Om man läser hans krönika  och sedan tittar på betygen, motsägelsefullt ... Chefsredaktören säger att  Sundbom ska ta någon annans plats i landslaget samtidigt som expertbetygen ligger klart under godkänt för en landslagsman.
(Hur tänkte du nu... Fredriksson)

Platsar man i landslaget borde man hålla världsklass åtminstone i några matcher per år... eller? Hur många spelare har fått "världsklass betyg"  i år... undrar om de går att räkna på en hand.
Jag skulle inte gråta om Sundbom fick chansen i blågult, han är en kille som gör allt, allt allt för laget... och självklart...  han är en toppspelare och 3,5 betyget köper jag inte.  

Kimmo Eskinen skriver i sin blogg om betygen, att de är lika underhållade som Björn Gustavssons bästa skämt... betygen var knappast  menade som ett skämt ...  men man undrar ju ibland,
Inte ens Magnus Svensson håller världsklass enligt Magget, 3,5 .. han som förra året utsedd till världens bästa spelare.. han är visst knappt "bra" i år. Dags att lägga av Svensson? *ler*....  
Warbergs första kedja .. kom knappt över betyg "bra"..

Betyg som är satte på Dalens hemmamatcher.. Ketil är kung men har han gjort fler bra matcher än till exempel Rickie Hyvärinen? 3,4 i snitt...  och han om någon måste väl hålla världklass...  Magnus Jäderlund:s uppfattning är att Hyvärinen är bäst i världen, men han har nog fel... han är sju punkter i från "mycket bra". 
Har på känn att Göransson inte plockar truppen till Finnkampen utifrån IBM:ets betyg ... svårt att få ihop ett världsklass lag då. *L*

Jihde menar att Kranberg är seriens bästa back så här långt...  (gissa vem som fick mail att jag skulle läsa där) men experterna som satt betygen håller inte med...  där är jag lite tacksam för Maggets insats.. jag fick rätt mycket feedback sedan jag skrivit om Kranberg och VM, det var intressant läsning och mycket fakta, TACK (bra att folk står upp för de sina) har aldrig sagt att Koffe är kass... bara att andra är bättre eller lika bra...  
Det är ju lättare att prestera om man inte sitter i utvisningsbåset. 

Konstaterar ... jag är lika dålig som Innebandymagazinet på att sätta "betyg" på spelare *ler*. Ta i beaktning: Innebandy Enligt Mig är inte skriven av ett innebandyproffs
Här kan man använda uttrycket "hä du säg och katta skit hä lägg ja i samma hög". 

Uttalanden om spelare kan få konsekvenser ... Gurra fick en   En backhand i solar plexus,  av Alm och de andra backarna i Dalen...  skona mig, jag har inga magmuskler.


Annars då?
Har fått en inbjudan till Sparbankshallen, det är ju två toppmatcher på "G"...  känner mig hedrad,  bra sittplatser och VIP-träff ...  Nu gäller det vara att förlägga ett jobbmöte på rätt datum... det är det som är det kluriga.
att ha en blogg är spännade... nya kontakter och otippade mail med mera... 

I dag .. Som vanligt har jag agerar materialare, koordinator och huvudsponsor åt D och S ... Varför sitter inte mina barn vid datorn hela dagarna *ler* . Har lärt mig en hel del fysik då 13-åringen har prov på fredag... bra att ha barn, men varför har barn nummer 2 valt att läsa franska... känner mig helt ställd när jag ska förhöra henne.
Nu vet jag hur töntiga jeans ser ut, trodde jag hade hyfsad koll men... tillbaka till butiken ska de. jeansen S vill ha finns på Flott och kostar 1300 kr.... Hur ska jag kunna säga nej?
Bosse mailade, han vill att jag ska ta på mig ett mindre uppdrag... blir rörd varje gång han hör av sig, han har råd att ta in vilken kunglig konsult som helst ...  
Han skulle nog bli rätt förvånad om jag berättade att ett av mina intressen är att skriva om innebandy, dessutom i bloggform... knappast det han förväntar sig.
Det här inlägget är nog en himla massa syftning/stavfel i...  är supertrött men... blev så himla bloggsugen när jag läste om betygen... så lätt faller man i fällan ...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

betygsättarna är nog inte så insatta pålästa som de borde vara, men vilka resurser har de att åka land och rike runt, jag tror att det är för många tomtar s.k "innebandykunniga" som får sätta betyg utan en aning om hur man eg. gör det.....på min betygsskala är Sunbom given en chans i landslaget... :)

2009-01-15 @ 07:39:15
URL: http://www.metrobloggen.se/larare
Postat av: Patrik

Fan vad arg jag blev först, trodde att du skrev att Danne Bron Sundbom inte håller. Full? Men han håller klart för svenska landslaget, om han sedan passar in är en annan sak.

Ingrid i Umeå, heter du något mer kanske? Tror ingen tar betygen på allvar, men det var en rolig blogg att läsa. Ses.

2009-01-15 @ 13:36:16
Postat av: Anonym

Många av de bästa spelarna enligt både dig, mig och andra plastbollsgalningar har väl fått de bästa betygen. Det är svårt att göra betygen rättvisa, se på betyg i annan idrott, jag tänker på tex. fotboll. De får inte heller höga betyg.

2009-01-15 @ 13:45:24
Postat av: Ingrid

Till So-läraren

Du är inte ensam om att vilja se Poeten i blågult... han är i sitt livs form. Betygen... tomtarna gör det änså bra som försöker, men de tar sig själv på allt för stort allvar.

Till Patrik

Nä, jah är inte full... vad bra att du läste igen, rubriken var illa vald kanske. Jo jag heter något mer än Ingrid i Umeå ler.

Till anonym

Ja, helt rätt, så är det...

Till Anonym 2 med "Malmgren verkar ha"

Ok, jag ska läsa hans blogg, förstod inte det där sista men jag antar att det är bra att ha kompisar.

2009-01-15 @ 22:23:18
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg