->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Supernöjda med domartillsättningen

2009-03-10 @ 21:33:36

Fick  frågan idag vilket lag som är mitt lag...   hm, ja .... det handlar som med så mycket annat om bland annat relationer, men också om det laget/klubben visar på och utanför banan. Har inget lag som jag skulle kunna belåna mitt hus för, ingen klubbtillhörighet...brukar säga att jag är på innebandyn i Umeå:s lag...   lugnast så.  Mitt favvolag i SSL är egentligen ett helt annat lag, men det är an annan femma. Håller tummarna för att vi har åtminstone ett nytt lag i Globen... ett tag ditt. Men jag håller också på innebandyn i Umeå *ler*.  På damsidan...  klart det vore nice att se IKSU i Globen igen.
Idag har vi väl anledning att fira i Umeå, Dalen kom fyra i serien... för första gången.  Fast det är lättare att komma i håg att "Dalen kunde blivit trea"...  Dalen har överträffat sig själv...   stort.  Sedan tidigare vet vi att IKSU vann serien. Heja Umeå!

Hylla City.. kom ihåg det.  De har gjort succé!  Kapten Bergström och grabbarna har INTE förlorat en slutspelsplats... de har gjort ... ja tycker Putte säger det bra själv:  
-Visst känns det lite surt att det inte blev slutspel men totalt sett är jag jättenöjd, vi har gjort vad ingen nykomling orkat med de senaste åren. Vi har inte bara klarat oss kvar med god marginal, vi var med och stred om en slutspelsplats ända till slutet, det är förbannat bra gjort (Patrik Eklund till VK). 
Skrev en egen hyllning till City här om dagen, den ligger nu på Warbergs hemsida, nä skojar inte.. eller hyllning och hyllning...  en TEXT..  inför match.  Undrar... säger man offensiva hörnen? Hade ingen expert att tillgå.
Dille fyller år idag...   grattis. Föreslår att alla polare sätter in en hundring på Jernbergs konto.

Singlade Täby slant när de skulle välja till kvarten? Hm.. ska man tro på det? Eller är de sponsrade av SL? Täby åker helst tunnelbana

Nytt ämne:
Läste om domartillsättningen...  man får inte skoja om domare.. jag vet.... 
Har inte haft tid att surfa idag men.. har det inte redan kommit kommentarer så lär det komma. Men AIK tycker ju att alla domare är bra, visst skrev Jihde det på sin blogg för ett tag sedan.  Nivån är hög, i år har vi haft tur lät det. Förstår alla de som är aktiva att de inte vill kommentera domare i negativa ordalag.  Det är ju bra om man kan det, respekt!  Är man för positiv kan det upplevas som "smörning" ... Angående domare bestämmer vi att Hallstensson och Vidar Jonsson är supernöjda...kanske rent av ute och firar någonstans? Säger inget om de domare de fått men... det kan bli åka av. Känslor!

Vore klart  intressant att höra tränarnas val, om de fick välja...   men det är inget man pratar om... sveriges bästa domare, synd.
Vilka skulle jag själv ha valt, det kan handla om fem raka matcher.  Gillar domare som försöker få spelet att flyta och kan erkänna när de gjort fel. Kanske hör alla domare till den gruppen, från läktaren har man ju på sig andra glasögon.  Tycker att Falun ska vara nöjda, vi skojade om att de nog får en domare med ett  w i efternamnet, fjärde bokstaven ... Falun-WIC  fick ett domarpar som jag själv skulle ha valt. Tror att WIC är nöjda, har jag fel?

Vilka domare hade Binge helst sett döma deras matcher? Han som själv är domare, ser han jobbet annorlunda? Vilka skulle han välja tro???? Olyckligt att man tar en domare var moderklubb är Balrog i matchen mellanTäby och Balrog.

Vore på sin plats att gratta de domare som gjort sig förtjänt av ett slutspel, beundrar alla som pallar...  

Hade jag rätt... Falun och  Endre i TV...  som väntat.

Nu börjar det snart play off!

Facebook, inte helt bortkastat ändå.


Här är texten från Warbergs hemsida:

INNEBANDY HANDLAR OCKSÅ OM TAJMING (av Ingrid i Umeå)

Någon som säger emot mig om jag påstår att Umeå City är Årets Rookie? Grundstenen verkar vara ”Umeå City hjärtat”. Medan City harvade i ettan fick många spelare chansen att spela i SSL, de kom tillbaka till laget när det blev åka av i Superligan. Och laget visar ofta hjärta, krigar, kämpar på. I förra omgången mötte man Storvreta, låg under med åtta mål men fortsatte att kämpa.

Men Umeålaget kan inte betecknas som ett gnetgäng, de försöker spela innebandy med fart och fläkt. Det bjuder på en del tekniska överraskningar och roliga kombinationer.

Men det finns så klart svagheter, en är att de gör för lite skitmål. Det ligger dem kanske i fatet att man kunde glassa omkring i ettan och göra snygga grejer. En del (försvarbar) orutin finns, det märktes kanske särskilt i TV-matchen. City är ett lag som farligt ofta tappar bollen på mittplan, bolltapp i de offensiva hörnen vore att föredra (långt från hemmamålet). De har förlorat matcher på grund av svagt spel runt egen kasse. Dessutom känns de för små på något vis, spelarna kommer fysiskt till korta. Detta gäller inte backen Andreas Toumas, han har betytt mycket på de stora pojkarnas arenor.

Trots brister kan man aldrig ta ifrån City, Årets Rookie kvalitéerna. Får de till spelet kring eget mål kan de bli livsfarliga på måndag.

Lagkapten Lars Bergström, är viktig. Där har ni veteranen, klippan som tillför lugn. Har en känsla av hans beslut att fortsätta höjde lagets moral. Han och flera andra har satt en ära i att få laget tillbaka på innebandykartan. Man kan undra varför Gustaf ”Gurra” Forsberg inte gjorde sin plikt, han var med i truppen som fick City att åka ur för tio år sedan. Hörde jag Vasaloppet?

Man ska ha stor respekt för slitvargen Daniel Jernberg, centern som spelar med hjärtat. Det är svårt att säga varför, men han levererar mer poäng än man faktiskt kommer ihåg efter matcherna.
Bästa skott? Väljer Mattias Mattson, han är i alla fall den som gjort flest mål, 30 kassar och åtta assist säger lite om spelartypen.

Hetast just nu är Jakob Lundmark, han hotar i anfallszon bland annat genom att röra sig mycket i slottet. Jakob eller ”Jacke” äger den interna ligan med sina 43 poäng.
En högst personlig favorit just nu är Daniel Pettersson inte minst för skottet han drog iväg mot Helsingborg. Skaplig bössa, det häftigaste jag sett i år.

Målvakten Erik Ställ har imponerat, särskilt med tanke på Citys spelstil. Han hör till framtidens och den nya tidens målvakter, då innebandyn ser ut att gå från små till stora keepers. Ställ är fysiskt stor precis som Ramsin och Sjögren, gemensamt är att de sitter ner och gör sig ännu större i mål.

I båset finns Andreas Söderberg, Patrik Eklund och Peter Strandberg Eklund var liraren och ”Ankan” Strandberg sniper, båda profiler på banan under Citys bästa år. Kan en profil sitta i väggarna så borde Patrik göra det. Det är sjätte säsongen för coach ”Putte”. Vardagen låter aningen hektisk, fyra små barn, heltidsjobb och så elitinnebandy. Ifjol hade han kunnat missa ödesmatchen mot Sundsvall eftersom hans fjärde barn var i antågande. Dottern kom ett par dagar innan utsatt tid och Eklund fick vara med när laget förtjänade direktavancemang.

Är det inte det jag alltid har sagt, innebandy handlar också om tajming.

På tal om tajming och allt annat som måste till om jag ska få se ett Umeåderby i kvartsfinalen. City måste ta poäng mot WIC om de ska ta sig till slutspel. Oddsen är tydligen sju gånger pengarna på Umeå. Kanske jag ska snacka med Bluemarines?. Vem ska jag ringa då jag behöver låna Sveriges bästa hejaklack på måndag?. En blå hejaklack skulle i alla fall bättra på chanserna till det där kvartsfinalderbyt.

Bluemarines har å andra sidan redan gjort mer än man kan begära. Som Umeåbo står jag i stor tacksamhetsskuld till dem, eftersom de hejat fram IKSU till flera SM-guld och andra medaljer. Det är stort.

På måndag vinner det bästa laget, för alla vet ju att innebandy inte enbart handlar om tajming.

/Ingrid i Umeå


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: anders

Imorgon börjar innebandyslutspelet, var med och tippa på www.swebet.se

2009-03-11 @ 10:41:26

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg