->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Trevliga Umeå, ja visst. Men vinnarkulturen...

2009-03-21 @ 21:34:08
Läste just Koppens blogg...  han hyllar Umeå och Dalen, med all rätt... en superbra förening, bra arrangemang, bra på det mesta.. utom just att vara bäst när det gäller.
Längtar efter att läsa Gustaf Forsbergs blogg... vore intressant med hans analys av dem här kvartsfinalserien.  Kastar över bollen till Gurra.

Vi vinner i Umeå brukar det heta... eller Umeå vinner... kommunens "slogan" i vissa sammanhang. Umeå är en av sveriges bästa idrottsstäder som satsar mycket på .. ja just idrott. Och visst har vi framgångar men bara på damsidan.  UIK och IKSU, de vinner och vinner. Våra stora varumärken Björklöven och Dalen , de syns i TV och media skriver maaaasor, men inga guld tar de... aldrig. Senast Umeå tog hem en stor vinst på herrsidan var väl Björklövens SM-guld 1987. När det gäller fotboll är det inte ens värt att nämna, UFC var uppe och vände i Allsvenskan för ett tag sedan. Och visst ja, volleyboll herrarna (IKSU) var ett tag framgångsrika. Utförsåkning då?  Det är damer som kommit upp i världseliten.

Längdskidåkning .. ja där hade vi ju Per Elofssons, himmel så stolt man var.

Summering... Umeå vinner och Umeå vill mer och Vi vinner i Umeå... men det är damerna som kammar hem gulden.

Jag hoppas att Umeå över fortsättningen kommer att vara den bästa staden både när det gäller arrangemang och trevlighet... alla kan ju faktiskt inte vinna SM-guld men... det skulle vara såååååå skönt att vara en guldstad även på herrsidan.  Umeå kommuns nya slogan är Umeå vill mer, känns helt rätt. Till sist, jag tror att innebandyn har mycket att tacka Dalen för.... när det gäller att göra innebandyn känd. Inte så många som vill se det, men så är det.
Kanske blir det till slut Umeå City som kammar hem Umeås första SSL-SM-guld....

Fortsätt kämpa Umeå och då menar jag HELA innebandy-Umeå.
//Ingrid i Umeå

Innebandy är egentligen inte så kul... Caperio är inte i Globen, Dalen och Endre är ute ur slutspelet... nu ska jag börja blogga om  kulstötning i stället.   Runnestig funderar över varför semifinalerna blev så ... oväntade. Jag är mest trött.  Stort grattis Storvreta och Balrog, bästa lagen vann ... som vanligt,

Kanske ska jag lägga ut en blogg om TV4-avtalet imorgon, det jag skrev i torsdags. Men hur intressant är det egentligen? Inte särskilt om man ser till vad som sägs och skrivs. Men det finns en hel del att fundera över... helt klart.


Ha en fortsatt trevlig helg!

UPPDATERAR klockan är över midnatt ... är på väg i säng men ... 
Gubbröra vann division 1 (Korpen).  Tänk att jag missat detta, sex dagar har gått sedan denna viktiga innebandyhändelse. Varför missar jag de verkligt viktiga inom sporten.
Blev varse detta ikväll... 
VP -Ska du inte fråga hur det gick i finalen i Söndags?
Jag:  -Jo..
VP -Vi vann
Jag: -Jaha (försökte se stolt ut)
VP: -Konstigt att det inte stått om det på Innebandymagazinet
Jag: -Mmm
Tänk att jag ska sova med en vinnare i natt...  *ler*
Till Gubbröras lagkapten: Grattis Frisk , vilken tur att VP hade tid att komma i söndags. Synd för mig, blev rätt stressigt efter det att alla gäster åkt. Men man offrar sig ju för sporten,
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg