->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

vad fasen ...

2009-05-12 @ 23:42:55

Sitter rätt ofta och funderar på varför det finns företag... sådana företag som mitt...  små skit företag...
Jag vill vara expert... inte sitta med papper.  Inte blev jag företagare för att sitta och här mitt i natten och fundera över det här med periodeseringsfonden.
Har bytt revisor... saknar Anna grymt mycket, hon var rätt kvinna på rätt plats... det är inte vilken stackare som helst som klarar av att sköta papper åt en sådan som mig.
Kan faktiskt trivas med pappersarbete, sortera, hålla koll, sammanfatta, strukturera, rensa med mera... men inte åt mig själv.
Tog hjälp av en kunnig innebandyperson i fredags, utnyttjade mina kontakter kan man säga... knappt ett ord innebandy, bara avdrag och periodisering och sådant skit... men det var ett nice samtal ändå. Man kunda ana att han är van med idiotiska frågor... lugn som en filbunke... var själv hur stressad som helst.

I övrigt då? Jo, har bara ett barn hemma, vi har delat på dem några dagar för att de båda skall på lite space... just nu mår det bra av det. Dessutom är det guld värt att få rå om dem helt ensam...
12-åringen och jag har haft tjejsnack... hon har ett rejält övertag där... tack vare KP (Kamratposten). Det var jag som fick lära mig saker... *ler*


Har ett dilemma... VP fyller år i helgen, vi har sedan länge planerat att gå ut och äta med våra barn (2+2), nu har 12-åringen tränare lagt ut på hemsidan att de har match...  Hur gör man? Hon behövs i målet men... vi har inte haft en chans att planera...  familjen är viktigare, både för henne och för oss. Kan någon maila tränarna och förklara läget?

Har prioriterat bort innebandyn i veckan, full huggning med annat...  företaget, omplantering på samfäldigheten där mitt hus ingår. Man blir förvånad att folk kan så lite om hur man gör när man planterar...  Har i veckan insett att 50% av de som finns runtom mig tror att det räcker med att stoppa ner lite växter.... så är det ju inte.

Vi har ÄNTLIGEN bytt bank till barnen!  Nu har vi alla barnens besparingar, fonder och konton i "min" bank.  Vill inte att SEB ska tjäna en krona på mina barn....  jo kanske, om vi flyttar till en annan stad. I den här staden skulle de behöva en hel del... ja... All heder åt deras jurister som försökte... Nåja, det är en lång historia... det är inget fel på SEB, känns inte tryggt att barnens affärer skall hanteras på kontoret de har här. Otur för dem. 

Vad är Periodiseringsfond?
Det är en fond som ger företag möjlighet att minska resultatet och därmed skatten. Man skall  kunna dela upp skatten på flera år om resultatet varierar mycket. Siffermässigt sätter man av till en fond ett år med bra resultat och lösa upp den ett år med sämre resultat. Man kan skapa balans i konjunktursvängningar, ja... solklart eller hur?

Här kommer problemet.. skatta ska man ju förr eller senare och INOM sex år. 
Så.. nu ska pengarna in... vore sig bra eller dåligt år... 

Biter i det sura äpplet....  vilken dag som helst.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Jonas

Det positiva med att betala den skatten är ju i alla fall att man har ett positivt resultat att skatta på. Det kunde ju varit värre...

2009-05-13 @ 12:55:49
Postat av: Ingrid

Hej Jonas

Ja, helt rätt... mycket moms att betala = bra affärer... Önskar bara att jag återfört skatt i fjol också, nu blir det en STOR slant på fel år känns det som. Lev och njut av Bästkusten

2009-05-13 @ 18:15:13
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg