->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

De sanna hjältarna är bänkgnuggarna, bra där Bult.

2009-11-11 @ 12:49:17

Innebandy idag igen? Japp...
Bult behöver inte någon närmare presentation en bollberoende back skrev jag i våras ... ja det var/är min bild av Bult som spelare.  
Bollberoende? Ha- ha, det låter som innebandyn är en drog... det var inte så jag menade.  Får kanske överlämna åt proffsen att förklara begreppet... Vet inte ens om experterna håller med mig om att Bult skulle vara (eller rättare sagt var) bollberoende. Det är hur som helst inget negativt att vara bollberoende.
Oj, jag kom ifrån ämnet...

Läste Bults innebandyblogg igår. Inlägget berörde mig... skriver av mig här. "De sanna hjältarna är bänkgnuggarna" "De ska träna lika ofta (om inte mer), alltid hålla humöret uppe för att inte störa gruppen, men de får sällan eller aldrig vara med på planen när det ska avgöras" (Mathias Bult Larsson)

Det är tufft att bänkas...  Utmaningen är att få spelare att känna så, att de är hjältar alltså.
... bänken kan verkligen vinna matcher åt ett lag. Det är lätt att glömma... och svårt...  
Lag med många spelare har en grym utmaning, låta alla spela så att det känns motiverande att stanna... 
Att bänka eller bänkas är tufft... Sedan finns de lag som nöter på... alla sätt är bra utom de dåliga.

Nåja, använder RSS för att lätt kunna följa de bloggar som intresserar mig. Idag hade Bult ett nytt inlägg... han följde upp det här med bänken.  Ett intressant och lite smärtsamt exempel, tror många kan känna igen sig. Dags för en krönika Bult?

"Det finns spelare man inte kan bänka, de blir helt knäckta då", har tränare sagt till mig i olika sammanhang. "Han/hon tar det som ett personligt nederlag". "Bänkar jag XX så drabbar det hela laget".
Frågan är om man som tränare skall bära det ansvaret... Vad har spelarna själva för ansvar att ta hand om den här typen av utmaningar?
Kan man lära sig hantera en bänkning? Är det nyttigt? Utvecklande?
Konstaterade i det sammanhanget... även stjärnor är människor. (ja självklart, men ni kanske förstår hur jag menar). Det måste väl till viss del handla om personlig utveckling... detta kanske är ett ämne att bolla över till någon...  

Innebandyn är människorna som utövar den... Oj vilka svåra frågor tränare och ledare (och spelare) har att hantera... Det gäller att vara rätt kvinna/man på rätt plats.
Stor respekt till alla (ledare och spelare) som kan vill och vågar utsätta sig för detta. Kärlek till alla! Fortsätt kämpa.

Nytt ämne:
Hur slitna är spelare som fått mycket speltid under landskampen. Att spela landskamper innebär inte bara matchtid... de är resor, hotellnätter... sedan ska spelarna jobba. Tuffa bud. Storvreta har grymt tufft schema framöver. Riktigt tufft, Storvreta väljer att ställa upp på en TV-match, ... Storvreta röstar med fötterna... och vill visa upp sporten i TV. STORT credd. Sportsligt blir schemat tight och klubben får bokstavligt talat lägga ner tid och kraft på värdskapet.  
Caperiotäbys spelare fick mycket speltid... de hade en tuff match mot Järfälla strax innan resan. De möter snart Warberg som bara hade en spelare med i landskampen. Det är en tuff match hur som helst för båda lagen, undrar om någon av laget har en fördel... Många matcher i benen eller de som vilat? AIK möter Sirius...  en lätt match? Sverige spelade en hel del på "lite folk" ... och tog därmed hem medaljen.  
I går verkade det inte vara någon större fara med Daniel Johnsson... fyra kassar, trots landskampen *ler*. Han fick spela två matcher, ingen dåligt debut. Grattis Johan Samuelsson, vad jag förstår fanns han med från start i alla matcher.  (rätta mig om jag har fel)

Oops, nu är lunchen snart slut. 

Det kommer ett inlägg till idag, senare... skrev om det igår...


UPPDAT: Damerna har samma utmaning... dubbelmöten kanske väntar. Tog SSL som exempel idag. (nej det är inte mindre viktigt med elitserien)
MERA UPPDAT:... En extra landskamp för damerna, två dagar innan VM. Alla nöjda och glada? Har inte sett spelschet men inför Finnkampen protesterade tränarna då det blev för tight schema. Lägret i samband med Finnkampen blev inte alls så tufft som tränarna uppfattat innan. Nu är det dessutom en dags vila innan... 
VM närmar sig, det går inte att missa. Innebandy.se gör allt för att påminna oss... bra där.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Damerna har det minst lika tufft om inte tuffare. Så typiskt att ta herrinnebandy som exempel.

2009-11-11 @ 14:08:01
Postat av: Rune Engström

Det är en stor skillnad att vara bänknötare som äldre, rutinerad spelare kontra ung spelare. Svårt som äldre att motivera sig för alla resor, som kostar enormt mycket tid, och prioriteringar. Men ska ett lag vinna så behöver de ett LAG, där alla ställer upp oavsett position och plats på eller utanför plan / capello

2009-11-11 @ 14:49:26
URL: http://ehuscoaching.com/blog/?p=438http://
Postat av: Anonym

Ingen fara med AIK, de spelade inte så mycket under cupen. Blir förbannad på många matchminuter några andra spelare hade. Hallstensson slet inte ut sina egna spelare, frågan är vad han han utsatt andra lag för. Keepon

2009-11-12 @ 07:33:25

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg