->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Tre bra saker & Örjan flyttar tillbaka till Umeå

2009-10-15 @ 15:07:25

Mitt tangentbord bråkar... försöker ändå.

Europacupen:
Wallgren gör hattrick...Matthias Hofbauer fem pinnar i EC (tre ass av brodern), hade inte varit så dumt om de båda spelarna (alla tre borde jag skriva) hade bidragit här i Umeå.
Ska bli spännande att se var Wallgren hamnar nästa år... vill minnas att hans kontrakt med Dalen går ut i vår...  Lär vara mer än en klubb som är intresserade.

IKSU... är vi förvånade? Uppladdningen blev kanske inte optimal, tuffa matcher innan. Så tänkte jag innan de åkte. IKSU borde väl ta hem cupen.   
På tal om IKSU.
De är fortfarande Sveriges mest vältränade lag, eller hur? Menar inget enskilt test utan alla tester. Deras fysiska status kan behövas... halva laget ska spela både VM... Europacupen och serien. 
I Umeå finns en bra träningskultur i många klubbar. Credd till plantskolorna..  Finns många som skall hyllas... Dille som tränar IKSU ungdom är en av de som bäddar och därmed är en del av IKSU:s framgång. (kunde valt ett bättre ord, FOSTRAR kanske)... Det är lätt att glömma tidigare tränare som lagt en bra grund.   

TRE BRA SAKER
har fått i uppgift att skriva ner tre positiva saker inom tre olika områden. Nyttigt...

Tre positiva saker om mitt hem och familjen, en av dessa måste vara mitt fysiska hem tex. ett rum jag trivs i.
Tre positiva saker om jobbet, uppgifter eller personer jag möter.
Tre positiva saker om de människor som finns omkring mig (då inte familj).

Uppgiften skulle vara gjord inom tio minuter, max 50 ord totalt...  Det blev positiva minuter. Har satt upp svaren (ett A4:a) på spegeln i sovrummet (inte för att slippa se min spegelbild *ler*). 
Lätt att fastna i det som måste göras eller inte fungerar, det man skulle vilja göra men inte kan eller tror att ma kan...  som sagt en nyttig övning. 
Gissar att nästa övning är minst en punkt på varje område som inte fungerar och en åtgärdsplan... men det är bara en gissning. 

Tre positiva saker om innebandy? Alltså aktuella saker... En annan dag kanske...  eller så gör jag ett snabbt försök:

-det är saker på gång, och det har redan hänt positiva saker i år. Har sett en positiv tendens i några klubbar... får återkomma om detta. (Ooops, flera saker i en rad)
-engagemanget som syns i cyber, det visar att människor bryr sig
-människorna, det är ändå människorna som gör innebandyn.  
Hm.. detta tog inte tio minuter utan typ två, får fundera mera. 

Nytt ämne:
City-AIK, vi pratade här hemma om att tända till  inför en sådan match, (alltså City).
"Finns ju inget att förlora" "Räkna med att de är heltaggade" "Det är väl aldrig svårt att tända till innan en match mot AIK" "Inte orolig för det" ...
Mm, det är väl så det är...  skulle kanske fått samma svar av City.  
Och hur resonerar man i AIK, de har ju visat sig i högform...
Hm, önskar att Innebandynytt fanns, så hade jag kunnat ställa alla mina frågor. Ibland saknar jag skrivandet. "Du ställer udda frågor" fick jag höra mer än en gång... Var och är nog så... är verkligen intresserad av människorna bakom sargen och bakom klubborna/i målet. Det blir nog lite skrivande framöver... men inte samma typ av artiklar.  

Örjan lämnar Olofström, hoppas han inte lämnar innebandyn. Klart det är viktigt med ett jobb, vem behöver inte det? Verkar som Curt (Warbergs damlag i ettan) snart får en ny meriterad tränare i samma serie. Inte med Örjan Lindbergs meriter men...      

Multiidrottare, undrar hur många som är med (eller aktuella i) både i fotbolls & innebandy-landslag. Tänker  inte Henke Larsson *ler*, han kallades med all rätt multiidrottare men något innebandy-landslag var han inte aktuell för.   
Kommer på två, har inte forskat så jag kanske får lägga till fler, kommentera och rätta gärna. 
Det handlar om ungdoms-landslag, men det är ändå imponerande.  
Har sett denna spelare i en match: Anna Torstensson, FBC Uppsala, div 1. Hon är 93:a, spelar i flera landslag i fotboll...  och visst har hon varit eller är aktuell för U19 (född 93.. alltså 16 år) i innebandy. En spelare jag hoppas fortsätter med innebandy, hon kan bli hur bra som helst.

Niclas Maripuu, spelare i SSL (visst stavas han efternamn så, inte Maripu som det står på innebandy.se. hans namn stavas iaf olika i fotboll och innebandy-sammanhang har jag sett). Maripuu tackade nej till breddläger i innebandy, inte konstigt då han spelar i Superettan.  Han spelar även i fotbollens blågult UXX (måste kolla). Det finns naturligtvis fler spelare som både sysslar med innebandy i fotboll, men hur många finns i båda landslaget/n. De som platsar i två landslag måste ha speciella gåvor...  det är knappast något man kan göra utan det där extra.  

Någon som sett EC på nätet, Svensken Daniel Brodén står bakom sändningarna.
Vad hände med webbsändninarna från SSL och elitserien, trodde det var klart... vems bord ligger det på? Har jag missuppfattat detta?
Vore guld värt om webbsändningar blev verklighet.

Krönikor verkar vara en bristvara...  visserligen kan krönikor vara värda att läsa mer än en gång... men ... tre fyra gånger?

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Czitgrom András

Snacka om att vara på tårna Ingrid.

- Rena rama floorball news.

Jättebra!

2009-10-15 @ 16:36:40
URL: http://andrasczitromfloorball.blogg.se/
Postat av: Anonym

Niklas M spelar i AIK, det säger lite om hans kapacitet. Bra blogg. Håller med Andras för en gång skull:).

2009-10-15 @ 17:25:36
Postat av: capello

...hade det räckt med tre spelare till i Dalen.....

2009-10-15 @ 22:13:29
URL: http://ehuscoaching.com/blog/?p=19
Postat av: Ingrid

Andras, lite koll har man:)

Anonym: Mm, skrev jag inte att han spelar i AIK? Missade det.

Capello: suck ... Ja, det är väl ett bra tillskott, tre duktiga spelare...

2009-10-15 @ 23:33:31
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Anonym

Walle har kontrakt med Dalen nästa säsong.

2009-10-16 @ 12:15:15
Postat av: Ingrid

Ang Walle. Se där, bra att bli rättad tack!

2009-10-16 @ 13:34:47

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg