->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Idrott och svininfluensa...

2009-09-03 @ 19:54:10
Influensa A(H1N1) eller svininfluensan:
Om det nu är en så smittsam och allvarlig sjukdom som experterna säger så kan det i värsta fall avgöra serien, hemska tanke.

Det står om den förväntade epidemin varje dag (nästan så man blir immun *ler*).
När det gäller idrottslag kommer många bud, alla kör sitt eget race, det kan bli rörigt...

Ska alla ha sina egna regler/försiktighetsåtgärder? Det finns ungdomslag som bestämt att de inte skall tacka motståndarna efter match genom att ta i hand... Va? Jag skulle tro att det i alla idrotter finns i regelhandboken hur man skall tacka. Det fungerar inte att lag i samma serie har olika regler, hur skulle det se ut?  
Vi tar i hand efter bortamatcher men inte på hemmaplan... hm. Vilken domare skulle våga ge ett lagstraff eller vad det nu kan bli för att ett lag inte tar i hand efter matcher.

Just den här epidemin kommer att bli föremål för många fler diskussioner än de som redan förs...tror jag. Det vore nog inte så dumt att idrottsförbunden i respektive idrott går ut med "rekommendationer" bara för enkelhetens skull. Enkelt är bra.   Förbud funkar självklart  inte i det här sammanhanget..  Det finns idrottsspecifika tips.. vattenflaskor, hanskar, handukar, pipor... och annat där smittan kan spridas. Tror inte det skadar att vara konkret och inte bara rekommendera Socialstyrelsens information. 

Har man barn får man en del signaler från olika håll...
"Så lite kroppskontakt som möjligt under match och träning" rekommenderade någon...  Jättesvårt... bara en massa ord, eller hur? (Men säkert rätt tänkt).
Med barn måste man vara tydligare än så. Hörde en kille säga "axel mot axel, är det också förbjudet", jag log.

Barnen skall stanna hemma från skolan om de är det minsta förkylda... men hallå, det är ju omöjligt. 
Symtom = hemmavaro borde det heta.

Till sist: Funkar det man har i barskåpet fungerar lika bra som handsprit? Finns ju inget att köpa desinfektionsmedel på något Apoteket i den här stan.  

Uppdatera: Inom hockeyn kommer läkarna för de olika elitserielagen att träffas... se där...  Alla idrotter kanske redan jobbar med detta... bra isf.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Tomas

Det var en intressant reflextion. Självklart borde vi som jobbar med innebandy titta på det här. Tack för ditt engagemang.

2009-09-04 @ 09:04:13

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg