->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Blogg av Andreas Lundmark -Ska det sågas nu?

2010-04-09 @ 00:33:18

Innan jag lämnar ordet till Andreas Lundmark vill jag gratulera Storvreta till SM-final platsen. Vinna mot Warberg i Sparbankshallen är stort att ta sig till SM-final är större. Kommer Mika Kohonen till Globen så är det ju lättare att fira honom... ja ni vet det där som glömdes bort då han gick om Jihde i antal gjorda mål. Och Mika tycker att man skall spela final om man ska vara i Globen har jag hört. Ingen minglare:)   
Gissar att Vreta hoppas på AIK som motståndare då det passar dem bättre än Caperiotäby, min egna teori... Men det är långt ifrån klart ännu. Minst en tuff drabbning väntar mellan AIK och Caperiotäby. Åtta dagar kvar till SM-final.

Nu till Lundmarks inlägg, han fick frågan att blogga här då hans lag åkt ut i kvarten. Andreas har fått MÅNGA frågor av mig under åren jag var skribent då han är tränare i IBF Falun. Nu får han chansen att själv välja ämne. Ordet är ditt Lundmark:  


Andra gången här, hur gick det till?!! av Andreas Lundmark

Det är andra gången som Ingrid frågat om jag vill skriva här i innebandysveriges mest besökvärda blogg. Jag vore väl dum om jag inte tog chansen. Nu ska ”sågas” hejvilt. Nixpix blir nog inte så!

När chansen kom för någon vecka sedan var jag inte riktigt i fas, jag var arg och besviken på alldeles för mycket och alldeles för många. Puh, vilken tur att jag valde att vänta med mitt inlägg. Nu har det mesta av min ilska runnit av mig och nu ska jag istället ge mig på lite hyllningar. Inte likt mig, men ska ge det en chans.

FEM matcher med skit kastat på sig!
Tänkte jag skulle börja med domarkåren. Ojojoj, jag är inte den som är snällast mot dessa herrar och damer men jag måste ge samtliga, nåväl nästan samtliga, stor cred. Hur står de ut? Under vår kvartsfinalserie mot Balrog hade vi herrarna Olofsson/Öhman. Otroligt ödmjuka och trevliga killar som fick en hagelskur av skit kastat mot sig flera gånger. Detta kom från båda lägren och från både spelare och ledare. Jag kanske var värst, vad vet jag? Men kan erkänna att jag hade svår ångest efter.

Det var en het och jämn matchserie som dessutom fick avgöras i en femte match. Vad som slog mig efter match tre var detta faktum: Hur står de ut med mig? Jag hade aldrig klarat det, trots att man som tränare också kan få en del skit kastat på sig. Det är ingenting mot vad dessa herrar fick höra. Vad gjorde de åt saken? De lyssnade, förklarade, tog emot ännu mera skit, lyssnade igen och avslutade sen hela serien med att vara bäst på plan.

Fyfan vad cred de ska ha. Grymma helt enkelt! Vet att de ska in i skiten igen för att ta hand om det som kastas från spelare och ledare i en fjärde semifinal. Jag vet nu att de klarar av det, men frågan är: Hur länge? Finns de kvar nästa säsong, eller finns det några nya zebror att käka upp för oss hungriga flockdjur?

Jag lovar härmed att skärpa mig en aning med mitt gnäll på domarkåren. Jag skriver en aning, för jag litar inte på mig själv, men jag ska försöka. Det lovar jag. Ska tänka på herrarna Olofsson/Öhman ett par gånger extra nästa säsong då jag istället kommer att få se Råsbrink, Norell, Walkert, Olsson, Hammerin, Boström och alla de andra offren i ögonen. Hoppas bara de glömt bort den där skitungen som gapade som attan efter dom när han var på plan. Nu ska jag ta mig i kragen och visa mig vuxen!:) Hoppas jag!

För övrigt hoppas jag förbundet har koll på Dufvenberg/Andersson, sicket grymt nybildat domarpar dom är. SSL snart hoppas jag!

Fler hyllningar? Ja vi kan ju börja med laget jag bossat över i tre år nu. Två medaljer och det var ju ytterst nära den ädlaste av dem alla förra säsongen. Vilket lag, vilka spelare, vilka individer. Tack alla för några fantastiska år och häftiga upplevelser. Här skulle jag vilja hylla var och en men det är liksom lite fel forum för det. Tack, ni är bäst får helt enkelt räcka i Ingrid i Umeås blogg.

Grattis Rönnby. 0-3 i matcher förklarar man inte bort och min hyllning går till Johan Kökeritz och hans lag. Kökke hade aldrig försökt sig på en bortförklaring om han varit i min situation och direkt efter matchen gav han mig (?) en hyllning, helt utan anledning. Det var ju han och hans Rönnby som gjort det mesta rätt och hade fixat en plats i bollen och därmed får han en stor öppenhjärtlig hyllning från mig. Du är king Kökeritz, grym helt enkelt och efter år av slit är du väl värd en plats i bollen. Lycka till mot Iksu, du vet ju redan nycklarna till den matchen och du vet att mitt hopp står till dig. Ta hand om den stora draken från Umeå. För inte kan väl Endre sprattla mer?
Varning!  Den som tror att Iksu redan har guldet har inte räknat med Kökke. 

Fler hyllningar? Finns många, men det får bli en för vår plastsport. Otroligt kul att tre av fyra lag i årets finaler inte var där 2009. Kan bli fyra om Täby tar sig dit. Grym konkurrens i plastsporten ingen brydde sig om. Vilken idrott kan skryta med samma siffror.

Mer att komma med? Tja, Storvreta i final äntligen. Där ska väl de vara. Hoppas det blir Täby på andra sidan. Känns liksom mest rättvist så. Heja Binge! Heja Danne! Ni får en hyllning ni med, coola liksom.

Heja Leksand, blir väl ett år till i Allsvenska, fifan säger jag bara, börjar tröttna nu.

Tack Ingrid för skrivutrymmet. Kul att man får!

/Andreas Lundmark

 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: David

Bra inlägg, hoppas fler tränare kunde skriva så och stort att hylla domare, det ser man inte ofta.

2010-04-09 @ 10:51:31
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: Peter Svensson

Storvreta har större chans till guld mot AIK. Jag tror det blir de som möts i Globen men AIK är för starka och tar guld igen. Tyvärr är det så, AIK förtjänar inte guldet efter en minst sagt medioker säsong på det moraliska planet. Tack för inlägg av Edberg och Lundmark, båda sköna profiler.

2010-04-09 @ 14:08:54
Postat av: Jaik!

Det ser inte bra ut för AIK tyvärr. De är sönderlästa på banan och även spelmässigt underlägsna. Täby vinner imorgon tyvärr. Final mellan Storvreta IBK och AIK hade varit något utöver det vanliga. Heja AIK.

2010-04-09 @ 14:18:03

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg