->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Lyckliga förlorare och bara galningar blir bäst. Mer attityd...

2010-01-30 @ 21:40:15
I torsdags kom boken Lucky Loser. Den kommer snart att finnas i min hand. Det finns flera kopplingar till innebandy, Magnus Svensson och Kristina Landgren-Carenstam intervjuas, dessutom är författaren Jan Tern ledare i ett ungdomslag i innebandy.
"Boken som ser förluster som en fantastisk källa till utveckling" citat från personbästa.se:
Lucky Loser handlar om den otroliga utvecklingspotential som finns i förluster och motgångar. Om du alltid gör ditt bästa och ser mer till prestation än resultat kommer du dels få en roligare idrottskarriär men också bli mer uppmärksam på: vad du gör bra, vad du kan göra bättre och vad du kan lära av motståndarna. Boken innehåller 23 intervjuer med en rad framgångsrika idrottare.

Lär av dina förluster och bli en vinnare
(Jan Tern)
Ser fram emot läsning.
Jag har för övrigt en i familjen som skulle behöva läsa den, en som gjorde en kass match idag och nästan fick det att låta som det var mitt fel. Jag tycker inte man kan gå omkring och vara arg om man inte gjort sitt bästa.. men den diskussionen får vi ta sedan. *ler*
Jag kanske ska ge NN boken...

Att växa som person och idrottsutövare handlar inte om att undvika förluster eller misstag utan att lära av dessa. Vill du bli bra eller till och med bäst inom idrotten du utövar måste du utmana dig själv och möta bra motstånd. Med bra motstånd kommer du också få uppleva förluster och motgångar. Lär dig av dessa så kommer du tillbaka som en bättre idrottsutövare. (Citat Pressmeddelande Lucky Loser, Jan Tern)

Att tagga upp inför match, om galningar i Caperiotäby...
I TV4 Sport i en innebandy-sändning hakade Marika Eriksson upp sig på ett slagsmål som ägt rum under en av Caperiotäbys träningar. Kändes som hon pressade Magnus Jäderlund på namnen. Varför? 
I studion fortsatte man ta upp denna "avart"... Precis som om det aldrig hänt i något annat lag. "Sånt händer hela tiden, i alla lag" sa HV71 Falk om att Per Ledin kastat handskarna när det hettade till mellan honom och lagkamraten Oscar Sund på en uppvärming
Händer det inte inom innebandyn? Är det kanske bara i Caperiotäby det hettar till på träningar? Måste vara ganska svårt att få till bra träningar utan glöd... bättre en intern fight än ett otaggat lag.  
Lite sköna kommentarer angående den här artikeln från innebandyfolk... 
Grymt när det kan betyda så mycket med idrott att man slåss med sina lagkamrater. Vi skulle behöva vara lite mer taggade inom innebandyn också...
Det händer i alla elitlag, i alla elitidrotter. För att bli bäst måste du vara galen...

Det behövs känslor, mycket känslor om innebandy ska bli intressant. Taggade spelare... människor som brinner för att ta hem en match. Det är en konst att tagga upp till en match, alla har väl sitt sätt... Men vissa händelser får uppmärksamhet i media. Det finns de som spelar klinisk innebandy... mekanisk och så finns det många som visar hjärta på banan. Det ska brinna sa någon, ja det var ett bra ord.

Klev upp och såg USM matchen imorse IKSU ungdom vs FBC Uppsala... var hur trött som helst, hade turen att få åka med grannen... min garageport gick inte att öppna... mycket irriterande
Om det stämmer att FBC Uppsala bara hade fem Division 1 spelare i laget måste det laget få en eloge här. IKSU ungdom hade några elitspelare på banan och ändå var det match. Trots förlust för FBC i den matchen var jag imponerad.
Exempel: IKSU:s Cassandra Edberg och Iza Rydfjäll... inte lätt för en Division 2 spelare. Iza gjorde "årets mål" i derbyt mellan IKSU och IBK Dalen igår (vinst för IKSU i derbyt)... Iza sköt en hård backhand rätt i krysset, alá Svenska superligan. Helt oväntat, Peter Grubbström var nöjd när jag träffade honom i Gammliahallen idag.  
Det finns en del guldkorn i lagen som nu spelar SM i innebandy för damjuniorer 18 år, vänta bara och se. Om det kan lära av förlusterna.. Lucky Loser.
Imorgon ska jag troligen besöka hallen igen... KAIS Mora vs FBC Uppsala, jag offrar mig, bara för KAIS Rogers skull. Roger Jonsson är en av de jag terroriserat som skribent... många intervjuer blev det.

Örnsköldsvik gick om Täby igår... när ÖIB vann över Skellefteå. När/om IKSU får välja först... borde Ö-vik ligga bäst till... om inte Örnsköldsviks form utgör ett för stort hot. 
På tal om slutspel... nu skriver Gotlands Tidningar om spelschemat under slutspelet Harald Hoffman (ni vet Årets Eldsjäl 2009) som vanligt positiv till det som gynnar innebandyn. 
"Vi har sagt att vi gärna åker upp och spelar en tv-match mitt i veckan".
Nästa vecka är det elitseriekonferens... då tas frågan upp.
Tydligen är det måndag och fredags som lagts som förslag även i herrarnas slutspel, SSL. Har man inte TV-match går matcherna att förlägga på andra datum... sägs det.
Det lär ju visa sig.

Imorgon gäller det.. Västerås IB vs Umeå City... Gunnar Domeij är det stora hotet mot Västerås det skriver vtl.se. Jag hoppas det är fler som kliver fram, taggar igång, brinner i Umeå City... det står som bekant mycket på spel. Mer attityd... eller iaf samma attityd som mot Sirius. Kämpa!

22.00 Såg just... Att Johan Kökeritz, Rönnby utbrast efter lekstugan mot Lockerud: Sanna Tuominen höll världsklass
Åtta raka poäng, ett oslagbart rekord enligt innebandymagazinet.se... hm, ja... Slå det den som kan... hattrick är bara förnamnet. Bäst att kolla med Klas Pettersson först.. det där med statestik håller han koll på.
"Världsklass Touminen" är som bekant inte uttagen till Finnkampen, så kan det vara...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Ingrid

@Capello. Ja det är nog gamska likt RMA. Mm, just nu leder Caperiotäby serien, nu gäller det att vara bäst i slutspelet.

@Noel. Detsamma, det var kul att se dig/er. Lycka till i framtidenm ni har några riktiga guldkorn i ert lag. Det är roligt med lag som kör "full fart framåt". Grymt impad av att de fortsatte kämpa när de redan förloratm, kämpa till sista sekunden. Bra jobb där!

2010-02-03 @ 23:04:57
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg