->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Sjögren blev av med hjälmen, och Maimon hyllade Kohonen

2010-01-11 @ 17:54:07
Caperiotäby hyllade Mika Kohonen och hans rekord, det är stort! All heder åt Maimon Abdallah & Co. Det är kärlek att hylla någon utan att ha någon baktanke, eller enbart hylla sina egna.
Matchen mellan Caperiotäby och Storvreta hade jag gärna sett, märkliga siffror och CTFC tog ut målvakten med mer än sju minuter kvar att spela... då låg de under med 2-7.
Bästa laget lär ha vunnit, så är det väl oftast.

Själv satt jag i Gammliahallen och såg Warberg spela skjortan av Umeå City, tråkigt på ett sätt... Jag är en av dem som VILL att City skall spela i SSL nästa år, frågan är om de vill det själva...
Blev lite besviken då City i media säger att de var värdelösa i sex, sju åtta minuter... en katastrof?
Var det inte mera att Wic gick för fullt, spelade med hjärtat, lite innebandypropaganda?
- Innebandy när den är som bäst sa Stefan till mig på väg ut, ja.. jag är beredd att hålla med, saknade dock deras effektiva PP. Periodvis strålande innebandy, även om fel lag vann. Enögs som jag är *ler*.
Tack för underhållningen!
WIC var ovanligt "friska"... Henrik Olofsson var med i hallen men satt med täckjacka och mössa på sig och såg ynklig ut stor som han är... Trist att åka till Umeå och bli sjuk.
Någon som inte såg ynklig ut igår var Kimmo Eskelinen, som gör årets bästa match (?). Det kan inte ha gjort ont att göra det där 2-7 målet. Tyvärr kan man inte hänvisa till att gratis är gott. Det var helt enkelt SNYGGT! Eskelaäjnen som man säger i Gammliahallen...

Peter Sjögren blev faktiskt av med hjälmen IGEN... en mycket olycklig och ung Cityspelare hördes säga "förlåt, förlåt, förlåt". Han såg ut att behöva lite tröst... och inte Sjögren *l*.
Hur som helst ... grattis Warberg till tre välbehövliga poäng,  till City kan man väl säga att... de inte är de här matcherna de ska vinna. Mattias Bult Larssons analys i sin blogg är väl ok...   "spelar utan självförtroende"... Alla säger det, men hallå... det MÅSTE gå att göra något åt det. Varför bara ge upp?  

Skulle vilja hylla spelarna i båda lagen som inte tjafsade med domarna eller jiddrade på andra sätt.  
Dille (Danilel Jernberg)hade redan innan matchen bestämt sig ... matchen döms av seriens bästa skrev han. Det finns säkert delade meningar om det.  Snyggt att berömma domare, det är alldeles för få som gör det... rätt ofta kan man ju hitta bra saker att säga också. Igår fanns det inte mycket att tjaffsa om. Gissar att det finns en Warbergare som har ett ordentligt blåmärka på armen idag...  sådant händer, även vid schysst spel.

Jag pratade med ett par proffs igår om det där med filmningar vid sargen, en av dem la hela skulden på sina egna, alltså domarna (kändes det som)... Han menade att det är domarna som måste markera, Ja, så kan man ju faktiskt också se det. Jag tycker nog att det är ett delat ansvar, hur vill VI att innebandy skall spelas? Filmningar och gnäll på domaren under match, är det kärlek det?   

Efter mitt inlägg "Inför nolltolerans mot gnäll på domarna" har det kommit fram att flera lag jobbar intensivt med dessa frågor. Ingen av dem slår sig för bröstet och menar att de är fullkomliga... men en bit på väg är gott nog. Vilket lag blir först ut med att öppet tala om att de vill gå i bräschen? Någon som vågar?   

Såg själv inte hela matchen mellan IKSU och Rönnby.... landslagsspelare bänkades under tårar och Frida Stenvall var stjärnan. Det är klart man gå för 100% mot Rönnby, varför inte?  "Vi sa att vi ska våga vinna den här matchen" (Tuominen)
Grattis Rönnby, kan tänka mig att det var mer än en spelare som somnade med ett leende på läpparna igår. Grattis Kökke. Kämpa! Örjan var grymt stolt över sitt gamla Rönnby...

Förlust för Vidars Pixbo, tränarna var minst sagt missnöjda efter fem-minutersutvisningen, hörde jag "rånad"?. Magnus "Aga" Augustsson tycker till, i sin roll som innebandyexpert på Expressen (**ny krönika ute)... Här skulle jag vilja se en regelförändring. En fem-minuters utvisning kan påverka alldeles för mycket eftersom ett mål i minuten i powerplay inte alls är orimligt. Domaren kan lätt döma en femminutare till en lite hårdare tackling vid sargen - och det kan ju avgöra en hel match.

Håller med Aga där, och jag skulle även vilja ta bort "upprepade förseelser", det är synd att en utvisning av det slaget skall behöva avgöra en match. Det finns en match jag aldrig ska glömma... sedan dess har jag avskytt den regeln. Måste den finnas? Kanske...  gör man fel ska man ut tycker jag... lag och spelare ska inte samla ihop till en utvisning. Det låter enkelt, jag är medveten om att verkligheten är en annan.  Läs vad Koppen skriver om "blåsningen"... som enligt Pixbo avgjorde matchen. Alla som tyckte att Egebrant borde ha fått en femma av domarn när han rev av Sjögren hjälmen kan inte hålla med Aga... typ. Ja, det här med domslut är SVÅRT!

Aga tycker som jag att Kohonen ska hyllas... ja men alla verkar ju överens om detta, vi ses i Globen alla.

Om en stund TV-match, jag ska ge lagen ytterligare en ärlig chans då det gäller uppträdande på banan. En ny chans..., alla har rätt till dåliga dagar och matcher... Men vem bryr sig egentligen om vad jag tycker?.  

Tänk vad det finns mycket vackra ord om än det ena, än det andra... låt oss alla leva så att våra liv inte slår ihjäl våra ord. Det finns omtanke utan baktanke och baktanke utan omtanke... jag föredrar det första. 

BIG is back! Sådana där profiler går inte av för hackor... Birgitte Lersbryggen på banan igen.  

** SE alla Augustssons krönikor HÄR.

Just det... Kimmo var inte nöjd med det mottagade de fick i Gammlia... tråkigt förstås då Dalen alltid skött detta prickfritt och nu upplever inte Kimmo att City är elitmässiga. Kanske uppfyllde inte City kraven som SEI satt upp när det gäller arrangemang. Spelar City i SSL nästa år ska jag ställa upp med tid då det gäller att ta hand om bortalagen på 50% av matcherna om det nu inte fungerar. Inte röda mattan... men självklart ska det finnas någon som tar emot lagen. Undrar om andra har upplevt samma sak?

Uppdaterar 13/1 Undrar vem som har IP-nummer 79.184.76.132
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Läst på Facebook:)

INGRID SKRIVER: --är hemma efter matchen. Mitt lag fick storstryk... är på gott humör ändå. I andra perioden visade bortalaget hur ib skall spelas... plast när den är som bäst. Dessutom inga överfall på banan, inget gnäll eller tjaffs med domarna. Enögd som man är...

VARFÖR SÅ SNÄLL I BLOGGEN?

2010-01-11 @ 18:35:56
Postat av: Ingrid

Jag skriver väl exakt det, men med en himla massa fler ord,

2010-01-11 @ 19:13:27
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg