->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Ryan Miller, hockeyns Daniel Ramsin

2010-03-01 @ 11:48:54
VÄRLDSKLASS
Ryan Miller
- the best goalie in the world right now, hockeyns Daniel Ramsin. Eller hur?
NORRLAND 
Hur många OS medaljer skulle Sverige ha haft utan de norrländska hjältarna? Grattis resten av Sverige att norrland finns. Jonas Olssons brons... en hyfsat lyckat OS för hans del.. jag menar succé. Bakom alla medaljer finns en stab.... att de orkar. Just Åsarna IK ....veteranen Olle Åslund vet att man inte tar en OS medalj... bara så där.

DÅLIGT AV MIG
Därför blir innebandy ingen (bra) OS-sport. Jag hörde en lång utläggning igår... man jämförde innebandy med damhockey. Hm... jag upptäckte att jag saknade argument och förlorade diskussioner med 90-0. Dags för mig att söka efter argument, kändes pinsamt att inte kunna argumentera, även om det inte ligger på mitt bord. Uppdaterat och förtydligar: Man ska komma ihåg att jag skrivit notiser om arbetet med att innebandyn ska bli en OS-sport. Frågan är inte om utan när innebandyn skall bli en OS-Idrott. Jag borde kunna förklara.
INNEBANDY
När skickade klubbarna ett pressmeddelande senast? Finns det överhuvudtaget något att berätta om för pressen? Inte? Lika bra att lägga ner sporten. Jag vet att det finns lokalpress som ignorerar PM från innebandklubbar... men det kan inte gälla i hela Sverige. Det är inte svårt att skriva ett pressmeddelande... och det finns massor att skriva om... om man hör den till den kategorin som tycker att innebandy är värt att skriva om. Tänkte efter igår... skulle kunna ha snickrat ihop fem pressmeddelanden efter den här helgen. Här är några inlägg med tips kring pressmeddelanden.
BRA REKLAM?
Läste någonstans att det faktum att det skulle vara negativ reklam för vår sport att Simon Klein gått ut med sitt spelberoende eller säger man spelmissbruk. Jag delar inte den åsikten... tvärtom... att blotta strupen, visa hjärta och engagemang i svåra frågor väcker respekt. Undrar om inte de flesta delar min uppfattning om det. Läs om Simon Klein och spelberoende. Å andra sidan... köper jag inte det där snacket om att all reklam är bra reklam... men just Hjärnfonden känns ... typ rätt.

BETYG
Man kan få en 4:a  betyg som målis om man släppter i 8 mål på 19 skott. Undrar hur den matchen såg ut?
SILLY SEASON
Vad vill Forsman egentligen? Varför gå ut innan säsongen och säga att han lämnar Storvreta för att sedan öppna en dörr för en fortsättning? Handlar det om att få ett bra förhandlingsläge... smart isf att använda media i detta. Nu kanske det inte alls är så...
UMEÅ CITY
Är City klar för nytt kontrakt i SSL? hm... ja de har väl målskillnaden att leva på.
HUMOR
Nonsens: Lars-Erik Torp skyndade sig hem från träningshallen igår... för att inte bli totalt ägd av en viss ung man... Ja, enligt den unga mannen alltså. Skön humor iaf... hoppas han ärvt den av mig.
NEDRÄKNING
46 dagar kvar till SM-finalen... min nedräknare tickar. Vågar inte lägga den här på startsidan... koden är nämligen inte optimal. Lite hemmabygge... En nedräknare skulle passa på sslnyheter.se.

SPEL
Varför la sig Falun inte vinn om att avgöra under ordinarie tid? Kände mig ganska trygg men så tappade man en "betryggande" ledning. Nu fick jag sponsra Sv S med min insats... Varför har jag större flyt när jag spelar på konkurrenterna? Detsamma gäller Västerås mot Balrog... Kryss i dessa matcher = noll kronor på mitt spelkonto. Jag trodde på Västerås.  Det enda spel som gick in igår var antalet gjorde mål i Tibblehallen. Tur att jag spelade på elitserien också, inga större skrällar i helgen. Utan de spelen hade jag slutat på minus den här helgen. Man ska inte spela... inte ens med kaffepengar... men det är lite kul också.
TV4 SPORT ELLER GAMMLIAHALLEN? 
VP har bokat bio med kollegorna ikväll... smart kille... det är ju innebandy. Dalen vs FCH... Har ingen lust att gå dit ensam, iofs vill 14-åringen gärna gå... ingen träning ikväll eftersom Nolia öppnar först den 5/3. Helsingborg har aldrig vunnit mot Dalen... inte heller mot Caperiotäby. Ikväll har man tänkt ta revansch mot Dalen. Jag tror på hemmavinst och har spelat bort pengar på det.  
SJUKT
Ibland är livet orättvist... Första dagen på jobbet... låg hemma en hel vecka. Nu passar jag mig noga för att springa ut och in i kall bil när kroppen säger "feber på gång". Har flera gånger tänkt att det hade varit bättre om det varit 799 personer i Gammliahallen i söndags istället för 800.

INNEBANDYBLOGGAR
Flera bloggare tar paus, inget att be om ursäkt för. Blogga gör man på uppdrag av sig själv... finns något enstaka undantag. Synd att bloggare lägger ner, men fullt förståligt. Den dagen det inte är tillräckligt kul lägger jag också ner eller tar paus. Bloggen är mitt nöje... hoppas att det märks. Till Gittan: Lycka till med allt, jag tror på en snar comeback, faktiskt. Monika: Grattis på födelsedagen, vila dig i form... bloggen finns ju kvar.  
IDÉ
Jag skulle vilja dra igång en hype kring slutspelet... en tävling som gynnar publiksiffrorna. Jag är sjukt trött på att folk hackar på hur dåliga vi är. lite att pissa på sin egen sport. Jag har en idé...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Czitrom András

Frågan är inte OM IB/ Floorball skall bli en OS-Idrott.

- Provisional Recognition är ju redan i hamn.



Frågan är istället: NÄR ?

- Det stora slutliga steget är självfallet kvar.



Tidsperspektivet om När, beror till avgörande del på hur de som är valda att utföra jobbet klarar av jobbet att göra sporten till en Olympisk Idrott.



Alla ingredienser för att uppfylla epiteten sport finns redan, även i jämförelse med andra nu existerande OS-grenar.

Postat av: Ingrid

Till András:

Ang "Provisional Recognition" och arbetet med att innebandyn skall bli en OS-sport har har skrivit notiser om både på Innebandynytt och på Ladies. Ändå kunde jag varken förklara eller argumentera. Kände mig helt kass!

2010-03-01 @ 13:20:52
Postat av: Gittan

Nej inte är du kass. Kan känna så själv emellanåt, man tror så mycket på sin sport men det är ändå svårt att argumentera :)

Tack för orden. Visst kliar det i fingrarna, men jag kan ju inte bara skriva då och då, nöjer mig inte med det. Ha d gott!

2010-03-01 @ 14:25:43
Postat av: Czitrom András

Håller med Gittan.

Du är absolut inte kass.

- Dagsformen avgör mycket även när det gäller argumentation.



Kom igen nu för f-n:)

2010-03-01 @ 16:20:57
Postat av: capello

Nu blev du väl lite väl norrländskt patriotisk...

:-)

2010-03-01 @ 17:05:06
URL: http://ehuscoaching.com/blog/
Postat av: Sölve Dahlgren

Litet påpekande: Helsingborg hade inte vunnit mot Dalen och Caperio den här säsongen. Och BORTA mot Dalen sedan 2004. Caperio har dock aldrig vunnit i Helsingborg btw, förra säsongen tog de för första gången en poäng där...



På tal om målvaktsbetyg: kändes inte en 3:a i överkant på Dalens målvakt igår kväll?



Innebandy till OS? Ja, självklart. Men fokus bör ligga på att göra sporten så stor och populär att IOK ber om att få lägga till den. Som de gjort med vissa andra nyare sporter.

2010-03-02 @ 08:40:12
URL: http://www.solvedahlgren.se
Postat av: Ingrid i Umeå

Gittan: Jag håller koll via RSS.

Angående OS och innebandy: Den dag jag är på humör skall jag ändå läsa på... gillar inte känslan "kass".

Rune: Jag förnekar inte mitt ursprung... är och förblir stolt norrlänning var jag än bor:).

Sölve: Tack för att du påpekar saker, i like! Har ingen åsikt om betyget på målvakten jag prioriterade barnens läxor stora delar av matchen. Betyg är intressanta att lösa, hur märkliga de än är.

2010-03-02 @ 21:27:03

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg