->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Solklart Egebrant

2010-03-31 @ 19:11:20
Muskler på tapeten... skrattade så jag höll på att storkna åt S som försökte visa musklerna samtidigt som han läste nya innebandymagazinet i soffan. Varje gång han vände blad... ja ni fattar... Trodde aldrig dagen skulle komma då han skulle bry sig om sitt utseende "jag är väl ingen jkl skyltdocka heller" har varit hans inställning till kläder och hår. 15 år... någon som minns?

BLOGGAR
...på unt.se, något de på sportredaktionen döpt till Stafettbloggen... den här veckan bloggar allas vår Klas Pettersson, informatör på SIBF och Uppsalabo. Just idag lyfter han fram stjärnmånaden.. oktober (en bra månad att födas i). Pettersson är skön, en sportnörd ut i fingerspetsarna. Läs Stafett-bloggen och Klas Petterssons lek med ord och bokstäver. 

Här om dagen sas det på FB, "i brist på bra mediabevakning så behövs bloggarna, även om inte alla är bra". Är det så? Behövs bloggarna, till vad i så fall?

En lirare som skulle kunna ta ut svängarna mer än han gör är Mathias Larsson eller som alla säger "Bult"... där finns en skön profil.... tar sig själv på lagom stort allvar. Undrar om han tänkte på Magnus Fredrikssons krönika när han skrev det här:
"Viss känns det som om Pixbo 2.0 har tappat farten?! Minns jag inte helt fel så skulle det värvas å det grövsta för att vara med i den yttersta toppen redan nästa år. Hittills så verkar det inte som om sportcheferna runt om i
landet behöver bita på naglarna i rädsla för att tappa sina stjärnor"

Pixbo har en fördel... deras dåliga dagar och mindre kloka beslut analyseras inte av Magget. Känns som man mörkat det där med alla avstängningar. Vilket annat lag hade klarat sig så smärtfritt?  

läs gärna vad jag skrivit tidigare i ämnet... om det tveksamma i att stänga av någon under pågående utredning.
EGEBRANT
AIK skriver: "Nu meddelar SIBF, efter utredning, att de två matcher Egebrant missat är tillräckligt".
Ryktet säger att han domen lyder "skadat sportens anseende" och därför blir det två matcher, som han redan avtjänat... Men det kan ju inte stämma. Han stängdes av i väntan på dom för att det brott han gjort var så grovt...
Var han skyldig och fick två matcher för våld mot publiken?
Äh, detta går ändå inte att förstå... det är bara att gratulera Caperiotäby, tror det kan gynna dem att Egebrant är på banan. Välkommen tillbaka Alex.

Det känns som innebandyn måste ta hjälp utifrån... med de ärenden som anmäls till förbundet. Skadar man sportens anseende ska man ha ett högre straff än om man säger f-ord till en motspelare.
Detta är ju solklart... ? (Nej, det är inte solklart... )

INNEBANDY
Blev inte mycket innebandy i måndags, hade verkligen inget flyt... fick släcka bränder *suck*, det blev inget besök i IKSU-hallen och den där TV-matchen fick jag aldrig något grepp om. IKSU är grymt starka, det säger de som såg matchen... kan Endre skrälla på hemmaplan? Det vore roligt för innebandyns skull och bra för deras egen ekonomi. Men jag tror inte Sussi Ekblom tänkt åka söderut mer än en gång före den 16 april. Undrar vad som händer med IKSU som lag om Sussi lägger av, hon bär laget på många sätt, hon och Nicke.

Falun har chansen på hemmaplan, måste kännas märkligt mitt i alla lycka för Daljer att vänta barn under slutspelet. Flera spelare i Falun missar den roligaste delen av säsongen på grund av graviditet, men att få barn är större än allt...  
Idag klockan 17 håller man presskonferens i Falun. Undrar vad man skall tillkännage då *gäsp*, det som pressen listat ut för flera månader sedan. Den som tar över efter Brolle kan inte ta över, han eller hon får köra sitt eget race då Brolle är en legend. 
 
Vilken konstig match jag såg i TV-rutan, såg iofs inte hela. Var mycket besviken på Caperio, hade väntat mig mer... alltså AIK är grå... om man inte ger dem kontringar. Det är svårt att vara domare i innebandy... allt går så fort.
Ackevi:s påhopp på Kranberg inte snyggt. Trodde han skulle få ett rött, såg jag fel? Tycker att några spelare i CT spelade på gränsen, credd för att de tog sina utvisningar utan att ifrågasätta. Så gör riktiga män... har man en solklar utvisning så... ja, jag säger som till hunden SITT. (sitt ner) Där har Karl-Johan lite att jobba med då det gäller attityd.    
AIK tog vara på Caperiostäbys misstag... som så ofta i innebandy... anfallsinnebandyns största fara... att man bjuder på kontringarna. Det bästa laget vann...  det går inte att spela pakettinnebandy på gummigolv. Skillnaden mot den senaste TV-matchen var stor, då det gäller de båda lagen. När AIK mötte Falun var det klasskillnad. I måndags var det detaljskillnad, de viktiga tråkiga detaljerna som CT inte hade koll på. En av detaljerna stavas Kim Nilsson.
Det är dags för mig att gå en domarkurs så jag fattar vad som händer på banan. Finns det en regel mot snabba frislag? Varför dömde man bort målet?

Warberg starkare än Storvreta, jag trodde faktiskt inte att Vreta skulle "ge bort" den matchen. Det blev en enklare seger än Warberg hade trott, dessutom gjorde man en bra match. Är Klingsten i god form i nästa match så vet man aldrig. Det är inte kört för Forsmans gubbar, det är slutspel och Storvreta vet att de kan slå WIC.



-Vad skiljer man män från pojkar? De som klankar ner på andra har inte mognat till män, eller borde jag skriva VALT att mogna. 
-blogg och bloggande är ingen exakt vetenskap
-Innebandyn visas från långsidan och alla kortsidehatare... var är hyllningarna?

Facebook, där finns allt... just nu en facebook-grupp där man samlas kring detta med kval... att de som vinner serien inte skall behöva kvala. "Klart seriesegrare skall ta klivet upp utan kval"
Tänk om sådana grupper kunde påverka inom vår sport... nu när vi har så lite granskande journalistik Vem vet... 

Personligt meddelande: Jag BRYR mig, bara så du vet!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: David

Jag tror varenda innebandyälskar vill att seriesegrarna ska få gå upp (om de vill), var är annars vitsen med att vinna en serie?

2010-03-31 @ 20:48:38
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Om det är så är det ju märkligt att det inte händer något. Väntar på att få läsa någon intressant krönika på Magget om detta.

2010-04-01 @ 00:03:13
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Czitrom András

Här lite skrifter i ämnet kring att direktuppflytta seriesegrare.



Seriesegrare skall belönas med uppflyttning utan kval.

http://andrasczitromfloorball.blogg.se/2008/february/seriesegrare-skall-belonas-med-uppflyttning-utan-k.html



OCH

Ständig fråga och SM-Slutspel.

http://andrasczitromfloorball.blogg.se/2010/march/standig-fraga.html



Glad Påsk På Dig Ingrid ! :)



Postat av: Ingrid

Du kanske ska skriva en krönika på Magget Andràs. Verkar som du brinner för frågan.

Glad påsk du med.

2010-04-01 @ 12:18:20

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg