->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Magsjuk Kohonen kan bli Citys lycka

2010-11-21 @ 13:07:48
Spelar sällan numera, men idag är det "roliga" odds. 4,90 på att IBK Dalen vinner över AIK. Tänk att oddset på att Dalen vinner över AIK är högre än att City tar hem matchen mot Storvreta. Läste att Mika Kohonen haft magsjuka... spelar inte han i Fyrishov idag ökar naturligtvis chanserna för Umeå City.
Det är klart jag håller på de båda lagen från Umeå. Men det är tuffa matcher.

Sirius spelar sitt andra år i högsta serien, det sägs att det är det är den tuffaste uppgiften. Säsong två. Hur många kan inte skriva under på det? Förlust mot Linköping Årets tränare 2009/10. Lars Jedheim lämnade hallen utan den brukliga presskonferensen. En mänsklig reaktion men förvånande för pressen i Uppsala:
"Det är surt att förlora när man egentligen är värd att vinna. Mot AIK och Dalen var det inte något att snacka om, de var bättre än oss. Men jag tycker inte att Linköping var bättre än oss". (Jedheim, unt.se)
Oavsett vilket lag som var bäst är det bara att lyfta på hatten för Linköping. Osannorlik vändning.  

Koppen vill  (och har påmint mig flera gånger) att jag är den första som skriver att Pixbo kommer att spela i Globen i vår. Så, nu är det formulerat. Och visst, Pixbo imponerar... en sexpoängs-match mellan Rönnby och Pixbo igår... och de Svenska mästarna förlorade på hemmaplan, med en kasse. Alice Tonneman gör ett innebandy-hatrick. Förlust med 5-6... då man tappade matchen i sista. Pixbo har ett bra lag, gör bra ifrån sig och är ett lag som kan göra ett bra slutspel. Men det är november än... 

Imorgon får vi se Pixbo i TV, mot Mora... ett minst sagt intressant matchval. Det blir innebandy hela kvällen i TV4-sport. 17.20 börjar det... sedan Pixbo, herr VS Helsingborg.

Nästa match i TV för damerna skulle ha varit 29/11... på bästa sändningstid då SSL-match inte spelas pga VM. Men... nu skall det lottas inför VM i fotboll. Så ingen innebandy blir det... Kan man gissa att man sparade en liten slant där från innebandyns håll? Eller finns det något i uppgörelsen med TV4, om det skall lottas i VM visas ingen innebandy. TV4-sport om den 29/11 kl 19.00: "TV4 Sport sänder direkt från Frankfurt och lottningen till slutspelet i fotbolls-VM för damer 2011".

Nu verkar det inte som det spelar någon roll vilken tid eller vilka lag det är från elitserien i innebandy som visas. Samma tittarsiffra i princip i alla matcher. Mycket, mycket märkligt. Men det blir som det ser ut en match mindre i TV för elitserien, eller?

Therese Andersson upp i topp i poängligan... #3 levererar. Vet inte hur många år hon hållit till HÖGT uppe i skytteliga... många är det iaf.

FARMARLAG. Mer Pixbo, de vann över Warberg i fredags... jag är imponerad att Warberg inte sågar de faktum att de plockar upp sina elitspelare för att vinna matcher i dametta. Istället ger WIC-tränaren credd:
"Det var ett jäkligt duktigt lag. Det syntes att de hade tre spelare från elitserielaget. Framförallt Jorunn Göransson som ju spelar i landslaget och var kapten i deras elitserielag förra året. Hon är en mycket bra back som spelet kretsar kring". (Curt till hn.se)

Det kommer alltid att vara om-debatterat att ha ett farmarlag där elitspelare gör skillnad... Med en Damallsvenska skulle man aldrig ha råd... låna spelare emellan.
Tänk er samma scenario på herrsidan AIK, eller Warberg flyttar ner 4-5 spelare vissa enstaka matcher i Allsvenskan och kan på så sätt avgöra vilket lag som vinner serien och åker ur.

Men det kanske är så det funkar...

Djurgården vs Täby igår... och meddelande kom: "Minne- bättre än allt och alla".
Ja... undrar hur många som INTE kan skriva under på det. Hermine Dahlerus... unikum.

Nu söndagspyssel och med ett halvt öga... kanske jag kollar in matcherna eftersom *ler*.  6 matcher, 5 SSL, 1 i elitserien idag.

Var finns alla bra TV-program... "Innebandycoach söker fru" "Ensam innebandyspelare söker" och "Innbandyfruar". 
Med det utbud vi har idag borde dessa platsa.

Ja, det var dagens innebandyblogg.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg