->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Holtz matchstraff kontra Ackevi:s

2010-09-19 @ 18:36:44
INNEBANDY. Igår var det SSL-premiär. Gillade verkligen innebandymagazinets rubrik... "Magisk premiär på Hovet, toppmatchen som hade allt".  Den raden kändes gott i innebandyhjärtat.

Idag pratas det istället om domarna i cyber, som om domarna hade huvudrollen på Hovet. Mycket fokus på "den nya regeln" den som inte finns... (länk till min blogg den 7 september finns ovan). Nya direktiv, mm... men ingen ny regel.      

SNACK. Protest mot domslut och det som ledde till Andreas Ackevi matchstraff dras lätt över samma kam. Domslutet mot Ackevi är inte märkvärdigare än den Thomas Rappel fick mot Warberg ifjol. ... Ackevi sa det förbjudna ORDET Vad som hände innan vet bara spelarna och Glenn som var i händelsernas mitt.
Sa han f-ordet efter att ha fått en spark i ansiktet? Eller var det någon som medvetet klev på honom? Eller som Kohonen uppfattade det... Fredrik Holtz slog Ackevi på axeln.

Det är inte ok med F-ord, men rimligen skall de inte räknas som grövre än oprovocerade attacker på motståndare, eller vad det kan ha stått i protokollet.  
Kommer aldrig att köpa att våld på banan skall bestraffas med matchstraff 1, medan F-ord skall innebära flera matchers avstängning. (Blogginlägg här om Rappels F-ord "Ta till våld Rappel" )

Ord sagda i stridens hetta... Har svårt att tro att särskilt många domare tycker att matchstraff är vettigt i det läget. Men tydligen har domarna inget val... Som att blunda för ett uppenbart slag.

De så "nya direktiven" gällande snack. Varför intervjuar Magget inte Anwar Samuelsson (tävlingschef, tjänsteman)... eller kanske så Thomas Thim, (ordförande i domargruppen) så får berätta vad man vill uppnå? Vilken information lagen fått och allmänt, vad som gäller. Som jag uppfattat det är det klubbarna som önskat få bort det som saboterar spelet, snacket.
Vi glömmer lätt att lagen är trots allt domarnas arbetsgivare (de som betalar för domarnas jobb)... domarna bestämmer inte över regelboken/tolkningarna/direktiv.   
 
LÖSNINGEN.Den nya protestregeln drar ett löjets skimmer över vår sport, skriver Peter Bohlin i sin blogg som sedan även blev en krönika på Magget.  Det är så den benämns.. protestregel (han skriver inget om matchstraffet). Läs krönikan på innebandymagazinet om Bohlins tankar efter matchen.

Bohlin kallar lösningen för "tre sekundersregel"... Det kanske blir ett begrepp (var läste ni det först? *l*) 3 sekundsregeln som jag skrev om den 7/9. Tror faktiskt att alla håller med om att det vore rimligt...  Om den sedan praktiserats i andra idrotter i det här sammanhanget vet jag inte. Förlåt, tre till fem sekunder skriver Bohlin.
Som sagt, det var det inte "protestregeln" som gav matchstraff. Därmot inleddes säsongen med ett par lagstraff för protest. Kommer att ta ett tag att hitta rätt nivå för domarkåren, precis som när man införde regeln mot... ja välj själv.


HOVET. Oavsett gårdagens publiksiffror, fler såg väl årets premiär än förra säsongen. Nu får lagen i Stockholm köra kampanj för att fylla Hovet den 18 december.  Det finns en och annan morot (gäller alla?)... 30kr till klubbarna/lag per såld biljett är bara en anledning att jobba för succé. Innebandy är en publiksport, det måste vi själva tro på.
Skön Uppsalakommentar: De var ju ändå nästan 3000! Jo och att vreta visar var skåpet ska stå!
Storvreta vände matchen, en hetare match än SM-finalen? 8-9 (3-1, 3-3, 2-5) (länk till unt.se)  Äntligen är säsongen igång.

ORÄTTVIST. En av elitseriens profiler drabbas... ännu en knäskada. Så tråkigt om Susanna Tuominen blir borta... Det gör ont... timmarna hon lagt ner för att komma tillbaka efter förra skadan... aj, aj, aj. Håller tummarna för att hon orkar göra om det... ta sig tillbaka.

Tänkte hänvisa till en artikel jag skrev om Sanna Tuominen på Ladies, men de har tagit bort sajten. Va???? Döda innebandyhistorien, varför gör man så?  Grattar Rönnby till vinst i träningsmatchen mot IKSU. Snart drar även elitserien igång. 194 dagar kvar till SM-final. Är det IKSU vs Rönnby då?

95:an hade biljetter till Nycirkus, en föreställning JAG gärna ville se. "Man jag vill ju träna" Härligt!
... och det fick han, 97:an fick ta med en kompis i stället.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Cecilia

Hej, såg att jag fått finbesök på bloggen! Tack så jättemycket för kommentaren och tack detsamma! Alltid kul att kika in här!

2010-09-19 @ 20:25:38
URL: http://cicciilia.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Cicciila: Kör på! Kul för Täby att du har ett sådant hjärta.

2010-09-19 @ 21:09:46
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Mona

Jag har svårt att tro på publiksiffran från Hovet.

Vi som var där vet ju hur tomt det var på läktarna, inte satt det 2 717 personer där inte.

Har man räknat in dom människor som var där och tittade på ungdomsmatcherna under dagen också?

2010-09-19 @ 21:53:24
URL: http://monaspusselbit.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Mona: Som sagt, den 18 december är det läge att fylla Hovet. Nu vet man vad som funkade/inte funkade.

2010-09-19 @ 22:18:41
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Anonym

Skulle inte vilja va domare med de ramar förbundet satt upp.

2010-09-20 @ 00:20:01
Postat av: Anonym

Rätt domarna bestämmer inte reglerna. Matcher kan avgöras på grund av snack i höst, det är synd. Det är också kasst att spelare stängs av i flera matcher för att de sagt fel ord i en het situation. Disciplingruppen är tydliga här. Tyvärr!

2010-09-20 @ 08:48:18
Postat av: capello

Hej...

Tanken är att få bort allt snack snack snack. En kompis till mig brukar följa mig och med mig på matcher. han har spelat elitfotboll. Han tycker det är beklämmande hur mucket prat prat prat det är hela tiden innan matcher, under matcher, i periodpauser efter matcher. Det dödar matcher. Det blir som en "kärringsport", förlåt uttrycket. Men det tar nog en stund innan vi får skutan att vända. Inte lätt när man vant sig med ett sätt som barn (spelare)...

Vad tycker du om listan (dam), på min blogg, håller du med... :-)

ciao...

2010-09-20 @ 12:06:19
URL: http://capello.nu/http://
Postat av: Ingrid

ja men alla vill väl få bort snacket, utom möjligen de som snackar. Bra tänkt, sedan gäller det att hitta rätt nivå.

Jag skall titta på din lista sedan. Ha det!

2010-09-20 @ 17:44:02
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Mona

Jag läste hos Gittang att det var precis som jag trodde, man hade räknat in alla som var och tittade på ungdomsmatcherna under dagen i publiksiffran för Superligamatcherna.

Lite märkligt, men så är det tydligen.

2010-09-21 @ 09:42:09
URL: http://monaspusselbit.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg