->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Kohonen ännu mer överlägsen

2010-09-12 @ 18:51:34

INNEBANDY. Han hade redan världsrekordet... idag putsade han det överlägsna rekordet ytterligare. Mika Kohonens assist till Mikael Järvis 3-6 mellan Finland och Sverige i innebandy 3-6 och Kohonens 200:e poäng i den finska tröjan.
Polish Open vans till slut av Sverige, matchen slutade 6-8, fördel Sverige

Grattis Sverige får jag säga... jag vet inte om jag vågar gratulera Mika Kohonen då jag är övertygad om att han hellre vunnit matchen är passerat 200 poäng. Hurra för Mika i alla fall (inga... hur känns det *l*) . En viktig profil i vår sport, den störste.

Någon som såg matchen på webben? Tycker att det känns kul att Daniel Calebsson nu skall spela i Sverige (i Pixbo), i vår liga alltså så att man får se honom live. En klippa idag... Caleb. Förvånad över valet av målvakt men Viktor Klintsten får godkänt. Bra kämpat Sverige!

REKORD. Klas Pettersson på innebandy.se har uppmärksammat ett annat rekord (det är hans grej.. siffror & sånt), ett rekord av just Daniel Calebsson. Expressen hängde på... läs*** artikel... rubrik "Gick om Niclas Jihde". 
 
De nu aktiva spelarna i herrarnas landslag får jobba på lite... Hermine Dahlerus har gjort 126 poäng i blågul tröja. Dit är det en bit kvar... Caleb 86, varav 54 assist. "Minne" 126 varav 47 assist.  Länk till  Hermines facit i landslaget.

VM. Sverige är nu bäst i Polen *ler* Finland är fortfarande bäst i världen men tagga nu... Ta hem pokalen, bara några månader kvar till VM. Jag gillar Peter Fischerströms ord... "Jag älskar Sverige"... känns tryggt att alla inte går omkring och tycker att det är bra att Sverige förlorade i VM-finalen sist. Lite otur när de tänkte??? 

PREMIÄR. Sex dagar kvar till premiär i innebandy... Innebandy på Hovet:
Caperiotäby vs Storvreta, AIK vs Balrog, en höjdarlördag.
Om alla Upplänningar tar med dig en vän till Hovet så gynnar det sporten...

Dags att fundera på vem du skall bjuda med? Nu har Upplänningarna chansen... ta den!  Ut i alla gästböcker och lobba för matchen, bjud in föräldrar och lag... alla ni kommer på. Vi har all anledning att vara stolta över den produkt vi har, det gäller det att våga bjuda in...
Innebandy på Hovet, stort!

Hade det varit LITE närmare till Stockholm hade jag köpt ett gäng biljetter... rösta med fötterna nu. Se till att vara på plats på Hovet på lördag.

KRÖNIKA. En som inte är så peppad på innebandyn i Umeå är VF:s sportchef... "Det måste finnas mer än så här" ... krönikan är en lång suck.
Niklas Westman ogillar Nolia Cup (?)..  Så, lägg ner den patetiska försäsongsturneringen om det inte finns bättre alternativ än så här.
Nej men kära Westman, nog för att man saknar topplagen i Nolia Cup men... en cup behövs, Dalen gör ett bra jobb och träningsmatcherna behövs. Sedan måste vi få hit några topplag också... för att det skall bli hett. En sak som herr Westman glömmer är att Innebandyn i Umeå är mer än högsta serien, vet han hur många division ett lag Umeå har? Lag som fick bra motstånd tack vare cupen... Vi kan inte lägga ner det vi har Westman, hur blir det då? Innebandyn är stor i Umeå just för att den är så bred.
...  Nolia Cup fyller sin funktion men kan säkert bli bättre. 
Håller med Westman om en sak... det vore coolt med en stor innebandyfest nästa höst när hallen är klar.  

Kan ingen skriva krönikan. Det våras för innebandyn! eller "Väljer innebandy, alla dagar i veckan" Vem är mest lämpad? Vem brinner?

HELGEN. Har firat min bror... saknar dem redan, familjen... Vi se ses så sällan alla på en gång,  (och nästan alla var där) vi är ju så många. Innan jag åkte gick jag upp i badrummet och fixade en sak... kom nämligen att tänka på vad någon sa i somras... "Men, har du ju hår på stortån faster Ingrid".
Lärde mig ett nytt ord: Vuxenbarn... alltså en vuxen som har en pappa el. en mamma. Det är skönt, befriande och TUR att de finns syskonbarnen. Ja... blod är tjockare än vatten.

Nu väntar en ny arbetsvecka... skall bli kul.

Taktikrösta inte... det kan bli knas.

Länk: På tal om Mika Kohonen. " Mika Kohonen - mannen som talar med klubban"


*** OBS! Notera att INNEBANDY har en "logo"/är ett eget ämne på Expressen. Tack för det! Det går framåt! Och så... Hälsar från Umeåinnebandyn att... på onsdag är alla välkomna till Gammliahallen, DM-final mellan IBK Dalen och Umeå City.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg