->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Brottman om final och riktiga män

2011-04-05 @ 12:50:22
Brolle är en kille jag gillar på många sätt. Han gillar inte alltid det jag skriver (nu mera?) och det är ömsesidigt... Brolle är okey. Vill gärna inleda med de orden, skulle ju inte behövas men det där med sak och person är svårt. Nu är det sagt.

Brottmans blogg:
Min hyllning till Mika togs som ett hån, som tur inte som hån mot Mika eller Storvreta utan mot mig själv som bloggare... Vad hände? Länk till gårdagens inlägg.
Avslutade igår ett långt inlägg om Packalén, AIK, ledarskap, tränarbyten, innebandy-gymnasier m.m med: "Måste fatta mig kort nu. Grattis lag Mika Kohonen, nu i SM-final.  3-0 i matcher... gånger två (kvart och semi). Oj vilket facit. Går laget att stoppa i en final"? (signerat Ingrid)

Storvretas tränare Thomas Brottman skriver på sin blogg:
Men... att det bara är Mika (och inte Storvreta) som har gått till final är ett hån mot sig själv som bloggare och egentligen bara värt att gå och gömma sig för.
Blir trött på denna okunnighet för hela konceptet "Stora, Starka Vreta"! (signerat Brolle)

Kära innebandysverige: För mig är Mika Kohonen den störste på många sätt, att kalla Storvreta för lag Kohonen betyder inte att Storvreta inte har tagit sig till SM-final som lag. Att Mika är med i rubriken och i texten var en hyllning... men uppfattades som ett förringande. Ursäkta mig...      
Vreta har i slutspelet varit tunga att möta, det lilla jag sett ser de starkare ut, jämnare och fler producerar. En svår nöt att knäcka för motståndarna i en final. Guld-klass.

Jag hade väntat mig en skadad Kohonen till kvartsfinalen, trodde han skulle sluta regera... Men vad händer?  Han spelade som en kung. Han har ont sägs det... på banan dominerar han ändå. Han är unik... Såg ni målet han gjorde i TV-matchen... spelade för en knackig period och sedan MAGI. (Tack till innebandygudarna kanske man skall säga... för att han kan spela som en kung trots tidigare skador)
Mika Kohonen står för så mycket bra saker. Är ett föredöme i med och motgång. Han hånar aldrig, sparkar aldrig på den som ligger ner. Har rätt fokus... är en ledare på banan. Troligen bäst i världen även där... Innebandyns stolthet! Att bli kallad Lag Kohonen borde fasen tas som en komplimang.

Om min text var "ett hån mot sig själv som bloggare och egentligen bara värt att gå och gömma sig för" så får jag bjuda på det.  Synd att att gömma sig... men ni vet cyberspace är ett oroligt ställe. Man vet aldrig vem som munhuggs med vem... och ickedebatter som "jag har hört" "någon skrev" eller som nu... ta upp "något någon skrivit någonstans"... Jag är visserligen inte man, men tror/hoppas jag klarar av en saklig sågning trots mitt kön. Sedan fattar jag att orden skrivna i all hast gick att tolka lite hur som helst. Lite klantigt av mig!

Jag beundrar Mika Kohonen, det innebär inte att jag ogillar hans lag. Lag Mika Kohonen som stavas STORVRETA. Hade matchen spelats i Umeå hade jag kommit med kaffe om ni hade önskat... det vet ni. Det gäller även i framtiden...   

Jag avslutar med Brottmans ord om män...  och visst har han anledning att vara stolt över laget.

En del av oss har varit pojkar i början av säsongen.
Vi var män igår, vi har varit män hela slutspelet.
Män tar ansvar.
Män sätter stolthet i sitt hantverk.
Män står upp när det blåser.
Män är framåtlutande inte bakåtlutande.
Män har ryggrad...

Jag är stolt över Storvretas Män... (slut citat Brolles blogg)

Det kanske är lite tjatigt att hylla Kohonen:), men han är ju den störste.  
Ha en bra tisdag. Nu missade jag lunchen:)

/Innebandybloggen nära dig
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Conny

Riktiga män bloggar inte!

2011-04-06 @ 11:30:00

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg