->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

SM-guld och så silver. Final på lördag...

2011-04-12 @ 20:27:33
Knackade på och tittade på GULD-medaljen igår:).
SM-guld till Västerbotten i SDF-SM för damerna. Sjukt starkt gjort... Man talade om "dödens grupp" då lottningen blev Stockholm, Dalarna, Västerbotten och Gästrikland. Att ta sig vidare var en seger i sig... Och den som tog sig vidare hade sedan med sig ett bra självförtroende inför finalspelet. Många tippade att den som vinner grupp 4, vinner guldet. Dalarna vann gruppen... (står för att jag trodde på dem då).   

Jag vet inte vilka som var favoriter. Det kändes som fördel Gästrikland och Dalarna. Västerbotten som trea och Stockholm fyra men så blev det inte...
Västerbotten hade (oväntat) svårt mot Stockholm, de var mycket starkare i närkamperna och vågade.  Men Västerbotten var nog trots allt det fysiskt starkaste laget (sett till hela tävlingen). Träningskulturen på damsidan i allafall kranskommunerna till Umeå har länge varit god. Kanske var det en av nycklarna? För inte var det "stjärnorna" som tog hem guldet, det var flera "anonyma" som klev fram vilket bådar gott för framtiden. På backsidan, wow...  Vilken klubb hinner först? Hägerström, Gidlund och Lindahl med flera... Elitserien nästa? Snart iaf, de klev fram...    

Spelare på bänken var klart delaktiga i att lyfta fram sitt lag. Rörande!   
Västerbotten är skyldiga ungdomstränarna i moderklubbarna ett tack...  Vilken bra grund man lagt. Det är deras guld också. Lånar IBF Faluns ord (jingel): Jag känner glädje, jag känner stolthet, jag känner respekt. Jag känner framtidstro.

Tänk va kul om det blir nytt SM-guld i helgen... IKSU har en tuff utmaning i Djurgården, en så grymt rolig final det kommer att bli. Går det ens att säga vilka som är favoriter? Väntar med spänning på oddsen (både dam och herr). Det är klart jag håller på IKSU, även om IKSU inte känns i hjärtat på samma sätt som tidigare.  
 
Så tråkigt att inte få vara med på plats, på DEN STORA innebandyfesten. Till alla er som åker till Malmö: Njut för mig mé. Mina biljetter och hotellrummet är nu "bortgedda". Fick ändra mina planer och det känns rätt.... men jag velade lääääänge. Det finns inget ont som inte har något gott med sig, jag får träffa bloggkollegan Nordström som är på genomresa (om han nu blir frisk). Synd att inte Helena är med, det får bli en annan gång.

Oj, nu blev det mycket daminnebandy:)

Norgesmesterskap:
Norskt silver blev det i lördag för Ketil Kronberg och hans Gjelleråsen. Inför 1405
åskådare i Rykkinnhallen skrev siffrorna till 7-8 efter sudden, fördel Fjerdingby. "Dermed måtte vi nøye oss med NM-sølv også i år" skriver GIF Fighters på sin hemsida. Mm, tre finaler (2006, 2010, 2011) och tre silver, tungt.

Har inte koll på norska ligan men truppen talade väl för Gjelleråsen? Wendelstig som spelar i Fjerdingby syntes i målprotokollet. En svensk-norsk-mästare alltså...
Gjelleråsen - Fjerdingby  7-8 (2-3,2-2,3-2,0-1) SD

Jag hoppas att Ketil får sitt guld nästa år. Fortsätt kämpa! Ketil fick för ett tag sedan en guldklocka av förbundet efter 10 år i landslaget.  75 landskamper och 99 poäng...
Snyggt av Norska bandy-förbundet att visa respekt för veteranerna. Något att ta efter? Men årets spelare blev han inte... 
Det blev före detta Umeå City spelaren Thomas Stræte blev årets spelare för andra gången. Första gången var 07/08, året innan centern testade att spela i Sverige. En svenska blev årets spelare på damsidan i Norge, Terese Valfridsson med rötterna i Norrköping.

Från en innebandyblogg nära dig: Ha en fortsatt bra vecka, Lycka till alla ni som jobbar för att få till en lyckad SM-final. På och utanför banan... bara kör!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Hannes

Vad tråkigt att vi inte ses i helgen.

2011-04-13 @ 08:57:33

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg