->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Bli en hjälte

2011-02-11 @ 15:27:31

...gillar kampanjen "Bli en hjälte". Egentligen kunde den heta "stötta BRIS ekonomiskt" för det är vad det handlar om. Men visst låter det skönt det där med hjälte. Alla vet väl vad BRIS är... förknippas kanske mest med barnens hjälptelefon. Det många inte vet om BRIS är att organisationen inte lever på bidrag från staten. Det är hjältarna, företag och privatpersoner som lämnar gåvor, år efter år. 

I år hade man för första gången öppet på julafton och nyårsafton... Bara tanken att ett barn känner behov av att ringa BRIS på julafton gör ont. Men bra att möjligheten finns. De som behöver en vuxen att prata med och ringer till BRIS möts av frivilligarbetare, alla med utbildning och eller många års erfarenhet av arbete med barn och ungdom. BRIS gör mycket mer än just stöttar unga per telefon. Det märker man om man tar en närmare titt...

Bli en hjälte. Man är inte bättre än andra om man skänker en slant till BRIS, men kanske finns det någon som tilltalas av kampanjen "Bli en hjälte". Jag skulle bli glad och stolt om detta inlägg gav upphov till en gåva. (klicka på banner här på bloggen) En bra start på helgen liksom... 

INNEBANDY. Granlo tuffar på i sin satsning mot SSL, de vill ha hem Robin Nilsbert och Johan Samuelsson från Dalen (o Östholm från Pixbo). Ja, det är klart att de vill. Men det är inte bra för Dalen, de spelarna blir svåra att ersätta. Sundsvall har dessutom blivit utvald att ha ett NUI-gymnasie. Det talar för att spelarna som tidigare flyttat till Umeå kan bli färre. Jag hoppas Granlo tar sig till SSL, de verkar seriös i förberedelserna Jag håller tummarna, detta trots att jag tror att de kommer att göra det tuffare för lagen i Umeå.  Inte bara på grund av Granlo.

Har inte hört hur andra resonerar men... Det känns som det är läge att Västerbotten slåss... slåss för norrland och regionens innebandy. Satsa på talangutveckling. Enligt de normer man haft för innebandy-gymnasium borde Umeå ha ett till men man valde att bara bevilja ett. Ett enda gymnasium skall täcka norrbotten och västerbotten. (Kom ihåg att RIG är RIG, inget vi kan räkna som Umeås gymnasium)

Om man ser på utvecklingen i övriga norrland så måste fler än jag se ett behov av att se över hur duktiga spelare i norr skall få bra utbildning och bra lag att spela i. Dags för ett åtgärdsprogram? Vill vi vara med och slåss i framtiden? Tror den frågan är bra att ställa redan nu. På damsidan känns det lugnare, jag kan ha fel...

Men vi är en innebandystad, med många lag i de högre serierna. Men vi måste hänga med... vara vakna.
Thorengruppen till exempel satsar mot Allsvenskan... har inte förlorat en match i år. Igår gjorde de för övrigt kvällen spännande då de mötte Spöland, ett lag som håller till ganska långt ner i tabellen. Men det blev tufft... Thoren vann till sist med uddamålet i denna skokartong till hall. De leder norrettan stort.
Vad händer om de går upp till Allsvenskan? Går någon av deras bästa spelare ändå till SSL? Platsar de?
Thoren har klättrat en serie per år, förutom ifjol... imponerande.

På damsidan kan man nog säga att innebandyn blommar i Umeå, men inte i övriga norrland.
Bodens damer... slåss för sin existens i ettan, och har problem med sig organisation Det var inte länge sedan Boden hotade övriga lag i elitserien. Så tråkigt när det går nedåt.. Hallstensson hade behövts i Boden, också. Skellefteås damlag... ja ni vet.
Vad händer på sikt med daminnebandyn i norr? Finns en plan?

Örnsköldsvik var en gång ett innebandyfäste. Både dam och herrlag slogs i toppen... VK Rasket.
Damlaget tog fyra SM-guld mellan 1989-1993.  11 år senare (2004) tog man ett femte. Då under namnet ÖSK. Idag heter klubben ÖIB och i helgen i  påminner man om Guld-eran vid lördagens elitseriematch. Flaggcermoni... och gamla guldmedaljörer är inbjudna. Kul att man uppmärksammar gulden och hjältarna, fira skall man göra ofta. Sedan känns valet av match lite märkligt. Fast det kanske var bestämt sedan länge då man inte visste att det faktiskt skulle handla om ett bottenmötet när det blev dags för drabbningen mellan Örnsköldsvik-Lockerud.
Nu slåss Örnsköldsvik för att slippa kval eller nedflyttning. Lockerud å sin sida slåss för att ta sin första poäng, det kommer att bli en tuff drabbning.

Ö-vik kommer alltid kommer av förklarliga skäl att ha en speciell plats i mitt innebandyhjärta... VK-Rasket. Herrlaget spelar numera i tvåan efter några år i botten av ettan. Beskedet att Ö-vik inte blev NUI gymnasium måste ha varit tungt. Tack till alla innebandyhjältar som kämpat och kämpar i Ö-vik. Fortsätt...

JUNIOR SM. Undrar hur viktigt JSM är för lagen? Det måste vara svårt... Tänker på  Dalen, Falun Ungdom, IKSU-ungdom och Mora som spelar DJ18-SM här i stan.
IKSU har två egna matcher, vilka dubblar i DJ18 för IKSU ungdom? Samma gäller Dalen...
Falun spelar mot Rönnby på lördag och IKSU på söndag.  Kan inte tänka mig annat än att det varit en del diskussioner mellan coacherna.
Mora spelade mot Rönnby i onsdags och har bara en elitseriematch i helgen. Smart, med tanke på USM. Lycka till alla.

Ser fram emot helgen, men då inte innebandy utan hotellweekend för att softa, shoppa, gå på museum och äta gott. Men det är inte London eller Stockholm som gäller utan...

Från en innebandyblogg nära dig: Var rädd om de dina och njut av det som är bra. Trevlig helg! /Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Hannu Högberg

Hello,

klart att RIG ska räknas som Umeås gymnasium. Hur många nuvarande eller fd. RIG-spelare är det i Umeås två elitserielag? Jag är imponerad av Umeås bredd när det gäller innebandy men tror inte att stan skulle ha två lag i elitserien utan RIG och kanske inget topplag heller. Kul att spekulera men hur hade det sett ut om RIG hade placerats i Västerås eller i Göteborg som ju var huvudkonkurrenten om lokalisering en gång i tiden? :)

2011-02-11 @ 22:32:30

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg