->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Full pott, den Svenska modellen och TV-match

2011-02-28 @ 23:12:54
Missade en av årets mest intressanta matcher i lördags... Dalen vs AIK. Första delen av matchen följde jag på nätet, det stod 4-2 när jag loggade ur. 4-2... "nu är det kört, AIK har kommit igång". Väl hemma igen möttes jag av en överlycklig 95:a som varit på plats och sett "värsta matchen". Dalen krigade sig till tre poäng. ... Tji fick jag. Det finns viktigare saker än innebandy, vissa val är enkla även om det var trist att inte vara på plats. Dalen är fortfarande "topp fyra" och bara tre matcher återstår. Topp fyra, tillsammans med Warberg, AIK och Storvreta. Inte illa.

Inte helt fel att vara sportchef idag Urban? Full pott i helgen... även för damerna. Oj vad det är spännande i elitserietabellen nu. Rätt som det är tar sig väl både Falun och Dalen till slutspel... För mig har det hela tiden handlat om... antingen eller. Kamp ända in i det sista.

Igår kom den upp igen, diskussionen om att innebandyn måste bli mer offensiv. Skön kommentar "Fattar inte alltid vad de menar. Om de andra laget har bollen är det svårt att vara offensiv". (roligt sagt tycker jag) Ja, det finns ett och annat att säga om det. Visst finns det lag som skulle tjäna på att andra lag i serien öppnar upp spelet, inget snack. Ibland låter det som att det är viktigare hur man vinner matcher än att man vinner.

Ser man inte upp kan innebandyn hamna i samma fälla som fotbollen gjorde i och med "Den Svenska modellen"... och hur gick det? En modell skulle passa alla, nu skulle det bli åka av i fotbollen... Ska vi göra samma misstag? Vägen blir viktigare än målet...  (Uppdaterar tisdag kl 09. Många verkar inte veta vad jag menar med den svenska modellen inom fotbollen. Återkommer med detta... Men vi pratar när Laban Arnesson var förbundskapten) 

Idag visades innebandy i rutan. (IKSU vs Pixbo) Conny använder uttrycket offensiv innebandy... delvis för att IKSU spelar högt försvarsspel. Visst? Båda lagen spelar offensivt när de har bollen. Ordet offensiv, sjukt svårt... Kan man säga att Warberg har ett offensivt försvarspel med sitt styrspel? Eller går det inte in under den svenska modellen? Om man nu agerar... för att tvinga fram en reaktion hos motståndaren. Spelar det någon roll om man gör det högt upp på motståndarnas planhalva eller någon annanstans? 

Den svenska modellen... Varför oroar jag mig?

IKSU imponerade idag, vet inte för vilken gång i ordningen jag skriver ordet lagmaskin och IKSU i samma mening. Vilka spelare man har sedan... Men man kände inte igen dem riktigt i egen zon, TV-matchen blottade en del brister som man säkert jobbar hårt med fram till slutspel. Vem gör vad liksom.... Kommer IKSU att bli farliga i slutspelet? Ja men det är bara förnamnet.
Hade väntat mig ett nedtränat IKSU men det kändes inte så... det såg bra ut.
Conny lät aningen osäker när han sa att Nina Bäckman avgjord en SM-final 2005. (Nej, då var Bäckman typ 15 år, han menade nog Eiremo... eller möjligen Warbergs Madde Jonsson. Vilka minnen!!!) Men vad gör väl ett litet fel... grymt bra jobbat i studion idag team Fasth.

Finns en del att säga om matchen så klart, läs vad Jacke Arvidsson skriver i vf:s innebandyblogg

Igår blev det ett besök
i hallen City vs Storvreta. City hade inget att spela för men en viktig match för Storvreta. Kan ju bara sluta på ett sätt... Klar Vreta seger. Men så blev det inte...  Första perioden var intressant men i andra står City upp i  fem minuter t... Jag började jag längta hem... Ett nedtränat Vreta vinner andra med 6-22 i skott... och kunde ha gjort betydligt fler än sex mål. Perioden avslutas med att Vreta gör 5-9, i boxplay. Hemmalaget la en hel del energi på domarna... Domeij är arg med all rätt...

Morgondagens rubriker var solklara.... "Storvreta utklassade City". "City föll ihop mot Svenska mästarna". "Storvreta gick om AIK i tabellen". Nu blev det inte så...
City måste göra något för att förändra matchbilden, och det gör man... och visst, Storvreta tror att matchen är avgjord... men City skall ha all heder som tar chansen.
... riktigt imponerad hur man vaknar i båset och på banan. Putte Eklund gör några riktigt smarta drag... spelarna som får förtroende tar uppgiften på allvar. De gör en bra period... Domeij byter ut sig själv och Nicklas Sörling  håller nollan. Visserligen utan att förta sig men står för en riktig bragdräddning på skott från Stenberg. Bäst på banan idag... Emil Johansson och Erik Nilsson 18 respektive 19 år.  

Det är klart att Storvreta är besvikna med två poäng. Det var inte ett glatt gäng som lämnade hallen.
Klintsten i unt: "Det finns ju egentligen inte att vi ska släppa fyra bollar – mot dem här – i den sista perioden. Vi stod bara och kollade på. Det är så dåligt och det känns som en storförlust".

Resultatet gjorde avtryck i tabellen... Bäddar det inte för tidernas kvartsfinaldrama? Storvreta vs Caperiotäby. Nja... så kul blir det nog inte. Men tänk om...

Mora får lämna högsta serien men en hel del hedersamma förluster i bagaget. I Expressen berättat tränare Wallin att det tärt på honom och han funderar på en paus. Vem skulle inte fundera? Mora har inte skämt ut sig i serien... vilken utveckling de har haft. Mora kommer att bli farliga i Allsvenskan... och till Umeå lär de åka. Thorengruppen är klara för Allsvenskan, ingen jätteskräll direkt.

Patrik Eklund som ny förbundskapten? Ja... varför inte? Länken är till Stefan Edbergs innebandyblogg. Oj vad det spekuleras kring ämnet. Det är bara synd att Kent Göransson ensam skall anses bära ansvaret för VM-silvren. Det blir lite så... Jag hoppas att förbundet har skött det här snyggt.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg