->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Gråbackarna... Alm, Eriksson, Hagert, Lundberg o gnäll

2011-02-06 @ 15:54:08
INNEBANDY. Idag skulle jag vilja rikta uppmärksamheten mot backar... de som inte gör så stort väsen av sig men som gör stor skillnad. Några av dem kan säkert betecknas som grå, tråkiga och termen grovjobbare blir nästan negativt. Till alla bortglömda backar... Ni märks!

Det är läckert att täcka skott... så stod det på "taktikbladet" i en arena några mil från stan. Ett blad skrivet av en sjuk coach som med hjälp av bokstäver gav sin prägel på matchen.

Läckert att täcka skott... Bra skrivet, men undrar om inte Johan Alm ibland funderar om det bara är han som tycker att det är läckert att täcka skott. Det ger nämligen aldrig några rubriker, eller syns i betygen. Så otacksamt att vara back, särskilt om man jobbar som Dalens klippa... Alm gör aldrig en dålig match, men han syns inte så mycket.... Får säkert sällan höra om hans betydelse för matchutgången... Ja, om Dalen inte råkat förlora så klart. Då kommer rubrikerna, eller hur?

Lina Hansson, KAIS Mora... en betydelsefull spelare för Mora. Vem uppmärksammar henne?
Frida Stenvall blev uppmärksammad för sina mål, men hennes enorma hemjobb var det som gjorde henne till en storback. Gör man två mål, då märks man.

Niklas Eriksson i Caperiotäby är  en back som sällan får credd, trots beundransvärda insatser. Jakobsson i Vreta, Marck Lundberg FCH och Mathias Hagert, Balrog är andra exempel. Minns ni Labbe i Dalen, och Henrik Olsson i Falun? STORA backar... om än i det tysta. (De två senast nämnda saknas av mig!)
Lindblom, WIC och Berggren, Vreta har väl liknande stil (Alm-Labbe-stil) med de får uppmärksamhet.  

Skrev om Mattias Wallgren en gång i samma ämne, då han fått en tvåa i betyg men burit laget. (Eller täckt en massa skott). Men Vallgren är det inte synd om. Han har gjort mål i Finnkampen, får blogg-förtroende (innebandyblogg i samband med Finnkampen) på förbundets sida och dessutom... assisterande lagkapten i landslaget. Han kan nog leva med sina tvåor och treor i betyg:)    

Vinst blev det för Sveriges herrar... grattis. Att slå världsmästarna... då är man bäst i världen?:). Grattis säger jag även till damerna som tog hem guldet... som vanligt.

ANDRA HJÄLTAR. En annan umeåbloggare (!) är Victoria Wikström, också hon på landslagets sida. Länk till innebandybloggen.  Med dessa ord ger en bild om hur slitit det är att hålla på med innebandy på elitnivå.
En av de bästa sakerna med att vara på landslagsläger är att hjärnan tar lite av en minisemester och man kan koncentrera sig på en sak – innebandy. Man får ett schema där det står vad du ska göra, när du ska göra det, vad du ska ha på dig och så vidare. Man behöver inte tänka så mycket, bara göra!

Förstår henne... vilket slitit tillvaro hon och många andra har. Hur många skulle palla?
 
När det är dags för lag att åka långresor är det inte ovanligt att man hittar bussgnäll och cybersuck i bloggsfären eller på nyhetssidor. Men då är det inte (sällan i alla fall) norrlänningarna som öppnar munnen... Jag har hört IKSU-spelare säga kl 06.30 en fredagmorgon... med en 15 timmars resa enkel väg framför sig säga "det här skall bli kul". jag minns att jag fråga Curt "menar de verkligen det, eller är det bara som de säger?" 
Curt var själv lika imponerad av spelarna... inget gnäll, man såg till och med fram emot resorna. Snacka om att gilla läget, och vägra låta sig ätas upp av energitjuvar.

Riktiga män gnäller inte över långa bussresor... och inte kvinnorna heller. (Kan man inte vara lite stolt som norrlänning?) Men jag är inte förvånad över folk som gnäller... jag skulle då inte vilja byta. Tack för att ni orkar... och tack även till er som orkar gnälla. Det är lite kul också.  

COACHEN TIPSAR. På en arena hittades följande instruktioner ... en lathund, pepp och instruktioner. Jag log, det är så... tydligt. Den borde väl kunna användas i vilken SSL-match som helst:). Här kommer instruktionen, har bara bytt ut namnen på spelarna. Har dock behållit alla utropstecken och stora bokstäver.

EN TRÄNARES INSTRUKTIONER.
- Bara en 98:a som utespelare åt gången, Anton, Viktor och Markus Ö byter med varandra.
- Väldigt korta byten!
- Ligg i skottlinjen! Täcka skott är läckert. (Gäller ALLA!)

Center: Sammy och Nils
- Nära boll hela tiden (Tydligt understöd)
- Mottag -> Pass (Inte dribbla upp med bollen)

Forwards
-Forward på bollsidan möter bollen.
-Den andra håller upp.(Växla beroende på vart bollen är)

Hassan/Nils
-Kan byta position med varandra om det ser illa ut. Olli brukar spela forward men har varit sjuk ett tag så orken är nog inte på topp.

Inslag/ Frislag på egen planhalva.
-Krångla inte till det! Upp med bollen till forwards.
-Backarna kan ta frislagen, center flyttar fram. (Vi har en tendens att pressa fast oss själva)

Fritt fram att peta runt i formationerna på egen planhalva. LYCKA TILL! Och tack för hjälpen:). /Coach 

Laguppställning: Mål: Rasmus VB: Ante, Tobbe HB: Filip, Axel, Erik (Erik är dock överstruken med notering sjuk) Centrar: Sammy, Nils Forwardpar: Oscar- Anton Hassan-Viktor Markus J- Marcus Ö (SLUT citat taktikpapper, eller citat. Jag skev av det i sin helhet)

Ja, det var en instruktion ur verkliga livet. Borde kunna tagga vänner som är eller varit tränare coacher i det här inlägget... Skulle de känna igen sig?

Livet... är det verkligen dagarna man minns? Nä, inte om du frågar mig... Livet är inte att jaga upplevelser, det är att leva.

Fil och flingor, influensa, ajax, somna i soffan efter ett glas vin är väl också en form av passion en fredagskväll. Klubbor i hallen, en tröstande famn. busskort, makaroner och levande ljus. Allt det där... vanliga, livet. Livet är inte dagarna vi minns utan det vi gör... just nu.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Gråbacken #1

Hej Umeå. Tack för din uppmuntran. Jag tar åt mig fast jag inte fanns med bland namnen:). Credd för en bra text. Taktikupplägget var klock rent. Innebandy behöver inte vara svårare än så.

2011-02-07 @ 08:44:14

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg