->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Martin Karlsson for president, IKSU:s trupp m.m

2011-09-27 @ 12:12:04

Ni är underbara! Tänk att ni hittar hit trots det ovanligt långa uppehållet. Annars har innebandybloggen levt sedan säsongen 05/06. DET är galet. Tack alla som läser!

Jag älskar som bekant skyltar... bilden togs i Gammlia Arena i lördags. Nödutgång för... mopeder:). Underbart!

DALEN vs LINKÖPING. Lördagens behållning var till största del Martin Karlsson, kapten i Linköping. Han går in till 100% i alla lägen... hugger på allt, försvarar, är alltid beredd att skjuta. Imponerande kille! Att han sedan spelar nära den berömda gränsen och kanske över den är en annan sak. Han hade änglavakt som inte åkte ut... han hade förutom det tuffa spelet en hel del diskussioner med domarna. Men det glömmer man nästan...
Att se Martin Karlsson på banan gav en kick... Vilken fantastisk spelare.
Linköping som lag imponerande gällande inställning... man skulle kunna beskriva deras spel som finesslöst men totalt hängivet (men mål behöver inte vara snygga:)). Jobbiga, riktigt jobbiga att möta. Har Linköping ligans STÖRSTA lag... Stora, breda, långa, starka...

IBK Dalen då? Ja... bortalaget såg till att de inte fick "komma till"... det var mycket känslor på banan. Har svårt att förstå att ett lag som Dalen släpper in motståndarna så enkelt i slottet. Fast Ketil var på rätt plats vid rätt tillfälle. Han kommer att bli grymt viktig för Dalen på många sätt.
Jag skulle vilja se mer offer av Dalen... att sätta en ära i att täcka skott. Har hört Hallstensson använda orden "snäppa upp er" till sitt förra lag. Mm... ytterligare några snäpp upp i försvaret och Dalen blir livsfarliga. Visst har de rätt bra statistik i PP?  

Bäst på banan i respektive lag var Martin Karlsson och Fredrik Hörnkvist/Johan Samuelsson. Sedan gillar jag Jonas Ågren, center i Linköping. En klippa.

Dalen vann (till slut) rättvist, 8-5  (1-1, 4-1, 3-3). Som vanligt när Arvidsson skriver om innebandy... känner man igen sig (liverapportering, VF). Vi har varit på samma match, igen:).

TRUPP. IKSU fick med sig en vinst och en förlust. Pixbo var favoriter och vann (4-2).. favoriter trots att de saknade Johanna Dahlin. IKSU har en stark trupp men för få (??) skadefria just nu.
Läste att man hoppas på positiva effekter av just en tight trupp. ... finns spelare som kommer att älska att man "går på färre spelare". Sedan återstår det att se om det är ett vinnande koncept. IKSU har under åren de kammade hem guld gått på tre femmor i de allra flesta matcher... Ett måste  för deras sätt att spela under guldåren.. rörelse och bolltempo.
Med tiden lär det visa sig hur IKSU tänkt spela i år.

Och det där med en tunn trupp i antal spelare men kompetensmässigt stark... Balrog åkte väl dit då de valde/tvingades att gå på två femmor?

WEBB. Såg knappt halva matchen mellan Sirius och Falun... Falun agerade inte som pojkar i den här matchen i alla fall. Imponerande insats... inte bara av Alexander Carlström som gjorde åtta poäng.

TÄBY IS. I helgen (eller ihelgen) hände något ovanligt... en 31(!!!)-årig spelare gjorde  entré i elitserien och gör två mål. Spelaren i fråga värvades inför den här säsongen. Spelaren stavas Elisabeth Qvarfort... i Täby. Tidigare klubbar: Hässelby SK IBK 08/09 - 10/11, Järfälla IBK 01/02 - 07/08.

Nykomlingarna Sala Silverstaden var lite av favoriter inför  lördagens match... men Täby IS ville annat. Och på söndagen visade siffrorna att Angels gav Rönnby en match, förlust... men siffrorna skrevs till 5-8.
Undrar om någon skulle säga att Täby på papperet har ett bättre lag i år än förra? Förlusterna har varit stora.  (Nyförvärven är till stor del från div 1 och div 3). Men Täby har som förening imponerat fyra år i rad i USM, man har en hel del upcoming i klubben. Några av dem såg vi här i Umeå i våras.
Gällande Täby så skall det bli kul att följa keepern Sara Hansén som kommer att få chansen nu när Sara Hjortling lämnat för Pixbo. Finns signaler att Täbys Hansén kan bli en av årets överraskningar elitserien. Vi får summera, låt säga i februari...

UMEÅ. Dalens damer, hade satsat på att de skulle ta tre poäng i helgen... men de knäppte mig på nästan med oavgjort mot Pixbo. Vinst mot Jönköping. Bra skörd.... för att inte säga otroligt bra.

Och Umeå City då... 0 mål och 9 insläppta mot Pixbo... förhoppningsvis säsongens bottennapp. Bara att fortsätta kämpa.

Finns massor att skriva... försöker sålla (korta ner). Innebandyn är igång... det ser bra ut:).

Just det... Nya hallen var inte så tokig i alla fall. För första gången trivdes jag.. lite:). Älskade ju kortsidan, parketten och att ha trevligafiket-människorna nära i Gammliahallen. Vänjer mig kanske...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Erik

Dalen har tagit många steg framåt sedan Citymatchen tycker jag. Deras trupp är intressant så du kan vara lugn för att de snappar upp sig. Jag håller med om allt i din text men skulle säga att Kronberg också utmärkte sig. Dock fick en umespelare betyg fyra som borde fått etta eller maximun tvåa. Betygen suger.

2011-09-27 @ 15:49:52
Postat av: Ingrid i Umeå

@Erik. Ketil gjorde det bra, särskilt med tanke på att han kom till stan dagen innan. Jag tror på den killen och på en framgångsrik säsong.

Betygen har jag faktiskt inte läst bara läst på FB vad folk skriver. Kul att betygen finns...

2011-09-27 @ 22:44:38
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg